Replace Lamp! INFOCUS ScreenPlay 5700

Reaction score
51
Re: Replace Lamp!!!!!!!!!

Απ' τη στιγμή όμως που η χρήση ήταν η προβλεπόμενη (κατ' ευθείαν στην βάση του στο ταβάνι, χωρίς μετακινήσεις/ χτυπήματα, χρήση UPS, αποφυγή ανοίγματος μέχρι να ψυχθεί σωστά ο προβολέας, ξεχωριστή τροφοδοσία με ρεύμα και όχι με μια τυχαία μπρίζα του δωματίου) γιατί τόσο λίγες ώρες?
Μήπως απλά είναι αδυναμία των κατασκευαστών να ελέγχουν τις λάμπες και έτσι δίνουν πολύ μικρές εγγυήσεις??
Πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για λάμπες κόστους 250+€ (και όχι 50 ή 80€) :( :( :( :(

Reaction score
1

Tελικά φίλε Γιάννη πολλές φορές κι εμένα τα βρωμομηχανήματα με βάζουν
στην σκέψη "τα ταϊζω τα ποτίζω γιατί ψοφάν τα έρμα;"
Τα ίδια έχω κάνει κι εγώ και έβαλα ξεχωριστή παροχή ρεύματος 16Α έβαλα UPS τον σβήνω τελείως(και όχι στο std by) όταν δεν δουλεύει αφού πρώτα κρυώσει καλά, τον κουκουλώνω με προστατευτικό κάλυμα, και ποτέ δεν τον έχω μετακινήσει απο την θέση του!!!
Κι όμως είμαι τόσο σιγουρος(κι εσυ το επιβεβαιώνεις) πως μια ημέρα πολύ πρίν την ώρα του θα παραδώσει πνεύμα και σώμα!!!.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.101

Εγώ πιστεύω πως την πείραξε το κλίμα εκεί κάτω. :p

Reaction score
152

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ......
ΑΛΛΑΞΕ ΛΑΜΠΑ!!!!!
:shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
7

Μη λεμε τα ιδια παλι. Η λαμπα ειναι λαμπα και ειναι εξαρτημα που μπορει να χαλασει καποια στιγμη....
Ειναι ακριβο αθλημα....

Μαη, καπνιζεις την ωρα της προβολης; Τα φιλτρα τα εχεις ελεγξει;
Θα σου προτεινα να περιμενεις την απαντηση της αντιπροσωπειας και ισως να πηγαινες εκει τον προβολεα -δυσκολο ξερω- για να του ριξουν και μια ματια...

Reaction score
51

Απόψε θα βγάλω από την βάση του τον 5700. Γιατί δυστυχώς δεν πρόκανα!! :lol:
Θα καθαρίσω φίλτρο και επαφές λάμπας και βλέπουμε..........
Τουλάχιστον θα κάνω και αυτή την κίνηση και βλέπω!! :( :(

Γιώργο, και βέβαια καπνίζω κατά την διάρκεια της προβολής.....
Αλλά ο (αλμυροπληρωμένος βέβαια) INFOCUS SP5700 έχει κάτι πολύ καλό που τα καινούρια προβολικά δεν έχουν: σφραγισμένα οπτικά. Οπότε δεν πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα λόγω τσιγάρου!!!

Μετά την εγχείρηση ανοιχτής λάμπας θα ενημερώσω αν ο ασθενής απεβίωσε ή τον....σώσαμε!!!!!

Reaction score
7

Γιάννης Δημητρόπουλος said:
Γιώργο, και βέβαια καπνίζω κατά την διάρκεια της προβολής.....
Αλλά ο (αλμυροπληρωμένος βέβαια) INFOCUS SP5700 έχει κάτι πολύ καλό που τα καινούρια προβολικά δεν έχουν: σφραγισμένα οπτικά. Οπότε δεν πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα λόγω τσιγάρου!!!
Καταρχην κοψτο γιατι βλαπτει τον προβολεα....

Κατα 2ον.... μπορει να prism block να ειναι σφραγισμενα αλλα ολη την καπνα (+ σκονη) την κραταει το φιλτρο = μειωμενη ροη αερα = ανεπαρκης αποβολη θερμοκρασιας....

Γιώργος Ανδρεάδης said:
eNeRGy said:
.... γιατι ηθελε να τον κρατησει μεχρι αυριο (σημερα δηλαδη) να ελεγξει το balast και οχι απλα να μου δωσει νεα λαμπα...!!!!.....
Γι αυτο λεω στο Μαη :D να το παει στην αντιπροσωπεια τον δικο του, οχι μονο για λαμπα.

Και να ξαναπω παλι... οτι η λαμπα φθειρεται κατα τη στιγμη της εκκινησης της (οσο περισσοτερες οι εναυσεις τοσο μεγαλυτερη η φθορα) και αν κατα τη λειτουργια της δεν "ψυχεται" επαρκως (το σωστο ειναι "δεν αποβαλεται η θερμοκρασια").

Αν σβησει η λαμπα παυει και η φθορα. Η χρηση του ανεμιστηρα μετα το σβησιμο ειναι μονο για να αποβαλει τη θερμοκρασια απο μεσα για να μην επηρεαστει καποιο κυκλωμα και για να μπορεσει να ξαναναψει πιο γρηγορα. Ετσι κι αλλιως η λαμπα απο τη στιγμη που θα σβησει εχει αρχισει να ψυχεται.
Αρα αν καπνιζετε ή αν ο χωρος εχει πολυ σκονη να ελεγχετε τα φιλτρα ΣΥΧΝΑ... καθε 2 μηνες ειναι καλα....

Reaction score
0

Οταν εγω φωναζω για τον Hitachi TX-200 που σου δινει και δευτερη λαμπα δωρο ΔΕΝ με ακουει κανεις.
Ετσι δεν ειναι Ανδρεα μου ?

Reaction score
51

Αυτή τη στιγμή έχω ήδη κατεβάσει τον προβολέα από τη βάση του (εδώ και 50 λεπτά για την ακρίβεια).
Περιμένω να παγώσει εντελώς. Σύμφωνα με το manual ο προβολέας (ακόμα κι αν ήταν σβηστός, όπως στην περίπτωσή μου) όταν πάψει να δέχεται ρεύμα τροφοδοσίας, πρέπει να παγώσει για μία ώρα.
Οπότε σε περίπου μισή+ ώρα θα μπορέσω να ανοίξω το καπάκι της λάμπας. (βάζω λίγα παραπάνω λεπτά για "λόγους ασφαλείας του ασθενή")

Θα κατεβάσω και φωτογραφίες της διαδικασίας αργότερα (ή αύριο)
Αυτά, ως αναφορά την "εγχείρηση"

Θα καθαρίσω φίλτρο, επαφές λάμπας για να δοκιμάσω αν όλα είναι εντάξει.
Αν ξαναβγάλει την ένδειξη για αλλαγή λάμπας, πιθανότατα να πάρω τον προβολέα και να ανέβω Αθήνα μήπως δεν είναι μόνο η λάμπα........

@Ανδρεάδη: Γιώργο ο προβολέας βρίσκεται στο σαλόνι. Ο χώρος δεν έχει πολύ σκόνη. Φυσιολογικά επίπεδα, αφού βοηθά και το γεγονός ότι δεν έχουμε καυσαέρια (έξω από την Πάτρα) αλλά και συνήθως ο χώρος του σαλονιού δεν μένει ανοιχτός, ιδιαίτερα αν φυσάει.
Κάπνισμα.....Κατ' αρχήν στο σαλόνι καθόμαστε λίγες ώρες. Και αν καθόμαστε, συνήθως ο καπνός φεύγει προς το τζάκι γιατί υπάρχει ροή αέρα προς τα εκεί. Θεωρώ ότι ελάχιστος μπορεί να φθάνει στον προβολέα, πολύ λιγότερο από όσο θα περίμενε κανείς.

Αλήθεια...Στο manual γιατί δεν αναφέρει πουθενά για φίλτρο?
Και ακόμα χειρότερα...Γιατί δεν αναφέρει πουθενά για καθάρισμα φίλτρου κάθε 2 μήνες???
Ή όλοι οι ιδιοκτήτες προβολέα (ή έστω του συγκεκριμένου μοντέλου) γεννήθηκαν με προβολέα αγκαλιά (ή ακόμα χειρότερα με τον προβολέα εκεί που παρκάρει η Vespa του Ζζζζενικού μας :lol: :lol: :lol:) και πρέπει να τα ξέρουν όλα αυτά???

Και δηλαδή όλοι οι ιδιοκτήτες των νέων "οικονομικών" προβολέων (LCD & DLP) με ΜΗ σφραγισμένα οπτικά τι θα πρέπει να κάνουν? Να ξεκοιλιάζουν τον προβολέα τους κάθε 2 μήνες για καθάρισμα?? Γιατί σε μη σφραγισμένα οπτικά η σκόνη/καπνός κ.ο.κ θα περνά ΠΑΝΤΟΥ!!
Και για λόγους εγγύησης θα πρέπει να πληρώνουν κάθε 2 μήνες στην αντιπροσωπία "καθάρισμα προβολέα" για να μην χάνουν τις εγγυήσεις??? :shock: :shock: :shock: :shock:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.101

Τελικά άλλον έχει πειράξει το κλίμα κι όχι τον προβολέα...

Reaction score
7

Μα δεν ειναι αναγκη να περασει ο καπνος μεσα στα οπτικα. Και μονο που θα μεινει στο φιλτρο θα του μειωσει την εισαγωγη αερα...
Παραξενο αν δε λεει κατι για το φιλτρο στις οδηγιες....

Reaction score
51

Μόλις τελείωσε το "Νόμος & Τάξη".....
Έχει περάσει 1 ώρα και 45 λεπτά από την φάση "βγάζω την μπρίζα"
Για να δούμε τι θα δούμε......(θυμάστε το κοριτσάκι που έτρεχε στους διαδρόμους της ΕΡΤ, 2+ δεκαετίες πίσω??? :lol: :lol: :lol:)

Γιώργο διάβασα το manual προσεκτικά.....
Πουθενά δεν αναφέρεται σε φίλτρο. Πόσο μάλλον για καθαρισμό του!!!!!!!

Νικόλα....Σταμάτα την πλάκα....Τα σκίτσα στο email σου τα έλαβες??

Reaction score
51

Η επέμβαση έλαβε τέλος!!
Ο ασθενής ΔΕΝ απεβίωσε (αλλά δεν γιατρεύτηκε κιόλας..... :( :( :( )

Θα κατεβάσω και φωτογραφίες σιγά σιγά για να δούμε τα βήματα ένα ένα.....

Σχόλια, πολλά. Αποτέλεσμα μηδέν. Ή αλλιώς μια τρύπα στο νερό (και όπως φαίνεται, δυστυχώς και στην τσέπη!)

Έχουμε και λέμε:

Η διαδικασία είναι τελικά απλή και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα ακόμα κι αν κάποιου δεν "πιάνουν τα χέρια".
Ευκολότατη πρόσβαση στην λάμπα, πολύ απλή υπόθεση το λύσιμο και η εξαγωγή. Μόνο το ανεμιστηράκι της λάμπας μπορεί να προβληματίσει κυρίως λόγω της βίδας "αστέρι" που έχει και μιας μικρής λάμας που χρειάζεται να προσέξει κανείς στο βίδωμα. Θα τα δείτε στις φωτό......

Φίλτρο δεν υπάρχει!!! Τουλάχιστον στα εξαρτήματα που έλυσα δεν βρήκα φίλτρο. Η μοναδική περίπτωση που θα μπορούσα να θεωρήσω ότι κρύβει φίλτρο είναι ο μικρός αγωγός αέρα μετά τον ανεμιστήρα της λάμπας. Τον οποίο δεν έλυσα εντελώς γιατί δεν είμαι σίγουρος αν ανοίξει χωρίς να σπάσει (ή εν τέλει αν όντως ανοίγει....)

Ο προβολέας ήταν πεντακάθαρος εσωτερικά. Ελάχιστο δείγμα σκόνης είδα μόνο στο ανεμιστηράκι της λάμπας (το οποίο και καθάρισα με πινελάκι) και ελάχιστοι κόκκοι σκόνης εσωτερικά στην λάμπα, στον ανακλαστήρα. Συνολικά θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει καθαρό (και ελάχιστα δουλεμένο)
Και κάτι ακόμα. Πουθενά δεν είδα σημάδια υπερθέρμανσης που να μαρτυρά άνοδο της θερμοκρασίας της λάμπας πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Βέβαια, στο manual εξηγεί ότι αν υπάρξει υπερθέρμανση της λάμπας αυτή σβήνει και εμφανίζει κόκκινη ένδειξη στο λαμπάκι stand by. Γεγονός που δεν έχει συμβεί ούτε μία φορά στα σχεδόν 2 χρόνια που έχω τον προβολέα. Κυρίως γιατί είναι κρεμασμένος και υπάρχει άνετη ροή αέρα από τα πλευρά του προβολέα (την προβλεπόμενη περιοχή άλλωστε)

Συμπέρασμα: μετά την επανατοποθέτηση της λάμπας, έβαλα πάλι τον προβολέα στη θέση του. Τον άναψα, περίμενα να ζεσταθεί η λάμπα αλλά δυστυχώς η φωτεινότητα είναι πολύ χαμηλή και βεβαίως εξακολουθεί να εμφανίζεται η ένδειξη "Replace Lamp". Θα πρέπει να επικοινωνήσω με την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (και πιθανότατα με την μαμά εταιρία μέσω email) για να δούμε τι φταίει!
Πιθανότατα να τον βάλω στο κουτί του και να τον πάω κατ' ευθείαν στα γραφεία τους να δουν τι φταίει!!

Ελπίζω τουλάχιστον να έχουν λάμπα ανταλλακτική (στην περίπτωση που φταίει αυτή) γιατί δυστυχώς δεν θα χαρώ ταινίες την καλοκαιρινή περίοδο που θα μπορούσα να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο!!

Reaction score
51

Πάμε να δούμε τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Θυμίζω ότι ο προβολέας έμεινε εκτός ρεύματος στον "χειρουργικό πάγκο" περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά (ο κατασκευαστής αναφέρει 1 ώρα). Πάμε.......

Εδώ βλέπουμε τον προβολέα με το κάτω μέρος της βάσης του ταβανιού(λευκή πλάκα, με 3 βίδες)

Reaction score
51

Ομοίως, με λίγο διαφορετική οπτική γωνία....
Το καπάκι μπροστά από τον προβολέα ουσιαστικά είναι για να "κρύβει" τα καλώδια στο πίσω μέρος του 5700. Γιαυτό αν προσέξετε, η γκρι πλαστική πλάκα, κάτω από την λευκή της βάσης, έχει τις δύο προεξοχές πίσω δεξιά και αριστερά. Εκεί βιδώνει το πλαστικό αυτό....

Reaction score
51

Οι δύο (ίσες) βίδες (κάτω στην φωτό) είναι αυτές που πρέπει να ξεβιδώσουμε για να φθάσουμε στην λάμπα....

Άρα, ουσιαστικά μέχρι ώρας χρειαζόμαστε 2 κατσαβίδια, ένα σταυρωτό και ένα ίσιο

Reaction score
51

Οι 3 σταυρόβιδες της βάσης βγήκαν (και μαζί βεβαίως η πλάκα) και ο προβολέας είναι σχεδόν έτοιμος για άνοιγμα!!

Reaction score
51

Εδώ βλέπουμε ότι ο κατασκευαστής έχει φροντίσει να μας υπενθυμίσει την απαραίτητη αναμονή 1 ώρας πριν ανοίξουμε το καπάκι και βγάλουμε την λάμπα (για την περίπτωση που κάποιος δεν το διάβασε στο manual)

Reaction score
51

Τα βασικά εργαλεία (ελάχιστα ευτυχώς) που χρειαζόμαστε.
Χρειαζόμαστε άλλο ένα...Θα το δούμε παρακάτω.
Το πανάκι δεν χρειάστηκε για εσωτερικό καθαρισμό αλλά μόνο για τον φακό εξωτερικά......
Το πινέλο υπέθεσα ότι θα χρειστεί εσωτερικά, αλλά το χρησιμοποίησα μόνο για το ανεμιστηράκι της λάμπας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.921
Members
38.627
Νεότερο μέλος
hatzopou