Quiz

Reaction score
15.548
Απάντηση: Quiz

ναι......εχουμε αντιρρηση...

επρεπε να τον αφησεις ακαλιμπραριστο...:116:

Reaction score
19
καλλιο αργα παρα ποτε περι μη σταθεροτητας του προβολικου μεσου σε βαθος χρονου δλδ μετα τις 100 ωρες απο το καλιμπραρισμα.....

.....αντε να δουμε και ενα θεμα στο avsite η στο perfect image για το πως πρεπει να ειναι καλιμπραρισμενος ενας προβολεας με τα γνωστα μας σχεδιαγραμματα ωστε να εχουμε πιστοτητα εικονας με βαση το blu ray disc η dvd disc που βαζουμε να δουμε....

Eκει να δειτε γελιο που θα πεσει σχετικα με τις δυναμικες ιριδες .......:142:
Ρε συ Κωστακι εχεις κατι κολληματα που δεν εχουν πρακτικη χρησιμοτητα. Αντι να συγκρινεις ανομοια πραγματα γιατι δεν κανεις μια ωφελιμη προταση ως προς το ευρυ κοινο που δεν διαθετει τις γνωσεις σου. Η παρακατω προταση βεβαια αφορα ολους τους επαγγελματιες του χωρου.

Παρουσιαστε μια μελετη για το πραγματικο κοστος ενος προβολεα και οχι το εικονικο. Βοηθηστε τον κοσμο να καταλαβει ποσα θα πληρωνει οταν επιλεγει ενα προβολεα συμπεριλαμβανοντας το κοστος χρησης και ΟΧΙ μονο το κοστος κτησης του καθε μοντελου.

Οπως εσυ Κωστα αδιαφορεις γαι τα νουμερα που παρουσιαζονται για την ελληνικη οικονομια μιας και δεν εχεις το γνωστικο υποβαθρο να τα ερμηνευσεις ετσι και ο απλος χρηστης νοιαζεται ποσα θα του κοστισει ενας προβολεας στις 1000 ή στις 2000 ωρες λειτουργιας ωστε να παρουσιαζει μια αποδεκτη εικονα υψηλης αναλυσης με σημειο αναφορας τις μετρησεις της πρωτης ρυθμισης. Γιατι λχ ο Χ30 μπορει να εχει 15% καλυτερη εικονα απο τον 9100, 25% διαφορα στο κοστος κτησης αλλα 500% διαφορα στο κοστος λειτουργιας ανεβαζοντας την πραγματικη διαφορα κοστους σε υψηλοτερα ποσοστα (τα νουμερα ειναι φυσικα τυχαια). Φυσικα καταλαβαινεις οτι τα παντα ειναι συναρτηση του κοστους διαφορετικα ολοι θα αγοραζαμε ενα Runco σα του Δημητρη ή κατι αντιστοιχο.

Ο Μανωλης παρουσιασε μια χρησιμη πληροφορια, συγκριτικου ποιοτικου χαρακτηρα, η οποια ομως παραμενει ερμηνευσιμη μονο απο τους βαθια μυημενους στα τεχνικα χαρακτηριστικα που οριζουν μια εικονα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.093
Απάντηση: Re: Quiz

Γιατι λχ ο Χ30 μπορει να εχει 15% καλυτερη εικονα απο τον 9100, 25% διαφορα στο κοστος κτησης αλλα 500% διαφορα στο κοστος λειτουργιας ανεβαζοντας την πραγματικη διαφορα κοστους σε υψηλοτερα ποσοστα (τα νουμερα ειναι φυσικα τυχαια). Φυσικα καταλαβαινεις οτι τα παντα ειναι συναρτηση του κοστους διαφορετικα ολοι θα αγοραζαμε ενα Runco σα του Δημητρη ή κατι αντιστοιχο.
Τόσο στην εικόνα όσο και στον ήχο δεν μπορούν να υπάρξουν αντικειμενικές μετρήσεις των διαφορών.

Μια φορά έκανα το λάθος, δεν το ξανακάνω...:116:

Για άλλους μετράει το καλύτερο κοντράστ, για άλλους η σωστότερη χρωματική απόδοση, για άλλους η μεγαλύτερη ευκρίνεια, σωστότερη σύγκλιση, μικρότερη χρωματική διάχυση, τα καλύτερα οπτικά κλπ.

Ακόμα και το κόστος χρήσης ποικίλει ανάλογα με τις ώρες θέασης του καθενός. Τώρα αν προσθέσουμε και το κόστος ρύθμισης, αλλά και το πόσο συχνά γίνεται αυτή, η βαλίτσα πάει μακρυά.

Ο Μανωλης παρουσιασε μια χρησιμη πληροφορια, συγκριτικου ποιοτικου χαρακτηρα, η οποια ομως παραμενει ερμηνευσιμη μονο απο τους βαθια μυημενους στα τεχνικα χαρακτηριστικα που οριζουν μια εικονα.
Αν και δεν χρειάζεται να είναι κανείς βαθιά μυημένος για να καταλάβει τα γραπτά του Μανώλη, η κεντρική ιδέα είναι ότι, παρά την απρόσμενα μικρή πτώση της φωτεινότητας του 9000, υπήρξε μια αρκετά μεγάλη απόκλιση από την σωστή χρωματική του συμπεριφορά.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Quiz

Καλημέρα,
ας εξηγήσω λίγο την μεθοδολογία.
Ο προβολέας ήταν με 80 ώρες όταν κλήθηκα να τον καλιμπράρω. Μετά την ρύθμισή του μετρήθηκε η φωτεινότητα του.
Κατά περιόδους έγιναν μετρήσεις φωτεινότητας με πολύ μικρή πτώση φωτεινότητας.
Επαναλαμβάνω μόνο μετρήσεις φωτεινότητας. Πουθενα δεν έχω πει ούτε αφήσει να εννοηθεί ότι τον καλίμπραρα κάθε φορά.
Αυτό ήταν που μου προκάλεσε την περιέργεια.
Γιαυτόν τον λόγο θέλησα να δω πως τα πάει χρωματικά και με on axis μέτρηση αλλά και με off axis.
Τα αποτελέσματα τα είδατε. Το grayscale είχε "φύγει" πολύ.
Αμέσως σκέφτηκα, όπως και εσύ, ότι σε αυτό οφείλετε και η ελάχιστη πτώση φωτεινότητας.
Μονόδρομος ήταν πλέον να τον καλιμπράρω εκ νέου και πλέον σωστός
ο προβολέας μετρήθηκε εκ νέου.
Τα αποτελέσματα τα διαβάσατε.
Εάν έχεις κάποια αντίρρηση στην μεθοδολογία εδώ είμαι για να την ακούσω.
Πολύ ωραία,αυτή την εξήγηση για εμένα Μανώλη θα έπρεπε να την είχες δώσει απο την αρχή.

Δηλαδή μέτρησες πτώση της λάμπας κατά 5,4% σε καλιμπραρισμένο προβολέα μετά απο 450 ώρες.θαύμα.

Η εύλογη απορία μου είναι , αν μέτρησες πτώση κατά 5,4% με κόκκινο 100% και πράσινο 100%...σε καλιμπραρισμένο προβολέα δηλαδή..
..μα καλά, πόσο φωτεινότητα μέτρησες πριν τον καλιμπράρεις με ποσοστα κόκκινο 68% και πράσινο 110%. Η εμπειρία μου,μου λέει οτι πρέπει να μέτρησες αύξηση της φωτεινότητας κατά 20-30% .

Δηλαδή με τόσο ελάχιστη πτώση σε καλιμπραρισμένο προβολέα με 450 ώρες ,θα έπρεπε στις κατα περιόδους μετρήσεις που όπως λές έκανες, να παρατηρείς σταδιακή αύξηση της φωτεινότητας και οχι μείωση όπως αναφέρεις ,λόγο της σταδιακής ανόδου της στάθμης του πράσινου και της πτώσης του κόκκινου .Εσύ αναφέρεις οτι μέτραγες πτώση κάθε φορά ,έστω ελάχιστη ,που είναι μαθηματικά άτοπο.

Και έστω να δεχθώ οτι έπερνες μικρότερες τιμές φωτεινότητας κάθε φορά που μέτραγες. Μπορείς να μας δώσεις μαι ιδέα γιατί ποσοστό μιλάμε. Δηλαδή πές μας πόσο πεσμένη σε ποσοστό ήταν η φωτεινότητα του προβολέα με το RGB κουκουρούκου(το γράφημα που ανέβασες) σε σχέση με το 5,4% που είδες με RGB αναφοράς.

Ποσα nits -lux-lumen πήρες οταν ο προβολέας ήταν καινούργιος ,πόσα όταν ήταν με 450 ώρες ακαλιμπράριστος και πόσα όταν τον ξανακαλίμπραρες.Πες μας τα νούμερα για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα.

Reaction score
15.548

Στελιο......εδω και χρονια(πανω απο 10ετια)εχουμε πει τι προβληματα υπαρχουν.....

......αλλα εχουν χαθει μεσα σε θεματα..

εγω οπως ειδες εκανα μια προταση σε εναν επαγγελματια....:403:

καλλιο αργα παρα ποτε περι μη σταθεροτητας του προβολικου μεσου σε βαθος χρονου δλδ μετα τις 100 ωρες απο το καλιμπραρισμα.....

.....αντε να δουμε και ενα θεμα στο avsite η στο perfect image για το πως πρεπει να ειναι καλιμπραρισμενος ενας προβολεας με τα γνωστα μας σχεδιαγραμματα ωστε να εχουμε πιστοτητα εικονας με βαση το blu ray disc η dvd disc που βαζουμε να δουμε....

Eκει να δειτε γελιο που θα πεσει σχετικα με τις δυναμικες ιριδες .......:142:

Reaction score
15.548

Τόσο στην εικόνα όσο και στον ήχο δεν μπορούν να υπάρξουν αντικειμενικές μετρήσεις των διαφορών.

Για άλλους μετράει το καλύτερο κοντράστ, για άλλους η σωστότερη χρωματική απόδοση, για άλλους η μεγαλύτερη ευκρίνεια, σωστότερη σύγκλιση, μικρότερη χρωματική διάχυση, τα καλύτερα οπτικά κλπ.
στην εικονα υπαρχουν αντικειμενικες μετρησεις......αλιμονο.!!!!!

......απλα το 99.9% των καταναλωτων δεν παραδεχεται το λαθος που εχει ο προβολεας τους.......με το γνωστο αποτελεσμα που αναφερεις.:414:

με το γνωστο αποτελεσμα που αναφερεις...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
Ρε συ Κωστακι εχεις κατι κολληματα που δεν εχουν πρακτικη χρησιμοτητα. Αντι να συγκρινεις ανομοια πραγματα γιατι δεν κανεις μια ωφελιμη προταση ως προς το ευρυ κοινο που δεν διαθετει τις γνωσεις σου. Η παρακατω προταση βεβαια αφορα ολους τους επαγγελματιες του χωρου.

Παρουσιαστε μια μελετη για το πραγματικο κοστος ενος προβολεα και οχι το εικονικο. Βοηθηστε τον κοσμο να καταλαβει ποσα θα πληρωνει οταν επιλεγει ενα προβολεα συμπεριλαμβανοντας το κοστος χρησης και ΟΧΙ μονο το κοστος κτησης του καθε μοντελου.

Οπως εσυ Κωστα αδιαφορεις γαι τα νουμερα που παρουσιαζονται για την ελληνικη οικονομια μιας και δεν εχεις το γνωστικο υποβαθρο να τα ερμηνευσεις ετσι και ο απλος χρηστης νοιαζεται ποσα θα του κοστισει ενας προβολεας στις 1000 ή στις 2000 ωρες λειτουργιας ωστε να παρουσιαζει μια αποδεκτη εικονα υψηλης αναλυσης με σημειο αναφορας τις μετρησεις της πρωτης ρυθμισης. Γιατι λχ ο Χ30 μπορει να εχει 15% καλυτερη εικονα απο τον 9100, 25% διαφορα στο κοστος κτησης αλλα 500% διαφορα στο κοστος λειτουργιας ανεβαζοντας την πραγματικη διαφορα κοστους σε υψηλοτερα ποσοστα (τα νουμερα ειναι φυσικα τυχαια). Φυσικα καταλαβαινεις οτι τα παντα ειναι συναρτηση του κοστους διαφορετικα ολοι θα αγοραζαμε ενα Runco σα του Δημητρη ή κατι αντιστοιχο.

Τι απαντάς τώρα σε κάτι τέτοιο; Συγχώρεσε με, αλλά δεν καταλαβαίνω καθόλου τον ειρμό της σκέψης σου.
Η μελέτη που ζητάς είναι έτοιμη. Το πραγματικό κόστος ενός προβολέα είναι το κόστος κτήσης του. Μάθε και το κόστος αγοράς της λάμπας κι έχεις το κόστος συντήρησης μετά απο κάποιες ώρες χρήσης. Πόσες ώρες; Εσύ θα το κρίνεις. Με αυτά τα λεφτά θα πάρεις αυτό που είδες στο ράφι του μαγαζιού και στις συνθήκες του εκεί χώρου. Ήταν αποδεκτό για σένα όταν το πήρες; Ωραία, γιατί αυτό αγόρασες!
Απο εκεί και πέρα δε μπορεί κανείς να μάθει σε κάποιον να βλέπει. Μπορεί όμως να του δείξει θεμελιώδη πράγματα για να καταλάβει πως βλέπει τι. Εδώ μέσα θα βρεις στα πάμπολλα threads που έχουν ανοιχτεί, όλων των ειδών τις γνώσεις. Απ' το πως δουλεύει η κάθε τεχνολογία βιντεοπροβολής, τι μπορείς να αγοράσεις με το budget που έχεις, ποιά είναι τα στοιχεία που συμβάλουν στην ποιοτική βελτίωση της εικόνας, πως τα μετράμε, πως τ' αλλάζουμε κλπ.
Στο τέλος της ημέρας μαζί με τη γνώση θα έλθουν και νέα έξοδα αν έχεις το μικρόβιο, όπως οι περισσότεροι απο εδώ μέσα, που δεν είμαστε απλά περαστικοί, αλλά χομπίστες.
Το πόσο εξαρτάται απο υποκειμενικούς παράγοντες.
Για παράδειγμα εγώ θεωρώ το calibration υπέρ-απαραίτητο. Εκτοξεύει την απόδοση ενός συστήματος είτε αυτό είναι ηχείο, τηλεόραση, προβολέας. Αυτή είναι όμως η δική μου άποψη.
Πόσοι θα ξοδέψουν ή ξόδευαν ακόμα και στις καλές μέρες για να καλιμπράρουν τις τηλεοράσεις τους;
Σε κάποιους μπορεί όλα αυτά να φαίνονται άχρηστα. Όσο ο τεχνικός χτυπιέται και μετράει με τις ώρες να φέρει τα χρώματα σωστά, στον πελάτη μπορεί να αρέσουν τα κορεσμένα χρώματα, η δυναμική εικόνα. Αυτή που συνήθως βλέπει ο περαστικός σε κάθε κρεμασμένη τηλεόραση σε ράφι υποκαταστήματος υπό τη συνοδεία demo υλικού.
Ποσοστιαία διαφορά μεταξύ 2 προβολικών μπορείς να βρεις για μεγέθη που μετρώνται. Ο jvc είναι τόσο τις εκατό πιο ακριβός απο τον epson, τόσο τις εκατό πιο φωτεινός στα χ ire κοκ. Δεν υπάρχει όμως τόσο τις εκατό καλύτερος. Σκέψου ότι στα συγκριτικά που κάνουμε οι συσκευές είναι ρυθμισμένες στο καλύτερο δυνατό βαθμό, λχ έχουν και τα 2 προβολικά χρωματικό τρίγωνο αναφοράς, γραμμικό gamma κλπ. Πως μετράς ποσοστιαία ποιο είναι καλύτερο; Τα βάζεις δίπλα δίπλα και βλέπεις! Έχω τα παραπάνω λεφτά που ζητάει; Κρίνω ότι τα αξίζει; Τα δίνω. Δεν τα έχω; Δεν αξίζει τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή; Συμβιβάζομαι.
Μην περιμένουμε να κατανοήσουμε τα πάντα χωρίς μελέτη πάντως. Ο Μανώλης παρουσίασε μια πληροφορία που είναι χρήσιμη σε όσους ασχολήθηκαν και διάβασαν πέντε πράγματα.

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Quiz

Μια φορά έκανα το λάθος, δεν το ξανακάνω...:116:

Ακόμα και το κόστος χρήσης ποικίλει ανάλογα με τις ώρες θέασης του καθενός. Τώρα αν προσθέσουμε και το κόστος ρύθμισης, αλλά και το πόσο συχνά γίνεται αυτή, η βαλίτσα πάει μακρυά.

Αν και δεν χρειάζεται να είναι κανείς βαθιά μυημένος για να καταλάβει τα γραπτά του Μανώλη, η κεντρική ιδέα είναι ότι, παρά την απρόσμενα μικρή πτώση της φωτεινότητας του 9000, υπήρξε μια αρκετά μεγάλη απόκλιση από την σωστή χρωματική του συμπεριφορά.
Η φραση κλειδι του Κωστα ειναι αυτη : "ωστε να εχουμε πιστοτητα εικονας με βαση το blu ray disc η dvd disc που βαζουμε να δουμε....". Αν οριζεται το αντικειμενικα ορθο τοτε ισχυει και η προταση μου. Η υπαρξη του αντικειμενικα ορθου δεν αναιρει το προσωπικο μειγμα προτιμησεων το οποιο υπαρχει παραλληλα. Αν δεν οριζεται δεν εχουν καμια εννοια οι οποιες μετρησεις.

Βαθια μυημενος πρεπει να ειναι για να καταλαβει αν οι τελευταιες μετρησεις εχουν τετοια αποκλιση οπου χαθηκε η πιστοτητα εικονας που οριζει το BD. Μυημενος επισης πρεπει να ειναι για να μεταφρασει τις αποκλισεις των μετρησεων με την φαντασια του σε πραγματικη εικονα. Δηλαδη εσυ καταλαβαινεις απο τις μετρησεις αν θα αποδεχοσουν την εικονα ή αν θα τη θεωρουσες απαραδεκτη; Εκτιμω οτι η πλειονοτητα του κοσμου δεν καταλαβαινει τι σημαινει 5% ή 10% αποκλιση φωτεινοτητας. Σε τελευταια αναλυση εγω μπορει να βλεπω με 40% πτωση και να το θεωρω αποδεκτο ενω καποιος αλλος στο 10% να αλλαζει λαμπα, ακριβως γιατι δεν εχω επιγνωση της σημειωτικης των αριθμων.

Θεωρω ενα προβολεα (με λχ 50% καλυτερη εικονα απο ενα αλλο) χειροτερη επιλογη αν ο κατασκευαστης του για να το πετυχει αυτο αναγκαστηκε να αυξησει το κοστος λειτουργιας του 150%. Με αυτο το σκεπτικο θεωρω βελτιστη την δικη σου (και του Δημητρη) επιλογη προβολεα ανεξαρτητα αν αδυνατω να συγκεντρωσω τα χρηματα που απαιτουνται για να τον αποκτησω. Ικανη και αναγκαια συνθηκη ομως για μια τετοιου ειδους αξιολογηση ειναι το πραγματικο κοστος ενος προβολεα οπου οριζεται απο το αθροισμα κοστους κτησης και κοστους χρησης.

Reaction score
15.548

ααααα.......οσον αφορα το κοστος βιντεοπροβολης τα γνωστα.....τοχω πει πολλακις...

.....κουμπαρας και για καθε μια ωρα ταινιας 1-2 ευρα....

ετσι και αλλαγη της λαμπας σε σωστο χρονο θα εχετε ......και καλιμπραρισμα θα κανετε οποτε πρεπει και αλλαγη προβολεα θα εχετε μετα την παροδο 2500 ωρων....μιας και επιβαλετε κατ' εμε λογω βελτιωσης των προβολικων(εκτος dlp)

Reaction score
19
Τ
Ποσοστιαία διαφορά μεταξύ 2 προβολικών μπορείς να βρεις για μεγέθη που μετρώνται. Ο jvc είναι τόσο τις εκατό πιο ακριβός απο τον epson, τόσο τις εκατό πιο φωτεινός στα χ ire κοκ. Δεν υπάρχει όμως τόσο τις εκατό καλύτερος. Σκέψου ότι στα συγκριτικά που κάνουμε οι συσκευές είναι ρυθμισμένες στο καλύτερο δυνατό βαθμό, λχ έχουν και τα 2 προβολικά χρωματικό τρίγωνο αναφοράς, γραμμικό gamma κλπ. Πως μετράς ποσοστιαία ποιο είναι καλύτερο; Τα βάζεις δίπλα δίπλα και βλέπεις! Έχω τα παραπάνω λεφτά που ζητάει; Κρίνω ότι τα αξίζει; Τα δίνω. Δεν τα έχω; Δεν αξίζει τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή; Συμβιβάζομαι.
Υποθετεις οτι οι παραμετροι που οριζουν μια οντοτητα (στην περιπτωση μας μια εικονα) ειναι αντικειμενικα μετρησιμοι ενω το συνολο τους οχι; Μαλλον διαφωνω. Αν ολοι οι παραμετροι ειναι μετρησιμοι τοτε και το συνολο τους υποχρεωτικα ειναι. Το ερωτημα ειναι πως συνδεονται ολοι αυτοι οι παραμετροι για να ορισουν την εικονα. Αν απαντηθει αυτο τοτε ολα ειναι ξεκαθαρα. Αλλα αυτο μπορει να το κανει μονο καποιος που εχει εμπεδωσει τη θεωρια. Αυτο ειναι μια προκληση με πρακτικη ωφελεια.

Reaction score
15.548

Υποθετεις οτι οι παραμετροι που οριζουν μια οντοτητα (στην περιπτωση μας μια εικονα) ειναι αντικειμενικα μετρησιμοι ενω το συνολο τους οχι; Μαλλον διαφωνω. Αν ολοι οι παραμετροι ειναι μετρησιμοι τοτε και το συνολο τους υποχρεωτικα ειναι.
σωστα.......

η ισορροπια των αποτελεσματων δινει τον νικητη εικονας.....

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Quiz

Πολύ ωραία,αυτή την εξήγηση για εμένα Μανώλη θα έπρεπε να την είχες δώσει απο την αρχή.
Νίκο δεν νομίζω να χρειαζόταν να δώσω κάτι παραπάνω από το προφανές.
Είναι δυνατόν να σκεφτεί κανείς το δικό σου ακραίο σενάριο;
Ειλικρινά αρχίζω να πιστεύω ότι τρέφεις μια εμπάθεια ή στην συγκεκριμένη μάρκα ή στο πρόσωπό μου. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Το λέω σαν διαπίστωση και σταματάω εδώ αυτό το θέμα.

Δηλαδή μέτρησες πτώση της λάμπας κατά 5,4% σε καλιμπραρισμένο προβολέα μετά απο 450 ώρες.θαύμα.

Ναι στο εξήγησα και σε προηγούμενο post. Εάν σου φαίνεται θαύμα 5,4% πτώση φωτεινότητας στον συγκεκριμένο προβολέα πως θα ονόμαζες την πτώση φωτεινότητας σε προβολέα μεγάλης εταιρίας που χρησιμοποιεί Xenon λάμπες με πτώση φωτεινότητας περίπου 30% στις πρώτες 100;

Η εύλογη απορία μου είναι , αν μέτρησες πτώση κατά 5,4% με κόκκινο 100% και πράσινο 100%...σε καλιμπραρισμένο προβολέα δηλαδή..
..μα καλά, πόσο φωτεινότητα μέτρησες πριν τον καλιμπράρεις με ποσοστα κόκκινο 68% και πράσινο 110%. Η εμπειρία μου,μου λέει οτι πρέπει να μέτρησες αύξηση της φωτεινότητας κατά 20-30% .

Δηλαδή με τόσο ελάχιστη πτώση σε καλιμπραρισμένο προβολέα με 450 ώρες ,θα έπρεπε στις κατα περιόδους μετρήσεις που όπως λές έκανες, να παρατηρείς σταδιακή αύξηση της φωτεινότητας και οχι μείωση όπως αναφέρεις ,λόγο της σταδιακής ανόδου της στάθμης του πράσινου και της πτώσης του κόκκινου .Εσύ αναφέρεις οτι μέτραγες πτώση κάθε φορά ,έστω ελάχιστη ,που είναι μαθηματικά άτοπο.
Προφανώς δεν μιλάς σοβαρά. Για να είναι μαθηματικά άτοπο θα πρέπει η συλλογιστική μου μέθοδος κατά την οποία αποδεικνύω την αλήθεια των μετρήσεων μου με βάση τα γεγονότα είναι ψευδής ή λανθασμένη.
Λοιπόν ψευδής δεν είναι αλλά ούτε και λανθασμένη.
Για το πρώτο δεν το συζητώ για το δεύτερο όμως θα σου απαντήσω.
Έστω ότι δεν καλίμπραρα εκ νέου τον συγκριμένο προβολέα και έπαιρνα μια απλή μέτρηση. Δεν θα μπορούσες να την αποκαλέσεις λανθασμένη. Ο λόγος απλός. Έγινε ακριβώς στις ίδιες συνθήκες. (προβολέας απόσταση, όργανο μέτρησης, pattern κλπ ). Θα μπορούσαμε, εάν θέλεις, να πούμε ότι ο προβολέας δεν έχασε το φως του αλλά άλλαξε πολύ στην χρωματική του απόδοση.
Στην διάρκεια ζωής, στην συγκεκριμένη περίπτωση, της λάμπας δεν υπάρχει κάτι που αυξάνει με τον χρόνο. Όλα τείνουν να μειωθούν με διαφορετικό ποσοστό, αλλά υπάρχει φθίνουσα πορεία. Άρα το πράσινο μπορεί να υπερτερούσε σε σχέση με τα άλλα δύο πρωτεύοντα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αυξανόταν. Η συλλογιστική σου αυτή είναι απόλυτα λανθασμένη.

Και έστω να δεχθώ οτι έπερνες μικρότερες τιμές φωτεινότητας κάθε φορά που μέτραγες. Μπορείς να μας δώσεις μαι ιδέα γιατί ποσοστό μιλάμε. Δηλαδή πές μας πόσο πεσμένη σε ποσοστό ήταν η φωτεινότητα του προβολέα με το RGB κουκουρούκου(το γράφημα που ανέβασες) σε σχέση με το 5,4% που είδες με RGB αναφοράς.
Πολύ λιγότερο από μονάδα.

Ποσα nits -lux-lumen πήρες οταν ο προβολέας ήταν καινούργιος ,πόσα όταν ήταν με 450 ώρες ακαλιμπράριστος και πόσα όταν τον ξανακαλίμπραρες.Πες μας τα νούμερα για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα.
Α) 166 Lux καλιμπραρισμένος και (80 ώρες)
Β) 157 Lux καλιμπραρισμένος (450 ώρες).

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
Υποθετεις οτι οι παραμετροι που οριζουν μια οντοτητα (στην περιπτωση μας μια εικονα) ειναι αντικειμενικα μετρησιμοι ενω το συνολο τους οχι; Μαλλον διαφωνω. Αν ολοι οι παραμετροι ειναι μετρησιμοι τοτε και το συνολο τους υποχρεωτικα ειναι. Το ερωτημα ειναι πως συνδεονται ολοι αυτοι οι παραμετροι για να ορισουν την εικονα. Αν απαντηθει αυτο τοτε ολα ειναι ξεκαθαρα. Αλλα αυτο μπορει να το κανει μονο καποιος που εχει εμπεδωσει τη θεωρια. Αυτο ειναι μια προκληση με πρακτικη ωφελεια.
Δεν είναι πάντοτε έτσι. Δες για παράδειγμα το on/off που δίνεται για προβολείς με δυναμική ίριδα και χωρίς. Υπάρχουν μπανανόφλουδες...

Reaction score
15.548

μαααααα η δυναμικη ιριδα ειναι λαθος μετρηση.....

.......μιλαει φανταζομαι για native αντιθεση ο Στελιος...

σε ολες τις περιπτωσεις μετρησης πρεπει να δουλευει καθαρα μονο το πανελ με σταθερη ιριδα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
Re: Απάντηση: Quiz

μαααααα η δυναμικη ιριδα ειναι λαθος μετρηση.....

.......μιλαει φανταζομαι για native αντιθεση ο Στελιος...

σε ολες τις περιπτωσεις μετρησης πρεπει να δουλευει καθαρα μονο το πανελ με σταθερη ιριδα.
Εδώ σε θέλω ρε Κώστα λοιπόν. Πως θα συγκρίνεις πραγματικά έναν epson, έναν sony κλπ με έναν προβολέα χωρίς ίριδα αν τους αφαιρέσεις τη μισή τους δύναμη; Υπάρχει λχ περίπτωση μα πάρεις sony και να μη δουλεύεις την ίριδα; Υπάρχει μετρητικό που να δείχνει πόσο σκ@τ@ δουλεύει μια ίριδα;
Οι προβολείς που χρησιμοποιούν δυναμική ίριδα ξεπερνούν τους μισούς της αγοράς.

Reaction score
19
Δεν είναι πάντοτε έτσι. Δες για παράδειγμα το on/off που δίνεται για προβολείς με δυναμική ίριδα και χωρίς. Υπάρχουν μπανανόφλουδες...
Εδώ σε θέλω ρε Κώστα λοιπόν. Πως θα συγκρίνεις πραγματικά έναν epson, έναν sony κλπ με έναν προβολέα χωρίς ίριδα αν τους αφαιρέσεις τη μισή τους δύναμη; Υπάρχει λχ περίπτωση μα πάρεις sony και να μη δουλεύεις την ίριδα; Υπάρχει μετρητικό που να δείχνει πόσο σκ@τ@ δουλεύει μια ίριδα;
Σαν υποθεση εργασιας, να κανω μια περισσοτερο πρακτικη προσεγγιση στο θεμα; Καποιοι πηγατε στο συγκριτικο μεταξυ 9000 και χ30. Αποτελει κοινη παραδοχη οτι ο χ30 σε 2D ηταν ανωτερος του 9000. Αν ομως το κοστος λειτουργιας και αγορας (συνολικο δηλαδη) στις 2000 με 2500 ωρες ηταν διπλασιο για τον jvc θα ηταν αδιαφορο για τον δυνητικο αγοραστη; ή θα αποτελουσε ενα κριτηριο μειζονος σημασιας; (τα νουμερα ειναι τυχαια φυσικα).

Reaction score
15.548

μπορεις να μετρησης.......

........εγω μπορω να σου βαλω μετρησεις,αλλα δεν λεει.....

ο Μανωλης εαν θελει μπορει να βαλει,εχει.....επαγγελματιας γαρ :403:

νομιζεις οτι τυχαια υποστηριζω την jvc ?
καθαρη εικονα ισορροπημενη με μεγαλη πιστοτητα

Reaction score
15.548

γιαυτον τον κακομοιρη (abcdefg) τι μπορεις να πεις....!!!!! :142:

τον λυπαμαι που του αλλαζουν συνεχεια χρωμα και ονομα.....κανε κατι ρε Γιωργο

τρωει
τωρα και διαβαζει..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader