To Μundial σε HD

Reaction score
0
H λύση είναι σχετικά απλή. Στρέφουμε την κεραία το HD δέκτη στις 360 όπου υπάρχει ενα fta feed χωρίς ήχο.
ART World Cup HD Sesat 36 E 11057 H 27500 3/4 FTA
Την κεραία του άλλου δέκτη την στρέφουμε ή στον Astra  190, προτιμότερα τα γερμανικά λόγω εξαιρετικής ποιότητας ήχου, ή στις 130 σε όποιο παροχέα προτιμάμε. Και δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κάρτες.

Reaction score
0
menelaos said:
Vangelis said:
Posted by: menelaos

Μήπως ξέρουμε πότε μπαίνει μπροστά ο Astra 1KR , και τι προοπτικές έχουμε για κάτι καλύτερο εκεί ?
Σύμφωνα με τον Κ. Παπαζαχαρίου από το satleo.gr :

* Ο ASTRA 1KR έφτασε στις 19.2E και θα ξεκινήσει την κανονική του λειτουργία έως το τέλος Ιουνίου! Ακόμη ο ASTRA 1C θα μετακινηθεί στις 5Ε και ο ASTRA 2C στις 28.2Ε!

Τώρα, αν το Prem***e αλλάξει δορυφόρο και πάει στον 1KR, η λύση είναι ή  CEREBRO card, ή συνδρομή.

Πάντα αναφέρομαι στην στιγμή που γράφεται το κείμενο!!!

Ποιά είναι η CEREBRO card ?  τί κάνει ? :lol: , γιατί δεν την ξέρω εγώ ?  :lol:

Πού μπορούμε να βρύμε συνδρομή στο Premiere ?

Σύντομα παιδιά γιατί σε λίγο μπαίνουμε στούς 16 των τελικών και ΔΕΝ είναι να χάνουμε παρτίδα !!!!!
στο ερωτημα γιατι δεν ξερεισ την cerebro δεν μπορω να σου απαντησω...:)
στο τι κανει να σου πω οτι ανοιγει το premiere..ετσι οσοι εχουν HD δεκτη μπορουν να δουνε π.κυπελο σε H.D.ετσι απαντηση παιρνει και το αλλο σου ερωτημα δλδ.που να βρεις συνδρομη..για περισσοτερες λεπτομερεις P.M. :lol:

Reaction score
0
gia sas tin sixnotita 11914 H 27500 9/10 opos kai tin 12722 H 22000 2/3 tis katevazete ; dioti ego me 1,80 chanel master exo piotita simatos 0%( RETHYMNO- KRITI)

Reaction score
0
george664 said:
gia sas tin sixnotita 11914 H 27500  9/10  opos kai tin 12722 H 22000 2/3  tis katevazete ; dioti ego me 1,80 chanel master exo piotita simatos 0%( RETHYMNO- KRITI)
Και γω από Γυθειο-Λακωνία με 1,40 ..............ΤΙΠΟΤΑ !!!!! :( :( :( :( :(

Reaction score
0
στο ερωτημα γιατι δεν ξερεισ την cerebro δεν μπορω να σου απαντησω...:)
στο τι κανει να σου πω οτι ανοιγει το premiere..ετσι οσοι εχουν HD δεκτη μπορουν να δουνε π.κυπελο σε H.D.ετσι απαντηση παιρνει και το αλλο σου ερωτημα δλδ.που να βρεις συνδρομη..για περισσοτερες λεπτομερεις P.M. :lol:
Kompaiasi δεν στελνεις και εδω ενα PM για τη CEREB... μηπως και δουμε ακομα καλυτερη εικονα και απο αυτη του Αραβα?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
thou.vou said:
H λύση είναι σχετικά απλή. Στρέφουμε την κεραία το HD δέκτη στις 360 όπου υπάρχει ενα fta feed χωρίς ήχο.
Την κεραία του άλλου δέκτη την στρέφουμε ή στον Astra 190, προτιμότερα τα γερμανικά λόγω εξαιρετικής ποιότητας ήχου, ή στις 130 σε όποιο παροχέα προτιμάμε. Και δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κάρτες.
Σωστό και αυτό αν και δεν το έχω δοκιμάσει...

Και για όσους θέλουν ήχο έστω και αραβικό στις 7 δυτικά στον Nilesat το ίδιο κανάλι ελεύθερο σε hd...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Unreal said:
Γεια σας, για κάποιον που ξεκινάει από το 0 (όχι από το απόλυτο μηδέν μιας και έχω LCD τηλεόραση με είσοδο HDMI που δέχεται σήμα μέχρι 1080i) πόσο θα κοστίσει η ιστορία για να προμηθευτώ εξοπλισμό πιάτο+tuner+(κάρτα ή συνδρομή) για να δώ το Mundial (όσο έχει απομείνει ακόμη) σε HD. Δεν έχω ιδέα από δορυφορικές συνδρομητικές υπηρεσίες (δεν έχω βάλει καν Nova) οπότε πως ακριβώς λειτουργούν/ενεργοποιούνται οι συνδρομές στα κανάλια θα πρέπει κάποιος να με διαφωτίσει. Υπάρχουν και δορυφορικά κανάλια που μεταδίδουν το Mundial σε HD ελεύθερα? Επίσης υπάρχουν ενισχυτές για την δορυφορική κεραία πόσο κοστίζουν και αν βοηθάνε ουσιαστικά στην λήψη των αδύναμων καναλιών. Η απόσταση από την ταράτσα δεν πρέπει να είναι πάνω από 30μ( 5οροφη πολυκατοικία, είμαι στον 2ο).
Για hd Μundial χρειάζεσαι ένα πιάτο γύρω στα 1.2 και τον δέκτη humax 2000.

Ελεύθερα το Mundial το δείχνει στις 7 δυτικά στον Nilesat το art hd... Αν δεν αντέχεις τα αραβικά πήγαινε στις 36 Ανατολικά όπου εκπέμπει το ίδιο κανάλι χωρίς ήχο... Έτσι και αλλιώς μόνος σου δεν πρόκειται να στήσεις το πιάτο... απλά πες στον τεχνικό να σου βρει 1 από τα δύο αυτά κανάλια στον humax 2000... αυτή είναι η πιο εύκολη και φτηνή λύση... μετά το Mundial μπορείς να γυρίσεις το πιάτο σε πιο δημοφιλείς δορυφόρους όπως τον hotbird και τον astra...

Προσοχή όμως... αν βάλεις ελληνικό ήχο (π.χ. από ένα video...) θα ακούς πρώτα το γκολ και μετά θα το βλέπεις...

Χθες μίλαγα με τον dream_GR ο οποίος έβλεπε το ματς από την ΝΕΤ και μου περιέγραψε το γκολ πριν ακόμα εγώ δω την πάσα του Ροναλτνίνιο... σπαστικό....

Reaction score
152
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ polsat HD testΕΚΠΕΜΠΕΙ ΜΟΝΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΗΧΟ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΚΟΝΑ???? :shock: :shock: :shock:

Reaction score
1
spilegou said:
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ polsat HD testΕΚΠΕΜΠΕΙ ΜΟΝΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΗΧΟ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΚΟΝΑ???? :shock: :shock: :shock:
Είναι προφανώς κλειδωμένο.

Reaction score
6
moonprince said:
spilegou said:
Είναι προφανώς κλειδωμένο.
Μπα..... Απλώς αναμεταδίδουν το Euro1080 HD2/5 και δεν μπορούν να δείξουν εικόνα για να μην "καρφωθούν"....
Ο ήχος είναι ακριβώς ο ίδιος με το πρόγραμμα του HD2/5 του W3A !!!!

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
thou.vou said:
Την κεραία του άλλου δέκτη την στρέφουμε ή στον Astra  190, προτιμότερα τα γερμανικά λόγω εξαιρετικής ποιότητας ήχου, ή στις 130 σε όποιο παροχέα προτιμάμε. Και δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κάρτες.

Και για όσους θέλουν ήχο έστω και αραβικό στις 7 δυτικά στον Nilesat το ίδιο κανάλι ελεύθερο σε hd...
Δουλεύει μια χαρά και σε πιο σύνθετη μορφή. Ανάλογα με τις απαιτήσεις σου. Χρεiάζεσαι όμως τουλάχιστον δύο sat-antenas, 2+1(hdtv) δέκτες  και επιπλέον amplifier αν επιθυμείς ήχο σε περιβάλλον σταδίου, DD από τα γερμανικά fta, και Ελληνική μετάδοση από ΝΕΤ μέσω NOVA.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
thou.vou said:
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
thou.vou said:
Την κεραία του άλλου δέκτη την στρέφουμε ή στον Astra 190, προτιμότερα τα γερμανικά λόγω εξαιρετικής ποιότητας ήχου, ή στις 130 σε όποιο παροχέα προτιμάμε. Και δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κάρτες.

Δουλεύει μια χαρά και σε πιο σύνθετη μορφή. Ανάλογα με τις απαιτήσεις σου. Χρεiάζεσαι όμως τουλάχιστον δύο sat-antenas, 2+1(hdtv) δέκτες και επιπλέον amplifier αν επιθυμείς ήχο σε περιβάλλον σταδίου, DD από τα γερμανικά fta, και Ελληνική μετάδοση από ΝΕΤ μέσω NOVA.
Πολύ προχωρημένο!!!

Δεν θα ήταν κακό βέβαια να το εξηγήσεις... αν μπορείς γράψε ένα tutorial πως μπορεί να γίνει αυτό!

Reaction score
0
Το παρακάτω το έχω βρεί σε δορυφορικό forum. Εχω τη συγκατάθεση του γράφοντα (omegagr) για αναδημοσίευση:

Μέρες του WM2006 και οι δορυφορικοί δέκτες είναι σε πλήρη δράση. Όλοι όσοι έχουν δέκτες HDTV έχουν να αντιμετωπίσουν το παράδοξο της προβολής Υψηλής Ευκρίνειας και του απλού στερεοφωνικού ήχου. Τον ήχο των Γερμανικών καναλιών ελεύθερης μετάδοσης (ZDF, Das Erste) δεν μπορούν να τον ανταγωνιστούν τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας. Επιπλέον η μετάδοση στα αραβικά για τα ελεύθερα κανάλια δεν ηχεί όμορφα στα ακούσματά μας. Και δυστυχώς δεν έχουμε την δυνατότητα του Ελληνικού σχολιασμού.
-Υπάρχει λύση στη σωρεία των απαιτήσεων μας;
-Νομίζω ότι την βρήκα!!!
Δεν είναι υψηλού κόστους διότι για μας τους δορυφοριομανείς υπάρχουν πάντα σε περίσσευμα τα αναγκαία υλικά και εξαρτήματα. Έχουμε ένα ξεχασμένο πιάτο, lnb και δορυφορικό δέκτη; Ασφαλώς!!! Δεν πιστεύω και να πετάξατε τον στερεοφωνικό ενισχυτή και τα ηχεία που χρησιμοποιήσατε πριν την τελευταία αναβάθμιση; Η αποθήκη πρέπει είναι χώρος ενθυμίων υψηλής τεχνολογίας. Βέβαια χρειαζόμαστε και ένα δέκτη υψηλής ευκρίνειας. Υποθέτουμε ότι τον έχουμε.
Η κεραία που χρησιμοποιώ είναι κινητή. Έτσι μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω επιλογή του δορυφόρου που με ενδιαφέρει. Στις 36 μοίρες, ART World Cup HD Sesat 36 E 11057 H 27500 3/4 FTA, έχουμε ένα FTA HDTV feed χωρίς ήχο. Δεν είναι άσχημη η επιλογή. Το σήμα μεταφέρεται στον humax 2000 και από εκεί με καλώδια συνιστωσών στον προβολέα. Είναι 1270 * 720 αλλά κάνει καλά τη δουλειά του. Από εικόνα πάμε καλά. Από ήχο όμως;
Εδώ έρχεται το δεύτερο πιάτο 1.20 offset κεντραρισμένο στον Astra με παράκεντρο στον HotBird. Ο ηρωικός humax ή ο νεότερος DM 500 αναλαμβάνουν να συντονισθούν στα Γερμανικά κανάλια και να στείλουν τον φανταστικό ήχο με οπτική ίνα στο HiEnd. Αν μάλιστα γνωρίζουμε γερμανικά το έργο μας τελείωσε εδώ. Στην περίπτωση που μας ενοχλεί ο Γερμανικός σχολιασμός φροντίζουμε να ελαχιστοποιήσουμε την ένταση στο κεντρικό ηχείο. Έχουμε όμως πετύχει άριστο περιβάλλον σταδίου στο χώρο μας. Ο δεύτερος DM7020 αποκωδικοποιεί την ΝΕΤ μέσω της φίλης μας. Ο ήχος αποστέλλεται στο ξεχασμένο στέρεο που σε μια κρίσιμη στιγμή μας δείχνει τα δόντια του. Πεντακάθαρος μονοφωνικός ήχος από το κρατικό κανάλι. Δεν είναι λίγο αυτό.
Ακούμε και βλέπουμε αυτό που θέλουμε. Το συννημένο σχήμα μπορεί να βοηθήσει.
Για όσους έχουν χρόνο καλή επιτυχία.

και για την αντιγραφή thou.vou

ΥΓ Δεν γνωρίζω πως να περάσω το σχήμα. Το insert image δεν μου δίνει δυνατότητα ανεβασματος

Reaction score
0
Είναι σε non public forum. Αν θέλεις δώσε μου ένα link και οδηγίες να το ανεβάσω.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μπορείς να κάνεις αποθήκευση ως εικόνα το σχήμα και να το ανεβάσεις σε ένα public site για φωτογραφίες όπως π.χ. το photobucket.com. Από εκεί απλά προσθέτεις το link της φωτογραφίας όταν κάνεις post στο avsite...

Εναλακτικά μπορεί να κάνεις δεξί κλικ στο σχήμα και να πατήσεις αντιγραφή τοποθεσίας εικόνας... αρκεί να τελειώνει το όλο Link σε jpg ή άλλη κατάληξη φώτο... μετά στο avsite στο Post προσθέτεις την εικόνα...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef