XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Reaction score
20.810
Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Για όσους αρέσουν οι πειραματισμοί και οι δοκιμές υπάρχει και νέα beta, η 2.4 b3

Δεν την δοκίμασα ακόμα, και έτσι δεν μπορώ να εγγυηθώ για την καλή λειτουργία της.

Reaction score
0

Βασικά για να εξαλείψουμε κάθε πιθανότητα κάνε τα εξής
-κατέβασε mkv που να περιέχει "μόνο" DTS 5.1 ήχο
-Τσέκαρε την παραπάνω ρύθμιση "Ρυθμίσεις > A/V -> Ψηφιακή έξοδος -> DTS/AC3 5.1 CH"
-Αν ο ενισχυτής έχει επιλογές auto, dts, dolby βάλε τον στο dts
και κάνε αναπαραγωγή το αρχείο.

Σε περίπτωση που έχει πάλι πρόβλημα τότε θα πρέπει να δοκιμάσεις να ξαναπεράσεις fw με την σειρά (πρώτα το 2.1.1 - restore default - 2.3 - restore default - 2.3.1 - restore default)
Λοιπόν το τσέκαρα και δεν υπάρχει τέτειο θέμα . Η ρύθμηση είναι στο DTS/AC3 5.1 και οταν παίζει ταινια με DTS δεν εχω ήχο εκτός αν το βάλω σε 2.1 . Όσο για το Home Cinema δεν νομιζω να έχει καποια τέτεια επιλογή αλλαγής απο DTS se Dolby , απο ότι καταλαβα το κάνει αυτόματα αφου όταν παίζει Dolby το αναγνωρίζει ως Dolby .
Τώρα για το firmware σίγουρα θα παίξει ρόλο ;

Τέλος παντων σε λιγο θα έχω στα χέρια μου και το WD TV και θα το δοκιμάσω και αυτό αλλά κατι μου λέει οτι δεν θα έχω αποτέλεσμα . Μήπως θα πρέπει να ελέγξω καλήτερα το Home cinema μου και τις επιλογες που έχει ; (παντως ειναι σίγουρο πως υποστιριζει DTS )

Reaction score
20.810

Σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στο manual (σελίδα 57, specifications - amplifier section), στην οπτική είσοδο υποστηρίζεται μόνο PCM και Dolby Digital,

Code:
AMPLIFIER SECTION

RMS TTL Power Output1000W
Front Ch 125W per channel (3 ≠), 1kHz, 10% THD
Surround Ch 125W per channel (3 ≠), 1kHz, 10% THD
Center Ch 250W per channel (3 ≠), 1kHz, 10% THD
Subwoofer Ch 250W per channel (3 ≠), 100Hz, 10% THD
DIN TTL Power Output470W
Front Ch65W per channel (3 ≠), 1kHz, 1.0% THD
Surround Ch65W per channel (3 ≠), 1kHz, 1.0% THD
Center Ch105W per channel (3 ≠), 1kHz, 1.0% THD
Subwoofer Ch105W per channel (3 ≠), 100Hz, 1.0% THD
Audio Input
AUX k 1

[B]Digital Audio Input
Optical k 2
Sampling frequency 32kHz, 44.1kHz, 48kHz
Audio Format PCM, Dolby Digital[/B]
Το ίδιο φαίνεται και στην σελίδα 10, στο TV Connections -> Tips

To enjoy TV audio from this home theater system’s speakers
*1 You can enjoy the audio from your TV through this home theater system’s speakers by connecting to the “AUX(TV)” terminal or

“OPTICAL 1(TV)” terminal. (> 27)

*2 This is the preferred connection for best sound and true surround sound depending on your television.
This unit can decode the surround signals received from your TV. Refer to the operating instructions for the TV for the settings
necessary to output its audio from the digital audio output to your home theater system. Only Dolby Digital and PCM can be played
with this connection.

–After making this connection, make settings to suit the type of audio from your digital equipment (> 27).
Οπότε μάλλον άδικα παιδεύεσαι να βρεις λύση, αφού δεν υπάρχει ουσιαστικά πρόβλημα...

Reaction score
0

Σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στο manual (σελίδα 57, specifications - amplifier section), στην οπτική είσοδο υποστηρίζεται μόνο PCM και Dolby Digital,

Code:
AMPLIFIER SECTION

RMS TTL Power Output1000W
Front Ch 125W per channel (3 ≠), 1kHz, 10% THD
Surround Ch 125W per channel (3 ≠), 1kHz, 10% THD
Center Ch 250W per channel (3 ≠), 1kHz, 10% THD
Subwoofer Ch 250W per channel (3 ≠), 100Hz, 10% THD
DIN TTL Power Output470W
Front Ch65W per channel (3 ≠), 1kHz, 1.0% THD
Surround Ch65W per channel (3 ≠), 1kHz, 1.0% THD
Center Ch105W per channel (3 ≠), 1kHz, 1.0% THD
Subwoofer Ch105W per channel (3 ≠), 100Hz, 1.0% THD
Audio Input
AUX k 1

[B]Digital Audio Input
Optical k 2
Sampling frequency 32kHz, 44.1kHz, 48kHz
Audio Format PCM, Dolby Digital[/B]
Το ίδιο φαίνεται και στην σελίδα 10, στο TV Connections -> Tips

Οπότε μάλλον άδικα παιδεύεσαι να βρεις λύση, αφού δεν υπάρχει ουσιαστικά πρόβλημα...
Το διάβασα και απλα δεν μπορώ να το πιστέψω .Η πλάκα είναι οτι λιγο νωρίτερα το δοκίμασα σε ένα παλιό Home Theater που είχα και το αναγνώρισε χωρίς πρόβλημα!! κι όμως πλήρωσα 700 ευρώ για να μην βλέπω τις μισές ταινιές ;; Έχω ξενερώσει απίστευτα . Αγοράζεις κάτι ποιοτικό και δεν έχει στοιχειώδεις επιλογες .
Άλλος τρόπος δεν υπάρχει έτσι ; Ίσως με Firmware update ;

Reaction score
0

Το διάβασα και απλα δεν μπορώ να το πιστέψω .Η πλάκα είναι οτι λιγο νωρίτερα το δοκίμασα σε ένα παλιό Home Theater που είχα και το αναγνώρισε χωρίς πρόβλημα!! κι όμως πλήρωσα 700 ευρώ για να μην βλέπω τις μισές ταινιές ;; Έχω ξενερώσει απίστευτα . Αγοράζεις κάτι ποιοτικό και δεν έχει στοιχειώδεις επιλογες .
Άλλος τρόπος δεν υπάρχει έτσι ; Ίσως με Firmware update ;
Α ξέχασα . Με το pcm τι παίζει ακριβώς ; Αν καταλαβα καλά στέλνει αναλογικά το σήμα στον κοδικοποιητή έτσι ; Μήπως μπορει να γίνει κάτι απο εκεί ;;;

Reaction score
20.810

Νομίζω ότι pcm είναι η διαμόρφωση που δίνουν οι οπτικές/coaxial εξόδοι από συσκευές όπως τα CD player, δε νομίζω να κάνει για κάτι άλλο...

Reaction score
0

Νομίζω ότι pcm είναι η διαμόρφωση που δίνουν οι οπτικές/coaxial εξόδοι από συσκευές όπως τα CD player, δε νομίζω να κάνει για κάτι άλλο...
Δηλαδή ο μόνος τρόπος θα ήταν αν έβγαζε η panasonic ενα update στο firmware στο οποιο αν είναι δυνατόν(μαλλον δεν ειναι) θα έκανε εφικτή την λειτουργία DTS απο την οπτική .

Reaction score
0
Προσπαθησα να διαβασω ολα τα posts,αλλα διαφωτιστε με λιγο γτ δν καταλαβα..στο xtreamer διωρθωθηκε το προβλημα με τις ματροσκες που ειναι ενσωματωμενοι οι υποτιτλοι,με τις αναβαθμισεις?εμφανιζονται κανονικα?

Reaction score
20.810

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με υπότιτλους, αντιθέτως αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ καλή υποστήριξη τους από το Xtreamer.

Reaction score
0

Παιδια με το Xtreamer μπορω να κάνω streaming οποιοδήποτε αρχείο (mkv klp..) ;.Βασικά έιναι δυνατόν να κάνω share στο τοπικο δίκτυο τους φακέλους που θέλω και το Xtreamer να τα αναγνωρίζει και να τα επεξεργάζεται όπως όταν συνδέω τον εξωτερικό σκληρό μου ; ; Έχει καταντήσει λίγο βαρετό να κάνω συνέχεια copy paste απο το pc στο σκληρο τα αρχεια που θέλω και ιδιαίτερα οταν πρόκειται για HD ταινίες που είναι τεράστιες .
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος παραπέμποντας με σε κάποιο λινκ η κατι παρόμοιο ;
Να προσθέσω επίσης οτι έχω προσπαθήσει να λειτουργήσω το TWONKY media και το TVersity τα οποια κανουν streaming και το υποστιρίζει και η TV (μεσω ethernet) αλλά απλα παίζουν μουσική και video τα περισσότερα εκ των οποιων είναι divx avi mpeg και οχι mkv ή κατι σε HD και νομιζω πως δεν υπαρχει υποστηριξη για υποτιτλους .
Αυτα για την ώρα ,οποιαδηποτε βοήθεια θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα :)

Reaction score
20.810

Φυσικά και γίνεται αυτό που λες, και μάλιστα θα έλεγα ότι είναι πάρα πολλοί οι χρήστες που βλέπουν με streaming από διαμοιραζόμενους φακέλους σε τοπικό δίκτυο. Από την πλευρά του Xtreamer δεν έχεις πολλά πράγματα να κάνεις, τουλάχιστον με όλα τα τελευταία firmware. Κάνε απλά share όποιον φάκελο θέλεις στον υπολογιστή σου και πήγαινε στο Xtreamer > Πολυμέσα > Network Shares και θα δεις εκεί τους φακέλους αυτόματα. Αν τυχόν έχεις windows 7 ή vista και ενώ κάνεις κανονικά τα share δεν εμφανίζονται στο Xtreamer, κοίταξε τις παρακάτω οδηγίες,

http://shop.xtreamer.net/Support/qu...ing+Windows+XP{47}Vista{47}7{47}Server+shares
http://shop.xtreamer.net/Support/questions/82/How-to: Enable file sharing on Windows Vista?
http://shop.xtreamer.net/Support/qu... file sharing on Windows Vista Basic Edition?

Reaction score
0

Καλά το είχα ξεχάσει εντελώς οτι μπορούσα να κάνω share αλλα δεν ήξερα οτι το υποστίριζε το Xtreamer.Είναι και ο βασικός λόγος για να το αγοράσεις πιστεύω . Το δοκίμασα με XP έγινε οπως είπες .Ένα απλο share στο pc και ολα έτοιμα . Βέβαια σε 1080p αρχεια δεν πήγαινε και σφαίρα αλλά να υποθέσω οτι φταίει λόγω Wireless δικτύου ή αδυναμίας του Η/Υ μου γιατι το συγκεκριμενο share έγινε απο Pentium 4 3.2 ghz 1g ram .... θα δοκιμασω και απο το laptop και θα δω . Για ότι άλλες εφαρμογές έχει το Xtreamer θα ήθελα πολυ να ξέρω .
Για παράδειγμα μπορείς να δεις HD video απο το youtube ? Όπως επίσης πως βάζω τους δικούς μου ραδιοσταθμούς ;
Πάντως αν και ξενέρωσα στην αρχή με το interface του κλπ(είχα το WD TV) αρχίζω και εκτιμώ όλο και περισσότερο τις δυνατότητες του xtreamer !!!!

Σε ευχαριστώ πολύ φιλε για την βοηθειά σου και πάλι !!!

Reaction score
20.810

HD video ειδικά από το youtube, μάλλον όχι. Όχι επειδή δεν μπορεί τo μηχάνημα, αλλά είναι ρυθμισμένο να κατεβάζει τα απλής ανάλυσης βίντεο από το youtube (δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει εύκολα αυτό). Αν θέλεις να δεις όμως HD βίντεο από το internet μπορείς να εγκαταστήσεις το πακέτο με τα script από εδώ, που δίνει περιεχόμενο και σε HD (trailer, κάποια βίντεο για φύση, κλπ). Στα script περιλαμβάνεται και η δυνατότητα αλλαγής skin στην αρχική οθόνη (Διαδίκτυο>Custom RSS>Live TV & Tools>RSS Skin Manager)

http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=180&t=12253

Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση. Όντως με ασύρματο και samba shares υπάρχουν προβλήματα με βίντεο που έχουν υψηλό bitrate. Μπορείς να κάνεις μία δοκιμή μήπως βελτιωθεί η ταχύτητα, βάζοντας την κεραία/αντάπτερ με μία επέκταση καλωδίου usb στο Xtreamer, πιθανά να δημιουργεί κάποιες παρεμβολές όταν είναι απευθείας στην USB, τουλάχιστον αναφέρονται βελτιώσεις με το καλώδιο (κι εγώ όταν το δοκίμασα δούλευε καλύτερα με την επέκταση καλωδίου). Από την άλλη με samba θα έχεις έτσι κι αλλιώς μειωμένη ταχύτητα, οπότε θα μπορούσες να δοκιμάσεις και nfs shares, με την διαδικασία που αναφέρεται σε αυτόν τον οδηγό (κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστούν οι ρυθμίσεις που περιγράφονται από το web interface, στα τελευταία firmware το Xtreamer βρίσκει αυτόματα τα nfs shares),

http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=11&t=1686

Το σίγουρο πάντως είναι ότι με ενσύρματη σύνδεση δικτύου δουλεύει καλύτερα και χωρίς προβλήματα το streaming.

Τέλος για ραδιοφωνικούς σταθμούς, ρίξε μια ματιά εδώ
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=24&t=12413
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=11&t=5729

Reaction score
0

Για το youtube δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το κανουν .Η τηλεοραση μου έχει τετειες υπηρεσίες απο μονη της (Viera Cast) αλλά χάνει το νόημα να μην έχεις HD πιστεύω σε μεγάλη TV. Όσο για τα υπόλοιπα θα το τσεκάρω και θα δω πως πάει . Επέκταση καλωδίου έχω και θα το δοκιμάσω και καλόδιο εχω για ενσύρματο αλλά το πρόβλημα είναι ότι και πάλι ο Η/Υ δεν θα είναι ενσήρματα αλλα ασυρματα συνδεδεμένος οπότε θα έχω κάποιο αποτέλεσμα ;
Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι οι πληροφορίες σου είναι υπερπολύτιμες !!! :)

Reaction score
0

Λοιπόν χρησιμοποίησα επέκταση καλωδίου και όντως πηγε πιο γρήγορα. Όμως σε 1080 είχε ακόμα κάποια κολλήματα οπότε θα δοκιμάσω και NFS shares . Το δοκίμασα και ενσύρματα αλλά τότε δεν έβλεπε τα αρχεία που είχα κάνει share .
Το ράδιο λειτούργησε και αυτό πολύ καλά εκτός του ότι δεν αναγνωρίζει τα FONTS και τέλος το λινκ που μου έστειλες για τα CUSTOM RSS FEED πως ακριβώς θα το λειτουργήσω ; Εγκατέστησα το Movie Jukebox όπως ακριβώς έλεγε στις πληροφορίες (δημιούργησα και το My_Library.xml είδε και τις ταινίες μου τις εκανε σε index.htm )αλλά κάτι πρέπει να χάνω γιατί πως υποτίθεται οτι θα το δει το Xtreamer αφου δεν κάνω κάτι αλλο . Και κάτι τελευταίο , στο Xtreamer όταν επιλέγω internet-> custom rss μου βγαζει error 404 .

Reaction score
0

Το έλυσα το πρόβλημα με το CUSTOM RSS FEED .Τον εξωτερικο σκληρο μου (μαλλον επειδή τον έκανα partition) τον αναγνωριζε ως sda2 και sda5 .Με το που άλλαξα σκληρό και ακολεύθησα τα βηματα απο το λινκ
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=180&t=12253 όλα πήγαν καλά.
Βρήκα και ένα προγραμματάκι που μπορεί να φανεί χρήσιμο καθώς απλοποιεί τα πράγματα εισαγωγής rss klp. Xtfeeder λεγεται

http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=123&t=12628&start=0

Reaction score
0

Τελικά το δουλεψα ως εξής : Αντέγραψα τα scripts σε ενα στικακι και το έτρεξα.Δούλεψε καλήτερα απο τον σκληρό ,όμως και στις δύο περιπτώσεις δεν μπορούσα να δω τα LIVE κανάλια . Τι μπορεί να συμβαίνει ; Εγκατεστημένο εχω το fw v2.3.1 boot 12 . Την 2.4 beta 3 που θα την βρω γιατι τα λινκ δεν δουλεύουν .

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef