Logitech Harmony, το απαραίτητο τηλεχειριστήριο

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Αγαπητοί Φίλοι,

Έχω την γνώμη, ότι πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό το απαραίτητο εξάρτημα για το Home Cinema και όχι μόνο.

Ο λόγος είναι διπλός: Πρώτον να το γνωρίσουν όσοι δεν είχαν ποτέ επαφή με ένα τόσο εξυπηρετικό εξάρτημα και δεύτερον για όσους διαθέτουν κάποιο μοντέλο, να το αξιοποιήσουν στο έπακρο.

Πρέπει δε να παραδεχτούμε ότι η συσκευή είναι μοναδική στο είδος της.

Ξεκινώ με τις δυνατότητες περιληπτικά:

Το τηλεχειριστήριο (αν έτσι πρέπει να αναφέρεται), διαχειρίζεται οποιαδήποτε επιλογή διαθέτουμε, ir ή bluetooth
κλπ.

Μπορεί να διαχειριστεί δε οποιοδήποτε προγραμματισμό θέλουμε: Πχ, σε ένα σύστημα που αποτελείται από ενισχυτή video, τελικό ή integrated amplifier, ps3, mediapleyer, δορυφορικό δέκτη, προβολέα, οθόνη κλπ.

Με μία κίνηση του, πιέζοντας δηλαδή το On, μπορεί να ανοίξει τον τελικό μας ή τον ενισχυτή, να ανοίξει τον av , την Οθόνη τον προβολέα και το pleyer μας. Αυτομάτως αν έχομε επιλέξει στον αρχικό προγραμματισμό , θα χειριζόμαστε την ένταση του ήχου από τον av μας, και φυσικά να ανοίξει όλες τις παραπάνω επιλογές. κατόπιν οποιαδήποτε επιλογή θέλουμε στα πλήκτρα, και από οποιαδήποτε πηγή είναι συνδεδεμένη στο σύστημα, μπορεί να ρυθμιστεί.

Αν δε επιλέξουμε τα τελευταία μοντέλα τα οποία περιλαμβάνουν το hub, τότε πραγματικά κανουμε "παπάδες". Δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιούμε το τηλεχειριστήριο, αλλά οποιαδήποτε android επιλογή έχομε με μία καλαίσθητη, μοντέρνα και εξυπηρετική εφαρμογή που διαθέτει η εταιρεία για το λειτουργικό αυτό.

Και να γνωρίζετε ότι όλα γίνονται αυτόματα, εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις. Δεν χρειαζόμαστε καν οδηγίες , αρκεί να κατεβάσουμε την εφαρμογή από το site της logitech για τον σκοπό αυτό και είναι πραγματικά εύκολη στην χρήση της, μας οδηγεί δηλαδή βήμα - βήμα.

http://support.logitech.com/en_us/product/harmony-ultimate/downloads

Οι επιλογές που έχομε ευρίσκονται εδώ :

http://www.logitech.com/en-us/harmony-universal-remotes

 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Ας έρθουμε στα βασικά:

Αφού κατεβάσουμε την εφαρμογή στον Η/Υ μας και την εγκαταστήσουμε, κάνουμε εγγραφή, όπως και μας ζητά. Αυτό είναι απαραίτητο διότι γίνεται βάση δεδομένων, έτσι χρησιμοποιώντας απλώς τους κωδικούς μας, από οποιοδήποτε κατόπιν μηχάνημα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την προσωπική μας διαχείριση του συστήματος.

Μετά από λίγη ώρα μας βγάζει στην παρακάτω εικόνα:
001.jpg

Φυσικά την πρώτη φορά δεν υπάρχουν τηλ/ρια αλλά μόνο η εντολή add a remote.
Τρείς κινήσεις μετά και τέλος:

1. Επιλέγουμε το δικό μας μοντέλο,
2. Επιλέγουμε όλα τα μηχανήματά μας απλώς αναφέροντας εταιρεία και μοντέλο (devises). Απίθανο να μην υπάρχει κάποια επιλογή, αλλά και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει λύση.
3. Δημιουργούμε Activities (δηλαδή μακροεντολές πολύ εύκολα και κατανοητά)

Αυτό είναι όλο.

Κατόπιν μέσω του hab αν η επιλογή μας διαθέτει φυσικά, μπορεί το σύστημά μας να το διαχειριζόμαστε άνετα από το κινητό ή το tablet μας, αξιόπιστα χωρίς καν να σημαδεύουμε, ανεξάρτητα από απόσταση ή χώρο!

Σχετικά με το κόστος αγοράς, πραγματικά όποιο μοντέλο και να επιλέξετε, να γνωρίζετε ότι δεν πετάτε τα χρήματά σας.

Οποιαδήποτε απορία έχετε, μην διστάσετε να την αναφέρετε...
 
Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Σε σχέση κόστος προς επιδόσεις, συστήνω αυτήν την επιλογή: https://secure.logitech.com/en-us/product/harmony-companion?crid=60

Συνδυάζει όλες τις εντολές - δυνατότητες των ακριβότερων μοντέλων στην όσο πιο δυνατόν χαμηλή τιμή.

Αν πάτε παραπάνω έχετε οθόνες κλπ, περιττά όμως διότι όλο και θα έχετε κάποιο tablet, ή κινητό. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το προηγούμενο κινητό μου και έτσι δεν πάει και χαμένο.

Α ξέχασα να σας αναφέρω: Ποιότητα κατασκευής..... εξαιρετική!
 
  • Like
Reactions: PPG

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.984
το hub καταλαβαίνω ότι δεν χρειάζεται εφόσον τα μηχανήματα δεν είναι μέσα σε κάποιο ερμάριο οπότε δεν υπάρχει οπτική επαφή με το remote, σωστά;
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Όχι.

Το hub εφ όσον προμηθευτούμε σύστημα που το περιέχει κρίνεται απαραίτητο διότι αυτό εκτελεί πλέον τις εντολές και όχι το τηλεχειριστήριο. Το τηλεχειριστήριο, ή το κινητό ή το tablet, δίνουν εντολές στο hub μόνο.

Αν προσέξετε στο video, στην συσκευασία εκτός των άλλων συμπεριλαμβάνονται και 2 πομποί, ένας για τα σήματα ir (κανονικά δηλαδή τηλεχειρ/ρια) και ένας bluetooth για ps3 κλπ . Αυτοί συνδέονται στο hub και εκπέμπουν τις εντολές στα μηχανήματά μας.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Εδώ η συσκευασία κάποιας από τις επιλογές.

$.jpg

Από την παραπάνω foto λείπει φυσικά το τηλεχειριστήριο...
 
Last edited:

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.984
Το κινητό ως remote δεν το έχω βρει βολικό σε καταστάσεις home cinema. Είναι πολύ έντονο το φως της οθόνης στα σκοτάδια όταν παίζει η ταινία και πρέπει αναγκαστικά να κοιτάξεις την οθόνη για να δώσεις μια εντολή (π.χ. pause) σε αντίθεση με το τ/χ που το δάκτυλο πάει στο σωστό κουμπί αυτόματα.
Οπότε αν δεν θέλει κάποιος να παίζει με το κινητό και δεν υπάρχει ερμάριο ώστε να είναι κλειστά τα μηχανήματα δεν βλέπω άλλη χρησιμότητα του hub. Νομίζω ότι το πουλάνε το κάθε χειριστήριο και χωρίς το hub και βγαίνει σε καλύτερη τιμή. Φαντάζομαι ότι αργότερα αν θέλει κάποιος να πάρει και το hub το παίρνει κι αυτό, βλέπω ότι πωλείται και σκέτο.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Οπότε αν δεν θέλει κάποιος να παίζει με το κινητό και δεν υπάρχει ερμάριο ώστε να είναι κλειστά τα μηχανήματα δεν βλέπω άλλη χρησιμότητα του hub.
Πολλές. Στη δική μου περίπτωση, έχω εγκαταστήσει ψηλά το RF hub που στέλνει όλες τις IR εντολές ενώ εγώ είμαι ξάπλα στον καναπέ με το remote να κοιτάει όπου να 'ναι. Μπορώ επίσης να ανάβω/σβήνω όλες τις συσκευές απο την κουζίνα ή τον κήπο.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Εννοείται φυσικά. Πχ στο δικό μου σύστημα το πρώτο (ultimate one) είναι παλαιότερο μοντέλο και δεν διαθέτει hub.
Παρ ότι όμως έχεις δίκιο στις παρατηρήσεις σου, εδώ δεν είναι έτσι ακριβώς: Το πρόγραμμα σαν εφαρμογή είναι σκοτεινό, και για κανένα λόγο δεν ενοχλεί στην χρήση, (ακόμη και με προβολέα). Τα δε "πλήκτρα" είναι ευδιάκριτα, και συνηθίζονται, όπως περίπου αυτά που εξέχουν. Προσωπικά με βολεύουν σε σημείο να μην χρησιμοποιώ το τηλεχειριστήριο.

Κάποτε αγόρασα tablet (sony) για τον σκοπό αυτό (έχει δυνατότητα δηλαδή εκπομπής ir σημάτων) όμως ποτέ δεν το χρησιμοποίησα για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις... εδώ είναι διαφορετικά τα πράγματα:

harmony-elite-5.jpg



Παραπάνω μία από τις μορφές του, υπάρχουν ακόμη πιο σκοτεινά φόντα, με πιο ευδιάκριτους χαρακτήρες κλπ.

Παραπάνω δε υπάρχει η δυνατότητα στην ίδια οθόνη να γίνεται συνδυασμός πλήκτρων από διάφορες πηγές μας καθώς επίσης ότι το μενού διαμορφώνεται από τον χρήστη, όπως εκείνος επιθυμεί.

Επίσης κλείνει μετά από λίγο το κινητό, φυσικά δεν χάνεται η εφαρμογή και με την έναρξη βρισκόμαστε εκεί ακριβώς που ήμασταν.
 
Last edited:

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Με τίποτα δεν αντέχω συσκευές χωρίς φυσικά πλήκτρα στο home theater. Πρέπει όλα να γίνονται στα τυφλά, χωρίς να αποσπαστώ απο τη θέαση.

Με τίποτα επίσης δεν αντέχω τα συνήθη πλήκτρα ψηλά στο remote.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Με τίποτα δεν αντέχω συσκευές χωρίς φυσικά πλήκτρα στο home theater. Πρέπει όλα να γίνονται στα τυφλά, χωρίς να αποσπαστώ απο τη θέαση.

Με τίποτα επίσης δεν αντέχω τα συνήθη πλήκτρα ψηλά στο remote.
Παρ όλο το like μου, όλα είναι συνήθεια, και εγώ δεν βλέπω το κινητό όμως το χέρι πάει εκεί που πρέπει χωρίς να το βλέπω, και ας είναι αφής.. Δεν χρησιμοποιώ δε το τηλεχ/ριο για έναν ακόμη λόγο..... για να μην το λερώνω... Έχω τρέλα ε ???
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Τέλος πάντων, εδώ δεν μας ενδιαφέρουν οι οθόνες αφής κλπ. Εδώ προσπαθούμε να αναφέρουμε τις ευκολίες που προσφέρουν οι επιλογές της logitech και πως λύνουν τα χέρια αυτών που πρέπει να διαχειρίζονται πολλές συσκευές ταυτόχρονα.

Οι δυνατότητες των μακροεντολών , ο εύκολος προγραμματισμός, η ποιότητα κατασκευής και γενικά οι ευκολίες είναι πάνω από κάθε κριτική.

