Rega Elex-R vs Tsakiridis devices aeolos ultra

Reaction score
7.036
Λοιπόν ευχαριστώ για τις απαντήσεις την βρήκα την άκρη. :drinks: Τα ηχεία τοποθετήθηκαν σε απόσταση περίπου 5 μέτρων μεταξύ τους και εγώ κάθισα επίσης σε απόσταση 5 μέτρων ώστε να σχηματίζω το τρίγωνο. Παιδιά δεν πίστευα στ΄ αυτιά μου..!! Επειδή αναγκάστηκα να ανοίξω την ένταση βγήκαν όλες οι φωνές μπροστά μου..!! Αυτό έψαχνα τόσο καιρό. Να ακούγονται ζωντανά οι φωνές και όχι κριμένες πίσω από τ΄ άλλα στοιχεία του τραγουδιού.. Τα ηχεία ήτανε ικανά να γεμίσουν όλο το χώρο με ευκολία και το sub κούναγε τα πάντα μέσα στο σπίτι, εμπειρία μοναδική. Δοκίμασα πάνω από 100 τραγούδια χάθηκε η σκληράδα, χάθηκαν επίσης και οι ψιλές που σε κόβανε σαν ξυράφι.. Χόρευα μόνος μου στο σαλόνι.. :dance2: Το κακό είναι ότι για να αποδώσουν θέλουνε ένταση κι εγώ δεν μπορώ ν΄ ακούω τόσο δυνατά γιατί ενοχλώ.. Άρα η χρήση για την οποία τα πήρα να τα δουλεύω δίπλα μου σαν μόνιτορ πάει περίπατο. Οπότε μάλλον πρέπει να αγοράσω 2 μικρά ηχειάκια για το σκοπό αυτό. :idk:
Αν δεν μας τρολάρεις με τα 5 μέτρα και το λες σοβαρά δοκίμασε από 2 έως 2,5.
Δεν παίζει άλλη απόσταση για αυτά τα ηχεία.

Reaction score
73
Παιδιά να κάνω μία ερώτηση που μπορεί να είναι και χαζή. Τα ηχεία μου είναι 8 ωμ. Τα έκανα 2πλοκαλωδίωση με ξεχωριστή είσοδο το κάθε ένα από πίσω σαν να έχω δύο ζευγάρια ηχείων. Έχει επιλογή ο ενισχυτής Α, Β, Α+Β. Το δουλεύω στο Α+Β. Πρόσεξα διαφορά προς το καλύτερο σαν να άλλαξε κάτι στα μπάσα. Είναι λίγο πιο γεμάτα. Έχει σχέση αυτό που γράφει στο παρακάτω link? Δίνει ο ενισχυτής 120 watt αντί για 80 που ήτανε ή για άλλο πράγμα μιλάει το link?
https://techsupport.cambridgeaudio....he-CXA-be-if-I-connect-two-pairs-of-speakers-

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.420
Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, θεωρείς ότι ο crown θα είναι πιο μουσικός απο τον Tsakiridi?
Μας εξηγείς αν θέλεις τι σημαίνει <<μουσικός>>. Είτε με κάποια <<τεχνική προδιαγραφή>> είτε ως περιγραφή του τι ακούς.

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.420
Το 1/5, 3/5 ή η <<μέση>> δεν συμαίνουν το παραμικρό για την ισχύ εξόδου. Μπορεί κάλλιστα ο ενισχυτής να αποδίδει το 110% της ισχύος του στα 3/5. Άλλο θέση ρυθμιστικού volume και άλλο ισχύς εξόδου.

https://hometheaterreview.com/assets_c/2015/09/Klipsch-RP-280FA-imp-14537.php
Τα ηχεία σου είναι 8ωμα σε συχνότητες πάνω από τα 650 Hz. Από εκεί και κάτω η αντίσταση τους είναι χαμηλότερη με ελάχιστη τιμή τα 3,1 Ωμ στους 137 κύκλους.
Δοκίμασε έναν ισχυρότερο ενισχυτή όπως σωστά σου είπαν και ποιο πάνω.
Το παραπάνω το διάβασες;
[DOUBLEPOST=1551678511][/DOUBLEPOST]
Παιδιά να κάνω μία ερώτηση που μπορεί να είναι και χαζή. Τα ηχεία μου είναι 8 ωμ. Τα έκανα 2πλοκαλωδίωση με ξεχωριστή είσοδο το κάθε ένα από πίσω σαν να έχω δύο ζευγάρια ηχείων. Έχει επιλογή ο ενισχυτής Α, Β, Α+Β. Το δουλεύω στο Α+Β. Πρόσεξα διαφορά προς το καλύτερο σαν να άλλαξε κάτι στα μπάσα. Είναι λίγο πιο γεμάτα. Έχει σχέση αυτό που γράφει στο παρακάτω link? Δίνει ο ενισχυτής 120 watt αντί για 80 που ήτανε ή για άλλο πράγμα μιλάει το link?
https://techsupport.cambridgeaudio....he-CXA-be-if-I-connect-two-pairs-of-speakers-
Ξεκίνα να γράφεις 100 φορές μέχρι να το καταλάβεις...
<<Τα ηχεία μου δεν είναι 8ωμα>>.
Το ηχείο σου στην χαμηλή και μεσο-χαμηλή περιοχή είναι <<δύσκολο φορτίο>>. Η περιοχή αυτή διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας και είναι μακράν η ποιο απαιτητική από το τελικό στάδιο ενίσχυσης.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.635
Μας εξηγείς αν θέλεις τι σημαίνει <<μουσικός>>. Είτε με κάποια <<τεχνική προδιαγραφή>> είτε ως περιγραφή του τι ακούς.
Μουσικός και άμουσος ενισχυτής.

Πως λέμε Πρατ;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966
Καταρχάς,τα Klipsch RP-280 F δεν είναι ουσιαστικά 8ωμα όπως δηλώνουν στις προδιαγραφές,αλλά στην πραγματικότητα αυτό:

Άλλη μια ένδειξη που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κροσάρισμα με sub στη ζώνη των 80 Hz θα καθιστούσε τα εν λόγω ηχεία ακόμα πιο φιλικά και συνεργάσιμα σε setup με λυχνιακούς ενισχυτές...
Αυτό που άλλαξες είναι ότι αύξησες ουσιαστικά το ολικό πάχος των καλωδίων σύνδεσης με το ηχείο,οπότε μειώθηκε η ολική παρεμβαλλόμενη ωμική αντίσταση ως προς τα καλώδια ηχείων και βελτιώθηκε η τιμή του συντελεστή απόσβεσης στις χαμηλές οκτάβες,στη ζώνη των οποίων η αντίσταση λαμβάνει - όπως παρατηρείται- τιμές αρκετά χαμηλότερες της ονομαστικής (8Ωμ).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.635
Άλλη μια ένδειξη που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κροσάρισμα με sub στη ζώνη των 80 Hz θα καθιστούσε τα εν λόγω ηχεία ακόμα πιο φιλικά και συνεργάσιμα σε setup με λυχνιακούς ενισχυτές...
Ναι, με κρος στους 2 χιλιόκυκλους, ίσως.

Για το κορνοτουίτερ σκέτο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.420
Αυτό που άλλαξες είναι ότι αύξησες ουσιαστικά το ολικό πάχος των καλωδίων σύνδεσης με το ηχείο,οπότε μειώθηκε η ολική παρεμβαλλόμενη ωμική αντίσταση ως προς τα καλώδια ηχείων και βελτιώθηκε η τιμή του συντελεστή απόσβεσης στις χαμηλές οκτάβες,στη ζώνη των οποίων η αντίσταση λαμβάνει - όπως παρατηρείται- τιμές αρκετά χαμηλότερες της ονομαστικής (8Ωμ).
Είναι τέτοιας διατομής το σύρμα των πηνίων του κροσόβερ και η εσωτερική καλωδίωση, που είτε βάλεις καλώδιο ηχείων πεντάμετρο 1,5αρι καρέ, είτε ενός μέτρου 4αρι δεν αλλάζει κάτι.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.420
Αλλάζει.
Είναι θέμα αυθυποβολής.
Το βλέπεις διαφορετικά, άρα το ακούς διαφορετικά.

Μην υποτιμάς τη δύναμη της όρασης στις ακροάσεις...
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Το φαινόμενο άλλωστε ονομάζεται <<Ψυχοακουστική>>. Είναι καθαρά υποκειμενικός ο τρόπος αντίληψης των ήχων. Σιγά μην πλούτιζαν διαφορετικά οι καλωδιάδες.
Και μόνο που νόμιζε ο φίλος παραπάνω πως ο ενισχυτής του αποδίδει παραπάνω ισχύ, άκουσε καλύτερα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966
Είναι τέτοιας διατομής το σύρμα των πηνίων του κροσόβερ και η εσωτερική καλωδίωση, που είτε βάλεις καλώδιο ηχείων πεντάμετρο 1,5αρι καρέ, είτε ενός μέτρου 4αρι δεν αλλάζει κάτι.
Οφείλω να σημειώσω το εξής:έχω πληροφορηθεί ότι τυπική τιμή ωμικής αντίστασης για πηνίο ευρισκόμενο σε κλάδο χαμηλών στο κροσόβερ είναι τάξης 0,5 Ωμ.
Σκέφτομαι λοιπόν προχείρως χωρίς αριθμομηχανή ότι εφόσον η αντίσταση εξόδου στο εξεταζόμενο τελικό στάδιο και η ολική αντίσταση των καλωδίων διασύνδεσης θα είχαν μεγέθη με τάξη συγκρίσιμη προς την τιμή των 0,5 Ωμ τότε από το κλάσμα του πραγματικού συντελεστή απόσβεσης - φέρον αριθμητή την τιμή 4 και όχι 8 Ωμ - θα μπορούσαν να προκύψουν διαφορές έστω και μικρές.
Μου πρόσφερες πάντως μιαν ακόμα χρήσιμη ιδέα για ένα νήμα που είχα στο νου...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.420
Οφείλω να σημειώσω το εξής:έχω πληροφορηθεί ότι τυπική τιμή ωμικής αντίστασης για πηνίο ευρισκόμενο σε κλάδο χαμηλών στο κροσόβερ είναι τάξης 0,5 Ωμ.
Σκέφτομαι λοιπόν προχείρως χωρίς αριθμομηχανή ότι εφόσον η αντίσταση εξόδου στο εξεταζόμενο τελικό στάδιο και η ολική αντίσταση των καλωδίων διασύνδεσης θα είχαν μεγέθη με τάξη συγκρίσιμη προς την τιμή των 0,5 Ωμ τότε από το κλάσμα του πραγματικού συντελεστή απόσβεσης - φέρον αριθμητή την τιμή 4 και όχι 8 Ωμ - θα μπορούσαν να προκύψουν διαφορές έστω και μικρές.
Μου πρόσφερες πάντως μιαν ακόμα χρήσιμη ιδέα για ένα νήμα που είχα στο νου...
Ένα σοβαρό καλώδιο 1,5αρι έχει αντίσταση 0,01 Ωμ στο μέτρο. Ακόμη και αν έχουμε 10 μέτρα καλωδίου ηχείων, η αντίσταση του καλωδίου είναι το 1/5 της τιμής σκέτου του πηνίου.
Αν σε αυτό υπολογίσουμε την εσωτερική καλωδίωση, τις επαφές και τις μπόρνες, είναι σταγόνα στο ωκεανό η όποια διαφορά και αν υπάρχει.

Πριν από αρκετά χρόνια, σε μια ανάλογη κουβέντα, έκατσα και υπολόγισα τι συμβαίνει από ωμικής πλευρά, από την έξοδο του κυκλώματος του ενισχυτή μέχρι το μεγάφωνο.
Ακόμη και έναν ποιοτικό, καινούριο, ηλεκτρονόμο προστασίας είχα υπολογίσει στο σύνολο.
Είναι για γέλια τα καλώδια φίδια που βλέπουμε. Απευθύνονται τελικά μόνο στο οπτικό τμήμα του εγκεφάλου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.635
Το φαινόμενο άλλωστε ονομάζεται <<Ψυχοακουστική>>
Όχι, δεν ονομάζεται ψυχοακουστική, είναι σοβαρή επιστήμη η ψυχοακουστική, κατατάσσεται στις θετικές επιστήμες, ως τμήμα της φυσικής, και δεν ασχολείται με το χαβά της ψ@λής κανενός, ούτε με τα φαινόμενα αυθυποβολής στο Χάι Έντ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966
Ένα σοβαρό καλώδιο 1,5αρι έχει αντίσταση 0,01 Ωμ στο μέτρο. Ακόμη και αν έχουμε 10 μέτρα καλωδίου ηχείων, η αντίσταση του καλωδίου είναι το 1/5 της τιμής σκέτου του πηνίου.
Αν σε αυτό υπολογίσουμε την εσωτερική καλωδίωση, τις επαφές και τις μπόρνες, είναι σταγόνα στο ωκεανό η όποια διαφορά και αν υπάρχει.

Πριν από αρκετά χρόνια, σε μια ανάλογη κουβέντα, έκατσα και υπολόγισα τι συμβαίνει από ωμικής πλευρά, από την έξοδο του κυκλώματος του ενισχυτή μέχρι το μεγάφωνο.
Ακόμη και έναν ποιοτικό, καινούριο, ηλεκτρονόμο προστασίας είχα υπολογίσει στο σύνολο.
Είναι για γέλια τα καλώδια φίδια που βλέπουμε. Απευθύνονται τελικά μόνο στο οπτικό τμήμα του εγκεφάλου.
Λαμβάνεται κι αυτή η τιμή υπόψιν στην ιδέα...
Ενδεικτικώς αναφέρεται ως σημείον αναφοράς ότι το κλασσικό Kimber 8 TC με δύο αγωγούς 9 awg στο μονοφωνικό μέτρο φέρει τιμή ωμικής αντίστασης 0,008 Ωμ ανά μέτρο.

Επομένως αναμένω από καλώδια φέροντα αγωγούς λ.χ. 18 awg να έχουν κάποια ανώτερη τιμή.
(στον παρακάτω πίνακα τριπλασιάζεται χονδρικά η τιμή ανά πόδι για να προκύψει η τιμή ανά μέτρο)

Last edited:

A

amoustakas

Guest
Παίξε με τοποθέτηση, αποστάσεις και κλίσεις αφού έχεις περιθώριο.Κάποια reviews που διάβασα μιλάνε για ιδανική απόσταση ακρόασης 3-3.5 μέτρα. Εγώ τα έχω σε απόσταση μεταξύ τους 2,7 μέτρα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.784
Members
38.494