miniDSP, Παρουσίαση και Εντυπώσεις.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Απάντηση: miniDSP, Παρουσίαση και Εντυπώσεις.

Πάσχεις από οξεία σαμπίτιδα, αλλά μην φοβάσαι υπάρχει θεραπεία.

Θα πάρεις AntiSub των 500mg σε χάπι, (υπάρχει και σε σιρόπι για αυτούς που έχουν στομαχικά προβλήματα) δύο φορές την ημέρα για 10 ημέρες.

Εάν δεν........τότε κρύα ντους και ηλεκτροσόκ (το επόμενο στάδιο).

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Χωρίς πλάκα τώρα, πιστεύω πως η καλύτερη λύση θα ήταν να αγοράσεις έναν ψηφιακό ισοσταθμιστή τύπου Behringer ή minidsp κτλ, και να τονίσεις λίγο το χαμηλό στα ηχεία σου (<40 Hz) πιστεύω θα είσαι Super μιας και θα έχεις πολύ καλύτερο "δέσιμο" από ότι με ένα sub, πόσο μάλλον όταν το sub είναι απέναντι από τα ηχεία σου.

Τώρα το θέμα του AV είναι άλλη ιστορία.

Reaction score
38

Πράγματι, δεν έχω παράπονο απο το χαμηλό των 801, ειδικά στη μουσική. Στο σινεμά όμως θέλω μια πιο καλη (απο την υπάρχουσα) λύση. Στην ιδέα ενος sub, σκέφτομαι την δυνατότητα ενσωμάτωσής του και στα δύο συστήματα.
Ενα minidsp, πως θα συνδεόταν στο σύστημα ήχου μου?

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Ο AV είναι παλαιάς γενιάς, εχει 2 εξόδους για sub, δεν έχει μικρόφωνο ψηφιακής ισοστάθμισης, και ΗDMI και χρησιμοποιώ τα τελικά του στάδια ενώ την αποκοδικοποίηση την κανει το blu-ray.
Και πως ελέγχεις το volume σε όλα αυτά τα κανάλια ταυτόχρονα.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Προσπαθώ να βρω μια άκρη γιατί καταλαβαίνεις πως αυτό που θες δεν είναι απλό, εντωμεταξύ για να σου λύσω και κάποιες σχετικές με το θέμα απορίες όπως
Ή άλλο, μπορε'ι να μπει ένα minidsp αναμεσα σ'ένα προ(line) με αρκετά υψηλό output και σ'έναν τελικό.
Ναι μπορεί αλλά δεν είναι το ιδανικό. Το minidsp προτιμά να δέχεται full σήμα στην αναλογική του είσοδο, διαφορετικά χάνει ποιότητα, ιδανικό βέβαια είναι να τους δώσεις κατ' ευθείαν ψηφιακό σήμα (miniDigi).

Άρα το να μπει ανάμεσα του Προ και του Τελικού, δεν είναι και η καλύτερη λύση.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Κάτι άλλο που μόλις συνειδητοποίησα είναι πως η μέγιστη χρονική καθυστέρηση που σου επιτρέπει το DSP είναι 7.5ms δηλαδή 2,58 m, που σημαίνει πως αν η θέση του sub απέχει από τα κεντρικά σου ηχεία περισσότερο από 2,58 m τότε δεν θα μπορείς να το συγχρονίσεις με τα B&W και οπότε θα υπάρχει πρόβλημα.

Η ιδανική θέση του sub θα ακριβώς στο κέντρο ανάμεσα από τα δύο B&W.

Reaction score
38

Και πως ελέγχεις το volume σε όλα αυτά τα κανάλια ταυτόχρονα.
Ναί, έχεις δικαιο. Η ένταση ελέγχεται από τον AV, άρα πρακάμπτεται το τημήμα του DSP μόνο και όχι ο προ του AV, o oποίος μάλλον χρειάζεται αλλαγή με κάτι σύγχρονο.

Reaction score
38

Προσπαθώ να βρω μια άκρη γιατί καταλαβαίνεις πως αυτό που θες δεν είναι απλό, εντωμεταξύ για να σου λύσω και κάποιες σχετικές με το θέμα απορίες όπως Ναι μπορεί αλλά δεν είναι το ιδανικό. Το minidsp προτιμά να δέχεται full σήμα στην αναλογική του είσοδο, διαφορετικά χάνει ποιότητα, ιδανικό βέβαια είναι να τους δώσεις κατ' ευθείαν ψηφιακό σήμα (miniDigi).

Άρα το να μπει ανάμεσα του Προ και του Τελικού, δεν είναι και η καλύτερη λύση.
Τι εννοείς "φούλ σήμα" ??

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Εννοώ πως όταν μειώνεις το σήμα μέσω του προ (φαντάζομαι δεν ακούς πάντα με τέρμα ανοιχτό το volume) και το στέλνεις στο dsp τότε έχεις μείωση της ποιότητας που θα σου βγάλει το dsp στην έξοδο.

Reaction score
38

Οκ, κατάλαβα. Μάλλον η λύση minidsp, δεν είναι η περίπτωσή μου. Κάτι τελευταίο, γιατί σ'έχω πρήξει, αν υποθέσουμε οτι έκανα "ενεργά" τα 801, ένα (ή δυο) minidsp θα έμπαινε μετά το dac και θα πήγαινε κατευθείαν σε 6 τελικούς (3 ανα ηχείο), "καταργώντας" έτσι τον προ?
Και κάτι ακόμη, άν υπήρχε ένα ενεργό sub, (μονο για cinema), τότε που θα έμπαινε ένα minidsp?

Reaction score
38

προσθηκη: στο σενάριο αυτο θα καταργούνταν και τα παθητικά κροσόβερ των 801?

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Βρήκα μια λύση που πιστεύω πως θα λειτουργεί.
βέβαια θα έχεις το περιορισμό πως στο AV θα έχεις αναγκαστικά 2 volume.
TStefanos.jpg

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Mπορείς να βάλεις το sub ανάμεσα στο 2κάναλο και τα 801,αρκεί να έχει high εισοδο-εξοδους(δλδ ηχείων) και να ορίσεις τα ηχεία ως large και όχι sub στον πολυκάναλο.Με αυτόν τον τρόπο το LFE απ τις ταινίες θα πηγαίνει στα L-R χωρίς να χάνεις το περιεχόμενο του.

Reaction score
38

Σας ευχαριστώ πολύ για τη διάθεσή σας να με βοηθήσετε. Θα κάνω μια αναλυτική διερεύνηση των επιλογών που έχω. Ευχαριστώ και πάλι,

Reaction score
1

Ερώτηση: κουτί; (enclosure ή chassis που λένε στο χωριό μου;!;). Θέλω να φτιάξω (για πειραματισμό και εκμάθηση) ένα σύστημα για το pc, miniDSP+miniDIGI+miniAMP και ηχειάκια δύο δρόμων, τα μεγάφωνα υπάρχουν, οι καμπίνες έχουν σχεδιαστεί, κολλάω στην υλοποίηση του ενισχυτή (δεν είμαι ηλεκτρονικός, πρώτο μου σχετικό project). Κανένα site με κουτιά - τροφοδοτικά κλπ έχει να προτείνει κανείς;

Ευχαριστώ

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Τι εννοείς κολλάς στην υλοποίηση του ενισχυτή, ο miniAmp που αναφέρεις είναι τετρακάναλος ενισχυτής. Όλες οι πλακέτες που αναφέρεις κουμπώνουν η μια επάνω στην άλλη και τροφοδοσία χρειάζεται μόνο ο ενισχυτής (από 12-24 V) όλες οι άλλες πλακέτες τροφοδοτούνται από τον ενισχυτή.

Τώρα τροφοδοτικό πολλοί χρησιμοποιούν αυτό
στο ebay θα βρεις πολλά καθώς και κουτιά, εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις και ξύλινο εάν σου ταιριάζει αισθητικά.

Reaction score
1

Φίλε zakman, ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση!
Βασικά είδα στο site τους πως συνδέονται οι πλακέτες και πως επικοινωνούν, μου φάνηκε σχετικά απλό. (βέβαια καθότι αρχάριος μπορεί και να κάνω λάθος...)
Εκεί που κολλάω είναι στο κουτί, εννοώντας: το κουτί που θα ψάξω πρέπει να έχει έτοιμες υποδοχές -βάσεις για να βιδώσει η πλακέτα (δηλ οι τρεις πλακέτες η μία πάνω στην άλλη); Κουμπί on/off στο κουτί η στο τροφοδοτικό; Φαντάζομαι ότι τις εξόδους των ηχείων τις τρυπάει κανείς στο κουτί και βάζει ότι ακροδέκτες θέλει; Την οπτική είσοδο toslink πως την φέρνει κανείς στο πίσω μέρος του κουτιού;

Ζητώ συγγνώμη που ρωτώ τόσα "χαζά" πράγματα εδώ, ξέρω ότι στο Internet έχει πάμπολλα site με όλες αυτές τις πληροφορίες, απλά ενθουσιάστηκα τόσο με το σύστημα και θέλω να το προχωρήσω το ταχύτερο... Φαντάζομαι ότι όταν έρθουν οι πλακέτες και τις έχω στο χέρι πολλές απορίες θα μου λυθούν. (learn by doing που λένε)

Θα καταχραστώ την υπομονή σας και θα κάνω μία τελευταία ερώτηση: εκτός από το συστηματάκι που περιέγραψα παραπάνω με το miniAMP, θέλω να "παίξω" με active crossing με το miniDSP και με ένα ζευγάρι ηχεία δυό δρόμων που έχω. Καθότι τα οικονομικά πάσχουν και δεν βλέπω σύντομα να μπορώ να πάω για τελικούς ενισχυτές για bi-amping, θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει έναν av πολυκάναλο στέλνοντας τις 4 εξόδους του miniDSP στις εισόδους που έχει ο ενισχυτής για αποκωδικοποίηση από DVD; Έχω έναν παλιό denon av receiver, ο οποίος έχει εισόδους για κάθε κανάλι ξεχωριστά (fl, fr, center, bl, br, sub), για την περίπτωση που την αποκωδικοποίηση την κάνει η πηγή. Σκέφτηκα μήπως μπορώ να χρησιμοποιήσω 4 τέτοιες εισόδους (πχ fl, fr για το ένα ηχείο και bl, br για το άλλο). Ακούγεται λογικό;
Ουφ, αυτά!

Συγγνώμη και πάλι για τις πολλές χαζές απορίες, και ευχαριστώ προκαταβολικά
Βαγγέλης

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Βαγγέλη δεν νομίζω πως υπάρχει έτοιμο κουτί για την δουλειά που θέλεις, αναγκαστικά θα πρέπει να κάνεις μόνος σου τις τρύπες και την στήριξη των πλακετών.

Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημά σου, θα πρέπει ο ΑV ενισχυτής σου να έχει ξεχωριστές εισόδους για τα κανάλια του τελικού χωρίς να μεσολαβεί ο προενισχυτής. Οι ενισχυτές που έχουν αυτήν την λειτουργία έχουν "γέφυρες" στο πίσω μέρος που συνδέουν τα στάδια την προενίσχυσης με αυτά του τελικού. Από ότι καταλαβαίνω ο δικός σου ενισχυτής μάλλον δεν το έχει αυτό, αλλά και πάλι αφού αγόρασες και το miniAmp γιατί θέλεις να συνδέσεις και τον AV?

Reaction score
1

Διαφορετικά projects, that's all... Ας μην προτρέχω, θα δουλέψω πρώτα με το miniAMP-miniDSP-miniDIGI stack και μετά βλέπουμε.

Ευχαριστώ και πάλι!

Reaction score
18

Καλησπέρα,

Πρόταση για σταθεροποιημένο τροφοδοτικό στα 12V-200mA, για το miniDSP Bal?

Ευχαριστώ,

Κώστας

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo