XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Reaction score
1.988
Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Το xtreamer που υπάρχει στο Πλαισιο, διαθέτει ασύρματη δικτύωση μέσω usb και ειναι σχετικά αθόρυβο (δεν έχει το πρόβλημα με τον ανεμιστήρα που είχαν τα πρώτα κομμάτια) σωστα?

Για κάποιον που δεν θέλει να ''ψαχτεί'' πολύ, είναι εύκολη η εγκατάσταση του, το streamαρισμα αρχείων και η τοποθέτηση εσωτερικού δίσκου?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Το xtreamer που υπάρχει στο Πλαισιο, διαθέτει ασύρματη δικτύωση μέσω usb και ειναι σχετικά αθόρυβο (δεν έχει το πρόβλημα με τον ανεμιστήρα που είχαν τα πρώτα κομμάτια) σωστα?

Για κάποιον που δεν θέλει να ''ψαχτεί'' πολύ, είναι εύκολη η εγκατάσταση του, το streamαρισμα αρχείων και η τοποθέτηση εσωτερικού δίσκου?
Δεν το έχω πάρει το δικό μου από Πλαίσιο αλλά λογικά πρέπει να έχει μέσα την κεραία. Επίσης, το δικό μου είναι σχετικά αθόρυβο, στα αυτιά μου δεν ακούγεται από τη θέση θέασης (2 μέτρα μακρυά περίπου). Από ότι ξέρω, η πρώτη φουρνιά είχε θορυβώδη ανεμιστήρα.

Η εγκαταστασή του είναι εύκολη. Εσωτερικό σκληρό δεν έχω βάλει αλλά λογικά πρέπει να είναι εύκολη.
Το streaming ενσύρματα πρέπει να είναι πιο εύκολo από ότι ασύρματα. Το firmware 2.0.2 μου δούλευε καλύτερα ασύρματα μέσω nfs.

Reaction score
1.988
Απάντηση: Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρ

Δεν το έχω πάρει το δικό μου από Πλαίσιο αλλά λογικά πρέπει να έχει μέσα την κεραία. Επίσης, το δικό μου είναι σχετικά αθόρυβο, στα αυτιά μου δεν ακούγεται από τη θέση θέασης (2 μέτρα μακρυά περίπου). Από ότι ξέρω, η πρώτη φουρνιά είχε θορυβώδη ανεμιστήρα.

Η εγκαταστασή του είναι εύκολη. Εσωτερικό σκληρό δεν έχω βάλει αλλά λογικά πρέπει να είναι εύκολη.
Το streaming ενσύρματα πρέπει να είναι πιο εύκολo από ότι ασύρματα. Το firmware 2.0.2 μου δούλευε καλύτερα ασύρματα μέσω nfs.
Φίλε μου σ'ευχαριστώ.
Έκανα μια βόλτα εχθές και πήγα από το πλαίσιο όπου μου επιβεβαίωσαν ότι μέσα στο πακέτο υπάρχει η κεραία για το ασύρματο. Είμαι πολύ κοντά στο να το αποκτήσω.

Θέλω να το συνδέσω ενσύρματα αλλά έχω ήδη έναν Dreambox που χρησιμοποιεί την πρίζα δικτύου. Αν βάλω 2ο switch (router->switch->priza->switch->xtreamer & dreambox) θα επηρεαστεί η λειτουργία του? (μετά σαν λύση θα είναι η ασύρματη αν δεν παίξει έτσι).

Μέσω nfs φαντάζομαι ότι θα θέλει σετάρισμα και το pc κλπ....κλπ....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλ

Φίλε μου σ'ευχαριστώ.
Έκανα μια βόλτα εχθές και πήγα από το πλαίσιο όπου μου επιβεβαίωσαν ότι μέσα στο πακέτο υπάρχει η κεραία για το ασύρματο. Είμαι πολύ κοντά στο να το αποκτήσω.

Θέλω να το συνδέσω ενσύρματα αλλά έχω ήδη έναν Dreambox που χρησιμοποιεί την πρίζα δικτύου. Αν βάλω 2ο switch (router->switch->priza->switch->xtreamer & dreambox) θα επηρεαστεί η λειτουργία του? (μετά σαν λύση θα είναι η ασύρματη αν δεν παίξει έτσι).

Μέσω nfs φαντάζομαι ότι θα θέλει σετάρισμα και το pc κλπ....κλπ....
Δεν καταλαβαίνω τι συνδέσεις έχεις ήδη κάνει...αλλά γιατί 2ο swich? Το switch που έχεις ήδη...πόσες πόρτες έχει ? 5 ? 8 ?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλ

Δεν καταλαβαίνω τι συνδέσεις έχεις ήδη κάνει...αλλά γιατί 2ο swich? Το switch που έχεις ήδη...πόσες πόρτες έχει ? 5 ? 8 ?
έχει πρίζα στη μέση άρα μάλλον πρέπει να παίζει ένα καλώδια ανάμεσα PC - dreambox & xtreamer.

Τωρα που το σκέφτομαι, η σύνδεση θα πρέπει να είναι:
router --> πρίζα --> switch --> dreambox
12345678901234567890|--> xtreamer

(τα νουμερα τα έβαλα για να δείξω ότι πάνω στο switch θα είναι τα xt & db)
(πως αλλάζω χρώμα στα γράμματα;)

Reaction score
0

έχει πρίζα στη μέση άρα μάλλον πρέπει να παίζει ένα καλώδια ανάμεσα PC - dreambox & xtreamer.

Τωρα που το σκέφτομαι, η σύνδεση θα πρέπει να είναι:
router --> πρίζα --> switch --> dreambox
12345678901234567890|--> xtreamer

(τα νουμερα τα έβαλα για να δείξω ότι πάνω στο switch θα είναι τα xt & db)
(πως αλλάζω χρώμα στα γράμματα;)
Xmmm...μεγάλο μειονέκτημα η πρίζα....Εγώ έχω κάνει εξωτερική - δυστυχώς - καλωδίωση χρησιμοποιώντας καναλάκι λευκό για να βάλω μέσα το καλώδιο και δεν φαίνεται καθόλου..

Reaction score
1.988

Έχουμε και λέμε:
Το ρουτερ είναι εγκατεστημένο κεντρικά στο πατάρι. Εκεί καταλήγουν όλα τα καλώδια του σπιτιού που αφορούν τηλέφωνο/δίκτυο (όλη η καλωδίωση είναι cat5 και οι πρίζες είναι δικτυακές).
Eνα καλώδιο συνδέει το ρούτερ με switch (5 θέσεων) .
Απ'αυτό ένα καλώδιο καταλήγει σε πρίζα στο γραφείο (PC) και άλλο καλώδιο καταλήγει σε πρίζα στο καθιστικό (DREAMBOX). (έχω παρεμβάλει switch για να έχω μελλοντικά έτοιμες θέσεις αν θέλω να μετατρέψω και άλλη πρίζα από τηλ/κη σε δικτύου)

Το Xtreamer λοιπόν θα τοποθετηθεί δίπλα στον δορ. δέκτη στο καθιστικό. Γιαυτό και αν συνδεθεί ενσύρματα πρέπει να παρεμβληθεί νέο switch για να κουμπόσουν πάνω του Media player & DVB-S.
Αν με αυτόν τον τρόπο σύνδεσης λειτουργούν σωστά και τα 2 μηχανήματα, θεωρώ ότι είναι το ιδανικό από πλευράς ταχυτήτων-φορτίου δικτύου.
Αν δεν παίξει, μένει ο δέκτης ως έχει και το εκάστοτε MP θα συνδεθεί ασύρματα...(και εκεί θα έχουμε να λέμε για nfs και λοιπά....)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Έχουμε και λέμε:
Το ρουτερ είναι εγκατεστημένο κεντρικά στο πατάρι. Εκεί καταλήγουν όλα τα καλώδια του σπιτιού που αφορούν τηλέφωνο/δίκτυο (όλη η καλωδίωση είναι cat5 και οι πρίζες είναι δικτυακές).
Eνα καλώδιο συνδέει το ρούτερ με switch (5 θέσεων) .
Απ'αυτό ένα καλώδιο καταλήγει σε πρίζα στο γραφείο (PC) και άλλο καλώδιο καταλήγει σε πρίζα στο καθιστικό (DREAMBOX). (έχω παρεμβάλει switch για να έχω μελλοντικά έτοιμες θέσεις αν θέλω να μετατρέψω και άλλη πρίζα από τηλ/κη σε δικτύου)

