YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Reaction score
0
Καλημέρα
Έχω έναν Yamaha A-S 2000 και θα ήθελα να συνδέσω στις XLR εισόδους του ένα DAC.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ενισχυτή, η μέγιστη τάση εισόδου είναι 2.8 V.
Το DAC που έχω επιλέξει βγάζει στην έξοδο 2V rms.
Θα είναι εντάξει η παραπάνω σύνδεση από άποψη τάσης εξόδου του dac και εισόδου του ενισχυτή?
Ευχαριστώ

Reaction score
122
Απάντηση: Re: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Καλημέρα
Έχω έναν Yamaha A-S 2000 και θα ήθελα να συνδέσω στις XLR εισόδους του ένα DAC.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ενισχυτή, η μέγιστη τάση εισόδου είναι 2.8 V.
Το DAC που έχω επιλέξει βγάζει στην έξοδο 2V rms.
Θα είναι εντάξει η παραπάνω σύνδεση από άποψη τάσης εξόδου του dac και εισόδου του ενισχυτή?
Ευχαριστώ
Δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Εαν ήταν μεγαλύτερη από 2.8 βολτ θα υπήρχε παραμόρφωση στον ήχο.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Δηλαδή τα 2V rms αντιστοιχούν σε 2.8V?

Reaction score
122
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Δηλαδή τα 2V rms αντιστοιχούν σε 2.8V?
Το 2.8 V είναι η μέγιστη τάση που μπορεί να δεχτεί η είσοδος του ενισχυτή και άρα δέχεται όλες τις τάσεις από 0 εως 2.8 V. Άρα τα 2 V είναι μια χαρά.

Edit: Νομίζω ότι όντως τα 2 V rms αντιστοιχούν περίπου σε 2.8 V μέγιστης τάσης. Εαν δεν ισχύει ας με διορθώσει όποιος το γνωρίζει.

Reaction score
1.187
Απάντηση: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Edit: Νομίζω ότι όντως τα 2 V rms αντιστοιχούν περίπου σε 2.8 V μέγιστης τάσης. Εαν δεν ισχύει ας με διορθώσει όποιος το γνωρίζει.
Πάρα πολύ σωστά.

Reaction score
117

Έχω κι εγώ μια απορία. Επίσης στο δικό μου A-S2000 έχω συνδεδεμένο το Benchmark Dac1-Pre σε σύνδεση Balanced. Το Benchmark από το εργοστάσιο έχει τους βραχυκυκλωτήρες στα -20dB και εκεί δίνει αντίσταση εξόδου 135 Ohms. Εκεί λειτουργώ εφόσον δεν το άνοιξα ποτέ. Θα είχε κάποια διαφορά να το πάω στα -30dB όπου δίδει αντίσταση εξόδου 43 Ohms? Θα μειώσω τα Volt εξόδου αλλά ούτως ή άλλως από ένταση το Volume δεν περνάει το 10-11 ποτέ όπως παίζω τώρα. Αφού τώρα το έχω στη μεταβλητή (variable) έξοδο και το ρυθμίζω στη μέση, έχοντας την αίσθηση ότι παίζει λίγο πιο γλυκά με αυτή την μειωμένη έξοδο.

Y

Yiannis_B

Guest

Well the first review ever was at audio magazine this month.They rated both as wonderful sounding and 125 points for sound quality - The best Integrated amp ever tested got 135 or 140 points - 125 is a good rating fo gear at the price level - They said that on their own the player was excellent sounding yet a bit too boomy in the lowest registers while the amp was extraordinary great sounding in it's dynamics, stereo image and fine exposure of tonal characters. Emotionally involving but the bass could use a bit more authority and punch. If you put the two together the weak points of each suddenly turn into strong points. Great bass weight + precision paired with tonal beauty and rich harmonics... Esp. drums keyboards and electric guitars hardly ever sounded better . The quality of the in and outputs and the speaker binding posts is superb even for this price level a real strong offer with a lot of value that you may not notice at first looks.
Solid load down to 2 Ohm with a nice harmonic spectkrum up to 179 watts at 4 Ohm, 100 watts at 8 Ohm should be sufficient for most modern living rooms and a lot of different speakers. Must be heard to know. I am just repeating what I read..
http://forums.stevehoffman.tv/threa...-upper-hifi-league-with-the-3000-line.323773/

Reaction score
117

Η τιμή τους θα είναι κοντά στα 5000 τόσο για τον ολοκληρωμένο όσο και για το cd player. Φαίνεται η Yamaha κατάλαβε ότι μάλλον ήταν υποτιμημένα τα προηγούμενα μοντέλα της δηλαδή ο 1000 και ο 2000. Με μια πρώτη ματιά που έριξα στα χαρακτηριστικά του A-S3000 πρόκειται για το ίδιο σχέδιο με εκείνο του 2000 με τη διαφορά ότι χρησιμοποιεί MOSFET στην έξοδο, πράγμα το οποίο η εταιρεία τονίζει πάνω στο διάγραμμα του κυκλώματος. Υπάρχει επίσης βελτίωση στην τροφοδοσία και στο σασί που λόγω επιπέδων εσωτερικά (εξ ου και το αυξημένο ύψος της συσκευής) εμποδίζει τις παρεμβολές. Πάντως για να δίνουν έμφαση στα MOSFET κατά την άποψή μου θέλουν να πουν "παιδιά γλυκάναμε τον ήχο" και εάν είναι έτσι θα χάσουν τον ύπνο τους πολλές εταιρείες, διότι εάν υπάρχει κάτι που προσάπτεται στον παλαιότερο A-S2000 είναι μια κάποια σκληρότητα (αδίκως κατά την άποψή μου). Δεν έχει γλύκα λένε κάποιοι χαιεντάδες. Λέτε τώρα να άνοιξε το βάζο με το μέλι? Θα δούμε... Για να μην παρεξηγηθώ εκφράζω μόνο την άποψή μου.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Τιμή στο τάληρο πως προκύπτει?
Υπάρχει κάποια ένδειξη ή είναι απλώς μια υποψία/εκτίμηση?

Reaction score
1.815

Εδώ τα πράγματα έχουν σοβαρέψει πολύ. Ο γίγαντας δεν αστειεύεται.
Βλέπω πολλές hali-endάδικες βιοτεχνιούλες να χάνουν τον ύπνο τους...
Οι Ιαπωνες πλεον μετα το ληθαργο, ξαναμπενουν στα αμφιθεατρα και παραδιδουν διδακτορικα...
Θα πεσει πολυ ξυλο στους βιοτεχνες, που αυτοαποκαλουνται χαλιενταδες!
Ηδη εχουμε κι αλλο παραδειγμα εν ζωη Ιαπωνα, που κανει σουμο...

Κι οταν αρχιζουν και μιλανε... οι υπολοιποι καθοντε προσοχη!!:fuckyou:

Reaction score
1.815

Εχετε ξεφυγει μου φαινεται.
Προχωρατε την ερευνα αγορας τηλεφωνικα ή και εκτος Ελλαδος μεσω των sites, χωρις να εχετε κανει ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ μια απλη ερωτηση, ή ενα παζαρι σε πωλητη καταστηματος τετ α τετ!!!!

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Διαβάζοντας το άρθρο αναρωτιέμαι να πρέπει κάποιος να διαθέσει τα 4.000 ευρά για το Yamaha, όταν υπάρχουν στην πιάτσα του audio ολοκληρωμένοι όπως οι Krell, Luxman, Hegel, σε μικρότερες τιμές, με μεγαλύτερες δυνατότητες οδήγησης (ονομαστικά) και δε χρειάζεται να γίνουν "πακέτο" με το ομόσταυλο cd player για να εξαλείψουν τις όποιες αδυναμίες του προσάπτουν στον ηχητικό του χαρακτήρα, κάτι που ανεβάζει το κόστος κτήσης.
Αισθητικά, συμφωνώ ότι παίζει και κλειστό το μηχάνημα αλλά και ο Luxman παίζει κλειστός, σε μικρότερη τιμή μάλιστα.

Κάπου έχω χασει τη μπάλλα; κάπου κάνω λάθος; βοηθείστε με παρακαλώ!

Reaction score
1.815

Θα βοηθηθεις μονος σου απαντωντας στις εξεις δυο ερωτησεις:

1) Στην κατηγορια των 10.000 ευρω (cd, προ και τελικος ή ολοκληρωμενος), πες εναν αλλο συνδυασμο με το απολυτο matching που να παιζει ΚΟΡΥΦΑΙΑ, τουλαχιστον συμφωνα με τα λεγομενα του reviewer που τα ακουσε. (Οπως ξερουμε ολοι μας, θα πρεπει να εχεις και πηγη για πληρες σημα)

2) Μια χαρα αναφερεις και τις υπολοιπες χαι εντ εταιριες. Εχεις ακουσει συγκριτικα με αυτες, το συνδυασμο της Yamaha?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.125
Members
38.533