- Μηνύματα
- 22.273
- Reaction score
- 15.548
Απάντηση: Quiz
ναι......εχουμε αντιρρηση...
ναι......εχουμε αντιρρηση...
επρεπε να τον αφησεις ακαλιμπραριστο...:116:
Ρε συ Κωστακι εχεις κατι κολληματα που δεν εχουν πρακτικη χρησιμοτητα. Αντι να συγκρινεις ανομοια πραγματα γιατι δεν κανεις μια ωφελιμη προταση ως προς το ευρυ κοινο που δεν διαθετει τις γνωσεις σου. Η παρακατω προταση βεβαια αφορα ολους τους επαγγελματιες του χωρου.καλλιο αργα παρα ποτε περι μη σταθεροτητας του προβολικου μεσου σε βαθος χρονου δλδ μετα τις 100 ωρες απο το καλιμπραρισμα.....
.....αντε να δουμε και ενα θεμα στο avsite η στο perfect image για το πως πρεπει να ειναι καλιμπραρισμενος ενας προβολεας με τα γνωστα μας σχεδιαγραμματα ωστε να εχουμε πιστοτητα εικονας με βαση το blu ray disc η dvd disc που βαζουμε να δουμε....
Eκει να δειτε γελιο που θα πεσει σχετικα με τις δυναμικες ιριδες .......:142:
Τόσο στην εικόνα όσο και στον ήχο δεν μπορούν να υπάρξουν αντικειμενικές μετρήσεις των διαφορών.Γιατι λχ ο Χ30 μπορει να εχει 15% καλυτερη εικονα απο τον 9100, 25% διαφορα στο κοστος κτησης αλλα 500% διαφορα στο κοστος λειτουργιας ανεβαζοντας την πραγματικη διαφορα κοστους σε υψηλοτερα ποσοστα (τα νουμερα ειναι φυσικα τυχαια). Φυσικα καταλαβαινεις οτι τα παντα ειναι συναρτηση του κοστους διαφορετικα ολοι θα αγοραζαμε ενα Runco σα του Δημητρη ή κατι αντιστοιχο.
Αν και δεν χρειάζεται να είναι κανείς βαθιά μυημένος για να καταλάβει τα γραπτά του Μανώλη, η κεντρική ιδέα είναι ότι, παρά την απρόσμενα μικρή πτώση της φωτεινότητας του 9000, υπήρξε μια αρκετά μεγάλη απόκλιση από την σωστή χρωματική του συμπεριφορά.Ο Μανωλης παρουσιασε μια χρησιμη πληροφορια, συγκριτικου ποιοτικου χαρακτηρα, η οποια ομως παραμενει ερμηνευσιμη μονο απο τους βαθια μυημενους στα τεχνικα χαρακτηριστικα που οριζουν μια εικονα.
Πολύ ωραία,αυτή την εξήγηση για εμένα Μανώλη θα έπρεπε να την είχες δώσει απο την αρχή.Καλημέρα,
ας εξηγήσω λίγο την μεθοδολογία.
Ο προβολέας ήταν με 80 ώρες όταν κλήθηκα να τον καλιμπράρω. Μετά την ρύθμισή του μετρήθηκε η φωτεινότητα του.
Κατά περιόδους έγιναν μετρήσεις φωτεινότητας με πολύ μικρή πτώση φωτεινότητας.
Επαναλαμβάνω μόνο μετρήσεις φωτεινότητας. Πουθενα δεν έχω πει ούτε αφήσει να εννοηθεί ότι τον καλίμπραρα κάθε φορά.
Αυτό ήταν που μου προκάλεσε την περιέργεια.
Γιαυτόν τον λόγο θέλησα να δω πως τα πάει χρωματικά και με on axis μέτρηση αλλά και με off axis.
Τα αποτελέσματα τα είδατε. Το grayscale είχε "φύγει" πολύ.
Αμέσως σκέφτηκα, όπως και εσύ, ότι σε αυτό οφείλετε και η ελάχιστη πτώση φωτεινότητας.
Μονόδρομος ήταν πλέον να τον καλιμπράρω εκ νέου και πλέον σωστός
ο προβολέας μετρήθηκε εκ νέου.
Τα αποτελέσματα τα διαβάσατε.
Εάν έχεις κάποια αντίρρηση στην μεθοδολογία εδώ είμαι για να την ακούσω.
καλλιο αργα παρα ποτε περι μη σταθεροτητας του προβολικου μεσου σε βαθος χρονου δλδ μετα τις 100 ωρες απο το καλιμπραρισμα.....
.....αντε να δουμε και ενα θεμα στο avsite η στο perfect image για το πως πρεπει να ειναι καλιμπραρισμενος ενας προβολεας με τα γνωστα μας σχεδιαγραμματα ωστε να εχουμε πιστοτητα εικονας με βαση το blu ray disc η dvd disc που βαζουμε να δουμε....
Eκει να δειτε γελιο που θα πεσει σχετικα με τις δυναμικες ιριδες .......:142:
στην εικονα υπαρχουν αντικειμενικες μετρησεις......αλιμονο.!!!!!Τόσο στην εικόνα όσο και στον ήχο δεν μπορούν να υπάρξουν αντικειμενικές μετρήσεις των διαφορών.
Για άλλους μετράει το καλύτερο κοντράστ, για άλλους η σωστότερη χρωματική απόδοση, για άλλους η μεγαλύτερη ευκρίνεια, σωστότερη σύγκλιση, μικρότερη χρωματική διάχυση, τα καλύτερα οπτικά κλπ.
Τι απαντάς τώρα σε κάτι τέτοιο; Συγχώρεσε με, αλλά δεν καταλαβαίνω καθόλου τον ειρμό της σκέψης σου.Ρε συ Κωστακι εχεις κατι κολληματα που δεν εχουν πρακτικη χρησιμοτητα. Αντι να συγκρινεις ανομοια πραγματα γιατι δεν κανεις μια ωφελιμη προταση ως προς το ευρυ κοινο που δεν διαθετει τις γνωσεις σου. Η παρακατω προταση βεβαια αφορα ολους τους επαγγελματιες του χωρου.
Παρουσιαστε μια μελετη για το πραγματικο κοστος ενος προβολεα και οχι το εικονικο. Βοηθηστε τον κοσμο να καταλαβει ποσα θα πληρωνει οταν επιλεγει ενα προβολεα συμπεριλαμβανοντας το κοστος χρησης και ΟΧΙ μονο το κοστος κτησης του καθε μοντελου.
Οπως εσυ Κωστα αδιαφορεις γαι τα νουμερα που παρουσιαζονται για την ελληνικη οικονομια μιας και δεν εχεις το γνωστικο υποβαθρο να τα ερμηνευσεις ετσι και ο απλος χρηστης νοιαζεται ποσα θα του κοστισει ενας προβολεας στις 1000 ή στις 2000 ωρες λειτουργιας ωστε να παρουσιαζει μια αποδεκτη εικονα υψηλης αναλυσης με σημειο αναφορας τις μετρησεις της πρωτης ρυθμισης. Γιατι λχ ο Χ30 μπορει να εχει 15% καλυτερη εικονα απο τον 9100, 25% διαφορα στο κοστος κτησης αλλα 500% διαφορα στο κοστος λειτουργιας ανεβαζοντας την πραγματικη διαφορα κοστους σε υψηλοτερα ποσοστα (τα νουμερα ειναι φυσικα τυχαια). Φυσικα καταλαβαινεις οτι τα παντα ειναι συναρτηση του κοστους διαφορετικα ολοι θα αγοραζαμε ενα Runco σα του Δημητρη ή κατι αντιστοιχο.
Ο Μανωλης παρουσιασε μια χρησιμη πληροφορια, συγκριτικου ποιοτικου χαρακτηρα, η οποια ομως παραμενει ερμηνευσιμη μονο απο τους βαθια μυημενους στα τεχνικα χαρακτηριστικα που οριζουν μια εικονα.
Η φραση κλειδι του Κωστα ειναι αυτη : "ωστε να εχουμε πιστοτητα εικονας με βαση το blu ray disc η dvd disc που βαζουμε να δουμε....". Αν οριζεται το αντικειμενικα ορθο τοτε ισχυει και η προταση μου. Η υπαρξη του αντικειμενικα ορθου δεν αναιρει το προσωπικο μειγμα προτιμησεων το οποιο υπαρχει παραλληλα. Αν δεν οριζεται δεν εχουν καμια εννοια οι οποιες μετρησεις.Τόσο στην εικόνα όσο και στον ήχο δεν μπορούν να υπάρξουν αντικειμενικές μετρήσεις των διαφορών.
Μια φορά έκανα το λάθος, δεν το ξανακάνω...:116:
Για άλλους μετράει το καλύτερο κοντράστ, για άλλους η σωστότερη χρωματική απόδοση, για άλλους η μεγαλύτερη ευκρίνεια, σωστότερη σύγκλιση, μικρότερη χρωματική διάχυση, τα καλύτερα οπτικά κλπ.
Ακόμα και το κόστος χρήσης ποικίλει ανάλογα με τις ώρες θέασης του καθενός. Τώρα αν προσθέσουμε και το κόστος ρύθμισης, αλλά και το πόσο συχνά γίνεται αυτή, η βαλίτσα πάει μακρυά.
Αν και δεν χρειάζεται να είναι κανείς βαθιά μυημένος για να καταλάβει τα γραπτά του Μανώλη, η κεντρική ιδέα είναι ότι, παρά την απρόσμενα μικρή πτώση της φωτεινότητας του 9000, υπήρξε μια αρκετά μεγάλη απόκλιση από την σωστή χρωματική του συμπεριφορά.
Υποθετεις οτι οι παραμετροι που οριζουν μια οντοτητα (στην περιπτωση μας μια εικονα) ειναι αντικειμενικα μετρησιμοι ενω το συνολο τους οχι; Μαλλον διαφωνω. Αν ολοι οι παραμετροι ειναι μετρησιμοι τοτε και το συνολο τους υποχρεωτικα ειναι. Το ερωτημα ειναι πως συνδεονται ολοι αυτοι οι παραμετροι για να ορισουν την εικονα. Αν απαντηθει αυτο τοτε ολα ειναι ξεκαθαρα. Αλλα αυτο μπορει να το κανει μονο καποιος που εχει εμπεδωσει τη θεωρια. Αυτο ειναι μια προκληση με πρακτικη ωφελεια.Τ
Ποσοστιαία διαφορά μεταξύ 2 προβολικών μπορείς να βρεις για μεγέθη που μετρώνται. Ο jvc είναι τόσο τις εκατό πιο ακριβός απο τον epson, τόσο τις εκατό πιο φωτεινός στα χ ire κοκ. Δεν υπάρχει όμως τόσο τις εκατό καλύτερος. Σκέψου ότι στα συγκριτικά που κάνουμε οι συσκευές είναι ρυθμισμένες στο καλύτερο δυνατό βαθμό, λχ έχουν και τα 2 προβολικά χρωματικό τρίγωνο αναφοράς, γραμμικό gamma κλπ. Πως μετράς ποσοστιαία ποιο είναι καλύτερο; Τα βάζεις δίπλα δίπλα και βλέπεις! Έχω τα παραπάνω λεφτά που ζητάει; Κρίνω ότι τα αξίζει; Τα δίνω. Δεν τα έχω; Δεν αξίζει τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή; Συμβιβάζομαι.
σωστα.......Υποθετεις οτι οι παραμετροι που οριζουν μια οντοτητα (στην περιπτωση μας μια εικονα) ειναι αντικειμενικα μετρησιμοι ενω το συνολο τους οχι; Μαλλον διαφωνω. Αν ολοι οι παραμετροι ειναι μετρησιμοι τοτε και το συνολο τους υποχρεωτικα ειναι.
Πες μας τις παραμέτρους.σωστα.......
Νίκο δεν νομίζω να χρειαζόταν να δώσω κάτι παραπάνω από το προφανές.Πολύ ωραία,αυτή την εξήγηση για εμένα Μανώλη θα έπρεπε να την είχες δώσει απο την αρχή.
Δηλαδή μέτρησες πτώση της λάμπας κατά 5,4% σε καλιμπραρισμένο προβολέα μετά απο 450 ώρες.θαύμα.
Προφανώς δεν μιλάς σοβαρά. Για να είναι μαθηματικά άτοπο θα πρέπει η συλλογιστική μου μέθοδος κατά την οποία αποδεικνύω την αλήθεια των μετρήσεων μου με βάση τα γεγονότα είναι ψευδής ή λανθασμένη.Η εύλογη απορία μου είναι , αν μέτρησες πτώση κατά 5,4% με κόκκινο 100% και πράσινο 100%...σε καλιμπραρισμένο προβολέα δηλαδή..
..μα καλά, πόσο φωτεινότητα μέτρησες πριν τον καλιμπράρεις με ποσοστα κόκκινο 68% και πράσινο 110%. Η εμπειρία μου,μου λέει οτι πρέπει να μέτρησες αύξηση της φωτεινότητας κατά 20-30% .
Δηλαδή με τόσο ελάχιστη πτώση σε καλιμπραρισμένο προβολέα με 450 ώρες ,θα έπρεπε στις κατα περιόδους μετρήσεις που όπως λές έκανες, να παρατηρείς σταδιακή αύξηση της φωτεινότητας και οχι μείωση όπως αναφέρεις ,λόγο της σταδιακής ανόδου της στάθμης του πράσινου και της πτώσης του κόκκινου .Εσύ αναφέρεις οτι μέτραγες πτώση κάθε φορά ,έστω ελάχιστη ,που είναι μαθηματικά άτοπο.
Πολύ λιγότερο από μονάδα.Και έστω να δεχθώ οτι έπερνες μικρότερες τιμές φωτεινότητας κάθε φορά που μέτραγες. Μπορείς να μας δώσεις μαι ιδέα γιατί ποσοστό μιλάμε. Δηλαδή πές μας πόσο πεσμένη σε ποσοστό ήταν η φωτεινότητα του προβολέα με το RGB κουκουρούκου(το γράφημα που ανέβασες) σε σχέση με το 5,4% που είδες με RGB αναφοράς.
Α) 166 Lux καλιμπραρισμένος και (80 ώρες)Ποσα nits -lux-lumen πήρες οταν ο προβολέας ήταν καινούργιος ,πόσα όταν ήταν με 450 ώρες ακαλιμπράριστος και πόσα όταν τον ξανακαλίμπραρες.Πες μας τα νούμερα για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα.
εγω ?Πες μας τις παραμέτρους.
Δεν είναι πάντοτε έτσι. Δες για παράδειγμα το on/off που δίνεται για προβολείς με δυναμική ίριδα και χωρίς. Υπάρχουν μπανανόφλουδες...Υποθετεις οτι οι παραμετροι που οριζουν μια οντοτητα (στην περιπτωση μας μια εικονα) ειναι αντικειμενικα μετρησιμοι ενω το συνολο τους οχι; Μαλλον διαφωνω. Αν ολοι οι παραμετροι ειναι μετρησιμοι τοτε και το συνολο τους υποχρεωτικα ειναι. Το ερωτημα ειναι πως συνδεονται ολοι αυτοι οι παραμετροι για να ορισουν την εικονα. Αν απαντηθει αυτο τοτε ολα ειναι ξεκαθαρα. Αλλα αυτο μπορει να το κανει μονο καποιος που εχει εμπεδωσει τη θεωρια. Αυτο ειναι μια προκληση με πρακτικη ωφελεια.
Εδώ σε θέλω ρε Κώστα λοιπόν. Πως θα συγκρίνεις πραγματικά έναν epson, έναν sony κλπ με έναν προβολέα χωρίς ίριδα αν τους αφαιρέσεις τη μισή τους δύναμη; Υπάρχει λχ περίπτωση μα πάρεις sony και να μη δουλεύεις την ίριδα; Υπάρχει μετρητικό που να δείχνει πόσο σκ@τ@ δουλεύει μια ίριδα;μαααααα η δυναμικη ιριδα ειναι λαθος μετρηση.....
.......μιλαει φανταζομαι για native αντιθεση ο Στελιος...
σε ολες τις περιπτωσεις μετρησης πρεπει να δουλευει καθαρα μονο το πανελ με σταθερη ιριδα.
Δεν είναι πάντοτε έτσι. Δες για παράδειγμα το on/off που δίνεται για προβολείς με δυναμική ίριδα και χωρίς. Υπάρχουν μπανανόφλουδες...
Σαν υποθεση εργασιας, να κανω μια περισσοτερο πρακτικη προσεγγιση στο θεμα; Καποιοι πηγατε στο συγκριτικο μεταξυ 9000 και χ30. Αποτελει κοινη παραδοχη οτι ο χ30 σε 2D ηταν ανωτερος του 9000. Αν ομως το κοστος λειτουργιας και αγορας (συνολικο δηλαδη) στις 2000 με 2500 ωρες ηταν διπλασιο για τον jvc θα ηταν αδιαφορο για τον δυνητικο αγοραστη; ή θα αποτελουσε ενα κριτηριο μειζονος σημασιας; (τα νουμερα ειναι τυχαια φυσικα).Εδώ σε θέλω ρε Κώστα λοιπόν. Πως θα συγκρίνεις πραγματικά έναν epson, έναν sony κλπ με έναν προβολέα χωρίς ίριδα αν τους αφαιρέσεις τη μισή τους δύναμη; Υπάρχει λχ περίπτωση μα πάρεις sony και να μη δουλεύεις την ίριδα; Υπάρχει μετρητικό που να δείχνει πόσο σκ@τ@ δουλεύει μια ίριδα;
Οι προβολείς που χρησιμοποιούν δυναμική ίριδα ξεπερνούν τους μισούς της αγοράς.
μπορεις να μετρησης.......Εδώ σε θέλω ρε Κώστα λοιπόν. Πως θα συγκρίνεις πραγματικά έναν epson, έναν sony κλπ με έναν προβολέα χωρίς ίριδα αν τους αφαιρέσεις τη μισή τους δύναμη; Υπάρχει λχ περίπτωση μα πάρεις sony και να μη δουλεύεις την ίριδα; Υπάρχει μετρητικό που να δείχνει πόσο σκ@τ@ δουλεύει μια ίριδα;
Οι προβολείς που χρησιμοποιούν δυναμική ίριδα ξεπερνούν τους μισούς της αγοράς.