Zingali Duevel Re!

Reaction score
5.614
Υπολογίστηκε το offset του BenQ1070, ώστε να μην εμποδίζει το πάνω γομάρι. Η σκιά που φαίνεται είναι από τα φωτιστικά σποτ οροφής.

Ο BenQ δεν στέλνει την εικόνα ίσια, αλλά πιο κάτω από το ύψος που είναι στημένος. Το κέντρο του φακού είναι στα 37εκ. από την οροφή, και το ορατό πλαίσιο της οθόνης είναι στα 55εκ. από την οροφή. Μπελαλίδικη η τοποθέτηση, αλλά η εικόνα του 3D του είναι φανταστική. Χτες είδα ένα IMAX ντοκυμαντέρ σε 3D και μου έφυγε το κλαπέτο. Το 3D τελικά θέλει μεγάλη εικόνα, όντως. Με 135'' οθόνη στα 3,80μ. απόσταση ζωντανεύουν όλα μπροστά σου σαν αληθινά! Γεμίζει το οπτικό σου πεδίο και δεν χαζεύεις απλά, αλλά νιώθεις σαν να είσαι εκεί και συμμετέχεις στα δρώμενα.

Ο χώρος αυτός θα είναι αποκλειστικά για ταινίες 3D, συναυλίες σε bluray και για μουσική. Οι καθημερινές προβολές θα εξακολουθήσουν να γίνονται στο σύστημα του σαλονιού. Έτσι λέω δηλαδή...

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Zingali Duevel Re!

Αυτή είναι η θέα του προβολέα από ψηλά. Η φωτό τραβηγμένη στο ύψος του φακού του προβολέα.

Reaction score
5.614
Για να καταλήξουμε στα βαριά πυροβολικά πιο πίσω: Re Audio XXX18 + Cerwin-Vega CVA-121 sub + CVA-28 top-box.

Τα CVA-28 θα λειτουργούν και ως back surround. Η συστοιχία βέβαια θα δείχνει τα δόντια της όταν θα στέλνω δικάναλο, σε στιγμές που θα θέλω ατελείωτα db. Το σήμα θα φεύγει από το Grace Design m903 προς το miniDSP balanced 2x4, το οποίο θα στέλνει τα πολύ χαμηλά στα Re, και το υπόλοιπο σήμα στα CVA-121+CVA-28. Γι' αυτό και δεν κρέμασα τελικά τα CVA-28 από την οροφή, για να μην έχω μεγάλη απόσταση από τα CVA-121 sub.

Reaction score
1.153
Απάντηση: Zingali Duevel Re!

Εννοείται πως όταν κατέβω Σαλόνικα έρχομαι για ταινία-μπύρες-μάσα.Ζηλεύω ρε παλιάνθρωπα!

Reaction score
5.614
Εννοείται ότι σε περιμένω Παύλο. Μέσα στο φθινόπωρο πιστεύω να είμαι έτοιμος.

Το πρότζεκτ προχωρά με αργούς και απολαυστικούς ρυθμούς.

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: Zingali Duevel Re!

Εσύ βάλε κανά ζωνάρι να προστατεύσεις τη μέση σου, μη σου φύγει το χαμόγελο. Το CVA-118 που σου έστειλα έχει φτάσει τώρα Αθήνα!

Το 18άρι των 55 κιλών κατάφερνα να το σηκώνω από τις μπάρες και κολλημένο στο στήθος μου.
Είναι παρόμοιο το βάρος να φανταστείς με κάθε XLS-215 σου με τα διπλά 15ιντσα.

Το 21'' δυστυχώς των 83 κιλών δεν σηκώνεται από ένα άτομο. Θέλει δύο άτομα απαραιτήτως.
Για τη γιγαντοκαμπίνα με το Re δεν το συζητάμε. Εκείνη μπορεί να φτάνει και τα 200 κιλά.

Reaction score
1.592
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Zingali Duevel Re!

Εσύ βάλε κανά ζωνάρι να προστατεύσεις τη μέση σου, μη σου φύγει το χαμόγελο. Το CVA-118 που σου έστειλα έχει φτάσει τώρα Αθήνα!

Το 18άρι των 55 κιλών κατάφερνα να το σηκώνω από τις μπάρες και κολλημένο στο στήθος μου.
Είναι παρόμοιο το βάρος να φανταστείς με κάθε XLS-215 σου με τα διπλά 15ιντσα.

Το 21'' δυστυχώς των 83 κιλών δεν σηκώνεται από ένα άτομο. Θέλει δύο άτομα απαραιτήτως.
Για τη γιγαντοκαμπίνα με το Re δεν το συζητάμε. Εκείνη μπορεί να φτάνει και τα 200 κιλά.
Εχω ξεκινήσει προπονήσεις... weightlifting.jpg

Reaction score
5.614
Πέρασε χτες ο Μελίδης από το σπίτι και ζήτησε να ακούσει το "πίσω" δικάναλο. Πίσω δικάναλο λέμε τα back surround CVA-28, CVA-121 και τα Re Audio ΧΧΧ18.

Δεν άντεξε ο Μιχάλης πάνω από ένα κομμάτι, παρόλο που είχαμε άλλη τόση ένταση να δώσουμε. Τα Vega και πόσω μάλλον τα Re Audio μόλις που γαργαλιούνται, ενώ οι στάθμες που αναπτύσσονται είναι τέτοιες που ακούγοντας ένα μόλις κομμάτι έχεις εμβοές στα αυτιά μέχρι και την επόμενη μέρα.

Το επόμενο βήμα είναι η αντικατάσταση της πόρτας του δωματίου με ενισχυμένη ηχομονωτική, γιατί η υπάρχουσα όχι απλά συντονίζει, αλλά χορεύει ολόκληρη, έτοιμη να φύγει από την κάσα της!

Τα Re Audio στις πίσω γωνίες δίνουν πλέον τον καλύτερό τους εαυτό, σε σύγκριση με τις αρχικές δοκιμές στη μέση του χώρου. Διψάνε για πληροφορία κάτω από 50Hz. Στα 20Hz χαμογελούν, και πλέον είναι θέμα τελικού πόσες χιλιάδες rms μπορεί εκείνος να δώσει. Τα δύο Hypex 2K μονομπλόκ αποδείχτηκαν πολύ καλή επιλογή. 2 χιλιάδες rms "μόνο" στο κανάλι, αλλά οι στάθμες ξεπερνούν τα όρια αντοχής. Δεν θα έλεγαν όχι τα Re σε τέσσερα μονομπλόκ 2K, ένα για κάθε πηνίο. Θα φανούν τα όρια των τελικών όταν αργότερα τονίσουμε τις πολύ χαμηλές συχνότητες με EQ πλησιάζοντας όσο μπορούμε τα μονοψήφια Hz.

Το κρος στο miniDSP το όρισα στα 50Hz 12db/οκτάβα για τα Re. Από 50Hz και πάνω στα 21'' sub και από το ενσωματωμένο κροσόβερ των sub προς τα top box CVA-28 από τα 65Hz και πάνω. Χωρίς EQ γι' αυτές τις αρχικές δοκιμές.

Κομμάτι έβαλα ένα που βρήκα τυχαία ενώ άκουγα τη συλλογή Hotel Costes 14 και μπήκε στα αγαπημένα.

Τυχαίο βέβαια δεν ήταν που μου άρεσε το κομμάτι. Εεε, που άρεσε στα Re εννοώ, αυτό έχει σημασία, χαχα!
Είδαν χαμηλά Hz και ξύπνησαν τα θηρία.

Last edited by a moderator:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.542
Απάντηση: Zingali Duevel Re!

