Technics SL-1200 CLUB

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Ελεοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

Reaction score
29.535

Τελικά ρε παιδιά το βινύλιο και μαζί του το sl 1200 mk.... δεν λέει να πεθάνει , και γιατί α΄λλωστε?
Το εν λόγω πικάπ , με μια καλή κεφαλή και το κατάλληλο στεπ απ , πετάει.
Μιλάω εξ ιδίας πείρας.
Μπορεί ο βραχίονάς του να μην είναι ο πλέον high endάδικος , αλλά πικάπ με τόσο καλό tracking , δεν εχω δει και πολλά.Συγχωρήστε μου τον οίστρο , αλλά κάτι με πιάνει.

Reaction score
3.967

Τελικά ρε παιδιά το βινύλιο και μαζί του το sl 1200 mk.... δεν λέει να πεθάνει , και γιατί α΄λλωστε?
Το εν λόγω πικάπ , με μια καλή κεφαλή και το κατάλληλο στεπ απ , πετάει.
Μιλάω εξ ιδίας πείρας.
Μπορεί ο βραχίονάς του να μην είναι ο πλέον high endάδικος , αλλά πικάπ με τόσο καλό tracking , δεν εχω δει και πολλά.Συγχωρήστε μου τον οίστρο , αλλά κάτι με πιάνει.
Ποιόν οίστρο ρε χαμένε?

Κρυφοκαραβέλε!!:116:

Reaction score
2.248

Οχι μην το δοκιμάσεις !!!!
Θα καταστρέψεις την ανάρτηση της κεφαλής. Θέλει άλλου τύπου κεφαλή για αυτά τα κόλπα

Reaction score
37

Οχι μην το δοκιμάσεις !!!!
Θα καταστρέψεις την ανάρτηση της κεφαλής. Θέλει άλλου τύπου κεφαλή για αυτά τα κόλπα
Ναι το είχα υπόψη μου, να βάλω την ortofon (concorde pro s) και να δοκιμάσω σε κάτι δίσκους που τους είχα σκίσει σε parties.
Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω άλλο πρόβλημα?

Με τρώει η μ@λ@κ!α μου ε; :116:

Reaction score
2.248

Ναι το είχα υπόψη μου, να βάλω την ortofon (concorde pro s) και να δοκιμάσω σε κάτι δίσκους που τους είχα σκίσει σε parties.
Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω άλλο πρόβλημα?

Με τρώει η μ@λ@κ!α μου ε; :116:
Ναι υπάρχει... να φωνάξεις τον Demin άμα παίξεις ανάποδα ένα βινύλιο των Zeppelin, ELO, Rush, AC/DC :125:

:)143::135:)

Reaction score
37

Ναι υπάρχει... να φωνάξεις τον Demin άμα παίξεις ανάποδα ένα βινύλιο των Zeppelin, ELO, Rush, AC/DC :125:

:)143::135:)
Λές;

Λουκά: "Πράγματα του διαβ0λ0υ γίνονται στο AVSITE"

:136:

Reaction score
5.879

http://www.fullhd.gr/2009-08-25-12-...-the-production-of-sl-1200mk6-is-stopped.html

Mπορεί αν διαβάσει το εν λόγω άρθρο ένα πιτσιρικάς να μην καταλάβει εύλογα τίποτα. Οι άλλοι όμως...

Θα θυμούνται σίγουρα τον θρύλο των αναλογικών πικάπ, που απευθυνόταν κυρίως για επαγγελματική χρήση.

Το πικαπ με την κίνηση Direct Drive (άμεσης οδήγησης) χωρίς ιμάντα δηλαδή με το μοτέρ να οδηγά απευθείας το πλατό, που το αγόραζαν και ιδιώτες για να κάνουν γνωστούς και φίλους να σκάνε από την ζήλια.

Το είδωλο κάθε πιτσιρικά της δεκαετίας των 80ς και φυσικά κάθε φιλόδοξου Dj κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1927!

Έκτοτε η σειρά αναβαθμίστηκε αρκετές φορές, με τελευταία την έκδοση SL-1200MK6 που λανσαρίστηκε το 2007.

Το έχω πει... τότε τα μηχανήματα δεν ήταν περαστικοί επισκέπτες κάθε σπιτιού αλλά... μέλη.

Μεγάλωναν μαζί με τους κατόχους τους και απεδείκνυαν την αξία τους διαχρονικά.

Τώρα... τα πράγματα άλλαξαν. Πικαπ δεν υπάρχουν. Ούτε πανάκια, ούτε καθαριστικά, ούτε ισοπροπυλική αλκοόλη... όλα είναι άοσμα.

Οι αισθήσεις νεκρές...

Όπως άχρωμη είναι η συμπιεσμένη μουσική με την οποία μεγαλώνουν τα σημερινά παιδιά.

Για όλα αυτά, η Panasonic αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή, διαβεβαιώνοντας τους κατόχους ότι θα συνεχίσει την υποστήριξη σε ανταλλακτικά.

Reaction score
7

http://www.fullhd.gr/2009-08-25-12-...-the-production-of-sl-1200mk6-is-stopped.html

Το είδωλο κάθε πιτσιρικά της δεκαετίας των 80ς και φυσικά κάθε φιλόδοξου Dj κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1927!
Μήπως 1977; :121:

Το 1927 αν κυκλοφορούσε κάτι θα ήταν μιας εξόδου με χωνί ή στην καλύτερη των περιπτώσεων βαλίτσα, κουρδιστό και με tracking force περί τα...100 γραμμάρια! :114:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.528

Αν έχει αναφερθεί ξανά, συγνώμη. Είναι μετάφραση από την παρακάτω σελίδα:

http://www.cdrinfo.com/sections/news/Details.aspx?NewsId=28617

Τέλος της εποχής για το θρυλικό Technics SL-1200MK6

Σε μια εποχή που Επαγγελματική DJing βασίζεται σε ψηφιακό ήχο και τον εξοπλισμό, Panasonic Technics δεν είχε άλλη επιλογή παρά να σταματήσει την παραγωγή του θρυλικού SL-1200MK6 αναλογικών πικάπ.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε το πρώτο μοντέλο της SL-1200 σειρά πικάπ το 1972. Η συσκευή γρήγορα έγινε το πρότυπο εργαλείο στα χέρια των DJ σε όλο τον κόσμο, κυρίως λόγω της στιβαρή κατασκευή τους, η ενσωμάτωση της υψηλής ροπής πικάπ με κινητήρα (Direct Drive) και της ακρίβειας.

Από τότε, Technics κυκλοφορήσει πολλές εκδόσεις του δημοφιλούς πικάπ, και τώρα η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει producrion από το τελευταίο μοντέλο, το «SL-1200MK6," το οποίο κυκλοφόρησε το 2007.

Η Panasonic Technics δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη για το δημοφιλές πικάπ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.865
Members
38.508