Αν δηλαδή μας ενδιαφέρει η λέξη πολυ χειριστήριο η επιλογή logitech harmony, είναι μονόδρομος.

Προσωπικά πχ, για να δω από τον προβολέα μου κάποιο θέμα, πρέπει:

Αν ανοίξω τους advance (τηλεχειριστήριο 1), να ανοίξω τον benq (τηλεχειριστήριο 2) να κατεβάσω την οθόνη, (τηλεχειριστήριο 3) να ανοίξω τον Marantz (τηλεχειριστήριο 4) και να ανοίξω το dune (τηλεχειριστήριο 5). Όλα αυτά ανοίγουν με ένα πλήκτρο και χωρίς μάλιστα να κουνηθεί αυτό από την θέση του....
 

Μηνύματα
2.064
Reaction score
1.467
Ειναι ενα συστημα αυτοματισμου
Περσ απο το οτι μπορεις να φτιαξεις εντολες που ανοιγοκλεινουν ολες τις συσκευες
Επισης εχει μια τεραστια βαση δεδομενων η οποισ περιλαμβανει σχεδον ολα τα τηλεχειριστήριο ολων τωσν συσκευων
Αν καποια δεν υπαρχει μπορεις με learning να την περασεις στο χειριστήριο
Οππτε με ενα on μπορεις να προγραματισεις να ανοιγει ο προτζεκτορας να κατεβαινει η οθονη να να ανοιγει ο av το media player
Να ανοίγει το air condition στη θεμοκρασια που θες και να χαμηλώνουν τα φωτα philips hue στο χρωμα και στην φωτεινοτητα που θες

Εκπληκτικες συσκευες
 



Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Καλημέρα,

Μία οικονομική πρόταση, η οποία όμως δεν μένει πίσω σε δυνατότητες, κάνει δηλαδή τα πάντα εκτός της ευκολίας hab.

Ποιότητα κατασκευής, άψογη:

https://www.skroutz.gr/s/5250995/Logitech-Harmony-350.html

Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθείτε.

(Σημείωση: Το κάθε πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο, έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί οποιαδήποτε εντολή επιθυμούμε ,ανεξαρτήτως του σήματος που φέρει, αρκεί να την θέσουμε κατά τις εργασίες προγραμματισμού)
 
Last edited:

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
οσα Hub based remotes οπως τα Ultimate, Ultimate Home, Elite, χρησιμοποιουν και IR και RF
Δεν νομίζω* να στέλνουν RF εντολές, χρησιμοποιούν RF για την επικοινωνία με το hub.
Τα δικά μου έτσι λειτουργούν.




*και βαριέμαι να ψάξω. :D
 

Μηνύματα
4.365
Reaction score
4.234
Δεν νομίζω να στέλνουν RF εντολές, χρησιμοποιούν RF για την επικοινωνία με το hub.
παρακατω αναφερει γα μετατροπη των RF σε IR

http://blog.logitech.com/2010/04/06...s-does-the-harmony-remote-control-rf-devices/

  • You press Watch TV on your Harmony remote to start watching the news
  • The RF signals are sent from your Harmony Remote to the RF Wireless Extender or Harmony RF System which can be located inside your cabinet
  • The Harmony RF Wireless Extender or Harmony RF System then converts the RF signals into IR commands which are relayed to the devices
  • The IR commands reach your devices
RF allows you to control devices that are hidden inside closed cabinets — so you can get the clean and minimalist look that is so popular with home entertainment setups today.


και ενα ακομα λινκ για τον τροπο στοχευσεις του RC

https://support.myharmony.com/en-us/properly-pointing-the-remote-or-positioning-the-hub
 
Last edited:

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Αυτό λέω, δεν στέλνει εντολές σε RF συσκευές. Που πολύ θα με βόλευε.
 



Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.299
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top