JVC DLA-x3 απορίες

Reaction score
640
Επισης οσον αφορα το 0-255, ειδα στο Οππο πως εχει διαφορα color space, οπου εγω το εχω YCbCr 4:2:2 και εχει και rgb pc level και rgb video level. Αλλαζοντας color space, φαινεται πως το ycbcr συμπεριφερεται σαν να ειναι εως 255 στο λευκο. Αλλα δεν παιρνω και ορκο. Θα δειξει. Εκανα manual grayscale και τωρα κανω αλλο ενα auto lut και μετα θα βαλω να δω ταινια.

Πιο πολυ παττερνακια εχει παιξει ο pj παρα ταινιες.

Ρε σεις! Ξερει κανεις που βλεπω το fw που φοράει;

Στα ποσα ire σου φαινεται αργο το οργανο και τι nits σου δειχνει ?
Στα 100 ire ποσα nits εχεις ?

Reaction score
15.548
Τι να σου πω. Στα φωτεινα ειναι σφαιρα, αλλα στα σκοτεινα ειναι αργο πολυ, αλλα εγω το εβαλα για καλυτερα μαλλον. Αν εχετε να προτεινετε κανενα value for money ρυθμιση στο chromapure, πειτε. Παιζω με crt profile με 0.8 secs και στο low light threshold 1 με 6 μετρήσεις.
βαλε 3 μετρησεις.

Reaction score
640
Τι να σου πω. Στα φωτεινα ειναι σφαιρα, αλλα στα σκοτεινα ειναι αργο πολυ, αλλα εγω το εβαλα για καλυτερα μαλλον. Αν εχετε να προτεινετε κανενα value for money ρυθμιση στο chromapure, πειτε. Παιζω με crt profile με 0.8 secs και στο low light threshold 1 με 6 μετρήσεις.
καλα βρε με 6 μετρησεις στο 1 nits στα χαμηλα ire ποσο γρηγορο το θελεις ?
Τωρα το προσεξα βαλτο οπως σου ειπε ο Κωστας στο 3 και θα διπλασιαστει η ταχυτητα του

Reaction score
2.482
Επίσης βρε παιδια... Με τρώει τώρα... Να κάνω profiling το Display Pro με το i1 Pro; Μπας και το Display Pro επειδη είναι καινούργιο, "διαβάζει" καλυτερα;

Και κατι τελευταιο:

Η συμπεριφορά της λάμπας κατα την διαρκεια της ώρας, ποια είναι; Ξεκινάει πεσμένη και μετα στο μισάωρο πιάνει την maximum φωτεινότητα;

Χθες παρατήρησα στις 4-5 ώρες που ήταν σερι αναμμένος ο pj, πως καθώς περνούσε η ώρα σαν να άλλαζε η φωτεινότητα. Π.χ. σε μια φαση εφτιαχνα το grayscale και ενω στο 100% μου εβγαζε 10 fL, μετα απο κανενα 20-30 λεπτο χωρις να έχω πειράξει κάτι, που ξαναμέτρησα ήταν π.χ. 9.8fL. Εννοω ότι δεν είχα πειράξει το 100%, γιατι προσπαθουσα να φτιάξω το gamma χειροκινητα, που όταν τα καταφερα, αντι να πατήσω exit στον Lumagen για να μου δώσει prompt να σώσω,πατησα menu και βγηκε αυτόματα και έχασα όλες τις ρυθμίσεις. Ηδόνή!

Reaction score
15.548
μια χαρα ειναι το i1 pro

πρεπει να εχεις σταθερο σημειο μετρησης και φυσικα παιζει το θεμα επαναληψιμοτητας...δλδ υπαρχει ενα ενα μικρο +/-

Reaction score
640
Επίσης βρε παιδια... Με τρώει τώρα... Να κάνω profiling το Display Pro με το i1 Pro; Μπας και το Display Pro επειδη είναι καινούργιο, "διαβάζει" καλυτερα;

Και κατι τελευταιο:

Η συμπεριφορά της λάμπας κατα την διαρκεια της ώρας, ποια είναι; Ξεκινάει πεσμένη και μετα στο μισάωρο πιάνει την maximum φωτεινότητα;

Χθες παρατήρησα στις 4-5 ώρες που ήταν σερι αναμμένος ο pj, πως καθώς περνούσε η ώρα σαν να άλλαζε η φωτεινότητα. Π.χ. σε μια φαση εφτιαχνα το grayscale και ενω στο 100% μου εβγαζε 10 fL, μετα απο κανενα 20-30 λεπτο χωρις να έχω πειράξει κάτι, που ξαναμέτρησα ήταν π.χ. 9.8fL. Εννοω ότι δεν είχα πειράξει το 100%, γιατι προσπαθουσα να φτιάξω το gamma χειροκινητα, που όταν τα καταφερα, αντι να πατήσω exit στον Lumagen για να μου δώσει prompt να σώσω,πατησα menu και βγηκε αυτόματα και έχασα όλες τις ρυθμίσεις. Ηδόνή!

Τις ρυθμισεις δεν τις χανεις παρα μονο εαν κλεισεις τον scaler ή πειραξεις κατι αλλο και το σωσεις .
Η λαμπα χρειαζεται 30λεπτα για να πιασει την καλυτερη δυνατη αποδοση της .
Με 10 fL σε καινουργια λαμπα ? εαν γραψεις 300 ωρες τι θα σου δωσει ? .
Μεχρι τωρα εχουν περασει τρια d3 απο τα χερια μου και το καλυτερο ειχε αποκλιση 150 βαθμους απο το spectro .
Βεβαια σε ολους τους κανονες υπαρχουν εξαιρεσεις μια ειναι το d3 του Μανωλη το οποιο εχει διαφορα τριτου δεκαδικου απο το spectro :o (τον βασανισα καμμια ωρα αλλα αντεξε και δεν μου αποκαλυψε απο που το προμηθευτηκε )

Reaction score
2.482
Τις ρυθμισεις δεν τις χανεις παρα μονο εαν κλεισεις τον scaler ή πειραξεις κατι αλλο και το σωσεις .
Η λαμπα χρειαζεται 30λεπτα για να πιασει την καλυτερη δυνατη αποδοση της .
Με 10 fL σε καινουργια λαμπα ? εαν γραψεις 300 ωρες τι θα σου δωσει ? .
Μεχρι τωρα εχουν περασει τρια d3 απο τα χερια μου και το καλυτερο ειχε αποκλιση 150 βαθμους απο το spectro .
Βεβαια σε ολους τους κανονες υπαρχουν εξαιρεσεις μια ειναι το d3 του Μανωλη το οποιο εχει διαφορα τριτου δεκαδικου απο το spectro :o (τον βασανισα καμμια ωρα αλλα αντεξε και δεν μου αποκαλυψε απο που το προμηθευτηκε )
Κανε το εξης πειραμα. Πηγαινε σε ενα cms που δεν χρησιμοποιεις και μπες στις ρυθμισεις gamma/grayscale. Πηγαινε π.χ. Στο 5 IRE και πειραξε τα ρυθμιστικα. Πατα ΜΕΝU (όχι exit) και μετα ξαναμπες στο gamma/grayscale και δες αν τα κραταει. Εμενα οχι, διοτι δυο φορες την εχω πατησει ετσι. Αν πατησεις exit σε ρωταει keep ή ignore changes.

Reaction score
15.548
τρια i1 d3 !!!..ψαχνεις να βρεις καποιο που να ειναι ιδιο με το spectro ;

..... ειναι λαθος επιλογη ...

τριτου δεκαδικου απο το σπεκτρο σημαινει οτι το ειχε φτιαξει :p

Reaction score
290
Άσε πια τα spectro και τα ξεσπέκτρο και δες καμια ταινία να τον ευχαριστηθείς!

Και ανέβασέ μας και καμιά φωτό εν δράση. :)

Reaction score
290
Με τέτοια ηλίθια λάμπα που του βάλανε, τίγκα στα ψυχολογικά, ο συγκεκριμένος θέλει ένα μισάωρο τουλάχιστον λέω εγώ να παίζει απλά πριν του βάλεις ταινία. Εκείνη την ώρα θα δεις τις πραγματικές του δυνατότητες.

Reaction score
2.482
Άσε πια τα spectro και τα ξεσπέκτρο και δες καμια ταινία να τον ευχαριστηθείς!

Και ανέβασέ μας και καμιά φωτό εν δράση. :)
Χαχα! Ποσο δικιο εχεις! Εχθες εφτασα στα 3/4 του Fellowship of the ring, αλλα κατερρευσα, διοτι πριν ειχε 2 ωρο session!

Reaction score
2.482
μια χαρα ειναι η λαμπα με τα fl που βγαζει....

Βαλε να δουμε την διαφορα Αρη ...
Μετά την ταινία και ΑΝ δεν έχω ξεχάσει τριποδο στο γραφείο. Πρέπει να κατέβω στο αμάξι.
ΕΔΙΤ: Το ξέχασα μάλλον...Φτου

Reaction score
640
:focus:
τρια i1 d3 !!!..ψαχνεις να βρεις καποιο που να ειναι ιδιο με το spectro ;

..... ειναι λαθος επιλογη ...

τριτου δεκαδικου απο το σπεκτρο σημαινει οτι το ειχε φτιαξει :p
Στο τριτο το αντεληθφηκα και σταματησα
Εγω το παιξα χαζος και με αφελεστατο υφος του ειπα να στειλει το spectro στην x-rite για να το ρυθμισουνε αλλα η αληθεια ειναι οτι εσκασα απο την ζηλια μου:focus:

Reaction score
2.482
Ενταξει, το Fellowship που ειναι σκοτεινό φιλμ, ηταν υπεροχο!
ImageUploadedByTapatalk1440287240.776761.jpg

Η διαφορά του i1 Pro με i1 Display Pro
ImageUploadedByTapatalk1440287261.191348.jpg

Bρηκα τον τρίποδα και ετοιμάζομαι για νέο γύρο σήμερα
ImageUploadedByTapatalk1440287298.114845.jpg

Και μετα σκέφτηκα να πιώ μαγικό ζωμό που φτιάχνει μόνο ο δρυίδης Καστρουνίξ.
ImageUploadedByTapatalk1440287377.776158.jpg

Reaction score
15.548
:focus:

Στο τριτο το αντεληθφηκα και σταματησα
Εγω το παιξα χαζος και με αφελεστατο υφος του ειπα να στειλει το spectro στην x-rite για να το ρυθμισουνε αλλα η αληθεια ειναι οτι εσκασα απο την ζηλια μου:focus:
δεν βλεπω κατι....και οταν δεν βλεπω .....:whistling:

Reaction score
640
Ενταξει, το Fellowship που ειναι σκοτεινό φιλμ, ηταν υπεροχο!
View attachment 50801

Η διαφορά του i1 Pro με i1 Display Pro View attachment 50802

Bρηκα τον τρίποδα και ετοιμάζομαι για νέο γύρο σήμερα View attachment 50803

Και μετα σκέφτηκα να πιώ μαγικό ζωμό που φτιάχνει μόνο ο δρυίδης Καστρουνίξ. View attachment 50804

180 βαθμους διαφορα στο λευκο οπως ειχα προβλεψει .

Βοηθειστε τον αοματο .......
Αντ

Τι θες να δεις Κωστα μου ?
Το μετρο δεν ειναι δικο μου ? ενα προφιλ ειδα και το μεταφερω θυμαμαι οτι μου εκανε εντυπωση το ποσο κοντα ηταν τα μετρα τωρα εαν ηταν ή οχι τριτο δεκαδικο θα σε γελασω μπορει και να υπερβαλω .......
Με την ευκαιρια τσεκαρισα τις δυο πηγες μου με το Full RGB level ( 0-255 ) το pc και το ps3 οταν ολα ειναι ρυθμισμενα σωστα στην καρτελα brithness απο 16 και κατω δεν αναβει οσο και εαν ανεβασεις την φωτεινοτητα και το λευκο απο το 235 και πανω δεν αναβει οσο και εαν κατεβασεις το κοντραστ .
Για ριξε μια ματια και εσυ στις ρυθμισεις σου εισαι σιγουρος οτι παιζεις full RGB 0-255 ?

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.324
Ετσι που πας σε λιγο θα σε φωναξω να μου καλιμπραρεις τον Sony :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.112
Members
38.654
Νεότερο μέλος
panaplio