Intel Compute Stick (Windows 10). Πραγματικός υπολογιστής τσέπης!

Μηνύματα
5.775
Reaction score
1.186
Πάντως και στο κανονικό PC από τότε που μπήκε αυτή η γ@μημένη η αναβάθμιση χάλασαν πολλά πράγματα, χάθηκαν οι ρυθμίσεις, δεν λειτουργεί ο εκτυπωτής και πολλά άλλα.... Ενώ πριν λειτουργούσαν όλα ρολόϊ.
Αυτή η microsoft δεν μπορεί να αφήσει κάτι να λειτουργεί σωστά, πρέπει να το γ@μήσει... :mad:
Δεν ξέρουν το ρητό if it works DON'T fix it.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλησπέρα σε όλους και πάλι.

Μετά από καμιά δεκαριά επανειλημμένες (και απέλπιδες) προσπάθειες να επαναφέρω το Intel Stick στην προηγούμενη κατάσταση, και αφού είχε αποτύχει η προς στιγμήν εμφανιζόμενη ως επιτυχής εγκατάσταση του καταραμένου update 1511, το Stick είναι τώρα γυμνό από οποιοδήποτε λειτουργικό, άρα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα κομμάτι από ηλεκτρονικά "παλιοσίδερα".

Πριν το επιστρέψω πάλι στο ΠΛΑΙΣΙΟ (συνοδευόμενο από τις κατάλληλες χ-...γίες >:(), θα ήθελα να κάνω μια προσπάθεια να εγκαταστήσω πάλι το προηγούμενο λειτουργικό Windows 10 Home, edition 10240 English (US), 32-bit.

Ψάχνω να το βρω κάπου να το κατεβάσω ως ISO, αλλά μάλλον δεν υπάρχει πια, τουλάχιστον εγώ δεν το βρίσκω, ούτε στο επίσημο site της Microsoft, ούτε σε κάποια άλλη αξιόπιστη πηγή.

Μπορεί κανένας να βοηθήσει, είτε έχοντάς το κάπου αποθηκευμένο, οπότε θα αναλάβω να έλθω σε επαφή μαζί του, ώστε να πάρω μια κόπια του, είτε με κάποιο - αξιόπιστο - link, που να μπορώ να το κατεβάσω και να δουλεύει.

Ευχαριστώ.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
....
Πριν το επιστρέψω πάλι στο ΠΛΑΙΣΙΟ (συνοδευόμενο από τις κατάλληλες χ-...γίες >:(), θα ήθελα να κάνω μια προσπάθεια να εγκαταστήσω πάλι το προηγούμενο λειτουργικό Windows 10 Home, edition 10240 English (US), 32-bit....
Καλησπέρα σε όλους, ξανά.

Τελικά, το Στικ πήγε πάλι στο ΠΛΑΙΣΙΟ, συνοδευόμενο - κι αυτή τη φορά - από ένα αναλυτικό υπόμνημα, που περιέγραφε με λεπτομέρεια την κατάσταση και την (απαράδεκτη) συμπεριφορά του, ως υπολογιστής τελευταίας τεχνολογίας, μαζί με κάποιες φωτογραφίες της οθόνης μου.

Το κράτησαν, αλλά το καινούργιο στοιχείο είναι ότι - μάλλον, λόγω αρκετών περιπτώσεων σαν τη δική μου - ένας από τους υπαλλήλους του service εκεί, μόλις άκουσε ότι το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε, εμφανίστηκε με ένα στικάκι USB στο χέρι του και είπε στο συνάδελφό του, που κατέγραφε την περίπτωσή μου, ότι το πρόβλημα πλέον λύθηκε και ότι σε όλα τα Compute Sticks, που παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα, περνάνε τη νεότερη αναβάθμιση χωρίς πρόβλημα, και έτσι αποκαθίσταται η δυσλειτουργία.

Η πλάκα είναι ότι προχθές, όταν του έκανα την επανεκκίνηση, πέρασε κανονικά την αναβάθμιση, ξεπερνώντας εκείνο το αρχικό γνωστό κόλλημα, που εμφανιζόταν στον κύκλο της διαδικασίας αναβάθμισης και μετά έκανε μόνο του επανεκκίνηση, μου εμφάνισε στην οθόνη εκείνα τα πρώτα γνωστά μηνύματα, που λένε: "Hi" - "We've updated your PC" και "Your files are exactly where you left them" και μετά τα υπόλοιπα γνωστά:

DSC_0032.JPG


και

DSC_0035.JPG


και μετά το τελευταίο

DSC_0036_1.jpg

κι εκεί.....κόλλησεεεε!

Περίμενα 3 ώρες, αλλά τίποτα. Το έσβησα με το χέρι, το ξαναξεκίνησα, ξανά-μανά τα ίδια και πάλι νέο κόλλημα στην τελευταία οθόνη.

Στο τέλος απελπίστηκα, κι όταν το ξανάσβησα, αποφάσισα να του κάνω καθαρή εγκατάσταση από εξωτερικό USB στικάκι.
Αμ δε!

Στο δεύτερο στάδιο της εγκατάστασης "Getting files ready for installation", η διαδικασία κόλλησε πάλι στο 74% και δεν προχωρούσε άλλο.

WP_20151228_19_04_38_Pro_1.jpg


Σε αυτή την κατάσταση το πακετάρισα και το πήγα πάλι στο ΠΛΑΙΣΙΟ.

Μου είπαν ότι απόψε ή αύριο θα είναι έτοιμο.
Ίδωμεν.

Καλό βράδυ.
-
 




Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Παναγιώτη, αν δεν το κάνεις για σένα, κάνε το για μας, λυπήσου μας. :rolleyes: :roflmao:

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους!

Αμ, δεν ξέρουν (και οι δύο, ΠΛΑΣΙΟ και Intel) με τί μουλάρι έχουν μπλέξει. Όσο αισθάνομαι ότι έχω δίκιο (αποδεδειγμένα), δεν υποχωρώ αν δεν δικαιωθώ. Είναι μια νοοτροπία, που ανέπτυξα με τη μακροχρόνια επαφή μου με τα ναυπηγεία, όταν αυτά κάνανε ματσολιές στα βαπόρια που επισκεύαζαν ή κατασκεύαζαν, και για τα οποία ήμουν υπεύθυνος. Και ελπίζω να δικαιωθούν οι χιλιάδες χρήστες σαν και μένα.

Επί του προκειμένου, μόλις παρέλαβα από το ΠΛΑΙΣΙΟ το δεύτερο καινούργιο Intel Compute Stick, αφού με το προηγούμενο δεν μπόρεσαν κι αυτοί να βρουν άκρη, αλλά αυτή τη φορά τους έβαλα και μου αντιγράψανε σε ένα δικό μου εξωτερικό USB στικάκι το ειδικό λογισμικό, με το οποίο αντιμετωπίζεται αυτή η δυσλειτουργία σε όσα Intel Sticks παρουσίασαν αυτό το θέμα, προερχόμενο από την Intel (το λογισμικό). Τώρα τί περιέχει μέσα με με ρωτήσετε, ακόμα κι αυτοί στο service δεν ήξεραν, και συνεννοηθήκαμε να με ενημερώσουν επακριβώς τί διαδικασία θα ακολουθήσω, ώστε να λυθεί το πρόβλημα, αλλά από Δευτέρα, με τον καινούργιο χρόνο.

Πολλές Ευχές και πάλι!
-
 

Μηνύματα
7.365
Reaction score
2.554
Εμείς οι έμπειροι συνταξιούχοι δεν κωλώνουμε μπροστά σε τέτιοια!
Αν χρειαστεί θα φάμε όλο το 2016 (είναι και 366 μέρες!) αλλά στο τέλος θα δικαιωθούμε.

Άντε και καλή χρονιά.:)
 


Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
....Αμ, δεν ξέρουν (και οι δύο, ΠΛΑΣΙΟ και Intel) με τί μουλάρι έχουν μπλέξει....
Εμείς οι έμπειροι συνταξιούχοι δεν κωλώνουμε μπροστά σε τέτιοια!
Αν χρειαστεί θα φάμε όλο το 2016 (είναι και 366 μέρες!) αλλά στο τέλος θα δικαιωθούμε....
Ω, θα έχουμε και συνέχεια το 2016! :o
Καλησπέρα σε όλους.
Όπως υποσχέθηκα :), ακολουθεί η συνέχεια στο 2016 (Γεια σου, Γιάννη :drinks:)

Λοιπόν, προχθές παρέλαβα από το ΠΛΑΙΣΙΟ το τρίτο (ναι, το Νο. 3) κατά σειρά Intel Compute Stick, αφού τα άλλα δύο αποδείχθηκαν ανίκανα να συνεχίσουν να λειτουργούν σαν κανονικοί υπολογιστές με τα τελευταία Windows 10. Την ιστορία, λίγο-πολύ τη γνωρίζετε, την ανέπτυξα στα προηγούμενα posts.

Αυτή τη φορά, η επιμονή μου και η μουλαροσύνη μου δικαιώθηκαν πλήρως! Το νέο Stick, αφού του έκανα την αρχικοποίηση, το παρέδωσα μετά στο Τεχνικό Τμήμα του ΠΛΑΣΙΟΥ, εφ' όσον οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί ότι αναλαμβάνουν την σωστή και πλήρη εγκατάσταση της ενημέρωσης 1511. Χρειάστηκε να περιμένω γύρω στις 5-6 μέρες (ήτανε και οι γιορτές στη μέση, βλέπεις) και στο τέλος με ενημέρωσαν ότι το έχουν παραδώσει στην αντιπροσωπεία (Ερώτηση: υπάρχει αλήθεια αντιπροσωπεία της Intel στην Ελλάδα, και αν ναι, ποιά είναι αυτή? Μήπως η Octabit?), γιατί - λέει - οι ίδιοι δεν ήταν σε θέση να πετύχουνε την εγκατάσταση της ενημέρωσης.

Σημ.: Όταν παραλάμβανα το 3ο κατά σειρά Stick, μου έλεγαν ότι θέλουνε 5-10 λεπτά να την εγκαταστήσουν, αλλά καλό θα ήταν, λέγανε, να κάνω πρώτα την αρχικοποίηση του υπολογιστή και μετά να τους το πάω - μπούρδες, δηλαδή.

Τέλος πάντων, από άποψη αξιοπιστίας υποστήριξης του πελάτη τους, ως επιχείρηση στη δική μου περίπτωση, φέρθηκαν άψογα και αισθάνομαι υποχρεωμένος να το επισημάνω και να τους συγχαρώ.

Το παρέλαβα λοιπόν, και πραγματικά το λειτουργικό είναι πλέον Windows 10, 32-bit, edition 10586, English. Φυσικά, το Computer Name έχει αλλάξει (προφανώς έκαναν καθαρή εγκατάσταση εξ αρχής) και βέβαια οποιοδήποτε προγραμματάκι είχα εγκαταστήσει, πριν το παραδώσω, έχει εξαφανιστεί (π.χ. το πακέτο της Ελληνικής γλώσσας ή το γνωστό Magical Jellybean Keyfinder, που είχα εγκαταστήσει, για να αποθηκεύσω το κλειδί των Windows κάπου, σε περίπτωση ανάγκης).

Βέβαια, λίγο με ενδιαφέρει αυτή η αλλαγή, δεν ήταν και τίποτα το σπουδαίο. Απλά ξανακατέβασα και έτρεξα την εγκατάσταση της δεύτερης γλώσσας (Ελληνικά) και του πακέτου της, μαζί με το Keyfinder.

Αυτό που θέλω τη γνώμη σας είναι ένα πρόγραμμα Office, που θεωρώ απαραίτητο, για να έχω τουλάχιστον έναν αξιόπιστο (αν όχι και εξελιγμένο) κειμενογράφο συν κάποιες ακόμα διευκολύνσεις που προσφέρουν οι κλασσικές σουΐτες του Office της Microsoft. Ιδιαίτερες επιμέρους εφαρμογές (όπως π.χ. Powerpoint, Access, Groove, Infopath κ.α. παρόμοια) δεν με ενδιαφέρουν φυσικά, το στικάκι ως υπολογιστής δεν προσφέρεται για εκτεταμένη χρήση τέτοιου είδους.

Το Outlook ή κάποιο υποκατάστατό του θα ήταν ευπρόσδεκτο, αν υπήρχε.

Να πω ότι έχω στη διάθεσή μου ένα Office 2007 Enterprise, που θα μπορούσε να εγκατασταθεί, ωστόσο, δεν είμαι σίγουρος αν, ως πρόγραμμα, είναι πολύ "βαρύ" για ένα τέτοιου μεγέθους και δυνατοτήτων υπολογιστή και αφ' ετέρου δεν ξέρω αν κατά την εγκατάστασή του, μπορώ να επιλέξω ποιά στοιχεία του να εγκατασταθούν και ποιά όχι. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, για να ξέρω.

Υπάρχουν βέβαια και οι "ανοιχτού τύπου" ελεύθερες εφαρμογές, όπως π.χ. το γνωστό OpenOffice, αλλά έχω παρατηρήσει ότι καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στο σκληρό δίσκο. Π.χ. το δικό μου OpenOffice 4.1.1 64-bit, έχει καταλάβει 340MB ενώ το πακέτο της Ελληνικής γλώσσας σ' αυτό καταλαμβάνει άλλα 161MB, σε αντιδιαστολή με το MS Office 2007 Enterprise, που καταλαμβάνει μόνο 32,2 MB και το Fiale Validation Add-in άλλα 45,2 ΜΒ, νούμερα που φαίνονται τουλάχιστον στα Προγράμματα του Πίνακα Ελέγχου.

Τέλος, έχω δει να κυκλοφορούν στο εμπόριο διάφορες εκδόσεις των καινούργιων εκδόσεων του Office της Microsoft, κάποιες από αυτές προσιτές (γύρω στα 65-75 ευρώ), αλλά δεν ξέρω τί παίζει σ΄αυτές. Λ.χ. παρατηρώ, ότι κάποιες προσφέρονται για χρήση ενός χρόνου, μόνο.

Έχετε κάτι να προτείνετε;
-
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.311
Reaction score
93.863
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν, Παναγιώτη! :drinks:

Όμως έχω την εντύπωση ότι ζητάς πολλά από έναν υπολογιστή σε stick. Μακάρι να απαντήσει ο Γιώργος και να αποδειχτεί ότι κάνω λάθος.
 

Μηνύματα
7.365
Reaction score
2.554
Παναγιώτη για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα να δουλεψει.
Για Office το μόνο που έχω να πώ είναι ότι - παρά τα περί αντιθέτου λεχθέντα - το 2003 PRO εγκαθίσταται στα 10 χωρίς αντίρρηση εκ μέρους του λειτουργικού. Αν βάλεις μόνο τα απαραίτητα δεν θα σου πιάσει πολύ χώρο.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν, Παναγιώτη! :drinks:

Όμως έχω την εντύπωση ότι ζητάς πολλά από έναν υπολογιστή σε stick. Μακάρι να απαντήσει ο Γιώργος και να αποδειχτεί ότι κάνω λάθος.
Γιάννη, σ' ευχαριστώ πολύ. Όχι δε ζητάω πολλά, ένα office-άκι μικρό, για να γράφω πού και πού κανένα κειμενάκι (τί διάλο υπολογιστής θα ήταν αυτός, αν δεν μπορείς να γράψεις κάτι?), χωρίς πολλά φρου-φρου.

Παναγιώτη για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα να δουλέψει.
Για Office το μόνο που έχω να πω είναι ότι - παρά τα περί αντιθέτου λεχθέντα - το 2003 PRO εγκαθίσταται στα 10 χωρίς αντίρρηση εκ μέρους του λειτουργικού. Αν βάλεις μόνο τα απαραίτητα δεν θα σου πιάσει πολύ χώρο.
Βαγγέλη, σ' ευχαριστώ κι εσένα (είπαμε, εμείς οι έμπειροι συνταξιούχοι ξέρουμε πώς και πόσο να επιμείνουμε :rolleyes:). Για το Office 2003 δεν έχω αντίρρηση, αλλά αφού έχω το 2007 δεν βλέπω το λόγο γιατί να πάω στο 2003 (το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, έχει πάψει να το υποστηρίζει η μαμά Microsoft, την ίδια στιγμή που απέσυρε την υποστήριξη στα XP).

Το βασικό μου ερωτηματικό είναι ποιό από τα διαθέσιμα (ελεύθερα ή όχι) θα ήταν το ελαφρύτερο, έστω κι αν αυτό χρειαστεί να το αγοράσω, μιλώντας πάντα για ένα προσιτό ποσό φυσικά, κάτι σαν κι αυτό, ας πούμε, αλλιώς άμα πάω σε μεγάλα έξοδα, να μου λείπει καλύτερα.

Θα περιμένω και το Γιώργο, φυσικά, να δω τη γνώμη του.
-
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Λοιπόν, το αποφάσισα, αφού πήρα το ρίσκο να κάνω κατ' αρχήν τη δοκιμή για custom installation του 2007 Enterprise. Αποδείχτηκε ότι μπορούσα να αφαιρέσω μερικά - περιττά για τον συγκεκριμένο υπολογιστή - "καλούδια" της σουΐτας, όπως τα Infopath, OneNote και Publisher, ώστε να το κάνω λίγο ελαφρύτερο, κρατώντας τα βασικά καλά.

Έτσι, εγκατέστησα τη σουΐτα, με περιεχόμενο τα:
- Word
- Access
- Excel
- Outlook (πολύ βασικό)
- Picture Manager
- PowerPoint
- Διαγνωστικά του Office
- Οργάνωση Clip της MS (αυτό δεν ξέρω τί είναι, όποιος ξέρει να μου πει)
- Ψηφιακό πιστοποιητικό για έργα της VBA (ούτε αυτό ξέρω τί είναι, αλλά το είχε η σουΐτα)

Μετά από αυτό και επίσης την εγκατάσταση του Adobe Reader DC, έχω καταλάβει τα 18.5 περίπου GB του δίσκου συστήματος και έχω ελεύθερα άλλα 10 GB.

Ελπίζω να με φτάνουν για την καθημερινή - περιορισμένη - χρήση του. Θα του κοτσάρω κι ένα στικάκι USB της τάξης των 32 GB και θα ρυθμίσω όλα τα περιττά να αποθηκεύονται σ' αυτό, ώστε να μη μου γεμίζει το σύστημα. Ελπίζω έτσι να είμαι εντάξει.

Ο καιρός θα δείξει.

Καλό βράδυ.
-
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.311
Reaction score
93.863
Ευτυχώς που λειτουργεί. Δεν μπορώ να φανταστώ την περίπτωση να το ξαναεπιστρέψεις...:D
 


minas

Πισιά
Μηνύματα
3.927
Reaction score
3.731
Καλησπέρα σε όλους.
Όπως υποσχέθηκα :), ακολουθεί η συνέχεια στο 2016 (Γεια σου, Γιάννη :drinks:)

Λοιπόν, προχθές παρέλαβα από το ΠΛΑΙΣΙΟ το τρίτο (ναι, το Νο. 3) κατά σειρά Intel Compute Stick, αφού τα άλλα δύο αποδείχθηκαν ανίκανα να συνεχίσουν να λειτουργούν σαν κανονικοί υπολογιστές με τα τελευταία Windows 10. Την ιστορία, λίγο-πολύ τη γνωρίζετε, την ανέπτυξα στα προηγούμενα posts.

Αυτή τη φορά, η επιμονή μου και η μουλαροσύνη μου δικαιώθηκαν πλήρως! Το νέο Stick, αφού του έκανα την αρχικοποίηση, το παρέδωσα μετά στο Τεχνικό Τμήμα του ΠΛΑΣΙΟΥ, εφ' όσον οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί ότι αναλαμβάνουν την σωστή και πλήρη εγκατάσταση της ενημέρωσης 1511. Χρειάστηκε να περιμένω γύρω στις 5-6 μέρες (ήτανε και οι γιορτές στη μέση, βλέπεις) και στο τέλος με ενημέρωσαν ότι το έχουν παραδώσει στην αντιπροσωπεία (Ερώτηση: υπάρχει αλήθεια αντιπροσωπεία της Intel στην Ελλάδα, και αν ναι, ποιά είναι αυτή? Μήπως η Octabit?), γιατί - λέει - οι ίδιοι δεν ήταν σε θέση να πετύχουνε την εγκατάσταση της ενημέρωσης.

Σημ.: Όταν παραλάμβανα το 3ο κατά σειρά Stick, μου έλεγαν ότι θέλουνε 5-10 λεπτά να την εγκαταστήσουν, αλλά καλό θα ήταν, λέγανε, να κάνω πρώτα την αρχικοποίηση του υπολογιστή και μετά να τους το πάω - μπούρδες, δηλαδή.

Τέλος πάντων, από άποψη αξιοπιστίας υποστήριξης του πελάτη τους, ως επιχείρηση στη δική μου περίπτωση, φέρθηκαν άψογα και αισθάνομαι υποχρεωμένος να το επισημάνω και να τους συγχαρώ.

Το παρέλαβα λοιπόν, και πραγματικά το λειτουργικό είναι πλέον Windows 10, 32-bit, edition 10586, English. Φυσικά, το Computer Name έχει αλλάξει (προφανώς έκαναν καθαρή εγκατάσταση εξ αρχής) και βέβαια οποιοδήποτε προγραμματάκι είχα εγκαταστήσει, πριν το παραδώσω, έχει εξαφανιστεί (π.χ. το πακέτο της Ελληνικής γλώσσας ή το γνωστό Magical Jellybean Keyfinder, που είχα εγκαταστήσει, για να αποθηκεύσω το κλειδί των Windows κάπου, σε περίπτωση ανάγκης).

Βέβαια, λίγο με ενδιαφέρει αυτή η αλλαγή, δεν ήταν και τίποτα το σπουδαίο. Απλά ξανακατέβασα και έτρεξα την εγκατάσταση της δεύτερης γλώσσας (Ελληνικά) και του πακέτου της, μαζί με το Keyfinder.

Αυτό που θέλω τη γνώμη σας είναι ένα πρόγραμμα Office, που θεωρώ απαραίτητο, για να έχω τουλάχιστον έναν αξιόπιστο (αν όχι και εξελιγμένο) κειμενογράφο συν κάποιες ακόμα διευκολύνσεις που προσφέρουν οι κλασσικές σουΐτες του Office της Microsoft. Ιδιαίτερες επιμέρους εφαρμογές (όπως π.χ. Powerpoint, Access, Groove, Infopath κ.α. παρόμοια) δεν με ενδιαφέρουν φυσικά, το στικάκι ως υπολογιστής δεν προσφέρεται για εκτεταμένη χρήση τέτοιου είδους.

Το Outlook ή κάποιο υποκατάστατό του θα ήταν ευπρόσδεκτο, αν υπήρχε.

Να πω ότι έχω στη διάθεσή μου ένα Office 2007 Enterprise, που θα μπορούσε να εγκατασταθεί, ωστόσο, δεν είμαι σίγουρος αν, ως πρόγραμμα, είναι πολύ "βαρύ" για ένα τέτοιου μεγέθους και δυνατοτήτων υπολογιστή και αφ' ετέρου δεν ξέρω αν κατά την εγκατάστασή του, μπορώ να επιλέξω ποιά στοιχεία του να εγκατασταθούν και ποιά όχι. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, για να ξέρω.

Υπάρχουν βέβαια και οι "ανοιχτού τύπου" ελεύθερες εφαρμογές, όπως π.χ. το γνωστό OpenOffice, αλλά έχω παρατηρήσει ότι καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στο σκληρό δίσκο. Π.χ. το δικό μου OpenOffice 4.1.1 64-bit, έχει καταλάβει 340MB ενώ το πακέτο της Ελληνικής γλώσσας σ' αυτό καταλαμβάνει άλλα 161MB, σε αντιδιαστολή με το MS Office 2007 Enterprise, που καταλαμβάνει μόνο 32,2 MB και το Fiale Validation Add-in άλλα 45,2 ΜΒ, νούμερα που φαίνονται τουλάχιστον στα Προγράμματα του Πίνακα Ελέγχου.

Τέλος, έχω δει να κυκλοφορούν στο εμπόριο διάφορες εκδόσεις των καινούργιων εκδόσεων του Office της Microsoft, κάποιες από αυτές προσιτές (γύρω στα 65-75 ευρώ), αλλά δεν ξέρω τί παίζει σ΄αυτές. Λ.χ. παρατηρώ, ότι κάποιες προσφέρονται για χρήση ενός χρόνου, μόνο.

Έχετε κάτι να προτείνετε;
-
Μεταξύ OpenOffice και LibreOffice, προτίμησε το δεύτερο - αυτό θα σου πρότεινα ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα από λοιπές παραμέτρους.
Το "φτηνό" Office της Microsoft είναι το Office 365, που έχει συνδρομητικό μοντέλο. Οι τιμές που έχω στο μυαλό μου είναι χαμηλότερες από αυτές που αναφέρεις (~20€ το χρόνο για μία άδεια), αλλά μπορεί να είμαι επηρεασμένος από εταιρικές και ακαδημαϊκές προσφορές.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.645
Reaction score
94.604
Μεταξύ OpenOffice και LibreOffice, προτίμησε το δεύτερο
Υπάρχει και το Apache OpenOffice αλλά δεν ξέρω τις διαφορές τους.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Παιδιά, σας ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις σας και τη βοήθεια που μου παρέχετε.

Αφού εγκατέστησα το MS Office 2007 Enterprise (με τους περιορισμούς που του έθεσα ήδη κατά την εγκατάσταση, για να το κάνω "ελαφρύτερο"), θα μείνω σ' αυτό. Ήδη μάλιστα, ο υπολογιστής κατέβασε και εγκατέστησε και τις τελευταίες ενημερώσεις γι αυτό (συμπεριλαμβάνεται και το Service Pack 3), οπότε κάθε άλλη προσθήκη θα είναι απλά επιβάρυνση στον ήδη περιορισμένο χώρο του.

Το OpenOffice που χρησιμοποιώ είναι της Apache. Κάποια στιγμή to 2011, η Oracle, που το λανσάριζε σαν ανοιχτό λογισμικό, αποφάσισε να το παραχωρήσει στην Apache, η οποία έκτοτε το εξέλιξε και το υποστηρίζει.

Το αρχικό OpenOffice ξεκίνησε από την Star με την ονομασία StarOffice. Η Sun Microsystems το απέκτησε το 1999 και το 2000 το διέθεσε στην αγορά σαν ανοιχτό λογισμικό, σε ανταγωνισμό με το MS Office. Αργότερα, η Oracle έγινε η ιδιοκτήτρια της Sun και το διατήρησε ανοιχτό μέχρι τo 2011, οπότε και το παραχώρησε στην Apache.

Οι μηχανικοί της Oracle και της Apache έχουν αναπτύξει και ελληνική σουΐτα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι κωδικό αριθμό έχει αυτή.

Περισσότερα εδώ.
 

minas

Πισιά
Μηνύματα
3.927
Reaction score
3.731
Παιδιά, σας ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις σας και τη βοήθεια που μου παρέχετε.

Αφού εγκατέστησα το MS Office 2007 Enterprise (με τους περιορισμούς που του έθεσα ήδη κατά την εγκατάσταση, για να το κάνω "ελαφρύτερο"), θα μείνω σ' αυτό. Ήδη μάλιστα, ο υπολογιστής κατέβασε και εγκατέστησε και τις τελευταίες ενημερώσεις γι αυτό (συμπεριλαμβάνεται και το Service Pack 3), οπότε κάθε άλλη προσθήκη θα είναι απλά επιβάρυνση στον ήδη περιορισμένο χώρο του.

Το OpenOffice που χρησιμοποιώ είναι της Apache. Κάποια στιγμή to 2011, η Oracle, που το λανσάριζε σαν ανοιχτό λογισμικό, αποφάσισε να το παραχωρήσει στην Apache, η οποία έκτοτε το εξέλιξε και το υποστηρίζει.

Το αρχικό OpenOffice ξεκίνησε από την Star με την ονομασία StarOffice. Η Sun Microsystems το απέκτησε το 1999 και το 2000 το διέθεσε στην αγορά σαν ανοιχτό λογισμικό, σε ανταγωνισμό με το MS Office. Αργότερα, η Oracle έγινε η ιδιοκτήτρια της Sun και το διατήρησε ανοιχτό μέχρι τo 2011, οπότε και το παραχώρησε στην Apache.

Οι μηχανικοί της Oracle και της Apache έχουν αναπτύξει και ελληνική σουΐτα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι κωδικό αριθμό έχει αυτή.

Περισσότερα εδώ.
Σωστά όλα, απλά το LibreOffice (κι' αυτό παρακλάδι του αρχικού OpenOffice) έχει πιο συχνή και πιο δραστήρια ανάπτυξη. Δεν το επαναλαμβάνω για να σε μεταπείσω από την επιλογή σου, απλά για να μείνει πλήρης εικόνα σε όποιον τυχόν διαβάζει :).
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.716
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top