- Reaction score
- 6.225
Έγραψες ακριβώς αυτό "- Mac laptop με M και χιλιάρικο ΔΕΝ υπάρχει, εκτός αν σου κάνουν τα 8 Gb RAM, αλλά τότε οι εφαρμογές που τρέχεις έχουν αστείες απαιτήσεις και δε θα πάει μακριά" .δεν έγραψα πουθενά για αστείες εφαρμογές,
οι Μ επεξεργαστές είναι γρήγοροι, αλλά αν έχεις μικρή μνήμη και δίσκο η ταχύτητα πάει περίπατο, ακόμη και αν ανοίξεις πολλά tabs στον browser,
δεν λέω ότι θα σέρνεται, αλλά μία υποδεέστερη CPU με επαρκή μνήμη και δίσκο θα δώσει καλύτερη εμπειρία χρήσης σε πολλές περιπτώσεις
πχ
Mac M2 με 256 gb δίσκο έχει ταχύτητες ανάγνωσης-εγγραφής στο δίσκο περίπου 1,500 MB/s (μισή σχεδόν σε σχέση με το μοντέλο με τα 512 gb ή σε σχέση με τον τριετίας NVME που έχω), αυτό σε συνδυασμό με τη μικρή μνήμη και το συνεχές swapping, κάνει το μηχάνημα πιο αργό από προηγούμενα Mac με επερκέστερη μνήμη και μεγαλύτερο σκληρό
https://www.macrumors.com/2023/01/24/m2-mac-mini-256gb-slower-ssd/
Πρώτον για αυτό που έγραψες παραπάνω θα σου απαντήσω ότι η ταχύτητα ανάγνωσης - εγγραφής 1500mb/s είναι ήδη εξωπραγματική αλλά δεν θέλω να το σχολιάσω αυτό παραπάνω γιατί δεν έχει και σχέση με την αρχική μου ερώτηση. Όπως επίσης όταν συγκρίνεις ταχύτητα σε ένα laptop με ένα άλλο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η κατανάλωση ενέργειας. Αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο.
Μιλάμε για ένα συγκεκριμένο μηχάνημα και ο ανταγωνισμός είναι μηχανήματα σε αυτά τα λεφτά και για τον ίδιο σκοπό. Επομένως ακόμα περιμένω απάντηση στο ποιο laptop στα χίλια ευρώ είναι καλύτερο από αυτο
ώστε να έχει κάποια ουσία το σχόλιο σου. Το να λες ότι τα μοντέλα διπλάσιας τιμής που έχουν διπλάσια ram και διπλάσιο σκληρό είναι πολύ καλύτερα δεν είναι επιχείρημα ότι το μοντέλο του χιλιαρικου "ΔΕΝ υπάρχει".
Για να το αιτιολογήσεις αυτό πρέπει είτε να αποδείξεις ότι το μηχάνημα αυτό είναι γενικά κακό και αργό είτε ότι σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι χειρότερο.