Λοιπόν ρε παιδιά έχω ακούσει μπάσα από διάφορα σαμπ αλλά εδώ σαφώς έχουμε ξεφύγει πια.
Εδώ δεν ακούς απλά, αλλά αισθάνεσαι, πάνω στο σώμα σου, αλλά αισθάνεσαι και τον χώρο να δονείται, τον αέρα και φυσικά την πόρτα!!
Η καημένη με δύο μεντεσέδες και μια γλώσσα της κλειδαριάς στη μέση τι να σου κάνει.
Απορώ πως στέκεται ακόμη εκεί και δεν σηκώθηκε να φύγει.
Την κρατάς σφιχτά επάνω στην κάσα και τρέμει με μια διαδρομή ενός πόντου κλειστή!!
Πράγμα που σημαίνει ότι ο Γιάννης πάει για άλλη πόρτα, θωρακισμένη, τεθωρακισμένη, κάτι γερό πάντως για να αντέξει αυτά τα bar πίεσης που δέχεται.
Ο χώρος είναι ασφυκτικά γεμάτος με ισχυρή δόνηση, τρέμει το σύμπαν, σεισμός εγκατακρημνίσεως, πως να το πω.
Το κομμάτι που ακούσαμε ήταν ένα τυχαίο και μας έδειξαν τα RE τι μπορούν να κάνουν παίζοντας στο ρελαντί.
Θα πάω κάποια στιγμή όταν θα είναι όλα έτοιμα με κάποια δικά μου κομμάτια που θέλω διακαώς να ακούσω εκεί μέσα.
Σκηνές από ταινίες που ξέρω σε συγκεκριμένα σημεία και φυσικά εκκλησιαστικό όργανο.
Καλά ε; Μιλάμε για βλαμμένους, αλλά εδώ έχουμε ειδική περίπτωση.
Ω μοντιέ!!

Γιάννη μπορεί να έχεις διπλά κουφώματα με τριπλά τζάμια, αλλά χρειάζεσαι και μια πόρτα της προκοπής.
Προτείνω κάτι καλύτερο για την περίπτωσή σου.

Reaction score
5.614
Μόνο PA sub + top box μπορούν να ακολουθήσουν το αβυσαλλέο, απύθμενο χαμηλό των Re Audio XXX18. Προσφέρει τη δική της ηδονή η ακρόαση ενός τέτοιου συνόλου. Φυσικά αυτό γίνεται συγκεκριμένες στιγμές, με συγκεκριμένα κομμάτια.

Το υπόλοιπο διάστημα με συντροφεύουν σβηστά δεξιά και αριστερά του γραφείου, ενώ τα απατώ με τα Duevel Jupiter για τις καθημερινές ακροάσεις.

Η θέα προς τα δεξιά του γραφείου είναι όπως στη φωτό, στην οποία διακρίνονται: το Cerwin-Vega CVA-28, μπροστά ανοιχτός ο ένας μονομπλόκ Hypex 2K που οδηγεί το ένα Re Audio XXX18, μετά το miniDSP 2x4balanced, μετά το Squeezebox Touch, που κάθεται πάνω στο dac/προενισχυτή Grace Design m903 και κρεμασμένα προφυλαγμένα σε θήκη τα ακουστικά Sennheiser HD800.

Reaction score
5.614
Και πιο κάτω είναι οι άλλες δύο πηγές, πέρα από το Squeezebox Touch, ένα Turbo-X Atlas PC (με JRiver) παρέα με ένα Mac Pro (με Amarra), τα οποία εναλλάσσονται στην ίδια οθόνη (Apple 30") με το πάτημα ενός κουμπιού στο Belkin DVI switch.

Στο πάτωμα ένα APC UPS για τα κομπιουτεροειδή και δίπλα το Richard Grays 1280, που τροφοδοτεί με ρεύμα, από ξεχωριστή γραμμή στον πίνακα, μόνο το πίσω μέρος του συστήματος (τα Hypex 2K για τα δύο sub Re + τα 2 ενεργά CV sub + top-box). To υπόλοιπο σύστημα τροφοδοτείται από άλλη ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα.

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Zingali Duevel Re!

Νέες παραλαβές. Καλώδια ηχείων Viablue SC-4 για τα "surround" Duevel Jupiter και τα κεντρικά Zingali HM Center.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab