Tesla

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.916
Όσοι γνωρίζουν από αναρτήσεις, παρακαλούνται για σχολιασμό στο εξής διάγραμμα:

12617.jpg

Αυτές είναι από το δικό μου model Y LR, με τις νέες αναρτήσεις του καινούριου model Y juniper.

Όμοια (προφανώς) μετράει το juniper.

ΥΓ. Είχα φορτωμένα κάτι πράματα στο Πορτ παγκαζ, κοντά στα ...70 κιλά 😂😁😁
(Ήταν οι προηγούμενες αναρτήσεις φορτωμένες πίσω, τα 4 αμορτισέρ και τα 4 ελατήρια)

ΥΓ.2. έχω ανάλογες μετρήσεις και από την προηγούμενη ανάρτηση.

ΥΓ. 3. Λόγω αμφιβολιών για την αξιοπιστία των μετρήσεων, επαναλήφθηκαν (από την αντιπροσωπεία της Ford) και επαληθεύτηκαν οι μετρήσεις σε κοντινό ΚΤΕΟ (οι ανωτέρω είναι από ΚΤΕΟ).

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.916
Οι νέες αναρτήσεις είναι συνολικά βελτιωμένες, και παραμένουν "σφιχτές" (ευτυχώς).

Σίγουρα έχουν ισχυρότερο ριμπάουντ οι εμπρός αναρτήσεις, και έχει αλλάξει η συχνότητα συντονισμού τους.

Γνώμη μου είναι πως τα ελατήρια είναι πιο μαλακά, αλλά τα αμορτισέρ πιο σφιχτά, με ισχυρότερο Μπαμπ και ριμπάουντ.
Το μπαμπερ όμως, νιώθω πως είναι πιο ελαστικό, πιο μαλακό.

Κάνουν σαφώς πιο "πολιτισμένο" το ταξίδι, πιο γλυκά περνάνε οι ανωμαλίες του δρόμου, και είναι πιο ήσυχες στις ανωμαλίες του οδοστρώματος (έβαλαν ένα νέο μπαμπερ με ιδιότητες ηχοαπορρόφησης και κραδασμοαπορρόφησης).

Δεν επιτρέπουν κλίση του αμαξώματος σε απότομα στροφιλίκια, τις δοκίμασα ..εξαντλητικά σε επαρχιακές ορεινές διαδρομές. Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν είναι όσο "καρτ" ένιωθα πριν ότι ήταν, αλλά χωρίς εκπτώσεις στο κράτημα, ίσα ίσα κρατάει καλύτερα. Έκανα καλύτερο χρόνο σε γνωστή διαδρομή, το καταλάβαινα ότι πήγαινα πιο γρήγορα, εμπνέει εμπιστοσύνη.

Παρότι έχουν σημαντικές μετρήσιμες διαφορές οι εμπρός με τις πίσω, η αίσθησή μου είναι πως με απόλυτα όμοιο τρόπο περνάει μια λακκούβα ο εμπρός με τον πίσω άξονα.

Η ανάβαση σε πεζοδρόμιο, γενικώς σε μεγάλες ανωμαλίες, είναι σημαντικά πιο "γλυκιά" και φέρνει χαμόγελο για τις ικανότητες του αυτοκινήτου.

Δεν ξέρω αν έχει μειωθεί το ground clearance στον πίσω άξονα ή αν μεγάλωσε στον εμπρός (έστω ελάχιστα), αλλά χρειάστηκε να ξαναρυθμίσω το ύψος της στάθμης των προβολέων, διότι πήγε πιο ψηλά από όσο το είχα ρυθμίσει (έκανα ρύθμιση ακριβείας στο σπίτι, παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες το μανιουαλ).

Εύγε στους μηχανικούς. Έκαναν σοβαρή δουλειά.

ΥΓ. Για κάποιο λόγο που δεν έχει σημασία, αλλάχτηκε η εμπρός αριστερή ανάρτηση (ελατήριο και αμορτισέρ) με νέα, στα 60.000 χλμ περίπου. Μιλάω για τις προηγούμενες. Θεωρούσα πως η νέα, θα έχει κάποια διαφορά με την παλιά, δηλαδή θα υπάρχει διαφορά της εμπρός δεξιάς με την εμπρός αριστερή, αλλά δεν υπήρχε καμία απολύτως μετρήσιμη διαφορά (όμοια μέτρηση έβγαλαν). Δηλαδή, καμιά αλλαγή στα 60.000 χλμ, σα καινούρια μετρούσε! Ακριβώς όμως.
(Αυτό για κάποιους που λέγανε για τις αναρτήσεις των Τέσλα)

ΥΓ.2. Φαν φακτ: στο τέρμα γκάζι από εκκίνηση, παλιά ήταν εντελώς "οριζόντιο" το αυτοκίνητο, τώρα "σηκώνεται" η μούρη, έχει πλάκα! 🤣😂😁

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.916
Στο Google maps πλέον δείχνει διαθεσιμότητα στους Τέσλα σουπερτσάρτζερς!

12619.jpg

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.535
Ξεκίνησε να προσφέρει και ενοικίαση οχημάτων. Μαζί με το όχημα παίρνεις δωρεάν φόρτιση, δωρεάν FSD, απεριόριστα χλμ, όλα $60 τη μέρα. Δεν ξέρω πόσο καλό ακούγεται σε σχέση με τον τοπικό ανταγωνισμό, είναι όμως μια καλή λύση και για διαχείριση οχημάτων που επιστρέφουν από μίσθωση.

Η Tesla μπήκε και στην ενοικίαση. Οπότε πλέον έχει πώληση, μίσθωση, ενοικίαση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.916
Τέλος η παραγωγή του Βερολίνου σε model Y LR για το έτος, έκλεισε (παρά το rump up). Πλέον οι παραγγελίες πάνε στο νέο έτος.

Standard & performance έχει προς ώρας διαθέσιμα.

ΥΓ. Ο Έλον έχει πλέον 20% των ψήφων στην Τέσλα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.535
Δεν τροφοδοτεί μόνο την Ευρώπη αλλά πολλές περιοχές, και πρόσφατα προστέθηκε και ο Καναδάς.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.916
Δεν τροφοδοτεί μόνο την Ευρώπη αλλά πολλές περιοχές, και πρόσφατα προστέθηκε και ο Καναδάς.
Γνωστό αυτό.
Το θέμα είναι ότι η παραγωγή του Βερολίνου φαίνεται να τελείωσε για φέτος.
Τα έχουν ήδη πουλήσει.

Γενάρη - Φλεβάρη πάνε οι νέες παραγγελίες, κι ακόμα είμαστε αρχές Νοέμβρη..

Χρειάζεται κι άλλο εργοστάσιο.

Το Q4 αναμένεται άλλο ένα "ρεκόρ"..

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7