Το Xtreamer λοιπόν θα τοποθετηθεί δίπλα στον δορ. δέκτη στο καθιστικό. Γιαυτό και αν συνδεθεί ενσύρματα πρέπει να παρεμβληθεί νέο switch για να κουμπόσουν πάνω του Media player & DVB-S.
Αν με αυτόν τον τρόπο σύνδεσης λειτουργούν σωστά και τα 2 μηχανήματα, θεωρώ ότι είναι το ιδανικό από πλευράς ταχυτήτων-φορτίου δικτύου.
Αν δεν παίξει, μένει ο δέκτης ως έχει και το εκάστοτε MP θα συνδεθεί ασύρματα...(και εκεί θα έχουμε να λέμε για nfs και λοιπά....)
Αρα θα βάλεις ένα switch έτσι όπως το λές . Ετσι τόχω κι εγώ . Και οι 8 θέσεις πιασμένες...Το καλώδιο όμως έπρεπε να το κάνεις CAT 5 e !! Να σηκώνει gigabit...

Reaction score
0
Νέο firmware:
What's new in this firmware
Improvements:

1. Web GUI NFS mount option .

- NFS mount is back in Web GUI.

- To mount a local directory input any name.

- The mounted directory will be visible in “Favorites” menu.

2. OSD font size increased 10%~20%.

3. File navigation speed increased for “Photos” tab.

Bugs Fixed:

4. User font selection bug.

5. External subtitle(ASS) detection bug.

6. Strange symbol displayed for missing character from user defined font.

7. Network shortcut login bug in “Favorites” menu.

Downloading
Download it here:
http://gator884.hostgator.com/~xtreamer/Xtreamer_2.1.2.zip

Reaction score
0
Έβαλα το 2.1.2, έπαιξα μαζί του και το έβγαλα για να γυρίσω στην 2.0.2 που θεωρώ και πιο σταθερή έκδοση.
Ένα πρόβλημα που μου εμφάνισε είναι ένα restart όταν έπαιζε μία ταινία ανάλυσης 720p.

Reaction score
1.988

Αν συνδεθεί εξωτερικός σκληρός, πρέπει αυτός να έχει δική του τροφοδοσία?

Κατί τέτοιο δηλαδή θα παίζει κανονικά?

Ρωτώ επειδή εσωτερικό υποστηρίζει μέχρι 500άρι, οπότε αν θέλει κάποιος να μεγαλύτερο δίσκο, θα πρέπει να υπολογίζει και εξτρά καλώδια στον χώρο για ρεύμα...

Reaction score
0

Αν συνδεθεί εξωτερικός σκληρός, πρέπει αυτός να έχει δική του τροφοδοσία?

Κατί τέτοιο δηλαδή θα παίζει κανονικά?

Ρωτώ επειδή εσωτερικό υποστηρίζει μέχρι 500άρι, οπότε αν θέλει κάποιος να μεγαλύτερο δίσκο, θα πρέπει να υπολογίζει και εξτρά καλώδια στον χώρο για ρεύμα...
Θα παίξει μια χαρά. Αλλά γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο? Επιβαρύνεται το μηχανάκι . Εγώ σου προτείνω να πάρεις δίσκο με δική του τροφοδοσία. Εγώ έχω 2 του 1 τερα με δικη τους τροφοδοσία ...

Reaction score
1.988

Τελικά αγόρασα το μηχανάκι και για αρχή αγόρασα εναν 500αρι εσωτερικό.

Περασα την τελευταία αναβάθμιση. Δίκτυο μέσο της ethernet βλέπει μια χαρα, βρίσκει τους κοινόχρηστους φακέλους στο pc, διαβάζει avi, mp3, αλλά σε vob μου έκανε λίγα νερά...(μέσο δικτύου πάντα)

Όταν πάω να σετάρω το ασύρματο ενώ βρίσκει το δίκτυο και του βάζω το κλειδί, δεν κάνει δουλειά.... DHCP not found!....αυτό ειναι το μύνημα που βγάζει....!

Καμιά ιδέα?

Reaction score
801

restart σε xtreamer αλλα και στο ρουτερ.

Reaction score
0

Τελικά αγόρασα το μηχανάκι και για αρχή αγόρασα εναν 500αρι εσωτερικό.

Περασα την τελευταία αναβάθμιση. Δίκτυο μέσο της ethernet βλέπει μια χαρα, βρίσκει τους κοινόχρηστους φακέλους στο pc, διαβάζει avi, mp3, αλλά σε vob μου έκανε λίγα νερά...(μέσο δικτύου πάντα)

Όταν πάω να σετάρω το ασύρματο ενώ βρίσκει το δίκτυο και του βάζω το κλειδί, δεν κάνει δουλειά.... DHCP not found!....αυτό ειναι το μύνημα που βγάζει....!

Καμιά ιδέα?
από σήμα πως πάει; είναι δυνατό;

μπορεί να φταίει και το ρουτερ. εμένα μου έβγαλε την πίστη το ρουτερ μέχρι που το router. Συνέχεια του έκανα restart και κάποιες φορές του έκανα reset για να δεχτεί το xtreamer. Γενικά το router μου είχε ένα θέμα με όλες τις ασύρματες συσκευές.

Η κεραία στο xtreamer μπορεί να μην πατάει καλά. Εγώ του έβαλα επέκταση σε USB όπου το βύσμα που πάει στο μηχάνημα είναι πιο λεπτό από αυτό της κεραίας και τώρα δε στριμώχνονται με το βύσμα από τον εξωτερικό δίσκο.

Reaction score
1.988

Θα δοκιμάσω με τα restart το απογευμα που θα είμαι σπίτι. Το σήμα είναι δυνατό.

Σε γενικές γραμμές δεν έχω πρόβλημα με την ασύρματη λειτουργία του ρουτερ. Συνδέω ασύρματα laptop, 1 pc (από τα 2) και εκτυπωτή, όλα με πολύ δυνατό σήμα και χωρίς προβλήματα.

Θα το παλέψω το απόγευμα και θα δούμε....!
Πάντως όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες δείχνουν άψογές!

Reaction score
2

Μπορεί κάποιος να δώσει οδηγό πως βλέπει το Xtreamer τους κοινόχρηστους φάκελους γιατί δεν το καταφέρνω με τίποτα.

Reaction score
0

Μπορεί κάποιος να δώσει οδηγό πως βλέπει το Xtreamer τους κοινόχρηστους φάκελους γιατί δεν το καταφέρνω με τίποτα.
Υπάρχει οδηγός http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=990743&postcount=110 μέσω NFS

Reaction score
0

Θα δοκιμάσω με τα restart το απογευμα που θα είμαι σπίτι. Το σήμα είναι δυνατό.

Σε γενικές γραμμές δεν έχω πρόβλημα με την ασύρματη λειτουργία του ρουτερ. Συνδέω ασύρματα laptop, 1 pc (από τα 2) και εκτυπωτή, όλα με πολύ δυνατό σήμα και χωρίς προβλήματα.

Θα το παλέψω το απόγευμα και θα δούμε....!
Πάντως όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες δείχνουν άψογές!
έχεις ενεργό το DHCP;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss