LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Reaction score
1.815
Χρησιμοποίησα αστάρι ξύλινων πατωμάτων της Vernilac (parquet primer 3700), το οποίο διακρίνεται για την μεγάλη του διεισδυτικότητα και την εξαιρετική του διαφάνεια, διατηρώντας αναλλοίωτη τη φυσική απόχρωση της ξύλινης επιφάνειας.
Περάστηκε ήδη το πρώτο χέρι και θα ακολουθήσουν άλλα δυο και μετά θα προχωρήσω στην τελική ευθεία με σατινέ άχρωμο βερνίκι! Οι φωτογραφίες φρέσκιες φρέσκιες!!

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Ένα μεγάλο μπράβο κι από μένα - κι ακόμα ένα πιο μεγάλο μπράβο για την τύχη σου. Εμένα μόνο κάτι τοστιέρες μου τυχαίνουν. :105:

Τα μέταλλα είναι σε άριστη κατάσταση, οπότε δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω. Χρειάζεσαι όμως ένα λαστιχένιο ματ για το πλατό. Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις κάπου νεοπρέν, και να στο κόψουν στη διάσταση του έσω χείλους του πλατώ, εκεί που αρχίζει το φάλτσο.
Ο καπλαμάς της κάσας είναι ταλαιπωρημένος, καθώς έχει βαθειές γρατσουνιές, οπότε, ακόμα κι αν τον σκουρήνεις με κάποιο βερνίκι, αυτές θα φαίνονται. Αφού ξεκολλήσεις την πλάκα με το λογότυπο, "κόβοντας" την κόλλα με μια λεπτή και κοφτερή σπάτουλα (για να μη σπάσει ή στραβώσει, αν είναι αλουμινένια - κι αν στραβώσει δεν έρχεται με τίποτα), μια καλή λύση είναι να βάψεις την κάσα μαύρη, με κάποια ματ μπογιά, δυό τρία χέρια, και μετά να τη λουστράρεις και να τη γυαλίσεις. Μη στοκάρεις τις γρατσουνιές, καλύτερα γέμισέ τες με λούστρο και τρίψτον, να έρθει "πρόσωπο". Μετά πέρασε την κάσα με λούστρο μπάλας και γυάλισέ τη με κετσέ, (θα χρειαστείς δράπανο με το κατάλληλο μαξιλάρι). Αν το περάσεις πολλά χέρια, πέντε έξι, γυαλίζοντας κάθε φορά, θα γίνει σαν καθρέπτης, κάνοντας εξαιρετική αντίθεση με τα μεταλλικά μέρη.

Φυσικά, η κίνηση με την τροχαλία θα κάνει θόρυβο, αλλά αυτό είναι κάτι που χαρακτήριζε το πικάπ και καινούργιο, οπότε δέχεσαι αυτόν τον περιορισμό. Δεν ξέρω αν μπορεί να αφαιρεθεί η ελαστική περίμετρος της τροχαλίας, και να αντικατασταθεί με κάποιο δαχτυλίδι από μαλακότερο ελαστομερές, ώστε να μειωθεί ο θόρυβος. Αλλά και έτσι, μια χαρά είναι. Αν βρεις - που μάλλον θα βρεις, αντικατάστησε τα ελαστικά στόπερ του υποσασί με πιο μαλακά, βρες άλλα, φιταγμένα από σορμποθάν.

Και καλορίζικο!
:444: :444:
Κωστή τελικά βρήκα το γνήσιο ματ σε απίστευτα άριστη κατάσταση!! Το χτύπησα σε δημοπρασία στο ebay και το παρέλαβα σήμερα σε άριστη συσκευασία και σε κατάσταση σαν καινούριο!!!:444:
Δες τις φωτογραφίες στο link κάτω κάτω....:404:
http://cgi.ebay.co.uk/Goldring-Lenc...rntable_Parts_Accessories&hash=item3a6247da73

Reaction score
1.815
Απάντηση: LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

To refreshing του LENCO L-75 πλέον, ολοκληρώθηκε!!!!!
Ένα μόνο θα πω: Απερίγραπτη ομορφιά και κύρος χαρακτηρίζει πλέον το υπέροχο αυτό πικάπ!
Ένα μηχάνημα που γλύτωσε τη δαγκάνα της ανακύκλωσης και πλέον είναι "στολίδι"!!

Χαίρομαι πάρα πολύ για ένα και μοναδικό λόγο: Κατάφερα με πάρα πολύ κόπο και πολύ αγάπη για το προιόν, να δώσω "ζωή" σε έναν θρύλο, που ο αρχικός του ιδιοκτήτης δε σεβάστηκε!

