Magnepan 7 vs harbeth

Reaction score
6.596
Τα μάγκια δεν είναι ένας δρόμος είναι δύο ή τρεις αναλόγως το μοντέλο.
Αν θες ένα δρόμο πας σε κάποιο μεγάλο (και παλιό) ηλεκτροστατικό γιατί full range ηλεκτροστατικό πλέον δεν νομίζω ότι παράγεται. Είχα κάποτε τα full range ηλεκτροστατικά Audiostatics, κορυφαίος ήχος άκρως ερωτεύσιμος (με τα ίδια θέματα στα χαμηλά) αλλά σε μεγάλο χώρο δεν επαρκούν οι εντάσεις. Το κρος πάντως είναι θέμα που λύνεται, άλλα θέματα δεν λύνονται.
Mαλιστα, νομιζα οτι παρομοια θα ηταν με τα audiostatics... δε μου κανουν :p ..
δεν εννοουσα το κρος ως εκτελεση,αλλα τη μεταβαση ηχων ενος οργανου η μιας φωνης στο σημειο αυτο απο δυο διαφορετικες μοναδες με διαφορετικο βαρος αρα και συντελεστη αποσβεσης :idk: π.χ. στα ~500hz οπου τα τριδρομα να προσδιδουν μια ψευτικη καθαροτητα αποκομμενα απο την αλλη κατω μοναδα χαμηλων και τα ~1-5k να προσδιδουν την υπαρξη τουιτερ....

Reaction score
362
να ρωτησω σαν ολιγον αδαης,
τι κερδιζουμε με ενα τριδρομο αντι ενος διδρομου
εφοσον απο οτι διαβαζω (γενικως στο site)
παντα χρειαζεται και sub?

Reaction score
11.652
Με 7 τεμάχια Η3, δηλαδή με 14 γούφερ και 14 ενισχυτικες βαθμίδες των 500 βατ σε ένα δωμάτιο, σύνολο 7 κιλοβάτ μόνο για μπάσα, όλα είναι ...ρευστά. * :D

Άλλωστε, υπάρχει και το χρέπι του ζιζικου.8-)

* Επεξεργάζομαι στο μυαλό μου ένα κρος χαμηλών συχνοτήτων σε όλα τα κανάλια σε συχνότητα ~70 κύκλων, άθροισμα όλων σε ένα νέο κανάλι (μονοφωνικό), άθροισμα εκ νέου σε αυτό το κανάλι του .1 (σε σωστή στάθμη), και μοίρασμα εκ νέου αυτού του καναλιού μπάσου σε όλα τα ηχεία. Σατανικό.

Πρόσεχε τι τάζεις γιατί παίζει να το .........πιάσεις. :dance2: που λέει και η διαφήμιση..... Χαχα .... γιατί θα θελουμε να το δούμε :gotcha:
[DOUBLEPOST=1524057769][/DOUBLEPOST]
Όλη η επεξεργασία των καναλιών γίνεται σε επίπεδο μέτρικ.
Το κάθε ηχείο θα παίρνει μια μονοκάναλη έξοδο AES EBU.
Προφανώς γίνεται μίξη του καναλιού μπάσου με το κάθε κροσαρισμένο κανάλι ήχου (υψιπερατό) πριν την έξοδο του κάθε καναλιού από την μέτρικ για καθένα ηχείο ξεχωριστά.
Δηλαδή, κάθε ηχειακι θα παίρνει ένα κανάλι ήχου, το οποιο θα είναι μίξη του μονοφωνικού καναλιού μπάσου (έως τα ~70χερτζ), του .1 καναλιού (έως 120 κύκλους) και του καναλιού ήχου (από 70 και πάνω).
Αυτό σημαίνει ότι και σε δικάναλο πρόγραμμα, θα δουλεύουν όλα τα γούφερ στο δωμάτιο..
Εύκολα στο φτιάχνω αυτό το σενάριο στη μέτρικ, λαουνσπίκερ μάνατζμεντ στα σένια του.
Δύσκολο μόνο το να αγοράσω 7 ή 9 Άνταμ, με 3 χήνες έκαστο, μιλάμε για 21 με 30.000 εβραιόπουλα..
(Αν ήταν εύκολα τα λεφτά, θα είχε γίνει ήδη...)
Με τόσα μεγάφωνα και τόσα ενισχυτικά από πίσω τους σε ένα δωμάτιο, είναι βέβαιο ότι θα δοκιμαστεί σκληρά η δομική αντοχή του δωματίου...

Και όχι μόνο του δωματίου ...και του κτιρίου , και του κτιρίου βεβαίως βεβαίως

Αυτό είναι το ... επόμενο βήμα. ;)
Εμένα μου φαίνεται πιο εύκολο εντελώς συγκεκριμένα ο εντοιχισμός σε κάθε εμπρός γωνία
ενός λαιν αρρεϊ με καμιά 10-αριά 10-ιντσα σε κλειστής καμπίνας κούτα, με στόχο την απόκριση σε υπόηχους με σούπερ καρδιοειδή λοβό..
Κρύβε λόγια :unsure::whistling:

Reaction score
11.652
Κι όμως, δεν είναι δα τίποτα το τρομερό.
Καμπίνα εύκολα φτιάχνεται με χοντρή μοριοσανίδα θαλάσσης (3cm καλά είναι), γούφερ υπάρχουν άφθονα και οικονομικά, όπως κι οδήγηση, το στήνεις στη γωνία και το χτίζεις σε ένα απόγευμα, το πατικώνεις από πίσω με βαριά μόνωση κι από μπροστά ρίχνεις ένα ύφασμα στο χρώμα του τοίχου. Άντε γειά.
Δεν υπάρχει μοριοσανίδα θαλάσσης! Κόντρα πλάκαζ θαλάσσης ,ναι και αν πάρεις betoform - 2,5άρι καινούριο , αυτό που χρησιμοποιούν οι μπετατζηδες στα καλούπια - και το επεξεργαστείς όμορφα και φτιάξεις τις ενώσεις με «χτένια» δεν θα θέλεις ούτε βάψιμο.;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.902
αν μας ενδιαφερει περισσοτερο η καθαροτητα αντι σταθμης?
Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Η άλλη μισή, η στάθμη.
Χωρίς στάθμες, δεν υπάρχει καθαριότητα.
Σα τα λεφτά.
[DOUBLEPOST=1524058926][/DOUBLEPOST]
Κόντρα πλάκαζ θαλάσσης ,ναι και αν πάρεις betoform
Κρύβε λόγια..8-)

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.544
Και αν δεν κανεις κουτι, αλλα μια μπαφλα μονο για τα γουφερ, και κουτι η γωνια της τοιχοποιιας, δεν ειναι σωστο?

Reaction score
410
Απ΄ ότι φαίνεται αυτοί που έχουν Harbeth δεν συμμετέχουν στην εν λόγω συζήτηση καθότι λόγω του ηχείου τους μάλλον είναι απορροφημένοι στο να ακούν μουσικούλα... Όχι δεν έχω Harbeth ωστόσο τα εκτιμώ απεριόριστα... Ειδικά αυτά τα μικρά P3ESR.... Μεγάλος ήχος για μικρούς χώρους...

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Αυτό σημαίνει ότι και σε δικάναλο πρόγραμμα, θα δουλεύουν όλα τα γούφερ στο δωμάτιο..
:thumbsup: :dance2:

οταν απο τα π.χ. 7γρ πηδας στα 0.3γρ. μαζας ,αρα και διαφορετικες ταχυτητες και η νοτα+αρμονικη της περνα και τα δυο μεγαφωνα τι γινεται?:fuckyou:
o_O Κι τι α κάνς;
Α κάτς α μαλώσ'; :confused::cautious:

Τα συνηθίσαμε τα κρος αφού... :cry:

(Φυσικά, μπορούμε να ονειρευόμαστε 2 έως 5 s5h...:angel: )

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
To μεγαλο πλεονεκτημα δεν ειναι η ταχυτητα ,αλλα οτι ειναι ενας δρομος και ας λετε οτι θετε :p η μαλλον συνδιαστικα με την ταχυτητα :Dγιατι....
..το σημειο κρος ειναι που τα πηδαει ολα ως αντιμετρο στην κατασκευαστικη ανεπαρκεια των μεγαφωνων να αποδωσουν λογω μαζας ολο το φασμα οποτε η μεταβαση ειναι αναγκαια για την γραμμικη λειτουργεια τους πλυν ομως αυτη η μεταβαση γινεται σε πολυ ευαισθητη ακουστικα περιοχη, αλλα και ως ωφελιμη των περισσοτερων οργανων την μεσαια -->υψηλη....
οταν απο τα π.χ. 7γρ πηδας στα 0.3γρ. μαζας ,αρα και διαφορετικες ταχυτητες και η νοτα+αρμονικη της περνα και τα δυο μεγαφωνα τι γινεται?:fuckyou:
Γίνεται του...τρίτου δρόμου προς το...σοσιαλισμό.:p
...
Αυτό είναι το ... επόμενο βήμα. ;)
Εμένα μου φαίνεται πιο εύκολο εντελώς συγκεκριμένα ο εντοιχισμός σε κάθε εμπρός γωνία ενός λαιν αρρεϊ με καμιά 10-αριά 10-ιντσα σε κλειστής καμπίνας κούτα, με στόχο την απόκριση σε υπόηχους με σούπερ καρδιοειδή λοβό..
Επειδή όμως δεν διακρινόμεθα όλοι από τη δική σου έφεση,δεν χρειάζεται να πτοούμαστε,ας ξεκινήσουμε με μικρά...πηδηματάκια κι ένα δικάναλο σετάκι.
Όπως ποιός; Εσύ; :pΜε τα ενεργά σου;:lolsign:Βρε άντε μη σε πιάσω...:lol::lol:
Γιατί βρε..δεν έχει ενεργά στο σπίτι του ο ντιμιφουτης;
Παπί τουαλέτας, αγοράζει μόνο με ενεργό χλώριο και στον απορροφητηρα του βάζει μόνο φίλτρα ενεργού άνθρακα!
Αμ πώς;:p
Κάτω τα χέρια από το χρυσό...πόδι - Goldenfoot , όπως λέμε...Goldfinger (a man with the Midas touch / a spider's touch...)
:laugh:
Να τολμήσω να πω ,πως είναι το καλύτερο theme song της σχετικής σειράς ταινιών?

Στον υποφαινόμενο ταιριάζει πάντως περισσότερο η εκτέλεση του Anthony Newley
αν μας ενδιαφερει περισσοτερο η καθαροτητα αντι σταθμης?
sorry για τις χαζες ερωτησεις!
Η καθαρότητα που μας ενδιαφέρει πρωτίστως δεν είναι εκείνη που προσδίδουν οι μπλε και πράσινοι...κόκκοι ή το ενεργό χλώριο,αλλά εκείνη που προκύπτει από τη γραμμική διαχείριση ενέργειας και απολαβή ισχύος,ιδίως άμα αντιπαρατίθεται η ζώνη των χαμηλών μ'εκείνη των χαμηλομεσαίων.

Και είναι ιατρικώς επιβεβαιωμένο πέρα από αστεία,ότι όποτε εξαναγκάζεται ένα διάφραγμα σε παλινδρομήσεις πέρα από το ωφέλιμο περιθώριο που προβλέπουν τα χαρακτηριστικά του - όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των μεγαφώνων mid-woofer που θα αναλάμβαναν αναπαραγωγή χαμηλών οκτάβων εις το όνομα μιας ανόθευτης από κρος απόκρισης - το πρώτο που χάνεται θα είναι η καθαρότητα στις ανωτέρω ζώνες.

Γι αυτό κι ένα τρίδρομο με γραμμική διαχείριση των χαμηλών υπερτερεί,ακόμα περισσότερο κιόλας άμα το ξεχωριστό woofer θα συνοδεύεται από δικό του αφιερωμένο ενισχυτικό.
Απ΄ ότι φαίνεται αυτοί που έχουν Harbeth δεν συμμετέχουν στην εν λόγω συζήτηση καθότι λόγω του ηχείου τους μάλλον είναι απορροφημένοι στο να ακούν μουσικούλα... Όχι δεν έχω Harbeth ωστόσο τα εκτιμώ απεριόριστα... Ειδικά αυτά τα μικρά P3ESR.... Μεγάλος ήχος για μικρούς χώρους...
Πράγματι,φαίνονται να είναι ολότελα απορροφημένοι στην...καθαρότητα απόκρισης με τα αποσβεννύμενα φάσματα να ομοιάζουν με...τσουνάμι.:whistling:

Last edited:

Reaction score
208
Τα shl5+
[DOUBLEPOST=1523801211][/DOUBLEPOST]Η σκεψη ειναι να τα δοκιμαζα μιας και εχω 2 συστηματα πληρη αλλα κατι... με κρατα πισω.
Τα Harbeth ειναι δύσκολα στο ταίριασμα με ενισχυτή, αν σου μείνουν δοκίμασε τα με διαφορετικούς ενισχυτές (50-100 watt) με μερικούς ίσως να εκπλαγής (θετικά)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Αποριαν εχων:
Οσοι καταφερεσθε κατα των Harbeth εχετε ακουσει Harbeth ή απλα σας ιντριγκαρουν τα pdfια με τα τσουμανοειδη αποσβεννυμενα φασματα και τα ενεργα ηχεια που ΔΕΝ κατεχετε; Απορια ...ε;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.470
Εγώ που τα άκουσα και δεν μου άρεσαν - τουλάχιστον σε σύγκριση με τα ηχεία που έχω - δικαιούμαι να έχω γνώμη;

Αν ναι, γιατί η γνώμη μου να "μετράει" περισσότερο από τους anti-Harbeth-PDFολάτρεις; Μήπως επειδή τα άκουσα εν ώρα επίδειξης, σε μη φροντισμένο χώρο, με κόσμο να πηγαινοέρχεται, να τρώει, να πίνει, να συζητάει κτλ - άρα σε επ' ουδενί ιδανικές συνθήκες ακρόασης;

D

deleted user 10898

Guest
Αποριαν εχων:
Οσοι καταφερεσθε κατα των Harbeth εχετε ακουσει Harbeth ή απλα σας ιντριγκαρουν τα pdfια με τα τσουμανοειδη αποσβεννυμενα φασματα και τα ενεργα ηχεια που ΔΕΝ κατεχετε; Απορια ...ε;
Απορία έχω...
Είσαι τόσα χρόνια στο avsite και κάνεις αυτή την ερώτηση;
Κάτι πρέπει να αναθεωρήσεις... Αλλιώς χαμένος χρόνος...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Φυσικα και δικαιουσαι - οπως κι αυτοι που διαβαζουν μονον διαγραμματα κλπ. Μονον που η αποψη ενος ακροατη (οχι βεβαιως αυτουνου που περιγραφεις στη β' παραγραφο) με ενος μελετητου των ...Γραφων, απεχει παρασαγγας - οσο η θεαση πορνο με την ενεργο πραξη (για να εκφραστω ...χυδαιστι;)).
Δεν ειναι τελεια τα harbeth - και τι θα πει τελειο; - αλλα αφου αρεσουν σε οποιον τα ακουει, προς τι ο ...διχασμος;
[DOUBLEPOST=1526991523][/DOUBLEPOST]
Απορία έχω...
Είσαι τόσα χρόνια στο avsite και κάνεις αυτή την ερώτηση;
Κάτι πρέπει να αναθεωρήσεις... Αλλιώς χαμένος χρόνος...
Μηπως ειναι ηδη ΑΥΤΗ η αναθεωρηση που εκανα;

Και στο κατω κατω τι ειναι το avsite, και το καθε av ...forum; Θεσφατον και Ευαγγελιον;

D

deleted user 10898

Guest
Ναι.
Είναι ευαγγέλιο τρόπου προσέγγισης της υψηλής πιστότητας στην αναπαραγωγή μουσικής γραμμένης σε όλα τα φορμάτ.
Αν είσαι άπιστος λοιπόν πρέπει να πιστέψεις αλλιώς όπως είπα ... Χαμένος χρόνος.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508