Raspberry Pi Streamer

Μηνύματα
13.609
Reaction score
6.564
Στα 3+2 ενεργα που εχεις θα στειλεις το πολυκαναλο,το πως θα εχεις πολυκαναλη εξοδο απο το raspberry,δεν το γνωριζω.Φυσικα με εναν υπολογιστη θα ηταν πολυ ευκολο.
 

D

Deleted member 35

Guest
Κατάλαβα τι εννοείς. Δεν έχω χώρο στο γραφείο καθώς η 24" που έχω έχει κάτω από 10cm χώρο πάνω κάτω. Έλεγα να την ανέβαζα στο τέρμα πάνω και από κάτω να βάλω το μικρό κεντρικό. Πάνω από την οθόνη υπάρχει βιβλιοθήκη. Αν κάποια στιγμή κάνω κίνηση για 32" που θέλω αναγκαστικά θα την τοποθετήσω σε VESA Mount ακριβώς γι' αυτό το λόγο.

Απλά η αρχική μου ιδέα για το πολυκάναλο ήταν αυτό το "απλό" πείραμα ώστε να μπω στο κλίμα με λίγα χρήματα.

Και γ@μώτο το λυπάμαι να κάθεται. Έλεγα να έστηνα ένα pi hole αλλά δεν το έχω ανάγκη. Στο κινητό έχω το Adguard που κόβει τα πάντα και στον υπολογιστή το Ublock origin. Επίσης είμαι "θύμα" της Google και πληρώνω για το Youtube Premium οπότε δεν έχω και εκεί διαφημίσεις.

Παιχνίδια δεν παίζω για να πω ότι θα στήσω ένα retro εξομοιωτή και ελάχιστες ταινίες που βλέπω τις παρακολουθώ με MPV + SVP στον υπολογιστή.

Ο άτιμος ο COVID μας αρρώστησε και εμάς. Αγοράζουμε πράγματα και πάνε χαμένα. Το αγόρασα με σκεπτικό να "παίζω". Κάθεται στο συρτάρι. Έλεγα να αγόραζα ένα φτηνό προβολικό και να το χρησιμοποιούσα σαν media player αλλά τίποτα. 12 ώρες δουλειά τη μέρα.
 

Μηνύματα
13.609
Reaction score
6.564
Mια μικρη βοηθεια απο τους raspberrακηδες.Θελω απο περιεργεια να το βαλω σε ενα παλιο λαπτοπ,το οποιο εχει λειτουργικο windows 10 ,το οποιο δεν θελω να πειραξω. Κατεβασα το Raspberry Pi Desktop,εκανα και την διαδικασια με το usb stick εγκαταστασης,επιλεγω ομως να κανει την εγκατασταση σε ενα δευτερο στικακι και οχι στον βασικο δισκο. Το κανει και αυτο,αλλα οταν παω να το ξεκινησω απο το στικακι,βγαζει κατι ακαταλαβιστικα (προφανως καποια εντολη linux).Κανω κατι λαθος? θελει καποιο κολπο οταν κανεις εγκατασταση σε στικακι και οχι στον δισκο του υπολογιστη?
 
Last edited:

Μηνύματα
12
Reaction score
5
Καλησπέρα σε όλους
μόνο σε εμένα το volumio δεν μπόρεσε να δουλέψει ποτέ σωστά; μια ζωή όλο bugs ήταν ,

επιλέγεις έναν ραδιοφωνικό σταθμό που είναι μη ενεργός (π.χ. οασις 88) κολλάει και θέλει restart κάνεις mount έναν public φάκελο απο το pc όλα οκ πας όμως με κλειστό pc να ακούσεις από αλλού νά σου μες την playlist και όλα τα κομμάτια απο το κλειστό pc φυσικά δεν παίζουν

το app σου βγάζει την πίστη να συνδεθεί και freezarei ενώ το youtube plugin απλά είναι bugy σε σημείο να σου σπάει τα νεύρα

τα θετικά ειναι το πανέμορφο UI αλλά δέν φτάνει μόνο αυτό

το τρέχω σε asus eeepc 1000h με το dac του pc , είναι άραγε πιο σταθερό σε raspberry ? , δεν μπορώ να διανοηθώ οτι το πανάκριβο volumio primo device ή ακόμα χειρότερα το project audio streambox s2 θα έχει ανάλογα bugs

ευχαριστώ πολύ Βασίλης
 

Μηνύματα
44
Reaction score
41
Καλησπερα στην παρεα και καλως σας βρηκα! Νεος στον ηχο,μολις πριν λιγες μερες απεκτησα το πρωτο μου συστημα απο παιδια μεσα στο φορουμ, το οποιο αποτελειται απο εναν Cambridge Audio CXA60, που οδηγει ενα ζευγος Triangle BR03. Εχω ηδη παραγγειλει και περιμενω το Allo Digione Player (αυτο με το HAT με coaxial) με το NIrvana τροφοδοτικο. Οπως καταλαβαινετε δεν κρατιεμαι να φτασει και να το κουμπωσω για να χαρω οπως πρεπει ολο το συστημα!Τωρα απλα τροφοδοτω τον ενισχυτη μου με οπτικη ινα απο μια OLED B9.

Ενδιαφερομαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για μουσικη μεσω streming υπηρεσιων, εχοντας ηδη Spotify Premium. Στο μελλον θ ασχοληθω και με βινυλια, αλλα αυτο δεν απασχολει καθολου το παρον και το συγκεκριμενο post μου. Δεν θελω καθολου να μπλεξω με laptop και να στριμαρω αρχεια απο κει στο rpi. Δεν εχω κρατησει τπτ απο μουσικες συλλογες και δεν θελω να ξανασχοληθω με downloads, βαριεμαι αφορητα!

Μιας και η διαταξη μου μολις ερθει το Allo, οπως και το ενσωματομενο DAC του ενισχυτη μου, υποστηριζουν αρχεια εως 24bit/192 khz, θα ηθελα να δοκιμασω και κατι καλυτερο απο Spotify και γι αυτο προσανατολιζομαι σε μια συνδρομη Qobuz ( ή μηπως Tidal ; )

Δεν θα κατσω να πληρωνω Roon μονο και μονο για το πρωτο Unfold των MQA του Tidal

Στο δια ταυτα:

1) Qobuz συνδρομη (Flac) ειναι η ενδεδειγμενη επιλογη για την περιπτωσαρα μου; Ή μηπως καπου αδικώ το Tidal; Θελω να με βοηθησετε με την εμπειρια σας, γιατι τωρα ξεκινησα να διαβαζω για ολα αυτα και ισως εχω καπου λαθος!

2) Ποια ειναι η καλυτερη υλοποιηση απο πλευρας λειτουργικου (Volumio ή κατι αλλο) της Rpi4 για Spotify με Connect και Qobuz/Tidal παλι με χειρισμο μεσω κινητου;

3)Ποιος ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος να χειριζομαι Qobuz/Tidal μεσω του κινητου μου για το streaming στο Rpi; Na προτιμησω mconnect με UpnP ή λυση με LMS και picorePlayer; Εδω κυριως με ενδιαφερει η σταθεροτητα και η εμφανιση της εφαρμογης στο κινητο, αλλα πανω απ ολα να γινεται σωστα η δουλεια χωρις κολληματα! Τσιναω λιγο να δινω 2 ευρουλακια συνδρομη για MyVolumio, αλλα οκ, αν ειναι τοσο καλυτερη φαση απο τις free επιλογες μου, δε θα κολλησω εκει! Υπενθυμιζω οτι με νοιαζουν τα 24bit/192khz.

Αυτα και καλως σας βρηκα και συγνωμη αν εχω πεταξει καμια μπουρδα, ειμαι πολυ φρεσκος σε ολα αυτα!

Οποιαδηποτε αλλη προταση μου ξεφευγει για να κανω την δουλεια που σας ανελυσα ειναι καλοδεχουμενη!
 
Last edited:

Μηνύματα
12
Reaction score
5
καλησπέρα φίλε μου το volumio (free) με απογοήτευσε... του έδωσα πολλές ευκαιρίες αλλά δεν.... πολλά bugs παντού...

στράφηκα σε picore που είναι σταθερότερο τολμώ να πω και σταθερότατο αλλά ενώ με τα songs μου τα πάει περίφημα το spotify plugin (spoty) δεν τα λέει και πολύ καλά

το χρησιμοποιώ σαν spotify connect αλλά έχει κουσούρια... αργός χρόνος απόκρισης , αποσυνδέσεις κλπ

ξαναλέω ο picopre είναι πολύ οκ το spotify plug in είναι buggy...

θα με ενδιέφερε να ακούσω αν έχουν και άλλοι παρόμοια προβλήματα

σε κάθε περίπτωση καλή τύχη

Βασίλης
 

Μηνύματα
44
Reaction score
41
Κι εγω picoreplayer και lms προτιμησα τελικα κατευθειαν!
Εκτος απο spotify εχω και Qobuz πλεον,οποτε δεν πολυμπαινω στην επισημη εφαρμογη του spotify.Δεν χρησιμοποιω εφαρμογη οπως squeezer,orange squeeze κλπ,παρα μονο μπαινω απο browser στην σελιδα του lms στον οποιο εχω βαλει material skin κι εχω περασει τους λογαριασμους και των δυο συνδρομων.
Δεν εχω θεμα με το spotify connect οταν χρησιμοποιω την εφαρμογη του spotify, παρα μονο αν θελω ν αλλαξω μια δυο φορες αναμεσα σε picoreplayer και αλλο player (πχ να συνδεθω με connect στο spotify της tv). Εκει αν συνδεθω με την tv και μετα ξαναδιαλεξω να αλλαξω σε picoreplayer, μερικες φορες δεν συνδεται. Ωστοσο κλεινοντας το spotify στο κντ και ξανανοιγοντας το ειναι οκ. Κατα τ αλλα δεν εχω αλλα θεματα με το connect, δε μου φαινεται αργο στην αποκριση οταν το χρησιμοποιω.
Αλλα οπως σου ξαναειπα χρησιμοποιω κυριως τη σελιδα του lms ως εφαρμογη, λογω qobuz. Χανω το intergration με την επισημη εφαρμογη του spotify, αλλα δεν μπορεις να τα χεις ολα και τσαμπα, δυστυχως.
Αν κανει το Spotify hifi υπηρεσια τοτε ισως αφιερωθω αποκλειστικα εκει..
Τα κομματια σου τ ακους απο σκληρο που εχεις συνδεδεμενο στο allo?
Αν ναι,ποια διαδικασια ακολουθησες?
Αυτη εδω?
 
Last edited:

Μηνύματα
12
Reaction score
5
καλησπέρα και πάλι!
γενικά με βολεύει το spotify app μίας και έχει καλύτερο search και γενικά πιο βολικό ui
με material skin το δουλεύω και εγώ το όλο σύστημα
δεν έχω βάλει ακόμα στην sd η σε hdd τραγούδια ακούω από nas συγκεκριμένα το pc μου που είναι σε κοινό δίκτυο
 

Μηνύματα
96
Reaction score
10
Αντικατέστησα το rpi4 με το lumin u1 mini. Έχει ένα εξαιρετικό app το οποίο συνδέεται με το minimserver που τραβάει αρχεία μουσικά απο τον qnap file server. Η απόδοση του ήχου είναι εξαιρετική με τα floorstanding monitor audio silver 500 και τον CXA81. Απλά επειδή τα ηχεία μπορούν να αποδώσουν καλύτερα αναζητώ καλύτερο ενισχυτή
 

Μηνύματα
228
Reaction score
162
Καλησπέρα και καλή σεζόν σε όλους! Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη οικονομική πρόταση (που να μην είναι δηλαδή δυσανάλογη με το κόστος ενός τέτοιου συστήματος) για γραμμικό τροφοδοτικό; Ιδανικά να δίνει έξοδο 2-2,5Α (στα 5V).
 

Μηνύματα
360
Reaction score
554
Καλησπέρα και καλή σεζόν σε όλους! Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη οικονομική πρόταση (που να μην είναι δηλαδή δυσανάλογη με το κόστος ενός τέτοιου συστήματος) για γραμμικό τροφοδοτικό; Ιδανικά να δίνει έξοδο 2-2,5Α (στα 5V).
Ποσα λεφτά? Θέλεις και Ντακ η μόνο transport? Δες τις επιλογές της Allo σε κάθε περίπτωση.
 

Μηνύματα
228
Reaction score
162
Ποσα λεφτά? Θέλεις και Ντακ η μόνο transport? Δες τις επιλογές της Allo σε κάθε περίπτωση.
Ψάχνω γραμμικό τροφοδοτικό για το hat dac που έχω πάνω στο rpi, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα επιφέρει αξιόλογη βελτίωση στον ήχο. Budget ανάλογο με την αξία του συστήματος, ιδανικά όχι παραπάνω από 100€.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.043
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top