Western Digital TV HD LIVE

Reaction score
4
Καλημέρα! Τελικά επέστρεψα το LG DP1W που μου έκαναν δώρο στην ονομαστική μου εορτή και απέκτησα τo WD Live (δεν είχα και πολλές επιλογές στα Media Markt).

Ομολογώ ότι έμεινα εντυπωσιασμένος σε σχέση με το WD TV Gen 1 που είχα καθώς πλεον έχω πράγματα που μου έλειπαν σε καθημερινή χρήση (διαγραφή αρχείων, dts downmix).

Έχω μια απορία όμως. Κολλάει σε χρήση αρχείων mkv 720p (δεν έχω δοκιμάσει ακόμα 1080p) όταν τα βλέπω μέσω δικτύου (επιλογή network share folder και όχι μέσω media server).
Με την ίδια μέθοδο, τα απλά avi τα παίζει κανονικά. Tι μπορεί να φταίει?

Στην αρχή πίστευα ότι έφταιγε ότι το αρχείο ήταν σε 5900 rpm σκληρό δίσκο αλλά το μετάφερα σε 7200 rpm και τα κολλήματα συνεχίζονται.

Άλλο ένα δεδομένο είναι ότι η μεταφορά αρχείου από το PC στον δικτυακό δίσκο του WD Live όταν το χρησιμοποιώ ως NAS γίνεται με ταχύτητα 1.5 ΜΒ/sec

Ποια είναι τα πιθανά αίτια?

1. Είναι θέμα modem - router ή το ότι η ενσύρματη δικτύωση, γίνεται μέσω homeplug και όχι κανονικού ethernet δικτύου?

2. Είναι θέμα wd live σαν σχεδίασης να κολλάνε τα HD videos σε χρήση μέσω δικτυακού φακέλου?

3. Είναι θέμα ρυθμίσεων στο WD Live, στο ρούτερ ή ακόμα και του συγκεκριμένου αρχείου mkv (bitrate κλπ) ?

4. Είναι ελλατωματικό οπότε το πάω πίσω?

Reaction score
0
Απάντηση: Western Digital TV HD LIVE

Κανονικά δεν θα πρεπε να σου κολλάει καθόλου το δίκτυο! Εγω βλέπω κανονικά 1080 μεσω lan με μηδενικά κολλήματα (αν το βάλεις στο 16χ και θες να τρεξεις τη μισή ταινία λογικό είναι να κάνει σπασίματα αλλά στην αναπαραγωγή κανένα πρόβλημα!)

Βέβαια το χω με καλώδιο απευθείας καρφωμένο στο router, δεν ξέρω μήπως το homeplug κάνει τη ζημιά σε σενα, αν και λογικά δεν θα πρεπε!

Reaction score
3

Εχω καποιες ταινιες Blu Ray 1080 στο PC μου αλλα δεν εχω παρει BD writer για να τις γραψω σε δισκακι και να τις αναπαραγω απο το PS3 μου.

Οποτε σκεφτηκα τον συγκεκριμενο player.

Η ερωτηση μου ειναι αν κατα την αναπαραγωγη της Full HD ταινιας απο το PC μεσω δικτυου θα εχω σπασιματα στην εικονα-ηχο.

Υποθετω οτι αν του συνδεσω εξωτερικο σκληρο στην USB θυρα του για την αναπαραγωγη της ιδιας ταινιας δεν τιθεται θεμα σπασιματων κτλπ.

Η συνδεση του player με την TV θα γινει μεσω HDMI

Καποιος να βοηθησει?

Reaction score
0

δεν εχω κανενα σπασιμο σε 1080p μεσω δυκτιου (και προφανως ουτε μεσω usb hdd ;) ). Απο την αλλη δεν ξερω αν εγραφες τα blu ray rips που εχεις (σε κατι εκτος απο avchd) αν το ps3 θα τα φορτωνε.... (mkv δεν παιζει και νομιζω ουτε καν γραμμενα bluray, εγω μονο avchd εχω φορτωσει)

Reaction score
3

δεν εχω κανενα σπασιμο σε 1080p μεσω δυκτιου (και προφανως ουτε μεσω usb hdd ;) ). Απο την αλλη δεν ξερω αν εγραφες τα blu ray rips που εχεις (σε κατι εκτος απο avchd) αν το ps3 θα τα φορτωνε.... (mkv δεν παιζει και νομιζω ουτε καν γραμμενα bluray, εγω μονο avchd εχω φορτωσει)
Βασικα μερικες ταινιες περιεχουν φακελους ANY!, BDMV, CERTIFICATE.

Αυτες αναπαραγονται ?

Reaction score
3

Προς το παρον αναστελλεται η αγορα του WD.
Εκανα media player το PS3 μου.

Καλη φαση...

Reaction score
3

Σιγά τι φάση ρε.

Στην ουσία απλά μεταφέρει το σήμα από τον υπολογιστή στη τηλεόραση μέσω δικτύου το ps3 δεν κάνει απολύτως τίποτα άλλο ούτε την επεξεργασία βίντεο, ούτε τίποτα και το ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΚΟ πρέπει να εχεις ανοιχτά υπολογιστή + ps3 επομένως δώρον άδωρον για εμένα.

Reaction score
3

Σιγά τι φάση ρε.

Στην ουσία απλά μεταφέρει το σήμα από τον υπολογιστή στη τηλεόραση μέσω δικτύου το ps3 δεν κάνει απολύτως τίποτα άλλο ούτε την επεξεργασία βίντεο, ούτε τίποτα και το ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΚΟ πρέπει να εχεις ανοιχτά υπολογιστή + ps3 επομένως δώρον άδωρον για εμένα.
Μ'ενδιεφερε να βλεπω στην 40αρα TV περιεχομενα του PC δικτυακα.
Δεν καταλαβαινω γιατι λες και τα δυο ανοιχτα, εσυ στο WD ποσους δισκους εχεις συνδεσει ωστε να βλεπεις τα περιεχομενα τους?
Ασε που το PC μου ειναι ανοιχτο 24/7 και ανα πασα στιγμη εχω προσβαση σε 6 σκληρους.
Προσωπικα ειπα μου κατσε μια χαρα.

ΥΓ:Το ρε δε μου αρεσε

Reaction score
3

Έχει κανείς πρόβλημα με το δίκτυο όταν βάλει το ανεπίσημο firmware "1.03.49_V-WDLXTV-Live-0.4.5.3" με το να αντιγράφει στον δίσκο που έχει συνδεμένο στο wd tv live τα αρχεια από τον υπολογιστή με windows 7 64bit ultimate είτε πολύ αργά, είτε μερικά αρχεια καθόλου γιατί δεν "βλέπει καν" το wd tv live.

Με την επίσημη έκδοση 1.04.17 κανένα πρόβλημα αφού όλα μεταφέρονται και αρκετά γρήγορα 5 - 6 mb πάντα από lan100 ενώ με την 0.4.5.3 τα αρχεια αντιγραφόντουσαν με ταχύτητα 1 - 3 mb χωρίς να αλλαχτεί απολύτως τίποτα από τον υπολογιστή, ρουτερ κ.τ.λ. παρά μόνο το firmware στο wd tv live.

Reaction score
8
εγώ πάλι έχω κάποια προβλήματα με την καινούργια επίσημη έκδοση 1.04.17.Όταν ανοίγω τη συσκευή ο ενισχυτής δεν την βλέπει και αναγκάζομαι να βγάλω και να βάλω την hdmi.Επίσης πρέπει να ενεργοποιήσω χειροκίνητα τους υπότιτλους!

επομένως θα γυρίσω στην "1.03.49_V-WDLXTV-Live-0.4.5.3" που έχει βέβαια την αδυναμία να μην σβήνει τα led των δίσκων.Δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα!....ακόμα...:126:

Reaction score
3

Τα σβήνει κανονικά τα led των δίσκων όταν τη κλείσεις αν ενεργοποιήσεις τον συγκεκρημενο διακόπτη μέσα στο αρχείο "S00custom-options".

Δηλαδη να αλλάξεις το σημείο:
#config_tool -c USB_POWER_OFF=1

σε
config_tool -c USB_POWER_OFF=1

Να βγάλεις τη δίεση δηλαδη και απλά να βγάλεις και να βάλεις το καλώδιο ρεύματος με μέσα το usb flash disk με αυτό το αρχείο στο wd tv live.

Με την 0.4.5.3 εχεις τα προβλήματα δικτύου που ανέφερα σε ποστ ποιο πάνω?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Western Digital TV HD LIVE

Επίσης πρέπει να ενεργοποιήσω χειροκίνητα τους υπότιτλους!
Αυτό το κάνει και σε μένα και είναι λίγο ενοχλητικό!

Δεν εχω ομως ενισχυτή αυτή τη στιγμή οπότε δεν εχω θέμα με τον ήχο...

Reaction score
8
ευχαριστώ fits .Ηξερα για την # αλλα όχι για την επανεκκίνηση με το flash.Τώρα μια χαρά σβήνουν οι δίσκοι.Δεν έχω συνδέσει με δίκτυο ακόμα το wd για να σου απαντήσω

Reaction score
1

καλησπερα.
εχω ενα θεμα. εχω την εκδοση 1.02.21 του firmware και το εβαλα χτες στο δικτυο με καλωδιο. υπαρχει κανονικα επικοινωνια μεταξυ pc και wd tv live.συνδεεται στο ιντερνετ και βλεπει κανονικα divx,mpg,φωτογραφιες και mp3 του υπολογιστη μου. αλλα δεν αναγνωριζει τα mkv. οτι και να εκανα δε τα βλεπει. δεν ηθελα να κανω αναβαθμιση του firmware και ειπα να ρωτησω πρωτα εδω. εχει κανεις καμια ιδεα?

υγ. εκανα μια ερευνα στο thread για το αν εχει απαντηθει το θεμα μου αλλα ειναι 115 σελιδες και ομολογω οτι δεν μπορεσα να ψαξω λεπτομερως. αν εχει απαντηθει συγνωμη που ξαναρωταω.

Reaction score
11

μπορω να συνδεσω πανω του καποιο χαμπακι και να εχω συνδεμενους περισσοτερους απο 1 σκληρους δισκους...??ρωταω γιατι βαλε βγαλε φοβαμαι μην χαλασω τη usb θυρα του.
υγ.επισης θεωρειτε καλη αγορα την αγορα εξωτερικου δισκου χωρις τροφοδοσια ρευματος και να περνει κατ'ευθειαν απο τη usb..?

Reaction score
4

μπορω να συνδεσω πανω του καποιο χαμπακι και να εχω συνδεμενους περισσοτερους απο 1 σκληρους δισκους...??ρωταω γιατι βαλε βγαλε φοβαμαι μην χαλασω τη usb θυρα του.
υγ.επισης θεωρειτε καλη αγορα την αγορα εξωτερικου δισκου χωρις τροφοδοσια ρευματος και να περνει κατ'ευθειαν απο τη usb..?
Οι σκληροί που δεν έχουν τροφοδοσία είναι αργοί και τραβάνε ρεύμα απο το τροφοδοτικό σου όποτε αν είναι οριακά η έχεις usb hub μπορεί να μην παίζει σωστά η και καθόλου.Μια λύση για να μην βάζεις όπως λες και βγαζεις το βησμα ειναι να παρεις μια επεκταση να την εχεις μόνιμα στη θήρα σου.Κάτι άλλο είναι usb hub πρόσεξε με εξωτερική τροφοδοσία.

Reaction score
11

ευχαριστω για την απαντηση.δηλαδη εαν προμηθευτω ενα usb hub με δικη του τροφοδοσια ρευματος και κουμπωσω πανω του 2 σκληρους...μπορει να μην τους βλεπει η να μην δουλεψει καν αυτο το ΄΄κολπο΄΄...?
επισης αν παρω οπως λες το μεγαλυτερο καλωδιο usb θα ειναι συμβατο με τους 2-3 διαφορετικους σκληρους δικσους που εχω..?

Reaction score
4

Λογικά αν έχει δική του τροφοδοσία θα είσαι οκ εκτός αν είναι μάπα το hub.
Το καλώδιο επέκτασης θα παίξει μια χαρά.Σορρυ αν σε μπέρδεψα :103:

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.304
Members
38.538
Νεότερο μέλος