JVC DLA-x3 απορίες

Reaction score
2.482
Δηλαδη πριν φυγει ο Μανωλης δεν εβαλε ταινια ?
Δεν υπαρχει περιπτωση να μην δοκιμασε να δει τι εφτιαξε .......
Την δευτερη φορα που ηρθε τι σου ειπε γι αυτο το θεμα ?
Ο benq το ειχε αυτο το θεμα αλλα οχι απο τα 50 hz στα 24 hz αλλα απο το 2d στο 3d .
σε οτι αφορα τις μπαρες που αναβοσβηνουν με το super white on ποιες μπαρες αναβοσβηνουν βλεπεις το 235 236 και το 237 ή μεχρι το 234 και σβηστο το 235 ?
Στο normal μολις καtεβασεις το contrast ειτε απο τον προβολεα ειτε απο τον lumagen θα επρεπε να βλεπεις τις μπαρες απο το 235 και πανω να αναβοσβηνουν εαν οχι η πηγη σου σου κλιπαρει το λευκο και πρεπει να ψαξεις τις ρυθμισεις της πηγης ....
Οκ. Καταρχήν για να μιλάμε την ίδια γλώσσα, μια διευκρίνιση. Οταν λέω ΠΑΝΩ απο το 235, εννοώ 236,237,κλπ έως 255. Οταν λέω ΚΑΤΩ εννοώ 234,233,232,κλπ έως όσο δείχνει το pattern του Ted.

Στην περίπτωση μου οταν επιλέγω Standard, απο το Oppo καμία μπάρα δεν αναβοσβήνει, όσο και να κατεβάσω το contrast. Με το Superwhite μπορώ οταν μειώνω αρκετά το contrast να αναβοσβήνουν οι σχεδόν όλες οι μπάρες. Όποτε αρχισα να ανεβάζω contrast μέχρι να κάνω τις μπάρες κάτω απο 235-236 να αναβοσβήνουν, ενώ απο 235-236 και πάνω να ειναι σταθερές.

Πέραν τούτου, μάλλον δεν εχω καταλάβει εγω καλά, γιατί βάσει αυτού που καταλαβαίνω, με το standard, δεν θα έπρεπε να βλεπω τις μπάρες πάνω απο το 235, μιας και το εύρος του standard ειναι 16-235, άρα δεν μπορεί να δείξει πάνω απο αυτό.

Μήπως στην παράγραφο που λες για το normal ήθελες να πεις 235 και ΚΑΤΩ;

Τώρα αν μου κλιπάρει η πηγή, μένει να το τσεκάρω, μιας και παρεμβάλλονται ενδιάμεσα, ο AVR και ο Lumagen, αν και πάντοτε κοιτάω να εχω τα πάντα off στα video processing.

Τέλος, όσον αφορά τον Μανώλη, απλά έτυχε να μην έχει δικές του ταινίες αναφοράς εκείνη τη στιγμή και βάλαμε ενδεικτικά μια δυο δικές μου, αλλά αυτό που πιθανόν συνέβη ηταν να πέσουμε σε ταινία με "ψυχρό" χρωματισμό που το κόκκινο πεπλο του Benq τις έκανε να φαίνονται κανονικές.

Χοντρικά αυτό συνέβη και το επιβεβαίωσα και μετά κ οταν τον ρυθμιζα και μόνος μου τον Benq Κατάλαβα ποσό σημαντικό ειναι να τσεκάρεις το αποτέλεσμα με ταινίες που ξέρεις.

Για τα τεχνικά ζητήματα του τι ακριβώς συνέβη, ο Μανώλης ξέρει καλύτερα, όποτε δεν εχω άποψη.

Reaction score
15.548
Χοντρικά αυτό συνέβη και το επιβεβαίωσα και μετά κ οταν τον ρυθμιζα και μόνος μου τον Benq Κατάλαβα ποσό σημαντικό ειναι να τσεκάρεις το αποτέλεσμα με ταινίες που ξέρεις..
:roflmao::roflmao:

δλδ τι μπορεις να τσεκαρεις και βλεπεις αν ειναι σωστο..;

καλες διακοπες :D

Reaction score
2.482
Αν δεις για παραδειγμα τον Στρατιωτη Ryan ή το Terminator Salvation και δεις ζωηρες επιδερμίδες, μαλλον κατι δεν παει καλα.

Αυτο εννοω με τη φραση "ταινιες που ξερεις". Ξερεις περίπου τι αποχρωση εχει η ταινια.

Reaction score
15.548
Αν δεις για παραδειγμα τον Στρατιωτη Ryan ή το Terminator Salvation και δεις ζωηρες επιδερμίδες, μαλλον κατι δεν παει καλα.

Αυτο εννοω με τη φραση "ταινιες που ξερεις". Ξερεις περίπου τι αποχρωση εχει η ταινια.
κανεις λαθος μιας και αυτο που βλεπεις σαν αναφορα η κοντα σε αυτο εχεις μαθει να το βλεπεις ετσι....

Reaction score
2.482
Μαλλον δεν εξηγουμε καλα. Πρωτα απο ολα συμφωνουμε πως ο Ryan ειναι ετσι οπως ειναι γιατι εχει bleach bypass?

Καταλαβαινω που θες να καταληξεις, οτι και καλα εχω μαθει να βλεπω με λαθος τροπο, αρα θεωρω "σωστο" το λαθος.

Παρολα αυτα δεν ξεκινησα να βλεπω ταινιες χθες, ουτε οταν πηρα ενα ρυθμιστικο.
Δοξα τω θεω, εχω δει χιλιαδες ταινιες σε δεκαδες διαφορετικες τηλεορασεις/μονιτορ/projectors, tablet, πλανηταριο, οπου θες.

Αρα μπορω να ξερω έως ενα βαθμο, για καποιες ταινιες που εχω δει πολλες φορες στο παρελθον σε διαφορα μονιτορ, ακόμα και στον benq που μου ειχε ο ρυθμισει ο Καστρουνης, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ την αποχρωση που ειχε επιλεξει ο σκηνοθέτης.

Αρα, δεν εχει να κανει με το πως εμαθα να βλεπω,α κομα κι αν θεωρεις οτι εχωμαθει να βλεπω λαθος στον pj μου.

Reaction score
15.548
Δεν μπορω να το κατεβασω στην ταμπλετα. Μπορεις να το βαλεις στο wetransfer μπας και τα καταφερω;
πετα το :D

για να δουν και αλλοι
11.jpg 12.jpg

Σε υποκορεσμενα τριγωνα δεν βοηθαει πολυ ειναι αληθεια
και ποιος σου ειπε οτι ειναι υποκορεσμενο το τριγωνο.;

αυτο που εβαλα ειναι αποτελεσμα..

Reaction score
2.482
Το πετάω! Αλλά μετά πως θα περάσουν οι διακοπές χωρίς να γράφω εδω, μου λες;

Ετσι μου ηταν ο Benq. Αλλά γενικότερα ηταν μικρότερο το τρίγωνο απο το Rec.709.

Reaction score
15.548
Καταλαβαινω που θες να καταληξεις, οτι και καλα εχω μαθει να βλεπω με λαθος τροπο, αρα θεωρω "σωστο" το λαθος..
θελω να πω οτι εχεις δει διαφορα αλλα δεν μπορεις να εχεις αναφορα μιας και δεν ξερεις ποιο ειναι σωστο....

ακομα και ο benq ρυθμισμενος τελεια δεν ειναι αναφορα

Reaction score
15.548
Το πετάω! Αλλά μετά πως θα περάσουν οι διακοπές χωρίς να γράφω εδω, μου λες;

Ετσι μου ηταν ο Benq. Αλλά γενικότερα ηταν μικρότερο το τρίγωνο απο το Rec.709.
στον benq μονο το πρασινο φευγει λιγο αν θυμαμαι καλα..

Reaction score
2.482
Το πράσινο ειναι πολύ. Και το μπλε ηταν λίγο. Ίσως το κόκκινο μόνο να ηταν σωστό. Εχω κρατήσει πολλά jpg απο τον Benq

Reaction score
15.548
τι να σου πω ...ολα τα τεστ που εχω δει δειχνουν κατι τετοιο..πιθανον και λιγο καλυτερο
....δεν εχω ασχοληθει με δαυτο....

μηπως εχεις καποιο θεμα με τα μετρητικα ;

Reaction score
2.482
τι να σου πω ...ολα τα τεστ που εχω δει δειχνουν κατι τετοιο..πιθανον και λιγο καλυτερο
....δεν εχω ασχοληθει με δαυτο....

μηπως εχεις καποιο θεμα με τα μετρητικα ;
Ετσι ειναι, απλά το πράσινο ειναι λίιγο πιο κάτω σε εμένα. Και το μπλε περίπου ετσι, απλά δεν ερχόταν ΑΚΡΙΒΩΣ στο κουτάκι. Τα μόνα χρώματα που ερχόντουσαν ακριβώς ηταν το κόκκινο το κίτρινο και ισως ματζεντα. Μπλε, κυανό και πράσινο όχι.

Εντάξει, δεν ξέρω και τι θεωρείται πολύ ή λίγο λάθος. Ίσως ειμαι πιο αυστηρός!

Reaction score
640
Οκ. Καταρχήν για να μιλάμε την ίδια γλώσσα, μια διευκρίνιση. Οταν λέω ΠΑΝΩ απο το 235, εννοώ 236,237,κλπ έως 255. Οταν λέω ΚΑΤΩ εννοώ 234,233,232,κλπ έως όσο δείχνει το pattern του Ted.

Στην περίπτωση μου οταν επιλέγω Standard, απο το Oppo καμία μπάρα δεν αναβοσβήνει, όσο και να κατεβάσω το contrast. Με το Superwhite μπορώ οταν μειώνω αρκετά το contrast να αναβοσβήνουν οι σχεδόν όλες οι μπάρες. Όποτε αρχισα να ανεβάζω contrast μέχρι να κάνω τις μπάρες κάτω απο 235-236 να αναβοσβήνουν, ενώ απο 235-236 και πάνω να ειναι σταθερές.

Πέραν τούτου, μάλλον δεν εχω καταλάβει εγω καλά, γιατί βάσει αυτού που καταλαβαίνω, με το standard, δεν θα έπρεπε να βλεπω τις μπάρες πάνω απο το 235, μιας και το εύρος του standard ειναι 16-235, άρα δεν μπορεί να δείξει πάνω απο αυτό.

Μήπως στην παράγραφο που λες για το normal ήθελες να πεις 235 και ΚΑΤΩ;

Τώρα αν μου κλιπάρει η πηγή, μένει να το τσεκάρω, μιας και παρεμβάλλονται ενδιάμεσα, ο AVR και ο Lumagen, αν και πάντοτε κοιτάω να εχω τα πάντα off στα video processing.
ΕΙναι κατι που θα πρεπει να ψαξεις μαλλον κατι δεν εχεις ρυθμισει καλα μπορει να ειναι η εξοδος στον lumagen μπορει στο avr .
Μπορεις οταν γυρισεις να συνδεσεις το oppo απ ευθειας στο hdmi του προβολεα ή στον avr και να τσεκαρεις
Κωστα εσυ που ξερεις τα πολλα και ο νους σου κατεβαζει εχεις καμμια ιδεα ?

Reaction score
640
Μπορεις να δοκιμασεις στο laptop σου κατεβαζωντας τα patterns του avsforum σε mp4 μορφη .
Εαν τρεξεις το white clipping θα δεις οτι δεν αναβει το 235 236 κλπ και αυτο γιατι το pc παιζει σε 0-255 levels.
Ξερω οτι σε μπερδευει αυτο γινεται γιατι οι καρτελες ειναι φτιαγμενες να δειχνουν και το μαυρο κατω απο το 16 και το λευκο πανω απο το 235 οταν ομως παιζεις σε 0-255 κατω απο το μαυρο σου που ειναι το 0 και που παντα το βλεπεις στην μπαρα 16 δεν υπαρχει περισσοτερο μαυρο το ιδιο συμβαινει και με το λευκο που παντα το βλεπεις στην μπαρα 235 δεν μπορεις να πας παραπανω γιατι στην μπαρα με το 235 εχει παρει θεση το 255 και δεν υπαρχει περισσοτερο λευκο απο αυτο

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.112
Members
38.654
Νεότερο μέλος
panaplio