XTZ Divine

Reaction score
13
Απάντηση: Re: Απάντηση: XTZ Divine

Αυτό πλάκα πλάκα πως να φτιάχνεται;
Εδώ ο Zingali λέει ότι φτιάχνεται από ένα συμπαγές κομμάτι λεύκας (poplar), αλλά στο παλιό του site που είχε φωτογραφίες από τη κατασκευή των κορνών, είχα δεί να κολλά μερικά φύλλα ξύλου μεταξύ τους (σε στρώματα) και μετά από κάποιο χρόνο "ωρίμανσης", να τα διαμορφώνει σε omniray (σε ξυλότορνο προφανώς ή φρέζα;). Στη πατέντα του (βλ. link παραπάνω), δίνει κάποιες πληροφορίες επιπλέον, όπως π.χ. ότι το ξύλο δε πρέπει να έχει ρόζους...

In 1995, following years of extensive research, the revolutionary OMNIRAY HORN was born. Of circular shape, the OMNIRAY HORN is carved on a piece of solid wood (Poplar). Its exponential curve characteristics as well as throat depth (Patented Worldwide) guarantee the most accurate reproduction of mid and high frequencies available today. With an OMNIRAY HORN, the acoustic image and the timbre of musical instruments is reproduced with uncanny fidelity, perfectly restoring the "live" scenery with all its dynamic qualities in a fashion never possible before.

Reaction score
1.772
Απάντηση: XTZ Divine

1000 watts nominal , 2000max , λέει , βέβαια λέει και continuοus ,αλλά υποθέτω οτι εννοεί music power στο continuous. Αυτό που με ξαφνιάζει όμως είναι άλλο.
Τα 12ιντσα εχουν ευαισθησία 95db έκαστο. Αρα τα 2 μαζί 98. Η κόρνα απο την άλλη , η μάλλον το compression driver 107 db νομίζω. Τα 102 db που δίνει στο ηχείο πως προκύπτουν?
Εντάξει την κόρνα μπορεί να την κόψει με διαιρέτη , με οτι θέλει. Τα 12ιντσα όμως δεν μπορεί να τα γκαζώσει απο ευαισθησία.Και δεν παίζει να ανεβαίνει η ευαισθησία τους 4 db απο το κροσάρισμα με τίποτα , μιας και τα κροσάρει όπως λέει και η b&c.Αρα κάπου δεν μας τα λέει καλά ο mr zingaliς .

οχι τα επαγγελματικα οταν λενε AES εννοουν ροζ θορυβο 125hz-8khz για δυο ωρες
ο ροζ θορυβος εχει 6db headroom οποτε το max στιγμιαια εινα 4x δηλ. 4000watt
ενω το continues ειναι το μεγιστο peak που αντεχουν για 100ωρες.
τα Rms που εχουμε συνηθιση εμεις ειναι 20-30% 700-800watt δηλ.
κατα τα αλλα εχεις δικιο πρεπη να ειναι 98db πραγματικα.
μπορη να υπολογιζη και την ενισχυση του πισω τοιχου που ετσι παη 101db

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Η κόρνα γίνεται εύκολα σε μηχάνημα CNC .Δίνεις διαστάσεις απο κάποιο πρόγραμμα CAD και στο κόβει-σκαλίζει με ακρίβεια χιλιοστού.Και στην Κόρινθο έχουμε τέτοιο μηχάνημα και καλό μάστορα να σου κάνει παπάδες.Ψήνεσαι ?:107:

Reaction score
5.615
Re: Απάντηση: XTZ Divine

Καλά που δεν πήρα τα Divine σε piano black. Σαν νεκροφόρες θα ήταν με τόσον όγκο. Συν το θέμα με τις δαχτυλιές, την ευκολία πρόκλησης γρατζουνιάς και της συσσώρευσης σκόνης.

Στη φωτό δίπλα στα Elac FS248.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Απάντηση: Re: XTZ Divine

Χαριτωμένη η στιγμή του διαλόγου με τον πράκτορα:
- Φίλε, τα κιβώτια μηχανήματα έχουν μέσα;
- Ηχείο με τη βάση του
- Ένα ηχείο μονό;
- Ναι, κεντρικό για home cinema.
- Σινεμά; Για ποιο σινεμά είναι;
- :135:
:204:

Reaction score
2.238

Η κόρνα γίνεται εύκολα σε μηχάνημα CNC .Δίνεις διαστάσεις απο κάποιο πρόγραμμα CAD και στο κόβει-σκαλίζει με ακρίβεια χιλιοστού.Και στην Κόρινθο έχουμε τέτοιο μηχάνημα και καλό μάστορα να σου κάνει παπάδες.Ψήνεσαι ?:107:
Λογικό. Απλά δεν ήμουν σίγουρος κατά πόσο θα τις έφτιαχναν σκάβοντας κομμάτι ξύλου ή τις μορφοποιούσαν από φύλλα ξύλου πιέζοντάς τα με τον κατάλληλο τρόπο (όπως π.χ. τις καμπίνες των 802). Αλλά σίγουρα με κόψιμο θα είναι ευκολότερο.

Όσο για το αν ψήνομαι, προς το παρόν δεν έχω καν αρκετά για τα μεγάφωνα... του ενός ηχείου!! Αλλά αν τα μαζέψω γιατί όχι. Αν και μάλλον θα θέλει και αρκετά τετραγωνικά...

Reaction score
1

αα τώρα το είδα
εντάξει τι να πώ απλά τέλεια!!!
έρωτας το zingali και η βάση του όλα τα λεφτά.

Reaction score
5.615

Στην εσωτερική πλευρά των Divine σκέφτομαι να τοποθετήσω από ένα από αυτά τα παθητικά sub της XTZ. Με την Peerless μονάδα θα βγάζουν γλυκό μπασάκι πιστεύω. Και θα δείχνουν όμορφα σε walnut, στο ίδιο χρώμα με τα Divine. Η χρήση τους θα είναι αποκλειστικά για μουσική, οδηγούμενα από τα Sub AMP1 DSP της XTZ.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.554
Αυτό το sub το γλυκοκοιτάω και εγώ. Θέλω οπωσδήπτε να έχει room correction γιατί το δωμάτιο μου δεν στρώνει με τίποτα στα πολύ χαμηλά. Γιάννη, αν το πάρεις, θέλω αναλυτικό review (όπως κάνεις πάντα άλλωστε :) )

Reaction score
5.615
Αυτό το sub το γλυκοκοιτάω και εγώ. Θέλω οπωσδήπτε να έχει room correction γιατί το δωμάτιο μου δεν στρώνει με τίποτα στα πολύ χαμηλά. Γιάννη, αν το πάρεις, θέλω αναλυτικό review (όπως κάνεις πάντα άλλωστε :) )
Sorry Δημήτρη, μάλλον εσύ τελικά θα κάνεις το review. Παρελήφθη το Stroker χτες και σκοτώνει!

Reaction score
5.615
Πρώτη φορά σε σαμπ που η συσκευασία έχει το ίδιο μέγεθος με το περιεχόμενό της...

Το σαμπ είναι απλά τεράστιο, 60x60 με 80εκ. ύψος. 82 κιλά!

Reaction score
5.615

Δε θα ήθελα να είμαι γείτονας σου :p
termatogazi > Με τους γείτονες δεν έχεις πρόβλημα;
flash > Όχι, δε μου έχει κάνει παράπονο κανείς.
termatogazi > Όχι μέχρι τώρα, από δω και πέρα να δούμε!

Reaction score
5.615

Ξεπακετάροντάς το είχε στην τεράστια οπή του bass reflex ένα κουτάκι με τις ρόδες του. Έχει ρόδες που βιδώνονται στο πίσω μέρος του σαμπ, εκεί που είναι ο ενισχυτής, ώστε να το πλαγιάζει κανείς και να το μεταφέρει εύκολα.

Reaction score
5.615

Έτσι μπαίνουν οι ρόδες, αλλά τελικά εμείς δεν τις βάλαμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67