Kiss Dp-600 Πρώτες εντυπώσεις.....

Reaction score
5
Το μηχανάκι φυσαει, είναι μια σκάλα πάνω απο το SNAZIO και παίζει σωστά τα σωστά αρχεία. Μην ξεχνάτε ότι πολλά αρχεία που εχουμε μαζέψει είναι κατεβασμένα απο το ιντερνετ και ειδικά απο τα newsgroup (αν δεν κανεις PAR) μερικά αρχεία είναι λειψά κάτι που και το Player θα το κομπλάρουν.

Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα καθώς δεν υπάρχουν άλλα μηχανήματα με το τσιπ το Sigma 6030 και η ποιότητα της εικόνας του οφείλεται καθαρά στην υλοποιήση και αξιοποιηση του τσίπ αυτού.
Φιλε μου Dream_GR εισαι απο τους ελαχιστους σε ολο το δικτυο που αναφερεσαι τοσο θετικα για το KISS ( ειμαι Advanced MPC Club member οποτε εχω access σε "περισσοτερες" πληροφοριες ) οποτε πρεπει να θεωρεις τον εαυτο σου πολυ τυχερο

Τωρα το ειναι μια σκαλα πανω απο το Snazio απο που το κρινεις?Δεν υποστηριζω οτι το Snazio ειναι το τελειο player αλλα το KISS ακομα δεν εχει ξεπερασει ολες τις "παιδικες" του ασθενειες και ειναι καλυτερο απο καποιο που εχει πανω απο μισο χρονο στην αγορα? Δεν πιστευω

Στο .ts και "λοιψο" να ειναι το αρχειο το πολυ να δεις ενα πηδηματακι στο player και αυτο ηταν.Το οτι δεν τα παιζει "αλλο" φταιει :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
1
Τελικά ή εγω εχω *εξαιρετικές * απαιτήσεις απο το μηχανάκι , ή ορισμένοι φίλοι απο το ΦΟΡΟΥΜ έχουν ....έλάχιστες...!!!!!!!!!!!!!

Και εξηγούμαι για να μην με παρεξηγήσουν.

ΟΛΑ ενεξαιρέτως τα δισκάκια που εχω σε HD , ολα μα όλα , παίζουν σχεδόν τελεια στο PC , ενω στο KISS είτε δεν παίζουν ΚΑΘΟΛΟΥ , είτε έχουν προβλημα στον ήχο ή στην εικόνα...!!!!!

Βεβαίως , αργότερα πολλά απο τα προβλήματα που υπάρχουν ΣΗΜΕΡΑ , θα λυθούν με τις συνεχείς αναβαθμίσεις , αλλα προς το παρόν προσπαθώ να καταλάβω σαν τι λειτουργεί.......αυτο το μηχανάκι ,είναι κατι ανάμεσα σε PC και σε επιτραπέζιο DVD , γιατι φαίνεται οτι * κουβαλάει * ασθένειες και των δύο....!!!!!!!!!

:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

Reaction score
2
Παιδια και εγω σήμερα το πήρα και δεν κατάφερα να πάρω εικόνα απο καμία έξοδο...
Ασε που κολλάει συνέχεια... θα δοκιμάσω την αναβάθμιση μπας και....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δοκίμασα και εγώ σήμερα το Kiss στο πολύ φιλόξενο σπίτι του dream_GR.

1. Στον τομέα της εικόνας είναι πάρα πολύ καλό μηχάνημα... Τελικά η sigma έχει κάνει πολύ καλή δουλειά!

2. Τα menu είναι πολύ όμορφα και το κυριότερο πάρα πολύ γρήγορα!

3. Είδαμε αρκετά κλιπάκια με διάφορες συνδέσεις... κάποια απροβλημάτιστα κάποια με αρκετά προβλήματα...

α. Με εξωτερικό δίσκο σε usb σύνδεση έχει προβλήματα σε κάποια αρχεία και ειδικά σε όσα είναι .mpg

β. Όταν ο εξωτερικός δίσκος συνδέθηκε στον υπολογιστή πολλά από τα παραπάνω προβλήματα λύθηκαν...

γ. Είναι divx player που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων όταν παίζει τέτοια αρχεία δεν υπάρχει Fast Forward, υπάρχουν κολλήματα και γενικά ότι έχω συναντήσει σε άλλα divx players.

δ. Το ezlink δουλεύει πολύ καλά και το συνιστώ σε όλους.

ε. Είδα αρκετά προβλήματα στο firmware... ένα λάθος να υπάρχει στο αρχείο (ένα λάθος flag ή να λείπουν μερικά blocks) το player δεν μπορεί να συνεχίσει... Αυτά τα προβλήματα τα είχαμε πολύ παλιά και στα pc... εκεί λύθηκαν, ελπίζω και στο Kiss σύντομα...

στ. Αυτό με το upscaling και το macrovision είναι απαράδεκτο από την πλευρά των studios. Ελπίζω σύντομα να λυθεί όπως λύθηκε και στο snazio...

Γενικά είναι ένας μικρός υπολογιστής το player πολύ γρήγορος και με πάρα πολύ καλή ποιότητα εικόνας που συγκρίνεται με πανάκριβα players... αλλά ως υπολογιστής πρέπει να λύσει τα "παιδικά " του προβλήματα...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Παιδια , με ολη την καλη διαθεση και διχως να θελω να υποτιμησω κανεναν , μηπως δεν κανετε κατι σωστα?
Εννοω πως εχω ανοιξει γυρω στα 8 kiss και εχω αλλα δυο μονιμα ανοιχτα , ενα για αναφορα στο καταστημα οπου εργαζομαι και ενα σπιτι μου.
Κανενα προβλημα και εκπληκτικη εικονα.

Kostis7gr , δεν δοκιμασαμε το δικο σου πριν το παρεις και επαιζε μια χαρα?

Στα δισκακια που υπηρχαν .ts αρχεια μετα την αναβαθμιση αυτα εμφανιστηκαν και παιζουν-ορισμενα με καποια σπασιματακια- αλλα παιζουν.

Μηπως δοκιμαζετε π.χ. μεγαλες αναλυσεις η δινετε αλλη εξοδο η πατατε βιαστικα τα κουμπια?

Επαναλαμβανω πως δεν υποτιμω κανενα-για ονομα του Θεου ολοι φιλαρακια ειμαστε- αλλα ψαχνω να βρω τι φταιει.
Επισης στα NTSC αρχεια , αλλαζετε σε NTSC?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Πολύ σωστή η παρατήρηση του Ανδρεα για το NTSC, το 90% των ταινιών που έχουμε είναι στα 60Hz.
1. παίζει τα .ts με προβλήματα στον ήχο, χάνει το συγχρονισμό
2. mpeg ac3 γραμμένα από το HD-1 δεν τα παίζει καθόλου (ναι αυτά που είδαμε το καλοκαίρι με το demo);;;;;;;;
3. DivX HD άψογα
4. WMV(χωρίς DRM) άψογα (για να πάρετε πολυκάναλο ήχο πρέπει να συνδέσετε την πολυκάναλη αναλογική έξοδο ή να κάνετε downmix σε stereo από την ψηφιακή)
5. α ναι παίζει και wav DTS
6. Συνεργάστηκε άψογα με τον εξωτερικό MAXTOR

Συμπέρασμα : το ξεκλείδωτο demo που δοκιμάσαμε το καλοκαίρι ήταν πολύ, μα πάρα πολύ καλύτερο.

Reaction score
2
Λοιπόν, επανέρχομαι.
Μετά από περίπου 8 ώρες πάνω από το ΚΙSS παραθέτω τα πρώτα συμπεράσματά μου

1ον. Για το γεγονός οτι δεν έπαιρνα εικόνα φταίει ο γνωστός ασπρομάλλης :mrgreen: (Άσπρα μαλλιά στη κεφαλή :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...) που είχε αφήσει την έξοδο σε HDMI και εγώ συνέδεα σε composite... που να δω :shock: ...

2ον. Αφου το συνειδητοποίησα και έλυσα το θέμα ξεκίνησα να κάνω κάποιες δοκιμές.
Δυστηχώς είχα αρκετά κολλήματα σε κανονικά dvd αλλά και σε audio cds όπου έπαιζε το πρώτο κομμάτι αλλά ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ :neutral: και άλλα τέτοια. Εϊχα αρχίσει να τσαντίζομαι μέχρι που....

3ον... Κατεβάζω και "καίω" το αναβαθμισμένο firmware. Ακολουθώ πιστά τις οδηγίες του dream-Gr (ειδικά με τα πατήματα του default και του power-διαφορετικά ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ UPDATE ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝUAL)
KAI Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ :razz: :razz: :razz:
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ... :twisted:

ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, δοκίμασα πολλές πηγές, usb stick, hard drive, dvd, όλα έπαιζαν απροβλημάτιστα.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι η σύνδεση στο δίκτυο και το κατέβασμα χιλιάδων Ιντερνετικών σταθμών, πληροφορίες για τον καιρό κ.α. ...
Ο ήχος του μια χαρα με οπτική και το menu του πολύ εύχρηστο.

4ον. Αυτό που ακόμα δεν κατάφερα να κάνω είναι να δώ αρχεία από το pc . H σύνδεση είναι μέσω switch και royter. Αν έχει κανείς καμιά ιδέα....

5ον. Με ταλαιπώρησε λίγο, το λέω. Φταίω όμως και εγώ που δεν έπαιρνα εικόνα και δεν έκανα την αναβάθμιση ΑΜΕΣΩΣ.

Πρώτο συμπέρασμα : Συστήνεται ανεπιφύλακτα αλλά η αναβάθμιση κρίνεται αναγκαία!

Reaction score
14
Λοιπόν, επανέρχομαι.
Μετά από περίπου 8 ώρες πάνω από το ΚΙSS παραθέτω τα πρώτα συμπεράσματά μου

1ον. Για το γεγονός οτι δεν έπαιρνα εικόνα φταίει ο γνωστός ασπρομάλλης
Αυτός ο γνωστός o ίδιος ο ασπρομάλης φταίει που είμαι φτωχότερος κατά 3k Ευρώ....!!!! Χαλάλι του όμως....!!!

3ον... Κατεβάζω και "καίω" το αναβαθμισμένο firmware. Ακολουθώ πιστά τις οδηγίες του dream-Gr (ειδικά με τα πατήματα του default και του power-διαφορετικά ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ UPDATE ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝUAL)
Στο ιντερνετ πουθενά δεν το βρήκα, να είναι καλά το δάκτυλο του ασπρομάλη και η υπομονή μας που το ανακαλύψαμε μαζί...

KAI Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ :razz: :razz: :razz:
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ... :twisted:
Ειδατε που δεν υπερβάλαμε?

ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, δοκίμασα πολλές πηγές, usb stick, hard drive, dvd, όλα έπαιζαν απροβλημάτιστα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η σύνδεση στο δίκτυο και το κατέβασμα χιλιάδων Ιντερνετικών σταθμών, πληροφορίες για τον καιρό κ.α. ...
Ο ήχος του μια χαρα με οπτική και το menu του πολύ εύχρηστο.
:razz: :razz:

4ον. Αυτό που ακόμα δεν κατάφερα να κάνω είναι να δώ αρχεία από το pc . H σύνδεση είναι μέσω switch και royter. Αν έχει κανείς καμιά ιδέα....
για να βλέπεις ιντερνετικά ράδια κλπ κλπ, σημαίνει ότι το KISS σου έχει δέι σαν gateway το router σου. Αρα το router το βλέπει και σαν DHCP server? Εντάξει?

Πάς στο PC και τρέχεις το PCLINK βάζεις εναν δίσκο που εχει βιντεο αρχεια στο PClink και μετά πας στο KISS Και στο Select Host επιλέγεις το PCLINK. Μετά λογικά τα αρχεία που έχεις στον δίσκο σου και τα εχεις κάνει share Μεσω pclink θα πάιξουν άνετα

5ον. Με ταλαιπώρησε λίγο, το λέω. Φταίω όμως και εγώ που δεν έπαιρνα εικόνα και δεν έκανα την αναβάθμιση ΑΜΕΣΩΣ.

Πρώτο συμπέρασμα : Συστήνεται ανεπιφύλακτα αλλά η αναβάθμιση κρίνεται αναγκαία!
Αλλος ένας ευχαριστημένος KISSάκιας!!! Join the club[/quote]

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Συμπέρασμα : το ξεκλείδωτο demo που δοκιμάσαμε το καλοκαίρι ήταν πολύ, μα πάρα πολύ καλύτερο.

Oτιδήποτε ξεκλείδωτο είναι πολύ μα πολύ καλύτερο... γιατί πρώτα από όλα το μηχάνημα χρειάζεται να κάνει λιγότερα πράγματα όπως π.χ. να τσεκάρει κλειδώματα και λοιπές αηδίες... και είναι αηδίες γιατί δεν υπάρχει καμμία λογική... αν έχουμε το γνήσιο dvd σημαίνει το αγοράσαμε... δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί πρέπει να υπάρχει hdcp...

Αν πάλι βάλουμε το αντίγραφο ασφαλείας τότε αυτό δεν είναι κλειδωμένο οπότε παίζει μια χαρά...

Άρα τι τσεκάρει δηλ. το μηχάνημα;;; ότι έχουμε τηλεόραση ή προβολέα που έχει πληρώσει δικαιώματα hdcp στις εταιρίες;;;;

Reaction score
0
Το δικό μου το πρόβλημα λύθηκε με την αλλαγή player και τώρα παίζει μια χαρά τα πάντα! :)

Να συνοψίσω τα προβλήματα που φαίνεται να υπάρχουν σε κάποιες μονάδες της αρχικής παρτίδας:
α) δεν παίζει κανένα DVD και δεν έχει ήχο όταν γίνεται streaming από το δίκτυο (hardware πρόβλημα, θέλει αλλαγή)
β) όταν δοκιμάσεις να παίξεις DVD-9 (δηλαδή dual-layer disc) μόλις ξεκινήσει να το παίζει ανάβουν όλα τα ledάκια στο LCD display και δεν γίνεται να επανέλθουν με τίποτα (hardware πρόβλημα, θέλει αλλαγή)
Δείτε κι εδώ την επιβεβαίωση των ανωτέρω:
http://mpcclub.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8110

Δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλα προβλήματα...
Η ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλή.

Για το πως γίνεται region free δείτε εδώ:
http://www.mpeg-playcenter.com/modu...pic&t=7803&postdays=0&postorder=asc&start=165

Αντε και καλές θεάσεις!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Στο ιντερνετ πουθενά δεν το βρήκα, να είναι καλά το δάκτυλο του ασπρομάλη και η υπομονή μας που το ανακαλύψαμε μαζί...
Η διαδικασία αναβάθμισης περιγράφεται αναλυτικά στο site της KISS.
http://www.kiss-technology.com/?p=changelogdp600&v=users
και στο topic http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=10541&start=15&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Reaction score
0
...
Για το πως γίνεται region free δείτε εδώ:
http://www.mpeg-playcenter.com/modu...pic&t=7803&postdays=0&postorder=asc&start=165

Αντε και καλές θεάσεις!
Στον πιο πάνω link γίνεται το drive region-free (RPC1) αλλά το μηχάνημα για να γίνει θέλει κάποιο service code το οποίο είναι γνωστό μόνο σε κάποιους resellers (το μενού με τα service codes βγαίνει αν ανοίξουμε το player και πατήσουμε Default και 9)
Οπότε αναμένουμε ποιό καλό παιδί θα κάνει post τον κωδικό...

Reaction score
0
Και μερικά tips & tricks για να είναι η ζωή πιο εύκολη:
Open DVD/CD Tray:
After Main Power On (Red LED is then active), press and hold the Default
button in the back of the player, and simultaneous Power-On the player by
pressing the Stand-by button on the remote, or the Stop button on the
front panel. While the “Please Wait” is shown in the front panel display,
keep holding the Default button active until the Drawer opens (usually
within the first 10 seconds).

Reset Button in the back:
This button will restart the player without changing settings.
The functionality seems similar to a Power Off (Power Recycling on the
mains switch) but the Reset sometimes gives a better result if you
experience playback related instability issues.

Default Button:
Press down the Default button wile holding down one of the following keys on the remote:
1: Reset TV output to NTSC 480i
2: Reset TV output to PAL 576i
9: Display Advanced features menu

Functions in Advanced features menu:
Reset To Factory Default: 9990000
Reset Firmware Version Nr.: 98765432
Volume Toggle Decibel/Volume: 436745

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Σε cd με mp3 παιζει ενα και μετα σταματαει και πρεπει να του δειξω το επομενο..... :shock:

Πως τα παιζει ολα με την σειρα μονο του? :?: (οπως το 8 ετων pionner που εχω)

Reaction score
2
Σπύρο αυτό έκανε και σε μένα στην αρχή. Μετά την αναβάθμιση τα έπαιξε όλα μια χαρά.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Mα την εχω κανει την αναβαθμιση :shock:

Δηλαδη αν εσυ βαλεις ενα CD με 20 mp3 στα παιζει ολα ενα μετα το αλλο ????? :???:

Reaction score
1
Παιδιά , μήπως καποιός απο τους φίλους του SITE είναι σε θέση να μου πεί , τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει με το KISS 600 , αναβαθμισμένο πρόσφατα με το τελευταλιο λογισμικό, παρουσιάζει σπασίματα και κολλήματα σε ΚΑΘΕ είδους δισκάκι HIGH DEFINITION , είτε είναι πρωτότυπο είτε αντίγραφο.....!!!!!
Τα κανονοικά DVD τα διαβάζει κανονικά, ενω οτιδήποτε δισκάκι Υψηλής Ευκρίνειας , αρχίζει εντονα τα σπασίματα στην εικόνα και χάνεται και ο ήχος...
Είναι φυσιολογικό αυτό , ρε παιδιά ....;;;;;;;;;;;
Μήπως φταίει η συγκεκριμένη συσκευή , ή κάνω εγώ κάτι λάθος;;;;;

Reaction score
164
Από χθες είμαι κάτοχος του δεύτερου Kiss-600. Το πρώτο έπαθε το κλασικό με την οθόνη μόλις έβαλα original dvd. Φυσικά δούλεψε η εγγύηση-Καφάτος (ευχαριστώ Ανδρέα!) και την επόμενη είχα καινούριο.
Το συνέδεσα, έβαλα αμέσως ένα original dvd με αγωνία και άρχισε να παίζει με κολλήματα, αλλά χωρίς να χαλάσει όπως το προηγούμενο. Δοκίμσσα άλλο DVD από εφημερίδα και δεν είχε πρόβλημα. Προς το παρόν θεωρώ τυχαία τα κολλήματα, αλλά φυσικά θα το ψάξω και άλλο. Έκανα αναβάθμιση, συνέδεσα τον εξωτερικό δίσκο που έχει τα HD που κάνουν γύρα :) και...
-Τον τελικό του CL τον έπαιζε κανονικά.
-Το Terminator 3, κανονικά.
-Άλλα κλιπάκια έβγαζαν έγχρωμο θόρυβο και κόλλαγαν
-Άλλα έπαιζαν με πολλά κολλήμτα (πχ τα Demo της Sony)
-Άλλα έβγαζαν μαύρο και ακουγόταν μόνο ο ήχος με πολλά συνεχή κολλήματα
-Άλλα είχαν εικόνα χωρίς ήχο.
Αυτά... Φυσικά θα το ψάξω και άλλο, θα τα γράψω και σε DVD να δω τι θα γίνει...
Η εικόνα είναι εντυπωσιακότατη, αλλά θα βαρεθώ να βλέπω το Terminator, που είναι ο μοναδικό που παίζει καλά.. :?

Reaction score
2
Λοιπόν, μετά από αρκετές ώρες πια με το kiss έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα...

1ον. Σαν κανονικό dvd Player είναι πολύ καλό με πολλά καλούδια που θα χρησιμοποιήσουν πολλοί (όπως η σύνδεση με pc και Internet) :p

2oν. Αν το θέλει κάποιος για να παίζει τα Mp3 του μάλλον δεν θα τον βολέψει αφού δεν μπορεί να αποθηκεύσει λίστες (αλλά μικρή σημασία έχει αφου δεν αγοράζεις αυτό το μηχανάκι για αυτή τη δουλειά.)

3ον.Σε ΗD τώρα που είναι η "καυτή πατάτα...."
     Δυστηχώς δεν πραγματοποιεί ότι υπόσχεται...
α)Τσινάει σταθερά στα .mpg . Δεν του αρέσουν καθόλου.
β)Τα .ts τα παίζει αλλά ...χωρίς ήχο. :shock:
γ) Ότι είναι 720p το παίζει μια χαρά.
δ) .avi .... δεν.
ε) τα κλιπάκια της Microsoft τα παίζει αλλά με σπασίματα
Γενικά τι έχω να πω ;;; Δεν ξέρω. από την μια μου αρέσει αυτό το player γιατί κάνει πράγματα που άλλα δεν κάνουν (ιντερνετ, σύνδεση με pc, usb συνδέσεις,) έχει πληθώρα εξόδων, πολύ ..μα πολύ.. καλή εικόνα σε συμβατικά videos . Από την άλλη είχα χαρεί ότι το υλικό που έχω σε HD θα το παίζει απροβλημάτιστα. Προς το παρόν δεν το κάνει. Παίζει κάποια αλλά όχι όλα. Ελπίζω στο μέλλον να ξεπεράσει αυτές τις ασθένειες με κάποια αναβάθμιση...

Πάντως το Island Fever   :twisted: το παίζει αν και χωρίς ήχο. Αλλά ποιος χρειάζεται τον ήχο στον island fever???  :mrgreen: :mrgreen:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut