V
VaD
Guest
Κα φυσικά είναι άκρως ενδιαφέροντα αυτά που γράφει ο G.Kar , αλλά όχι για ετούτο το topic.
Βασίλη, απαντώ στο ερώτημα που έθεσεςΤσαντουλής Βασίλης said:(συνέχεια του προηγούμενου post μου)
Σας παρακαλώ θερμά απαντήστε μου!(ειδικά τούς G.KAR και Νίκο Τσαρουχά)
Αν χρησιμοποιήσω τα MBL τότε:
θα αισθανθώ την θεαματική αλλαγή μεγέθους της εικόνας ή όχι ;
VaD, δεν είναι δυνατόν να ξεχωρίσεις το software caused dispersion (όπως το αναφέρεις) από το hardware caused dispersion.VaD said:Βρε παιδιά , πόσες σελίδες θε χρειαστούν ακόμα για να διαχωρίσουμε το softwear caused dispertion από το hardwear caused dispertion? Ο κος Κόγιας μίλησε καθαρά για το 2ρο.
Παράκληση:Μη μας γράφετε , προσπαθούμε να μάθουμε! Είναι σοβαρό το θέμα και αξίζει της δέουσας αντιμετώπισης.
Δεν είναι έτσι όπως τα λες φίλε μου.RDoherty said:Βασικά, φίλε VaD, o g.kar. επαναλαμβάνει ότι, για την αξιολόγηση ηχείων και της διασποράς τους, χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κανείς το κατάλληλο μουσικό υλικό. Το αυτονόητο αυτό το έχει επαναλάβει έως τώρα κάπου 4.562.973.469.152 φορές. Και συνεχίζει απτόητος. Εάν έχει λησμονήσει τις προηγούμενες 4.562.973.469.151 επαναλήψεις, τότε συμπεραίνω ότι το τελευταίο από τα λινκ που έδωσα πριν ήταν και το πιο εύστοχο. Αν ΔΕΝ τις έχει λησμονήσει, τότε πολύ φοβούμαι ότι ίσως πρέπει να προσανατολιστούμε αλλού: http://en.wikipedia.org/wiki/Asperger_syndrome . Μακάρι να σφάλλω.
Βρε παιδάκι μου δεν παίζεσαι με τίποτα.sonus said:ΟΠΑ!!!!
Τα γυρίσαμε;
Η διασπορά που σε δεκάδες ποστ του g.car άλλαζε τώρα έγινε φαινόμενη ή φαινομενική ;
Φυσιολογική εξέλιξη αφού το γατόνι ο καθηγητής σάς έμπλεξε με τα MBL.
Ο g.car τα μάσησε και δεν είπε το αυτονόητο. Το αυτονόητο που παραδέχτηκε
ο Τσαρουχάς . Ότι τα εφέ έχουν και στα MBL δράση.
Δράση που αν άλλαζε την διασπορά του ηχείου τότε θα γινόταν το θαύμα.
362 ας πούμε?sonus said:Ηχείο με διασπορά πάνω από 360ο !!!!!!!!!!
http://www.meridian-audio.com/w_paper/Room_correction_scr.pdfΝίκος Τσαρουχάς said:Δεν μιλάμε μόνον για μια στερεοφωνική εικόνα, μιλάμε για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ηλεκτρονικά ένα μηχάνημα πχ τις αντανακλάσεις στον χώρο μας έτσι ώστε το αποτέλεσμα να "ζωγραφίζει" ένα νοητά μεγαλύτερο ή μικρότερο σε διασπορά ηχείο
Δεν με είπε καθηγητή του! Με απεκάλεσε καθηγητή .Νίκος Τσαρουχάς said:p.s. Βασίλη γιατί σε λέει καθηγητή του βρε το παλικάρι? Του κάνεις ταχύρυθμα?![]()
όπως το πάρεις. Δες τον ορισμό.VaD said:Ερώτηξις :![]()
Η ''διασπορά'' μπορεί να θεωρηθεί και ''παραμόρφωση'' κατα κάποια έννοια;
Καλύτερα να τα ακούσετε πρώτα.Νίκος Τσαρουχάς said:Τελικά αυτά τα ηχεία που έχουν πολύ μεγάλη διασπορά είναι καλύτερα?
Εγώ τα θεωρώ καλύτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα διευρύνουν "αφύσικα" το συγκεκριμένο ούτως ή άλλως sweet spot. Μάλλον όμως πρέπει να κάνουμε πολλές παραχωρήσεις λόγω του χώρου μας. Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Νομίζω...