EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Reaction score
0
Απάντηση: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Μια ερωτηση και από μένα. Ειμαι ενας πολυ ευχαριστημένος χρήστης του EG-M34A. Μέχρι τώρα δεν ειχα βάλει στο δισκο (Toshiba 1T) πολύ μεγαλα αρχεια. Αυτά τα έβλεπα ασύρματα. Τον δίσκο τον είχα ακόμα FAT32. Όταν τον εκανα format σε NTFS και περασα αρχεια μέσα διαπίστωσα ότι 1. Αργει αρκετα στην αναγνωριση του δίσκου (μου ακουγεται λογικο) 2. μου χαθηκαν οι επιλογες αντιγραφης, επικολησης, διαγραφης από το File mode (μου βγαζει μηνυμα οτι το συστημα αρχειων δεν υποστηριζει τις επιλογες αυτες). Να φορμαρω τον δισκο σε ext2 ή παιζει κάποιο άλλο πρόβλημα;

Reaction score
0

Για το 1 δε νομίζω ότι θα δεις διαφορά και σε ext...
Για το 2 αν θες να μπορείς να γράψεις στο δίσκο φόρμαρε σε ext2 ή 3...
Σε NTFS δε γράφει.

Reaction score
0

Δεν ανεφερα ότι οτι τον δισκο τον συνδεω με USB. Δοκίμασα να τον φορμαρω σε ext (με το προγραμμα που ειχε μεσα στο cd της συσκευασιας) αλλά όταν συνδεω τον δισκο (USB) μου βγαζει μηνυμα "προβλημα με USB"

Reaction score
0

Καλησπέρα σε όλους.. μόλις πήρα στα χέρια μου το EGreat EG-M34A, του έβαλα πάνω ένα USB δίσκο, το συνέδεσα στην FullHD τηλεόραση και παίζουν όλα μια χαρά! Εξαιρετική ποιότητα εικόνας θα έλεγα! Επίσης τον έβαλα και στο δίκτυο και βλέπω κανονικά shared φακέλους άλλων υπολογιστών.

Έχω όμως μερικές απορίες (ίσως λίγο ανόητες):

1. Ανέβασμα αρχείων: πως μπορώ να ανεβάσω αρχεία στον εξωτερικό δίσκο που έχω συνδέσει στο EGreat μέσω δικτύου από κάποιον άλλο υπολογιστή του δικτύου;
2. NMT apps: Αυτά τα NMT apps τι ακριβώς είναι; Και αν κάνουν κάτι χρήσιμο, πως μπορώ να τα βάλω; Χρειάζεται αναβάθμιση του firmware για να παίξουν;
3. Αναβάθμιση: αναβάθμιση μπορώ να κάνω κανονικά μέσα από το μενού του ίδιου του EGreat χωρίς πρόβλημα; Ή καλύτερα να το κατεβάσω και να το περάσω με κάποιο usb δίσκο; Αν σταματήσει κάπου στη μέση, γίνεται recovery;

Αυτά τα λίγα, ελπίζω να μη σας κούρασα... :)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Παρα πολλες οι παραμετροι που υπαρχουν μια να μας ξεφυγει γινεται ο ................... χαμος.
....
Μετά την αφαίρεση του Wdtv από το σύστημα HD του σαλονιού (που λειτουργουσε άριστα μέχρι τότε), και την αντικατάστασή του με το Egreat 34, προέκυψε ένας "χαμός".

Ας τα γράψω από την αρχή.

Η τηλεόραση του σαλονιού, μια Sony 46'' KDL-W2000 Full HD είχε μόνο 2 hdmi εισόδους, κι έχοντας τρείς ή και τέσσερεις πηγές (εξόδου) hd,δηλαδή το egreat 34a, ένα blueray dvd player samsung 1500, ένα htpc με έξοδο hdmi από κάρτα γραφικών ΑΤΙ RADEON 4550 HD , καθώς και το pc εργασίας με κάρτα γραφικών ati radeon 3870), μέχρι την αγορά του egreat, χρησιμοποιούσα τον εξής συνδυασμό συνδέσεων:

α) Η σύνδεση της εξόδου hdmi 1.3 της κάρτας γραφικών (ati radeon 4550hd) του HTPC με καλό καλώδιο hdmi κατευθείαν σε μια είσοδο hdmi της τηλεόρασης, και

β) το blueray dvdplayer samsung 1500 (1.3 hdmi) + το πρώην wdtv (1.3 hdmi) τα σύνδεσα σε 2 hdmi εισόδους ενός ραδιοενισχυτή (ήχου και εικόνας) SONY (που έκανε κι upscaling σε 1080p) κι από την έξοδο Hdmi του ραδιοενισχυτή (ήχου και εικόνας) Sony έστελνα το σήμα στην 2η ελεύθερη είσοδο hdmi της τηλεόρασης SONY 46''.

Mέχρι την αντικατάσταση του Wdtv από το Egreat 34A, το όλο σύστημα συνδέσεων δούλευε μια χαρά.

Με την αντικατάσταση του Wdtv από το Egreat 34A, άρχισαν τα προβλήματα

Αρχικά χάθηκε η εικόνα και με τίποτε δε γινόταν recovery στο Egreat 34A. Αλλάχθηκε το Εgreat 34Α με καινούργιο, που αυτό δούλεψε αμέσως. Πρoχτές όμως διαπίστωσα πως δεν έβγαζε εικόνα το BlueRay Dvd Player και μπλέδιζε περίεργα - άσχημα η εικόνα από το Htpc.

Μετά από δεκάδες δοκιμές, βρήκα τη λύση - και τώρα δουλεύουν όλα μια χαρά: Οι συνδέσεις τώρα έχουν ως εξής:

α) Το Εgreat 34Α κατευθείαν στην τηλεόραση, χωρίς ενδιάμεσο πέρασμα από το Sony ραδοενισχυτή.

β) Το Htpc+ το BlueRay Dvd Player τα συνδέω στον Ραδιοενισχυτή SONY κι από εκεί στην τηλεόραση. Όλες οι συνδέσεις μέσω Hdmi.

ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ μεταξύ HTPC ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΤΗ (Ή ΤΗΛΕOΡΑΣΗΣ) ξεκνάει πλέον από τη DVI έξοδο της κάρτας γραφικών κι όχι από τη Hdmi

Γιατί μάλλον από την κάρτα Ati Radeon 4550 HD- την έξοδο hdmi - ξεκινάει το πρόβλημα. Αφού με την τελευταία διόρθωση - αλλαγή του καλωδίoυ από την hdmi στην dvi (με το αντίστοιχο dongle μετατρoπής της dvi σε hdmi) - όλα διορθώθηκαν. Ίσως υπάρχει πρόβλημα με τους drivers της και τα windows 7 7600 13984 64bit.
Kαι παλιότερα είχα συναντήσει προβλήματα με άλλες κάρτες γραφικών της ΑΤΙ, από τη 1300! αναφορικά με τη σύνδεση hdmi - έξοδο hdtv

Όμως τώρα όλα αυτά ξεκίνησαν με την είσοδο ΤΟΥ EGREAT ΣΤΟ HOME THEATER ΣYΣΤΗΜΑ MOY.

Κι ακόμα, γράφει στο manual του το sony amplifier, πως ενδεχομέως κάποιες πηγές εοκόνας να μη ταιριάζουν με αυτή τη συσκευή!

Άντε να χαλάσουν και να χρειαστεί να τα ξαναφτιάξεις!

Reaction score
14
testit said:
Κι ακόμα, γράφει στο manual του το sony amplifier, πως ενδεχομέως κάποιες πηγές εοκόνας να μη ταιριάζουν με αυτή τη συσκευή!
Άρα παραδέχεσαι και εσύ ο ίδιος οτι τελικά όλα τα προβλήματα ξεκινάνε από τον ενισχυτή σου.
Οπότε την επόμενη φορά να είσαι πιο προσεκτικός και να μην μας πρήζεις τα...ούμπαλα όλων εδώ μέσα και να επιμένεις κιόλας οτι φταίει το eGreat.
Να μην προτρέχεις να βγάλεις "διάγνωση" και να το ψάχνεις λιγάκι πριν ποστάρεις διάφορα

Reaction score
14
molder said:
3. Αναβάθμιση: αναβάθμιση μπορώ να κάνω κανονικά μέσα από το μενού του ίδιου του EGreat χωρίς πρόβλημα; Ή καλύτερα να το κατεβάσω και να το περάσω με κάποιο usb δίσκο; Αν σταματήσει κάπου στη μέση, γίνεται recovery;
Απέφυγε δια ροπάλου την αναβάθμηση από τη συσκευή και προτίμησε να κατεβάσεις το firmware και να το τρέξεις μέσα από ένα στικάκι.
Έκανα το λάθος να κάνω αναβάθμηση μέσω του μενού του eGreat και αφενός οτι ΔΕΝ δείχνει κάποιο progress bar για να δείς πόσος χρόνος απομένει ή πόσο % ποσοστό μέχρι να τελειώσει η αναβάθμηση , και αφετέρου συνδέεται με το server της εταιρίας ο οποίος σέρνετε....
Αποτέλεσμα ήταν να αφήσω ανοιχτή την tv όλο το απόγευμα και να σηκωθώ να φύγω από το σπίτι για να γυρίσω μετά από ώρες όπου μόλις είχε τελειώσει η εγκατάσταση

Reaction score
0
Απάντηση: Re: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Απέφυγε δια ροπάλου την αναβάθμηση από τη συσκευή και προτίμησε να κατεβάσεις το firmware και να το τρέξεις μέσα από ένα στικάκι.
Έκανα το λάθος να κάνω αναβάθμηση μέσω του μενού του eGreat και αφενός οτι ΔΕΝ δείχνει κάποιο progress bar για να δείς πόσος χρόνος απομένει ή πόσο % ποσοστό μέχρι να τελειώσει η αναβάθμηση , και αφετέρου συνδέεται με το server της εταιρίας ο οποίος σέρνετε....
Αποτέλεσμα ήταν να αφήσω ανοιχτή την tv όλο το απόγευμα και να σηκωθώ να φύγω από το σπίτι για να γυρίσω μετά από ώρες όπου μόλις είχε τελειώσει η εγκατάσταση
Άρα να υποθέσω ότι απλά βάζω μέσα στο usb stick τα 2 αρχεία (50-17-090204-15-EGR-403-000.bin και linda.htm) και απλά κάνω boot?

Για τις άλλες δύο ερωτήσεις καμιά ιδέα;

1. Ανέβασμα αρχείων: πως μπορώ να ανεβάσω αρχεία στον εξωτερικό δίσκο που έχω συνδέσει στο EGreat μέσω δικτύου από κάποιον άλλο υπολογιστή του δικτύου;
2. NMT apps: Αυτά τα NMT apps τι ακριβώς είναι; Και αν κάνουν κάτι χρήσιμο, πως μπορώ να τα βάλω; Χρειάζεται αναβάθμιση του firmware για να παίξουν;

Reaction score
14
Άρα να υποθέσω ότι απλά βάζω μέσα στο usb stick τα 2 αρχεία (50-17-090204-15-EGR-403-000.bin και linda.htm) και απλά κάνω boot?

Για τις άλλες δύο ερωτήσεις καμιά ιδέα;
Δεν κάνεις boot.Απλά βάζεις τα 2 αρχεία στο root σε ένα στικάκι (όχι σε φάκελο) , επιλέγεις από το μενού του eGreat αρχεία κειμένου,html κλπ και κάνεις κλικ πάνω στο linda.htm

Reaction score
0
Απάντηση: Re: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Δεν κάνεις boot.Απλά βάζεις τα 2 αρχεία στο root σε ένα στικάκι (όχι σε φάκελο) , επιλέγεις από το μενού του eGreat αρχεία κειμένου,html κλπ και κάνεις κλικ πάνω στο linda.htm
Και μόλις θα συνδέσω κάποιον sata δίσκο πάνω, τα ΝΜΤ Apps θα εγκατασταθούν αυτόματα κατά το boot; Ή πρέπει να τα περάσω κι αυτά manually; Στο επίσημο site, για το τελευταίο firmware δεν έχει NMT Apps, που μπορώ να τα βρω;

Reaction score
0
Άρα παραδέχεσαι και εσύ ο ίδιος οτι τελικά όλα τα προβλήματα ξεκινάνε από τον ενισχυτή σου.
Οπότε την επόμενη φορά να είσαι πιο προσεκτικός και να μην μας πρήζεις τα...ούμπαλα όλων εδώ μέσα και να επιμένεις κιόλας οτι φταίει το eGreat.
Να μην προτρέχεις να βγάλεις "διάγνωση" και να το ψάχνεις λιγάκι πριν ποστάρεις διάφορα
αν είχα χρόνο θα σε περιλάβαινα. αλλά προτιμώ να αχοληθώ με πιο χρήσιμα. ούτε να ___λοστείλω έχω χρόνο

Reaction score
14
testit said:
αν είχα χρόνο θα σε περιλάβαινα. αλλά προτιμώ να αχοληθώ με πιο χρήσιμα. ούτε να ___λοστείλω έχω χρόνο
Δηλαδή να υποθέσω οτι έχεις και άλλους στη λίστα για να....περιλάβεις και δεν έχεις χρόνο?Να πάρω σειρά αμα είναι να περιμένω....
Να υποθέσω επίσης οτι στη "λένε" όλοι αυτοί που έχεις να περιλάβεις?Γιατί άραγες?Γιατί?
Ρε κακία ο κόσμος! Φτου φτου μακριά από εμάς ε?

Reaction score
0

Ακομα με αυτον ασχολειστε ???????????
Δε πατε καλα μου φαινεται ...........

Reaction score
8

για ηρεμειστε λιγο ρε παιδια και ειναι αργα.

Αυριο που θα το διαβασουν και οι αρμοδιοι συντονιστες θα επιληφθουν πιστευω του θεματος.

Reaction score
5
Παρακαλώ το θέμα να συνεχιστεί επί του τεχνικού, όπως σε γενικές γραμμές έχει πάει πολύ καλά μέχρι τώρα. Αντιπαραθέσεις επί προσωπικού δεν επιτρέπονται και θα αντιμετωπίζονται αναλόγως.
Ευχαριστώ

Υ.Γ.: Με έχετε σχεδόν πείσει να πάρω Egreat! :114:

Reaction score
14
Μπορεί κάποιος που ξέρει να μας πει αναλυτικά (όσο είναι δυνατό) πως αλλάζουμε skins στο μενού γιατί δεν έχω πολυκαταλάβει πως το κάνω?

Reaction score
0

Θα μπορούσε να μου ξεκαθαρίσει κάποιος αν για να παίξει το ftp, torrent client κτλ χρειάζεται απαραίτητα sata δίσκος (και nmt apps); Και αν ναι, πως τα εγκαθιστώ; Έχω το τελευταίο firmware πάνω.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Θα μπορούσε να μου ξεκαθαρίσει κάποιος αν για να παίξει το ftp, torrent client κτλ χρειάζεται απαραίτητα sata δίσκος (και nmt apps); Και αν ναι, πως τα εγκαθιστώ; Έχω το τελευταίο firmware πάνω.
Και βέβαια χρειάζονται τα NMT apps για να τα λειτουρήσεις όλα αυτά.
Πρέπει να συνδέσεις δίσκο στην sata υποδοχή στο πλάι. Δεν χρειάζεται να τα εγκαταστήσεις . Είναι ήδη εγκατεστημένα . Θα εμφανιστούν μόλις βάλεις τον δίσκο ο οποίος πρέπει να γίνει πριν φορματ σε ext2 ή ext3

Reaction score
0

Ειναι ευκολο σε καποιον ο οποιος γνωριζει το μηχανημα , να κανει μια συνοψη
με τις δυνατοτητες του και πως αυτες μπορουμε να τις χρησιμοποιησουμε γιατι πολλοι εχουμε αγνοια για το πως να το λειτουργησουμε.
Αν ειναι ευκολο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members