XTZ Divine

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: XTZ Divine

Η τεράστια οπή του εμπρόσθιου bass reflex. Ψαχουλεύοντας στο εσωτερικό, βάζοντας όλο το χέρι μου μέσα μέχρι τον ώμο, ακούμπησα έναν μεγάλο τοροειδή στην πίσω πλευρά που βρίσκεται ο ενισχυτής.

Reaction score
88
Με τα κιλά που σηκώνεις θα κάνεις σώμα τύφλα να έχουν τα γυμναστήρια!!!
82 κιλά!!!

Φαντάζομαι ότι ή έχεις πολύ καλή ηχομόνωση ή οι γείτονες βρίσκονται σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων (ή ακόμα και συνδυασμός των δύο).

Με γεια και καλοάκουστο!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.139
πςςςςς αυτα ειναι!!!!
κορυφαιος@!!!!

προχωρα στο παρασυνθημα τωρα!!! λεγεεε!!

Reaction score
5.614
Με τα κιλά που σηκώνεις θα κάνεις σώμα τύφλα να έχουν τα γυμναστήρια!!!
82 κιλά!!!

Φαντάζομαι ότι ή έχεις πολύ καλή ηχομόνωση ή οι γείτονες βρίσκονται σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων (ή ακόμα και συνδυασμός των δύο).

Με γεια και καλοάκουστο!
Thanks! Ευτυχώς έχω βοήθεια από τον πάντα πρόθυμο Termatogazi, τον οποίο βαρέθηκα να ευχαριστώ!

Έχουν μπει έξτρα κουφώματα με τριπλά τζάμια διατηρώντας τα ήδη υπάρχοντα διπλά συρταρωτά, οπότε με πέντε τζάμια δεν υπάρχει διαρροή από τα κουφώματα. Μέσα στάθμες club και στο μπαλκόνι μόλις που καταλαβαίνεις ότι παίζει μουσική.

Τα Auralex κάτω από τα σαμπ επίσης βοηθάνε στη λιγότερη μετάδοση του μπάσου μέσω του πατώματος. Από κει κι έπειτα, η συνετή χρήση επιβάλλεται.

Reaction score
5.614
προχωρα στο παρασυνθημα τωρα!!! λεγεεε!!
Το Stroker το είχα μεράκι από τότε που πρωτοβγήκε στη δεκαετία του '90, όταν ασχολούμουν γερά με το car audio. Και να που ήρθε η στιγμή να αποκτήσω έναν απόγονό του στην πιο εξελιγμένη του και γιγάντια μορφή με το CVA-121.

Η αγορά των CVA-121 ήταν παρακινδυνευμένη. Υπήρχε προφανώς η ανησυχία μήπως ακουστεί ξερό, "επαγγελματικό" μπάσο, που θέλει στάθμες για να ξυπνήσει. Επίσης μπορεί να ήταν θορυβώδες σε σιγή, ή και το πιο σοβαρό, να έπαιζε μόνο μπότα, χωρίς να αποδίδει γεμάτη αίσθηση χαμηλού, ως επαγγελματικό που είναι. Υπόψιν, υπάρχει και home έκδοση του ίδιου 21'' sub, το CVHF-A21S, το οποίο κατεβαίνει λίγο πιο χαμηλά, πιο καλαίσθητο, και τιουναρισμένο για home χρήση.

Reaction score
5.614

Χαμηλό home όμως εγώ δεν ήθελα. Είμαι καλυμμένος από το array των 6 Klipsch THX subs για το home cinema. Επίσης, η home έκδοση δεν είναι Stroker, με πηνίο τριών ιντσών αντί τεσσάρων κ.ά.

Ήθελα να έχω ένα setup, έστω και σε δεύτερο χώρο, που να έχω τα CVA-121 ως βάση και με pole shaft να βάλω από πάνω με τροποποίηση τα Klipsch HeresyIII.

Reaction score
5.614
Επειδή όμως οι δεύτεροι χώροι καταλήγουν να έχουν τη μικρότερη επισκεψιμότητα (σπάνια πηγαίνεις), είπα ας δοκιμάσουμε και το CVA-121 στο σαλόνι πώς θα σταθεί δίπλα στα Divine.

Ένα δεύτερο CVA-121 το περιμένω από τον Νάκα. Είμαι και ήμουν πάντα οπαδός των δύο sub.

Κι αυτό, όπως όλα τα άλλα, τοποθετήθηκε σε Auralex Gramma, σε δύο κομμάτια.
Δοκιμάσαμε και το μεγαλύτερο Great Gramma, αλλά αποδείχτηκε μικρό στο πλάτος του.

Reaction score
5.614
Το sub συνδέθηκε στα δεύτερα preouts του Primare i30, με τον οποίο τελευταία οδηγώ τα Divine, με καλώδιο rca προς XLR.
Το cross το ορίσαμε στα 70hz στο sub. Και αρχίσαμε να ανεβάζουμε ένταση.

Έκπληξη και αποκάλυψη το μπάσο που άρχισε να βγαίνει από πολύ χαμηλές εντάσεις ακόμη! Σκάνε τα πρώτα χαμόγελα, με τον termatogazi να μου κάνει νόημα "ανέβασε, ανέβασε".

Reaction score
5.614

Με τα Divine να παίζουν full-range, σε υψηλότερες στάθμες, άρχισε να χορεύει ρυθμικά μέσα-μπρος το κάτω γούφερ, από του οποίου είχα αφαιρέσει την τάπα στο bass-reflex σε προηγούμενη ακρόαση, όταν έπαιζαν χωρίς sub τα Divine. Επίσης είχαμε αφαιρέσει ένα jumper από πίσω από τα Divine, ώστε να έχουμε +3db στο μπάσο. Τώρα πια αυτά είναι περιττά. Μπουκώσαμε και το δεύτερο port, βάλαμε και το jumper ώστε να έχουμε 0db τόνωση στο μπάσο και πλέον τα γούφερ των Divine έπαιζαν με πιο σφιχτό μπάσο.

Και το γλέντι αρχίζει. Progressive House, R&B, psychedelic trance, έγινε το έλα να δεις, με τα Divine να δίνουν σφαλιάρες αποτελώντας την αιχμή του δόρατος ενός χορταστικού, πλούσιου και αδυσώπητου μπάσου που έβγαινε από το sub. Μπουμάρισμα μηδέν. Οι στάθμες ατελείωτες. Περιορίζονταν μόνο από τις ικανότητες του Primare να οδηγήσει τα Divine.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.139
μα την πιστης και το θαμας......

(μω την πίστη σ' και το θάμα σ!!!!)

:116::116::116:

Reaction score
5.614
Αυτό ήταν, αποφασίστηκε! Τα δύο CVA-121 θα μπουν στο main σύστημα, στην εσωτερική πλευρά καθενός Divine. Και ήδη τοποθετήθηκε το πρώτο πιο μέσα, στη θέση του.

Reaction score
13
Απάντηση: XTZ Divine

Εγώ θα έλεγα να τα κρύψεις κάπου πιο πίσω τα "μπαούλα" τα CV, γιατί χαλάνε την αισθητική του υπόλοιπου συστήματος σου...

Reaction score
5.614

Εγώ θα έλεγα να τα κρύψεις κάπου πιο πίσω τα "μπαούλα" τα CV, γιατί χαλάνε την αισθητική του υπόλοιπου συστήματος σου...
Σαν μαμά μιλάς. Το κόκκινο λάστιχο των Vega είναι θρησκεία! Wallpaper στο pc έχω τα Vega, που θα μου τα πεις μπαούλα, χαχα!

(αστειεύομαι ε;! Χωρίς παρεξήγηση)

Μπήκαν στην ίδια ευθεία για να μην είναι εκτός φάσης πιο πίσω. Θα συνδεθούν στο αντίστοιχο κανάλι κάθε Divine, παίζοντας στερεοφωνικά. Αλλά κυριολεκτώ όταν λέω ότι μου αρέσει και να τα βλέπω!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Απάντηση: Re: XTZ Divine

Επειδή όμως οι δεύτεροι χώροι καταλήγουν να έχουν τη μικρότερη επισκεψιμότητα (σπάνια πηγαίνεις), είπα ας δοκιμάσουμε και το CVA-121 στο σαλόνι πώς θα σταθεί δίπλα στα Divine.

Ένα δεύτερο CVA-121 το περιμένω από τον Νάκα. Είμαι και ήμουν πάντα οπαδός των δύο sub.

Κι αυτό, όπως όλα τα άλλα, τοποθετήθηκε σε Auralex Gramma, σε δύο κομμάτια.
Δοκιμάσαμε και το μεγαλύτερο Great Gramma, αλλά αποδείχτηκε μικρό στο πλάτος του.

Νομιζω οτι ηρθε η ωρα............να παρεις και καποιο sub!!!!!!:623::612::609:

Reaction score
1.772
Απάντηση: XTZ Divine

λοπον παρε αλλο ενα να βαλης με το κεντρικο και πετα τη βαση.:142:

Reaction score
5.614

Και τώρα τι θα γίνουν τα Klipsch?
Θα παίζουν όλα μαζί φυσικά.
Αν ο Zizik ρωτάει για τα ΤΗΧ sub, εκείνα είναι καθαρά για το .1 στο home cinema.

Αν ρωτάει για τα Heresy, τα Heresy θα μπουν σε δεύτερο χώρο, όπως τα είχα και παλιότερα, πάνω στα 18'' Earthquake Βalls. Με βλέπω τα Balls να οδηγώ τελικά με τους XTZ Sub Amp. Είναι και 300rms ευκολοδήγητα τα Balls, μια χαρά.

Reaction score
5.614

λοπον παρε αλλο ενα να βαλης με το κεντρικο και πετα τη βαση.:142:
Το δεύτερο sub το περιμένω από βδομάδα. Λογική ιδέα να μπει το κεντρικό πάνω στα δύο sub, αλλά δεν με παίρνει το ύψος.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508