THERMALTAKE VF7001BNS DH101 MEDIA LAB BLACK

Reaction score
0
Επειδή έκανα την ανοησία και πήρα το 7000 και όχι το 7001, είμαι στη διαδικασία αγοράς remote με VFD. Βλέπω στο e-shop ότι έχει ένα της Thermaltake με το media lab και στο Πλάσιο το iMON της Soundgraph. Το δεύτερο λέει ότι έχει και τη δυνατότητα να ανοιγοκλείνεις το pc από το τηλεχειριστήριο. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει με το media lab;

Reaction score
0
αν πάς στην πρώτη λύση που την ζήλεψα και θα παω να το αγοράσω και εγώ, θα δείς οτι εχει μία είσοδο molex (4pin) και απο εκεί στην εξοδο του θα συνδέσεις τελικά το το διπλό των ανεμιστήρων. (ο ενας παίρνει ρευμα και δίνει ρευμα στον άλλο)
Λοιπόν... Το πήρα αυτό που λες, αλλά δυστυχώς δεν έχει είσοδο molex 4 pin. Αυτό που φαίνεται στη φωτο είναι ένα 6-πινο κοννεκτοράκι στο οποίο συνδέεται ένα καλώδιο που καταλήγει σε δύο 3-πινα κοννεκτοράκια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, προφανώς η είσοδος και η έξοδός του ώστε να συνδέσεις εν σειρά την τροφοδοσία. Επομένως, ή πατέντα με προσθήκη μετατροπέων από 4 σε 3 και στις δύο μεριές ώστε να χρησιμοποιηθεί αυτό, ή χρήση του απλού καλωδίου με αντίσταση με 4-pin connectors και από τις 2 πλευρές. Παρεμπιπτόντως, στο δικό μου κουτί και οι 3 ανεμιστήρες (1x120 και 2X60) καταλήγουν σε κοινή τροφοδοσία, οπότε οποιαδήποτε λύση μείωσης στροφών εφαρμοστεί θα είναι και για τους τρεις.

Συγγνώμη για το μακροσκελές post, αλλά θεώρησα ότι ίσως διευκολύνω κάποιους.

ΥΓ: Η προσθήκη VFD panel με remote, θέλει μεγάλη προσοχή, διότι ο χώρος μπροστά είναι πολύ μικρός για να χωρέσει τις υπάρχουσες λύσεις. Τελικά το βόλεψα με διάφορες πατέντες, έστω και αν χρειάστηκε σχετικό ματσακόνιασμα (οπότε καπούτ εγγύηση για το panel)...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: THERMALTAKE VF7001BNS DH101 MEDIA LAB BLACK

Μολις τελειωσα με την εγκατασταση του pc. Τελικα το τηλεκοντρολ πιανει αρκετα μακρια αλλα θελει μονο να ειναι σε ευθεια με τον σενσορα. Διαφορετικα αρχιζει και χανει για τα καλα..
Γιαυτο τον λογο δουλεβω ποντικι και πληκτρολογιο και ειμαι μπαμ!
Φιλε μου ενδιαφερομαι και εγω για αυτο το κουτι και θα ηθελα να σε ρωτησω εαν μπορεις να μετρησεις να μου πεις ποση αποσταση εχει απο εκει που μπαινει η καρτα γραφικων μεχρι να βρεις στο κουτι για τους σκληρους δισκους ? εχω μια καρτα γραφικων 9800GX2 και ειναι μεγαλο προβλημα για να βρω τετοιο κουτι να την παιρνει μεσα εμενα ειναι τοποθετημενη στο κουτι 26.5 ποντους ,εχει τετοιο χωρο για να τοποθετηθει ????

Reaction score
0
Να κανω και εγω μια ερωτησουλα μιας και το σκευτομαι το συγκεκριμενο κουτι..:105:
Υδροψυξη αραγε θα μπορουσε να φιλοξενησει μεσα?
Καρτες γραφικων χωρανε full size?:111:

Reaction score
0
Καλημέρα,

εδώ και μια βδομάδα έχω πάρει το εν λόγω κουτάκι και πραγματικά είναι πολύ καλό, πιο ωραίο από ότι περίμενα. Χθες, κάθισα να συνδέσω την οθόνη, αλλά τζίφος.
Η οθόνη ανάβει, αλλά δεν δείχνει τίποτα. Το τηλεκοντρόλ δουλεύει κανονικά όπως και τα κουμπάκια στην πρόσοψη. Τρέχω vista ultimate 32bit και έχω εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του imon και imedian. Όλα φαίνονται συνδεδεμένα σωστά αλλά δεν παίζει.
(έχω μια εντύπωση ότι τα windows δεν έχουν αναγνωρίσει σωστά τον driver της οθονίτσας. μπορεί κάποιος που το έχει και του δουλεύει να κοιτάξει στο device manager του control panel των vista, πως είναι κταχωρημένη η οθόνη? εμένα το βγάζει κάτι με user interface device και ο driver είναι της microsoft)

Παιδιά περιμένω την βοήθειά σας γιατί τα έχω παίξει....

(υ.γ. προτείνετέ μου κάνα συνδυασμό ανεμιστήρων για να αθόρυβη εταιρεία καθώς οι ανεμιστήρες της thermaltake δεν είναι ιδιαίτερα ήσυχοι... έχω βάλει και έναν scythe ninja mini και σαν να κάνει πολύ θόρυβο)

Reaction score
1.153
Απάντηση: THERMALTAKE VF7001BNS DH101 MEDIA LAB BLACK

Φίλε μου,μόνο για τους ανεμιστήρες μπορώ να σε βοηθήσω.Η λύση είναι NOCTUA.Στο κουτί μου έχω βάλει κι εγώ scythe ninja mini και άλλαξα τον ανεμιστήρα με αυτόν
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1113933&keyword=noctua
Η NOCTUA έχει 9.2 και 12άρηδες ανεμιστήρες.Αν θες μικρότερους...sorry μάλλον θα πρεπει να περιμένεις κάποιον άλλο συμφορουμιτη.

Reaction score
0
θενκς pault αλλά οι noctua είναι λίγο τσιμπιμένοι...

μάλλον θα πάρω κάνα scythe, αλλά περιμένω πληροφορίες από άτομα που το δουλεύουν ήδη αθόρυβα το κουτί..

το imon είναι που με καίει πάντως!

Reaction score
0
φιλε μου εχω ηδη το THERMALTAKE VF7001BNS DH101 , καλο , θα αλλαξεις τον 12 με εναν SCYTHE S-FLEX S-FDB 120MM που πεζει σε 800rms με 8.7dba και για τους 6αριδες , ξηλωνεις και ραβεις εναν 8αρη SHARKOON SILENT EAGLE 1000RPM 80MM που παιζει στις 1000rms και 8,9dba προσαρμοζοντας τον σε βασουλα AKASA AK-M168-2 60MM TO 80MM BLACK PLASTIC FAN ADAPTER !!!! ολα μια χαρα και πολυ αθορυβα!!

Reaction score
0
thanks kitaro!

ρίξε μια ματιά αν μπορείς βρε και για την οθόνη αν έχεις vista. πως την εμφανίζει στο device manager

Reaction score
5
ξηλωνεις και ραβεις εναν 8αρη SHARKOON SILENT EAGLE 1000RPM 80MM που παιζει στις 1000rms και 8,9dba προσαρμοζοντας τον σε βασουλα AKASA AK-M168-2 60MM TO 80MM BLACK PLASTIC FAN ADAPTER !!!! ολα μια χαρα και πολυ αθορυβα!!
To έχεις προσπαθήσει αυτό που λες φίλε μου στο κουτί σου?

Γιατί εγώ το προσπάθησα κι έγινε με πάρα πολύ κόπο (τροποποίηση της βάσης της Akasa με χίλια ζόρια γιατί βρίσκει κάτω στις αναλογικές εξόδους στην κάρτα ήχου της μητρικής) και πολλή τύχη που η ψύκτρα μου είναι μικρή (12 cm συνολική διάμετρος, η Golden Orb II) γιατί χωράει οριακά, σχεδόν ακουμπάνε.
Το κέρδος σε ησυχία τελικά τόσο μικρό που δεν αξίζει ούτε τα 5€ και κυρίως ούτε τον κόπο.
Αντίθετα ο 12άρης όντως χρήζει αλλαγής.

Το μόνο που μπορεί τελικά να κάνει δουλειά είναι ένας ρυθμιστής στροφών των 3,5 ιντσών που θα μπει εσωτερικά, δίπλα στους σκληρούς.

Το βράδυ θα ανεβάσω και φωτο από τη μετατροπή (α, πρέπει να κοπεί κατάλληλα και το μεταλλικό στέλεχος που προσδίδει σταθερότητα στο κουτί γιατί βρίσκει στον 8άρη της Sharkoon, πάλι καλά που έχω σιδηροπρίονο...)

Reaction score
0
φιλε μου οπως θα δεις εχω βαλει mini ninja και απο χωρο ειμαι μια χαρα! τραβαει απευθιας απο την ψυχτρα και εχει περιθωριο και μπροστα κ απο κατω!

Attachments

Reaction score
5
Στο δικό μου φαίνονται λιγότερο στριμωγμένα τα πράγματα παρότι έχω διατηρήσει -έστω και απενεργοποιημένο- τον 2ο 6άρη. Ιδού:

και η μετατροπή που έπρεπε να γίνει στη βασούλα

Reaction score
0
Να βαλω και εγω με την σειρα μου μερικες φωτο επιτελους με τον κολητο που φτιαξαμε το πολυποθητο κουτακι:107:
Η ψυκτρα χωρεσε οριακα..:111:
Μερικες φωτο ισως ειναι λιγο θολες..

Reaction score
5
Τέλος, η μετατροπή που έπρεπε να γίνει και στη γέφυρα (αν και δεν φαίνεται καλά επειδή την έχω βάψει μαύρη) για να μπορεί να επανατοποθετηθεί στη θέση της. Πολύς κόπος πάντως για πολύ μικρό κέρδος...

Reaction score
1.430
γεια σε ολους
απο το σαββατο ειμαι κατοχος ενος dh-102
ψιλοζοριστηκα να το φτιαξω
καταρχην στη μεταφορα της μητρικης μαζι με επεξεργαστη πανω και τις 2χ1gb μνημες απο το παλιο κουτι στο νεο ..μετα την ολοκληρωση με τις 2 μνημες πανω δεν ξεκιναει ουτε το bios...με τη μια μονο πανω παιζουν ολα κανονικα...( εκανα ολουσ τουσ δυνατους συνδιασμους- καμια απο τις δυο δεν καηκε)
δεν μπορω να βγαλω ακρη
στο συτημα μου πριν οδηγοθσα την οθονη του pc και απο το αλλο dvi της καρτας επερνα hdmi και οδηγουσα τον προβολεα μου
τωρα ι μια εξοδος παει στιν οθονη του pc και η αλλη στην οθονη του κουτιου....
υπαρχει αλλη λυση απο το να αλλαξω καρτα γραφικων που να εχει 3 εχοδους?
εχω προβλημα με τον ηχο.....θελω να παιρνω ηχο απο την οπτικη ινα και να τον οηγαινω στον ενισχυτη...αλλα προσ το παρον δεν τα εχω καταφερει...
ειχε κανεις απρομοια προβληματα ? εχει βρει κανεις τις λυσεις?

οποια αλλη παρατηρηση γενικοτερα θα ειναι πολυ χρησιμη

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.736
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab