Single Ended

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Single Ended

σοφά λόγια από άνθρωπο με μεγάλη πείρα στο σπορ....:126:

δυστυχώς όμως, κανείς δε πείθεται όταν του λες "περίμενε, θα το συνηθίσεις".

όλοι πρέπει να τραβήξουν μόνοι τους την "ανηφόρα".

μακάρι νά'ταν τόσο εύκολο πάντως.
Τελικά ένα είναι σίγουρο:όλα συνηθίζονται!:)142:)

Και για να μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, εξηγώ: και κάποια ατέλεια να έχει το σύστημά μας, θα την συνηθίσουμε!
Προς τι λοιπόν τέτοιος χαμός και τόσα Ευρώπουλα πεταμένα;

Υπάρχει βέβαια και το άλλο σκεπτικό, ανάλογα με την φιλοσοφία μας, που λέει ότι οι ατέλειες οφείλουν να συνηθίσουν και όχι εμείς! Τι να συνηθίσουν; Την ιδέα ότι οπωσδήποτε κάποια στιγμή θα... αναδομηθούν!
Πολύ ψυχοφθόρο πάντως ρε παιδί μου και ταυτόχρονα τόσο ανανεωτικό!

:107:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Single Ended

έτσι είναι. συμφωνώ απόλυτα.

Για τον γιάννη η λάμπα του "παίζει μουσική", το άλλο, δε του "αρέσει".

Για μένα, στο ίδιο σύστημα (του γιάννη), η λάμπα του είναι για μπάτσες (ανεξέλεγκτο χαμηλό, μπουμάρει τζάμπα κι άδικα το ηχείο, χωρίς καλή έκταση στα άκρα του φάσματος, με πολύ ελαττωμένη ταχύτητα, χωρίς ατάκα και έλεγχο, χωρίς σωστή οδήγηση, χωρίς δυναμικά και στάθμες), ενώ το διακοπτικό έβγαλε τις πραγματικές δυνατότητες του ηχείου του στο χώρο, κι έπαιξε τρομερά καλά, με έκταση στο φάσμα, με δυναμικά να φαν κι οι κότες, με ταχύτητα, χωρίς θολούρες και συντονισμούς-βουητά χαμηλά, κλπ κλπ κλπ.

το χαμηλό DF του λαμπάτου του γιαννάκη μας, δίνει στο συνολικό φάσμα ένα "φούσκωμα" μεσοχαμηλά, που το εκλαμβάνει ως "σώμα", ενώ το ρολ οφ των υψηλών συχνοτήτων το εκλαμβάνει στο τελικό αποτέλεσμα ως "προβολικά μεσαία", που τον ικανοποιούν ιδιαιτέρως.

ΙΜNSHO, ο διακοπτικός ενισχυτής στο σύστημά του, έφερε ως αποτέλεσμα πιο αληθοφανείς φωνές, με πιο εκτεταμμένα κι αληθοφανή πρίμα, με πιο ελεγχόμενα-γρήγορα-καθαρά μπάσα με σωστά δυναμικά, δηλαδή συνολικά, ΠΑΝΤΟΥ, ο διακοπτικός έπαιζε κλάσεις καλύτερα, το συνολικό αποτέλεσμα ήταν κλάσεις καλύτερο, πάρα πολύ μου "άρεσε".

Ναι, αλλά στο γιάννη, άλλο πράγμα "αρέσει". Του "αρέσει" το πιο πολύ "σώμα", το πιο φουσκωμένο χαμηλό, του "αρέσει" το ρολ οφ στα πρίμα, του αρέσει να μένουν οι φωνές (και τα μεσαία γενικά) ξεκάρφωτα, να φωνάζουν, να προβάλλονται "ψεύτικα", να ακούγονται συνολικά πιο "μπροστά" όπως λέμε... Ταυτόχρονα δεν τον πολυενδιαφέρει η σωστή οδήγηση, δεν ακούει σε μεγάλες στάθμες, δε τον καίει η απόδοση του εκκλησιαστικού οργάνου, κλπ κλπ κλπ. Άλλα πράγματα λοιπόν του "αρέσουν".

Το ότι μου "άρεσε" εμένα στο σύστημα του γιάννη ο διακοπτικός, δε λέει λοιπόν τίποτα. Δε θα ακούω εγώ σπίτι του, αυτός θα ακούει...

Να επιλέξει αυτό που του αρέσει. ΦΥΣΙΚΑ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.
καλα σε ενα συνεδριο πηγα 5 ημερες και αφησατε τους ψηφιακους να αλωνιζουν?
σας λεει ο καυτιας οτι η παραμορφωση στα ψηλα του D εφερε ποιο αληθοφανη πριμα και δεν του λετε τιποτα?
σας λεει οτι το ρολλ οφ του λαμπατου στα ψηλα δινει προβολικες μεσαιες και δεν του λετε για την προσπαθεια του Mastering μηχανικου να το πετυχει αυτο που τοσο ομορφα αναδυκνυουν οι λαμπες του Γιαννη?
μην πω για το σωμα,μην πω για το σωμα...
ακουει λεει ο Γιαννης σε χαμηλες εντασεις οποτε... ε τι να κανουμε? μονο σε υψηλες ειναι καλοι οι ντε?
οι περιγραφη του Κωστα ειναι αριστη αναφορα στην λειτουργια του class d με ηλεκτροδυναμικα ηχεια. (στα ηλεκτροστατικα ειναι καλυτερα τα πραγματα δεν ξερω γιατι....)
το μεγαλυτερο συμπερασμα ειναι βεβαια αυτο που καθημερινα βγαζεις εσυ ο ιδιος. και οι περισσοτεροι για καποιον περιεργο τροπο συμφωνουν οτι οι κλασσ D (D οχι T ή PWM) κουραζουν.
ετσι ας αφησουμε τα "με φενεται σε φενεται με αρεσει σε αρεσει" κλπ κλπ οποιος ΞΕΡΕΙ ΞΕΡΕΙ. και το να ξερεις δεν ειναι μονο τεχνικα. ξερεις οτι κουραζουν. καποτε θα μετρηθει και αυτο. τοτε θα υπαρχει και η ψυχοακουστικα επιστημονικη απαντηση του γιατι κουραζουν. μμεχρι τοτε οποιος ακουει απο class Δ επειδη ετσι πρεπει η επειδη τοπε ο ειδικος στο avsite καλα να παθει...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.038
Απάντηση: Single Ended

μην είσαι τόσο σίγουρος για μερικά πράγματα. πού ξέρεις, μπορεί να κάνεις και λάθος. :145:
μπορεί να μην είσαι ανάμεσα σε αυτούς τους "όποιους" που "ξέρουν" (από το "όποιος ξέρει ξέρει")...:140:

προφανώς, δε ξέρεις γιατί σε "κούρασε" ο ήχος των διακοπτικών που άκουσες. Δε ξέρεις τι έφταιγε.:136:

Αν, λέω αν, πχ, ο οποιοσδήποτε άλλος ενισχυτής, "καλύπτει" κάποιο πρόβλημα του ηχοσυστήματος-χώρου, το οποίο "κουραζει", ε, δε φταίει ο διακοπτικός ενισχυτής που δε το "καλύπτει". :126:

D

deleted user 10898

Guest
αν λεω αν παντα φταιει ο χωρος και ο ψηφιακος ειναι τοοοσο καλος που βγαζει τα προβληματα του χωρου σε τετοιο βαθμο, τοτεςςς δυστυχωςς 90% απο εμας δεν θα παρουμε ΠΟΤΕ ψηφιακο.
οποτε ετσι εξηγειτε γιατι οι ψηφιακοι δεν θα πουλησουν ποτε παρα μονο στο χαμηλο κομματι της αγορας και στα "χαμηλα"...αντε και σε κανα πανελ...
αντε εσεις το 10% με το τελειο δωματιο βουυυρρρ
9%?
8%?
7%?
??

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.950
Χα χα!
Καλημερα!
Καλο , φοβερο!!

Κατσε γιατι ζαχαρωνω κατι Klipschorn...
Kανω καλα? Με τους Atma-sphere?

Reaction score
3.955

Γιάννη μην τους ακούς.

Άν έχεις μεγάλο χώρο με μπρουταλ γωνίες, προχώρα!!!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.950
ΜΕ ΤΡΕΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΡΔΕΛΑ Κlipschorn!
Kαι δωστου γκαζια κ δυναμικα!

Δε καταλαβα για πιο λογο δε σας αρεσει?? (καλα για καποιους που γελανε δε το συζηταω.....)

Reaction score
684

Για παρτυ τα θελει τα ηχεια ο ανθρωπος!!!!

Αυτες οι ψαροκασελες που του πουλησε ο Houston κανουν για παρτυ? Οχι δεν κανουν....

Ενω ενα σετακι "βελτιωμενα" Klipschorn κουνανε το τετραγωνο...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.950
Αντε ρε τρελλαμενοι που τα θελω για παρτυ..

Για το σαλονι μου τα θελω.

Πομπωδη, μεγαλειωδη, δυναμικα και in your face...
Θα το σκεφτω σοβαρα βεβαια, δεν κατεληξα ουτε αποφασισα...
Καημοι πολλων ετων ειναι αυτοι...τι να κανουμε..ποναμε....

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Single Ended

Γιάννη μην τους ακούς.

Άν έχεις μεγάλο χώρο με μπρουταλ γωνίες, προχώρα!!!
Πόσο μεγάλος επιβάλλεται να είναι ο χώρος για Klipschorn?

Reaction score
10

Πριν 3-4 χρόνια στην έκθεση τα έχω ακούσει σε ένα δωμάτιο 10τμ. Για το μέγεθος του δωματίου δεν έπαιζαν άσχημα.

Προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου, όπως δεν μου αρέσουν γενικώς οι κόρνες. Ναι γενικεύω, δεν το συνηθίζω όμως...:126:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.724

Αγόρι μου, το Κλιψοτέτχοιο δε χρειάζεται μεγάλο χώρο. Μεγάλο συκώτι θέλει. Αυτό το πράμα ακούγεται καλά μόνο άμα είσαι πιωμένος, (ή υπερήλικας που-ρόκερ με 80% απώλεια ακοής, σαν τον Pete Townsend)...

Reaction score
5.614

Αγόρι μου, το Κλιψοτέτχοιο δε χρειάζεται μεγάλο χώρο. Μεγάλο συκώτι θέλει. Αυτό το πράμα ακούγεται καλά μόνο άμα είσαι πιωμένος, (ή υπερήλικας που-ρόκερ με 80% απώλεια ακοής, σαν τον Pete Townsend)...
Ε, να πιούμε τότε κάτι, αν είναι να τη βρούμε.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.950
Πςςςς γουσταρω ανοιξτε τα κρασιακαι τις μπυρες ...
Σουβλακια εδω Σαλονικα ολο κ καποιος θα βρεθει να φερει, δε μπορει...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.629
Members
38.474
Νεότερο μέλος
NIKCOLOR