JVC DLA-x3 απορίες

Reaction score
640
Λοιπον. Ο Lumagen, εγγυημενα ειναι video level (16-235), το oppo ΝΟΜΙΖΩ ο,τι το ευχω βαλει να ειναι 16-235, και ο avr, εχει σιγουρα κλειστο το video processing. Δεν εχω δει ομως αν εχει καπου αλλου μεμονωμενα ρυθμιση για το ευρος μεσα στα μενου.

Εγω νομιζω οτι εχεις μεγαλυτερο headroom για το contrast, αν το βαλεις τον pj 16-255. Ετσι το αντιλαμβανομαι, και ετσι φαινεται να μου λειτουργει.

Νομιζω οτι θα μου λειτουργουσε αντιθετα, ανεβαζα 0-255 π.χ. σε ολες τις συσκευες στο video chain και μετα στο pj εβαζα 16-235, οποτε οσο και να ανεβοκατεβαζα contrast δεν θα εβλεπα τις μπαρες πανω απο το 235.

Mε εχει φαει η περιεργεια. Πρεπει να γυρισω πισω!

Αστε γιατι εχω χαλαστει σημερα, γιατι ημουν σε μια πλατεια με τα παιδια, και τα εβγαζα μια φωτογραφια σε ενα αγαλμα και μετα πηγε η μικρη να κατεβει και νομιζα πως θα γλυστρουσε και ενστικτωδως κανω κινηση να την πιασω και μου φευγει το τηλεφωνο και η οθονη εγινε θρυψαλλα.... Μεγαλες χαρες.

ΥΓ: ουτε εγω βλεπω photos

Βρε συ δεν βαζεις αλλα στην πηγη και αλλα στον προβολεα εαν εχεις επιλεξεις στην πηγη την 16-235 θα επιλεξεις το ιδιο στον προβολεα εαν εχεις βαλει 0-255 στην πηγη το ιδιο θα επλεξεις και στον scaler και στον ενισχυτη και στον προβολεα .
Λογικα πρεπει να εχει και ο ενισχυτης ρυθμιση .
Το 16-255 με εχει προβληματισει σε οτι αφορα τον lumagen οι επιλογες που εχει ειναι 0-255 και 16-235 ειναι καλυτερα αντι για superwhite να επιλεξεις Enhanced εαν θελεις να πας σε 0-255 και το color space στο αυτοματο .
Εγω στην θεση σου εαν η πηγη σου βγαζει σημα Full RGB 4:4:4 θα εδινα 0-255 εαν η πηγη σου βγαζει σημα YCbCRr θα εδινα 16-235 . Εσυ τα εχεις ψιλομπερδεψει και γι αυτο παιρνεις αυτο το αποτελεσμα

Reaction score
2.482
Βρε συ δεν βαζεις αλλα στην πηγη και αλλα στον προβολεα εαν εχεις επιλεξεις στην πηγη την 16-235 θα επιλεξεις το ιδιο στον προβολεα εαν εχεις βαλει 0-255 στην πηγη το ιδιο θα επλεξεις και στον scaler και στον ενισχυτη και στον προβολεα .
Λογικα πρεπει να εχει και ο ενισχυτης ρυθμιση .
Το 16-255 με εχει προβληματισει σε οτι αφορα τον lumagen οι επιλογες που εχει ειναι 0-255 και 16-235 ειναι καλυτερα αντι για superwhite να επιλεξεις Enhanced εαν θελεις να πας σε 0-255 και το color space στο αυτοματο .
Εγω στην θεση σου εαν η πηγη σου βγαζει σημα Full RGB 4:4:4 θα εδινα 0-255 εαν η πηγη σου βγαζει σημα YCbCRr θα εδινα 16-235 . Εσυ τα εχεις ψιλομπερδεψει και γι αυτο παιρνεις αυτο το αποτελεσμα
Μπορει και οντως κατι να εχω μπερδεψει στα settings, δεν λέω, αλλά το πλανο μου ηταν να ειναι ολα 16-235. Οποτε θυμαμαι οτι τα ειχα κοιταξει.

Το θεμα ειναι να κοιταξω ολες μου τις πηγες τι δυνατοτητες εχουν και να ρυθμισω ανάλογα.

Ps3/ps4/apple tv/oppo/tv tuner

Περαν τουτου ουτε τωρα εγω βλεπω φωτος, ουτε σε web view, ουτε μεςω Tapatalk

Reaction score
2.482
Εστω οτι οι ρυθμισεις ειναι αυτες που σου εχω πει (και δεν εχει γινει κανενα λαθος στο chain), τοτε ολες μου οι πηγες ειναι 16-235 και μονο ο jvc ειναι 16-255.

Οταν ηταν ο pj στο 16-235, δεν καταφερνα να κανω καμια μπαρα να αναβοσβήσει. Τον εβαλα superwhite και ΜΕΤΑ ξαναρυθμισα brightness, contrast, οπου μπορουσα πλεον με την αυξηση του κοντραστ να μειωσω την εμφανιση των μπαρων σε οποιο επιπεδο ηθελα.

Αυτα για το θεμα. Η συνεχεια του επος του ´35-'55 θα συνεχιστει στις 20/8.

Κατα δευτερον διαβαζω λιγο για το lightspace. Και το πως λειτουργει.
Σαν φιλοσοφια, ανωτερη νομιζω απο το chromapure.

Οντως, θελω θεωρητικα, να δοκιμασω διαφορετικες καμπυλες gamma και πρεπει να περιμενω εκ νεου 30 λεπτα να τελειωσει ξανα το autocalibration.

Reaction score
15.548
ναι καλα......χαμοοοος...:party:

στειλε pm στον συντονιστη να στα πει σωστα...;)

βασικα αν δωσεις χρονο σε διαβασμα και εχεις υπομονη κατι θα κανεις :D

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.075
Ύστερα απο απαίτηση του κου. Κεφάλα συνεχίζω εδω.

Εχω μια απορία για αρχή. Στο factory menu στα preset έχει ρυθμίσεις. Έτσι ειναι σε όλους;

Πχ.

View attachment 50492

Ειμαι στη θάλασσα και επιστρέφω. Παρακαλώ πολύ να έχει λυθεί η απορία μέχρι τις 22.20 που θα εχω επιστρέψει!
Μεγιές.

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075
Βασικα αστειεύομουν περι κου. Κεφάλα, αλλα δεν φανηκε στο post. Κι εγω ηθελα να γραψω στους προβολεις, διοτι οντως ηταν ακυρο να συνεχιζεται στο Eyes Only.

Επίσης προσπαθησα να κανω search για ηδη υπαρχων νημα για τον x3 αλλα δεν μου εβγαζε αποτελεσματα, οποτε σορρυ για το ενδεχομενως διπλο thread.

Εχω την εντύπωση πως εντελως off οι ρυθμίσεις, διοτι εγω χτες καταφερα να ρυθμισω το ασπρο καλυτερα με profil 5500 και όχι 6500.

Εχει κανενα νοημα να πειραξω απο εκει τα profil?

Μην πειράξεις το service menu.
Ξεκινα απο το 6500 στο κυρίως menu.

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075
Καλα ναι. Πιο πολυ ακαδημαικο ειναι το ενδιαφερον, αλλα θελω να ξερω τι παιζει, διοτι αν δεν ειχα lumagen, δεν θα μπορουσα να δω σωστα χρωματα.

Τωρα η λαμπα ειναι στις 14 ωρες. Τουλαχιστον ετσι λεει το μηχανημα. Θελω να πιστευω οτι δεν ειναι ψεμα οι ωρες. Δεν ξερω κατα ποσο στρωνει αργοτερα ή χαλαει περισσοτερο.

View attachment 50494

Μπορουμε να καταλαβουμε πιο fw ειναι;

Δεν θα μπορούσες γιατί δεν έχει color management.
Πέρα αυτού όλοι οι JVC μειώνουν την φωτεινότητα των χρωμάτων παίζοντας με το color και όχι με το χρώμα. Όσο και να μειώσεις το color η εικόνα σου ποτε δεν θα γίνει ασρόμαυρη.

Reaction score
2.482
Λοιπόν, επέστρεψα χτές και αναλώθηκα στο να μετρήσω τα preset, καθώς και να δω τις ρυθμίσεις του i1 Display Pro. Εβαλα και δυο-τρεις φορες δοκιμάζοντας διαφορα πραγματα, οπως π.χ. να εχω φτιαξει το grayscale από πριν στο pj, αλλά απέδωσε χειρότερα αποτελεσματα και επίσης πηγα να δοκιμάσω BT.1886 gamma curve, αλλά κατι δεν μου καθόταν καλα στα χρώματα.

Εν τέλει δεν ασχολήθηκα πολύ, οποτε θεωρω σημερα θα είναι καλυτερα τα πραματα.

Cinema:
Cinema.jpg

Film:
Film.jpg

Natural:
Natural.jpg

Anime:
Anime.jpg

User1 Wide1 - Gamma Normal, Lamp Normal
User1_Wide1_LampN_GammaN.jpg

Reaction score
2.482
Επίσης κάνοντας auto-cal με wide1 το πράσινο μου το εβγαζε λάθος, ενω με το wide 2 τα χρωματα ερχόντουσαν σωστα:

Θελει δουλιτσα και μετα το auto νομιζω στο grayscale. Δεν έχω jpg.

AmplitudesCIE.jpg
AmplitudesDE.jpg
PostChroma.jpg
SaturationsCIE.jpg

Μηπως θα έπρεπε να επιτραπεί το upload pdf, doc, xls ή έστω και zip;

Reaction score
2.482
Τι να σου πω. Στα φωτεινα ειναι σφαιρα, αλλα στα σκοτεινα ειναι αργο πολυ, αλλα εγω το εβαλα για καλυτερα μαλλον. Αν εχετε να προτεινετε κανενα value for money ρυθμιση στο chromapure, πειτε. Παιζω με crt profile με 0.8 secs και στο low light threshold 1 με 6 μετρήσεις.

Reaction score
2.482
Επισης οσον αφορα το 0-255, ειδα στο Οππο πως εχει διαφορα color space, οπου εγω το εχω YCbCr 4:2:2 και εχει και rgb pc level και rgb video level. Αλλαζοντας color space, φαινεται πως το ycbcr συμπεριφερεται σαν να ειναι εως 255 στο λευκο. Αλλα δεν παιρνω και ορκο. Θα δειξει. Εκανα manual grayscale και τωρα κανω αλλο ενα auto lut και μετα θα βαλω να δω ταινια.

Πιο πολυ παττερνακια εχει παιξει ο pj παρα ταινιες.

Ρε σεις! Ξερει κανεις που βλεπω το fw που φοράει;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.112
Members
38.654
Νεότερο μέλος
panaplio