- Reaction score
- 3
Απάντηση: Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρ
Εγω πάλι νομίζω ότι το wd tv live περνάει pass through τους ήχους dts-hd & truehd(Όπως έκανε και ο προκάτοχος του wd hd tv) κατευθείαν στον ενισχυτή χωρίς να πειράζει τίποτα και να αφήσει την αποκωδικοποίηση στον ενισχυτή.Όταν λέω HD ήχο, εννοώ το DTS-HD και το Dolby TrueHD, τα οποία περιέχονται στα Bluray και στα αρχεία m2ts των Bluray, τα οποία βλέπουμε στα μηχανήματα με εσωτερικούς ή εξωτερικούς υπότιτλους.
Αυτός ο ήχος περνάει μόνο μέσω HDMI σε κατάλληλο ενισχυτή ο οποίος τον αποκωδικοποιεί και μπορείς να τον ακούσεις.
Τα παλιότερα NMT (Popcorn Egreat κτλ) περνούν κανονικά αυτό τον ήχο στον ενισχυτή μέσω HDMI με την επιλογή DTS-HD.
Τα νεότερα (Xtreamer WD Live Egreat R1) δεν έχουν τέτοια δυνατότητα και απλά υποβιβάζουν τον HD ήχο, για να γίνει ακουστός.
Το Xtreamer για παράδειγμα μετατρέπει το Dolby TrueHD σε δικάναλο PCM, ενώ από το DTS-HD MASTER αφήνει να περάσει μόνο ο απλός πυρήνας DTS που εμπεριέχεται σε αυτό.
Γι αυτό κι εγώ χρησιμοποιώ το Xtreamer για όλες τις δουλειές, εκτός από ταινίες με HD ήχο, για τις οποίες χρησιμοποιώ το Egreat M31B, που το κάνει απροβλημάτιστα.