Το Lenco πλέον μιλάει μέσα στην καρδιά μου! Είναι ένα πανέμορφο μηχάνημα που μπένοντας στο ρεύμα, έδωσε "μουσική" ζωή στα ηχεία, αλλά και στο δωμάτιο!

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια ορισμένους ανθρώπους και φίλους που πίστεψαν μαζί μου σε αυτό το εγχείρημα:

• Τον Takis6c33 που ολοκλήρωσε με πολύ μεράκι και γούστο, το τελικό στάδιο βαφής με βερνίκι άχρωμο ματ δυο συστατικών. Ο Τάκης έκανε μια άψογη επαγγελματική δουλειά, που ούτε η Lenco δεν είχε τότε διανοηθεί οτι θα μπορούσε να γίνει, πάνω στο προιόν της! Τάκη σ' ευχαριστώ για τον "πινακα ζωγραφικής" με όνομα Lenco L-75 που μου παρέδωσες!!!
  • Τον VasilisM, που μου έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσω μια κυριολεκτικά "άπαιχτη" κεφαλή, την Denon DL-160! Η Denon πραγματικά είναι σα να αγοράστηκε ολοκαίνουρια, στο κουτί της με όλα της τα παρελκόμενα και με περίπου 5 ώρες παιξίματος στο ενεργητικό της!!!!! Επίσης, κάνοντας πάρα πολλές συζητήσεις, μπόρεσα να καταλήξω σε 3-4 αξεσουάρ, που χωρίς την αμέριστη βοήθειά του, δε θα μπορούσα να βρω και να αγοράσω. Βασίλη σ' ευχαριστώ για όλα!!
  • Τον GeoVaz που πίστεψε στη συγκεκριμένη ανανέωση και που με την ευγένια, αλλά και την αγάπη του για τα πικάπ, με παρότρυνε να το ολοκληρώσω! Γιώργο είσαι θεός!!
  • Το Γιάννη το Μάρκου και τον Αντώνη τον Κοτσώνη, που με τη φιλική και χιουμορίστικη διάθεση που τους διακρίνει, με έβαλαν στο τρυπάκι να προχωρήσω και να νιώσω τόσα όμορφα συναισθήματα γι αυτό το μηχάνημα! Σας ευχαριστώ και τους δυό σας!!!!
  • Τον Costas Coyas που μου έδωσε μια άλλη εναλλακτική λύση για το ταλαιπωριμένο plinth τοου Lenco... Kώστα, μπορεί να μην ακολούθησα την πρότασή σου, όμως δε σου κρύβω οτι ήταν πρώτη προτεραιότητά μου, εάν δεν κατάφερνα να φτιάξω το αρχικό!!
  • Τέλος, ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Manos58 που προσφέρθηκε από την αρχή να μου δώσει πάρα πολλές πληροφορίες για την ανακατασκευή αυτή, βοηθώντας απίστευτα να διορθώσω το μαμίσιο plinth του Lenco! Μάνο, χωρίς εσένα η ολοκληρωμένη ομορφιά του πικάπ δε θα υπήρχε!! Σ' ευχαριστώ για όλες τις λεπτομέρειες και τις κατευθύνσεις που μου έδωσες και έφεραν το υπέροχο αυτό αποτέλεσμα στην ολοκλήρωσή του!!!!
Επίσης, τιμής ένεκεν, ήθελα να ευχαριστήσω προκαταβολικά στον Καράβελλα, που αν και δεν είναι πλέον μαζί μας να μοιράζεται τις αναζητήσεις μας και την τρέλλα μας, σίγουρα θα χαιρόταν που θα έβλεπε το τελικό αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

Θα ανεβάσω αργότερα φωτογραφίες, για να μοιραστώ μαζί σας το υπέροχο αυτό πικάπ!

Ένα μηχάνημα που έγραψε κυριολεκτικά ιστορία στο χώρο του Hi-Fi και που για πάντα θα με συγκινεί και θα με κάνει να θυμάμαι τη βαρβαρότητα και την απαράδεκτη συμπεριφορά του παλαιού ιδιοκτήτη του, αλλά και τη μοναδική, σπάνια φιλική σχέση, που απέκτησα με όλα αυτά τα παιδιά!:624:

Reaction score
8.905

Χαρά μου ήταν ρε φίλε και το αξίζεις, γιαυτό είναι οι φίλοι άλλωστε. Να σαι πάντα καλά εσύ και η οικογένειά σου και να χαίρεσαι τις δημιουργίες σου! Και όταν το τελειώσεις ,να ανοίξεις και ένα νέο θέμα (όπως τα κασετόφωνα και οι ενισχυτές) ανάλογο με βιντάζ πικάπ, για να κρατήσουμε ζωντανά αυτά τα μηχανήματα... μιας και δεν έχουμε και καμιά τεχνολογική εξέλιξη από το 80ς, εκτός ότι στον χώρο αυτό μπήκαν τορναδόροι – ντιζάινερς πλεξιγκλάς – σιδηρουργοί και λοιποί :121: :112:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Ωραία και σωστά τα όσα λέτε, και μπράβο στον φίλο για τον κόπο και το μεράκι του, όμως θα ήθελα
να διορθώσω κάτι σχετικά με την τεχνολογική εξέλιξη των πικάπ, πχ. το μαγνητικό πηγάδι είναι μια τέτοια
εξέλιξη!

Reaction score
1.815

Τι πιο όμορφο λοιπόν, να μπορέσεις να αναβιώσεις ένα πικάπ που πραγματικά ήταν παραμελημένο?
Πάμε λοιπόν να σας δείξω, το τελικό στάδιο αναμόρφωσης!

Ο πάτος του Lenco και οι λάμες που τον συγκρατούν στο plinth, βαμμένα με σατινέ χρώμα..

Στο εσωτερικό του πάτου, υπάρχουν υποδοχές για τα 4 ελλατήρια της ανάρτησης..

Προσέξτε οτι είναι διαφορετικής διαμέτρου. Τα μικρότερα ελλατήρια σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος του πικάπ και τοποθετούντε και τα δυο στην αριστερή πλευρά του..

Reaction score
1.815

Εδώ ο πάτος συναρμολογημένος με ολοκαίνουριες ρυθμιζόμενες ακίδες, αντί για τα παλιά λαστιχιένια ποδαράκια.

Τα πόδια πατούν σε ειδικά πιατάκια από το ίδιο υλικό. Όλα αυτά μαζί θα πατήσουν πάτω σε ένα νεο αποσβεστικό πάτο για πλήρη απομόνωση! (αν και δεν το χρειάζεται...:119:)

Reaction score
1.815

Ο βασικός "ύποπτος" περιμένει υπομονετικά το νέο του κουστούμι!!

Έχει καθαριστεί πλήρως και μου κλείνει το μάτι πονηρά, περιμένοντας να του γυρίσω το διακόπτη του στο ΟΝ...:127:

Reaction score
1.815

Τα μηχανικά του μέρη καθώς και η "καρδιά" του, χωρίς bypass και εμφράγματα! Σε άψογη κατάσταση!!

Reaction score
1.815

Η κεφαλή που φόραγε, μια Shure M-91 ήταν άψογη και χρειάστηκε τελικά μόνο βελόνα.
Με "έτρωγε" όμως να του βάλω κάτι καλύτερο και είχα στο μυαλό μου την Denon DL-160...
Το αποτέλεσμα μας αποζημείωσε τελικά και του δυό μας! Έγιναν πλέον αχώριστοι φίλοι για μια ζωή!!

Και βέβαια ανακαλωδίωση headshell με Hitachi LCOFC cables! Όποιος ξέρει καταλαβαίνει....:116:

Reaction score
1.815

Να λοιπόν που έφτασε η στιγμή μετά το προσεκτικό μοντάρισμα, ο βάτραχος να μεταμορφωθεί σε πρίγκιπα!
Η καταγωγή του το φώναζε εξ' άλλου τόσο καιρό!

Reaction score
1.815

Ο διακόπτης στο ΟΝ και ...φύγαμε!!!!!!

Reaction score
1.815

Ακόμη και ολοκαίνουρια μαύρα στεφανάκια μπήκαν!!!

Reaction score
1.815

Τι καλύτερο από έναν δίσκο made in USA της Αretha για την παρθενική του ακρόαση?
Προσέξτε το αψεγάδιαστο γνήσιο στροβοσκόπιο το οποίο είναι καθ' ολοκληρία ...μεταλλική κατασκευή!

Μεδωδίες στα ...κόκκινα!!! Πρώτο κομμάτι ακρόασης: "THINK"

Reaction score
1.815

Επόμενος δίσκος αναφοράς (για μένα) John Lee Hooker, με πρώτο κομμάτι ακρόασης η συνεργασία του μαζί με Santanna!!! Από την αρχή του βάζω δύσκολα αλλά αυτό ...βλέπει κορυφή!!!!

Reaction score
1.815

Πάρτε κι ένα βιντεάκι να γουστάρετε κι εσείς από την παρθενική του ακρόαση!!!

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.815

Για την ιστορία και μόνο, θα κάνω μια αναδρομή με την αρχική κατάσταση που βρέθηκε το Lenco και την αναμόρφωση που προέκυψε:

Takis6c33 επί το έργον!!!!
Ο άνθρωπος που κυριολεκτικά "ζωγράφισε" πάνω στο plinth του πικάπ, με τα πιστόλια του!!!:205:

Reaction score
1.815

Η κάτω όψη του plinth:
Before...

After...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis