MARTIN LOGAN CLX -review

Reaction score
8
Ρε παιδια μα το Θεο.

Οτι ηχεια αποδιδουν τοσο καλα τις διατσασεις μιας ορχηστρας και οτι εχουν την δυνατοτητα της αναπαραγωγης του φυσικου ακουσματος μιας ζωντανης εκτελεσης.....................πρωτη φορα το ακουω.

Μηπως ειναι λιγακι υπερβολικο ;;;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε παιδια μα το Θεο.

Οτι ηχεια αποδιδουν τοσο καλα τις διατσασεις μιας ορχηστρας και οτι εχουν την δυνατοτητα της αναπαραγωγης του φυσικου ακουσματος μιας ζωντανης εκτελεσης.....................πρωτη φορα το ακουω.

Μηπως ειναι λιγακι υπερβολικο ;;;
Εξαρτάται πόσες φορές έχεις ακούσει καλοστημένα μεγάλα πάνελς. :126:

...

Reaction score
8
Εξαρτάται πόσες φορές έχεις ακούσει καλοστημένα μεγάλα πάνελς. :126:

...
Δεν ειναι εκει το θεμα Νικολα......

Τα ηχεια δεν αποδιδουν διαστασεις ορχηστρας. Εστω και εαν κοστιζουν τον κρατικο προυπολογισμο. Τα ηχεια αποδιδουν μονο συχνοτητες, τελος.

Η ηχογραφηση ειναι εκεινη η οποια αποδιδει την εκαστοτε εικονα, και τα ηχεια πρεπει να ειναι σε θεση να αποδωσουν την καλυτερη εικονα της ηχογραφησης, η οποια οπως εχω ξαναπει δεν γνωριζει κανει πως εχει γινει εκτως αν ειναι παρων. Απο εδω και περα ειναι τι μας αρεσει, ακουστικα και τι οχι.

Ενα πραγμα που ουδεις μεχρι στιγμης εχει καταφερει (σε ηχογραφηση παντα), ειναι να αποτυπωσει τον ογκο της ζωντανης ορχηστρας. Τωρα πως αυτο γινετε μα τα εν λογω ηχεια....χρειζει ερευνας.

Προς θεου, δεν θελω να πω οτι τα ηχεια δεν εινα αριστα, ετσιιιιιιιιι. Ουτε εχω καμια προθεση να θιξω τον Κο Τσαντουλή. Ισα, ισα μονο τα καλυτερα εχω αποκομισει απο αυτον.
Αλλα ασ μην γινομαστε υπερβολικοι.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν ειναι εκει το θεμα Νικολα......

Τα ηχεια δεν αποδιδουν διαστασεις ορχηστρας. Εστω και εαν κοστιζουν τον κρατικο προυπολογισμο. Τα ηχεια αποδιδουν μονο συχνοτητες, τελος.

Η ηχογραφηση ειναι εκεινη η οποια αποδιδει την εκαστοτε εικονα, και τα ηχεια πρεπει να ειναι σε θεση να αποδωσουν την καλυτερη εικονα της ηχογραφησης, η οποια οπως εχω ξαναπει δεν γνωριζει κανει πως εχει γινει εκτως αν ειναι παρων. Απο εδω και περα ειναι τι μας αρεσει, ακουστικα και τι οχι.

Ενα πραγμα που ουδεις μεχρι στιγμης εχει καταφερει (σε ηχογραφηση παντα), ειναι να αποτυπωσει τον ογκο της ζωντανης ορχηστρας. Τωρα πως αυτο γινετε μα τα εν λογω ηχεια....χρειζει ερευνας.

Προς θεου, δεν θελω να πω οτι τα ηχεια δεν εινα αριστα, ετσιιιιιιιιι. Ουτε εχω καμια προθεση να θιξω τον Κο Τσαντουλή. Ισα, ισα μονο τα καλυτερα εχω αποκομισει απο αυτον.
Αλλα ασ μην γινομαστε υπερβολικοι.
Αν δεν είναι εκεί το θέμα που είναι; Αν δεν έχεις ακούσει ποτέ κάτι ανάλογο πως έχεις άποψη; Μαζί σου για την ηχογράφηση. Αυτό είναι ένα δεδομένο όμως που πάντα το λαμβάνουμε υπόψη. Υπό αυτήν την έννοια οτιδήποτε συζητάμε εμπεριέχει τους όποιους περιορισμούς της ηχογράφησης. Αν τους βάλουμε πάνω από όλα, θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το χόμπι. Η προσέγγιση του πραγματικού είναι ουτοπία ούτως ή άλλως. Την προσπάθεια κρίνουμε σε κάθε περίπτωση. Για δες κι αυτό το θέμα (αν και καταλήγει στην ίδια ιστορία με τα αναλογικοψηφιακά).

...

Reaction score
8
Αν δεν είναι εκεί το θέμα που είναι;...
Σ'αυτο που ειπα παραπανω.

Αν δεν έχεις ακούσει ποτέ κάτι ανάλογο πως έχεις άποψη;
Δεν εξεφρασα αποψη. Η μαλλον, ειπα οτι δεν αμφιβαλλω οτι τα ηχεια ειναι αψογα.

Μαζί σου για την ηχογράφηση. Αυτό είναι ένα δεδομένο όμως που πάντα το λαμβάνουμε υπόψη. Υπό αυτήν την έννοια οτιδήποτε συζητάμε εμπεριέχει τους όποιους περιορισμούς της ηχογράφησης. Αν τους βάλουμε πάνω από όλα, θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το χόμπι. Η προσέγγιση του πραγματικού είναι ουτοπία ούτως ή άλλως. ...
Μα η ηχογραφηση ειναι πανω απ' ολα ετσι κι αλλιως. Κανεις δεν ειπε να σταματησει καποιος να ασχολειται μ' αυτο το χομπυ. Ειναι οτι το καλλιτερο υπαρχει. Η υπερβολη, λεω και παλι, ειναι λιγακι ενοχλητικη.

Την προσπάθεια κρίνουμε σε κάθε περίπτωση.
...
Θαυμασια, χωρις υπερβολες ομως, ιδιαιτερα απο τους ακροατες-κριτες, διοτι απο οτι διαβαζω στα γραφομενα του Κου Τσαντουλη, δεν υπερβαλει πουθενα. Λεει τα πραγματα ως εχουν.

Reaction score
10
Προχτές βρέθηκα στο σπίτι του κύριου Τζιάφη, ο οποίος είχε στημένα τα μεγάλα πάνελ που ο ίδιος κατασκευάζει.

Όσον αφορά τις διαστάσεις ορχήστρας που μπορέι να στήσει ένα ηχείο, αναθεώρησα πλήρως. Το ηχείο έστηνε σκηνή κλασσικής ορχήστρας 60-70 ατόμων με τρομαχτική ακρίβεια.

Το ηχείο βέβαια ήταν σωστά στημένο και σε μεγάλο χώρο. Χωρίς αυτές τις προυποθέσεις δεν γίνεται τίποτα.

Reaction score
8
Προχτές βρέθηκα στο σπίτι του κύριου Τζιάφη, ο οποίος είχε στημένα τα μεγάλα πάνελ που ο ίδιος κατασκευάζει.

Όσον αφορά τις διαστάσεις ορχήστρας που μπορέι να στήσει ένα ηχείο, αναθεώρησα πλήρως. Το ηχείο έστηνε σκηνή κλασσικής ορχήστρας 60-70 ατόμων με τρομαχτική ακρίβεια.

Το ηχείο βέβαια ήταν σωστά στημένο και σε μεγάλο χώρο. Χωρίς αυτές τις προυποθέσεις δεν γίνεται τίποτα.
Βρε συ.....

Το ηχειο δεν μπορει να στησει τιποτα. Αν εβαζες στο ιδιο χωρο, καποια αλλα ηχεια της ιδια κατηγοριας και ποιοτητας κατασκευης, θα εβλεπες οτι θα επαιζαν το ιδιο απο αποψης "στησιματος ορχηστρας". Δεν ξερω αν θα επαιζαν το ιδιο ομως απο αποψη συχνοτητων.

Με τη σειρα τα η αλληλουχια των πραγματων εχει ως εξης.

1. Η ηχογραφηση δινει τη διασταση της ορχηστρας.
2. Ο ενισχυτης, εκτως των αλλων, κανει τον διαχωρισμο των καναλιων που ηδη υπαρχουν στη πηγη και
3. Τα ηχεια αποδιδουν οσο πιο πιστα γινετε τις συχνοτητες της πηγης, σε σχεση βεβαια με τον χωρο.

Ολα τα υπολοιπα ειναι απλα για να εχουμε να λεμε. (Παντα κατα την ταπεινη μου γνωμη).

D

deleted user 10898

Guest
Βρε συ.....

Το ηχειο δεν μπορει να στησει τιποτα. Αν εβαζες στο ιδιο χωρο, καποια αλλα ηχεια της ιδια κατηγοριας και ποιοτητας κατασκευης, θα εβλεπες οτι θα επαιζαν το ιδιο απο αποψης "στησιματος ορχηστρας".
που το χεις δει αυτο? εγω εχω δει διαφορες ακομα και σε πολυ καλα ακουστικα ισσοροπημενους χωρους. και τι ενοεις ιδιας "κατηγοριας"?
¨παντα κατα την ταπεινη μου ακοη...."

Reaction score
8
που το χεις δει αυτο?
Ελα ντε !!!

εγω εχω δει διαφορες ακομα και σε πολυ καλα ακουστικα ισσοροπημενους χωρους.
Διαφορες σε τι ;;;
Σε στησιμο ορχηστρας ;;;

και τι ενοεις ιδιας "κατηγοριας"?
Ιδιας κατηγοριας ηχεια. Οτι συνεπαγετε αυτο.

D

deleted user 10898

Guest
Διαφορες σε τι ;;;
Σε στησιμο ορχηστρας ;;;
σε εκταση της αναπαραγωμενης σκηνης σε μηκος πλατος υψος και στη διακριτη λιγοτερο η περισσοτερο τοποθετηση των οργανων σε αυτη.
περιεργο ε?

Reaction score
6
@noizmaker

Από ηχείο σε ηχείο υπάρχει διαφορά στο που ακούγεται τι και πως. Ανεξάρτητα από το κόστος.

Όταν λέει κάποιος για στήσιμο ορχήστρας (ή που ακούγεται π.χ. ο τραγουδιστής, πιο πίσω, πιο μπροστά, πιο κέντρο κλπ.)
εννοεί με ποιο τρόπο το ηχείο συμπεριφέρεται στο στήσιμο που έχει γίνει κατά την εγγραφή-παραγωγή.

Sorry αν δε λέω σωστά τους όρους.

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι στην ηχογράφηση έχει γίνει αυτό που λες.
Άλλωστε τι δουλειά θα έκαναν τα studio monitor; Κλέφτες θα γίνουν; :138:

Reaction score
8
σε εκταση της αναπαραγωμενης σκηνης σε μηκος πλατος υψος και στη διακριτη λιγοτερο η περισσοτερο τοποθετηση των οργανων σε αυτη.
περιεργο ε?
Εντελως. Δεν μπορω να πιστεψω οτι ακους τοσο πολυ διαφορετικα απο το ενα ηχειο στο αλλο (στον ιδιο παντα χωρο).

Εαν υπαρχουν τετοιου ειδους διαφορες, σιγουρα καποιο απο τα δυο ηχεια δεν κανει για τον χωρο, πραγμα που σημαινει οτι αναπαραγει λανθασμενα καποιες συχνοτητες.

Πραγματικα, γνωριζετε μηπως με ποιον τροπο μπορουμε να στειλουμε σε δευτερο επιπεδο ενα οργανο;

Reaction score
1
Απάντηση: Re: MARTIN LOGAN CLX -review

Ρε παιδιά μήπως είδε κανείς τον Τσαντουλή;

...

Ο Βασίλης μετά το κλάμα που έριξε στις ακροάσεις με τα clx, τις τελευταίες μέρες κλαίει που τα έδωσε.
-σύντομα θα ξαναγράψει όμως, μην ανησυχείς :204:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: MARTIN LOGAN CLX -review

Παιδια, οτι ηταν να παρουμε για το 2009 το πηραμε.
Οι αλλοι 4...το 2012:111::142:

Reaction score
250

Συνεχίζω με την ανάρτηση των εντυπώσεων ενός φίλου που σπάνια !!! :)105:) εμφανίζεται στο avsite .......:114: :140:

Reaction score
250

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΑΡΟΥΧΑ :

Ακρόαση Martin Logan CLX

Ένα βράδυ που ‘βρεχε... χμ χμ, sorry, λάθος εισαγωγή. :105:

Ένα βράδυ που δεν έβρεχε λοιπόν και μιας και οι δουλειές με έφεραν στην κατά τα άλλα ανιαρή πόλη του γαυροχανουμοβαζελιακού, κατηφόρησα προς το φημισμένο μουσικό άνδρο: "Tsantoulis Hi End Entertainment Room", με σκοπό να ακροαστώ τα καινούρια μαύρα κι άραχνα, αμερικάνικα πάνελς.

Αφήνω, επί του παρόντος, ασχολίαστη την ύπαρξη hi end προβολικού :111: στον χώρο και πάω με ελαφρά παρακάτω. Ο χώρος του Βασίλη, όπως είναι στημένος είναι ιδανικός για ακρόαση ενός ή δύο το πολύ ατόμων, με καλές διαστάσεις αλλά και προσεγμένος, αφού χρησιμοποιείται αποκλειστικά γι αυτόν τον σκοπό, δηλαδή την ακρόαση μουσικής. Είμαι σίγουρος ότι ο Βασίλης θα εξαντλήσει κάθε τεχνικό στοιχείο και θα περιγράψει το ηχείο με κάθε λεπτομέρεια. Γι αυτό, αρκούμαι στο να σημειώσω την επιβλητική παρουσία των δύο πάνελς στον χώρο. Τα ηχεία δεν είναι πάρα πολύ ψηλά, αλλά είναι αρκετά φαρδιά. Φυσικά είναι αρκετά υψηλότερα από όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της ML. Γενικώς, οι επιφάνειες των μεμβρανών είναι αρκετά μεγάλες. Με το «μάτι», θα έλεγα ότι μόνο η επιφάνεια της μεμβράνης των χαμηλών συχνοτήτων, είναι λίγο μικρότερη από την συνολική επιφάνεια μεμβράνης ενός Magnepan MG3.6, ενώ η επιφάνεια της μεμβράνης υψηλών, είναι παρόμοια με ένα summit (πιο στενή αλλά πιο ψηλή). Τέλος πάντων, είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ηχείο που θέλει μεγάλα δωμάτια για να στηθεί σωστά τόσο από άποψη ακουστικής όσο και από άποψη αισθητικής, για να μην αποτελεί δηλαδή ένα ξένο, άχαρο σώμα στον χώρο. Ο χώρος του Βασίλη είναι νομίζω το minimum requirement, ίσως και ανεπαρκής σε πλάτος.

Ακούσαμε σχεδόν όλα τα είδη μουσικής.
Οι πρώτες κιόλας νότες, αρκούν για να γίνει αντιληπτός ο πάνελ και δη ηλεκτροστατικός χαρακτήρας του ηχείου. Απόλυτη διαφάνεια και καθαρότητα, αέρινες υψηλές, κορυφαία μικροδυναμικά και μια μεσαία περιοχή που τα τυπικά μεγάφωνα βλέπουν με τα κυάλια. Θα μου πείτε σπουδαία τα λάχανα, άλλο ένα ηλεκτροστατικό που παίζει σαν... ηλεκτροστατικό. Όμως το πράγμα δεν είναι τόσο απλό. Χωρίς να έχω σοβαρή εμπειρία από τα Summit, ομολογώ ότι ο ήχος αυτού του ηχείου δεν έχει καμία σχέση με παλαιότερα μοντέλα της ML. Εμένα μου θύμησε έντονα τον full range χαρακτήρα των τροποποιημένων Audiostatic που μου κρατούσαν συντροφιά για αρκετά χρόνια με μια όμως βασική διαφορά. Τώρα, τα έχουμε όλα σε τεράστια ποσότητα. Νομίζω ότι αυτό ο ηχείο είναι έτοιμο να ικανοποιήσει ηχητικά ακόμη και τον παραδοσιακό πανελάκια που μισεί τις υβριδικές ή τις μοντέρνες γενικώς λύσεις, αυτόν που παραμένει κολλημένος στα παλαιάς κοπής ηλεκτροστατικά ηχεία, όπως συνηθίζω να λέω εκείνα τα ηχεία που αποτελούνται από εννιαία μεμβράνη (πχ Quad, Audiostatic) και όχι ενωμένα κομμάτια μεμβράνης (πχ ML, Soundlab). Τις ελάχιστες ενστάσεις μου, τις αφήνω για αργότερα.

Τα ηχεία αυτά σου δίνουν την αίσθηση ότι φτιάχτηκαν για να σε εντυπωσιάσουν. Και αυτό το καταφέρνουν πάρα πολύ καλά, κυρίως για δύο λόγους:

- Ο πρώτος είναι οι απίστευτες εντάσεις στις οποίες μπορούν να λειτουργήσουν. Καθώς το volume ανέβαινε ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι από στιγμή σε στιγμή τα ηχεία θα κλείσουν ή ακόμη χειρότερα, θα δούμε σπινθήρες μεταξύ στάτορα και μεμβράνης. Κούνια που με κούναγε. Τα ηχεία είναι ικανά να προκαλέσουν βαριά ακουστικά τραύματα ακόμη και στον πλέον συνηθισμένο σε υψηλές εντάσεις. Σε καμία περίπτωση δεν καταφέραμε να τα κάνουμε να "βογγήξουν" με οποιονδήποτε τρόπο και όταν σε κάποιες στιγμές ένιωθες ότι κάτι δεν πάει καλά, ήταν σαφέστατα θέμα ενίσχυσης. Τα ηχεία έδειχναν ότι είχαν να δώσουν αρκετά παραπάνω dB, ακόμη και στο σημείο που οι εντάσεις ήταν επιπέδου χοροπηδάδικου ολκής, από αυτά που οι μισοί τα εγκαταλείπουν κουφοί.

- Ο δεύτερος λόγος είναι η υποδειγματική ατάκα και το στακάτο χαμηλό στα πλαίσια των δυνατοτήτων ηχείου. Προσοχή, όταν λέω στα πλαίσια των δυνατοτήτων του δεν εννοώ της φανερής ανεπάρκειας. Για πολλούς ακροατές, είμαι σίγουρος ότι αυτό το ηχείο είναι υπέρ αρκετό στο κομμάτι των χαμηλών συχνοτήτων, κάτι που από μόνο του είναι άξιο προσοχής, αφού μιλάμε για ένα ηχείο μεμβράνης. Το CLX έχει μακράν το καλύτερο χαμηλό που άκουσα ποτέ από ηλεκτροστατικό ηχείο. ΜΑΚΡΑΝ. Ο καλά τιουναρισμένος χώρος του Βασίλη, σε συνδυασμό με την δυνατότητα του ηχείου να παίξει σε πολύ υψηλές στάθμες μέσα στα πλαίσια του συχνοτικού φάσματος που εξυπηρετεί, δίνουν ένα αποτέλεσμα που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Ήταν η πρώτη φορά στην ζωή μου που άκουσα μποτιά από ηχείο μεμβράνης με αυτόν τον τρόπο, η πρώτη φορά που πχ το ηλεκτρικό μπάσο ήταν όπως έπρεπε να είναι. Ειλικρινά, νομίζεις ότι ακούς ένα πολύ καλό γούφερ που δονεί τον χώρο προσδίδοντας αβίαστα την απαραίτητη ακουστική πίεση. Η παρουσία της μεμβράνης, προδίδεται μόνον από την υπερβολική ηχητική καθαρότητα που μπορεί αυτή να δώσει. Είμαι σίγουρος ότι ένας μη έμπειρος ακροατής, θα νομίζει ότι υπάρχουν συμβατικά γούφερ που συνοδεύουν το ηχείο στο κάτω μέρος του φάσματος.

Συγκρίνοντας κανείς τα χαμηλό αυτού του ηχείου με το χαμηλό ενός πολύ μεγαλύτερης επιφάνειας ηλεκτροστατικού όπως είναι το μεγάλο Soundlab, θα βγάλει περίεργα συμπεράσματα. Και λέω περίεργα, διότι το τεραστίων διαστάσεων Soundlab σίγουρα έχει καλύτερη απόκριση χαμηλά. Όμως, το CLX έχει κάτι που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ άλλο ηλεκτροστατικό ηχείο από αυτά που έχω ακούσει. Έχει ένα απίστευτο "slam" στην περιοχή γύρω από τους 50-60 κύκλους, το οποίο σε συνδυασμό με την ικανότητα για υψηλές εντάσεις, αφ’ ενός εντυπωσιάζει οποιονδήποτε ακροατή, αφ’ ετέρου δίνει το δικαίωμα στο ηχείο να διαπραγματεύεται επιτυχώς με οποιοδήποτε είδος μουσικής, πρόβλημα που στον χώρο των πανελάκηδων αποτελεί κοινό μυστικό. Πρέπει να γίνει σαφές ότι συχνοτικά το ηχείο δεν είναι full range. Στα πολύ απαιτητικά προγράμματα, το έμπειρο αυτί καταλαβαίνει την ανάγκη για κάτι παραπάνω. Όμως, δεν χάθηκε και ο κόσμος αν δεν ακούς τους 25-30 κύκλους. Μήπως υπάρχει κανένα επαγγελματικό γούφερ που παίζει σε αυτήν την περιοχή ή ο υποψήφιος αγοραστής του CLX είναι ο home cinema maniac; Παρόλα αυτά, το απόλυτο μπορεί να έρθει μόνο με την βοήθεια ενός υπογούφερ. Απλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο αγοραστής θα την ψάξει μέχρι εκεί.

Για να πάμε και σε εκείνες τις μικρές ενστάσεις. Καθ’ όλη την διάρκεια της ακρόασης, ένιωσα ότι η μεσοϋψηλή περιοχή χαρακτηρίζεται από μια λέπτυνση. Ενώ λοιπόν μεσοχαμηλά είχες όσο σώμα ήθελες, λίγο υψηλότερα η συνταγή χαλούσε. Δεν χαλούσε όμως σε σημείο ενόχλησης. Το ηχείο πέρασε με άριστα δύσκολα tests όπως για παράδειγμα αυτά των πνευστών και μάλιστα σε υψηλές εντάσεις. Όμως, θα ήθελα την μεσοϋψηλή περιοχή λίγο πιο μεστή, με περισσότερο "κρέας" που λέει κι ο Πρόεδρος Μελίδης. Το πράγμα έδειξε να στρώνει με την συνοδεία λάμπας στην τελική ενίσχυση, όμως εκεί είχαμε άλλα προβλήματα, όπως ένα έντονο roll off ψηλά, (γενικώς θα ήθελα πολύ να δω την απόκριση προς τα πάνω του ηχείου στον χώρο του Βασίλη...), και φυσικά την ανεπάρκεια οδήγησης σε υψηλές εντάσεις. Το ηχείο πρέπει να είναι αρκετά ευαίσθητο αφού το ακούσαμε ακόμη και με ενισχυτές κυριολεκτικά της πλακός. Σε κάθε περίπτωση έδειξε ότι ακόμη και με λίγα Watt μπορεί να αποδώσει σωστά, φυσικά με κάποιους περιορισμούς.

Θα το αγόραζα;
Ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω. Μπορώ όμως να παραθέσω μερικά δεδομένα. Το ηχείο είναι άκρως πρωτοποριακό. Πρόκειται για μια μοναδική σχεδίαση (πχ τριπλοί στάτορες) που σε μερικά σημεία, όπως αυτά που περιέραψα) δεν έχει κανέναν απολύτως αντίπαλο. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η απλή έκδοση είναι τιμολογιακά εκεί που πρέπει να είναι. Υπάρχουν πολύ ακριβότερα ηχεία που δεν ενσωματώνουν καμία απολύτως καινοτομία, είναι ένα μάτσο μεγάφωνα και πουλιούνται για χρυσάφι. Εδώ αντίθετα έχουμε κάτι που αν μη τι άλλo έχει προέλθει από μακρόχρονη εμπειρία και συνεχή έρευνα. Το καλό με την ML είναι ότι ποτέ δεν σταμάτησε να εξελίσσει ηχεία και τελικά αυτό φαίνεται στα προϊόντα της. Δεν περίμενα ποτέ να ακούσω μερικά πράγματα από full range ηλεκτροστατικό, αλλά η ML με διέψευσε και γι αυτό είναι άξια συγχαρητηρίων. Είμαι 100% σίγουρος ότι το ηχείο θα εντυπωσιάσει πολύ κόσμο και ότι θα βρει το κοινό που του αναλογεί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88