Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.999
Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Off Topic
=======

Μία παρατήρηση

Αρκετοί συμφορουμίστες που δεν έχουν ούτε την δυνατότητα για παράπλευρη ανάγνωση (με τα monitor ηχεία), μήτε την υπομονή να φτάσουν στην 9 σελίδα του παρόντος για να καταλάβουν το πως άρχισε θα μπερδευτούν με τον τίτλο και με τον σκοπό του ανοίγματος ενός τέτοιου νήματος.

Ενας από αυτούς ήμουν και εγώ που δεν είχα την αίσθηση της ροής των ποσταρισμάτων εντός των τριών ημερών και έβγαλα λάθος συμπέρασμα.... όπως λάθος συμπέρασμα θα βγάλει κάποιος άλλος μετά από μερικούς μήνες που θα ξεκινήσει να διαβάζει το παρόν νήμα.

Δεν μιλώ εκ μέρους του φίλου Κ.Παππά (έχει λόγο και γραφή), αλλά και ο ίδιος δεν το έχει καταλάβει όντας παρών αυτές τις ημέρες.

Αλλιώς είναι ένα ποστ εντός νήματος από "επώνυμο" συμφορουμίστα και αλλιώς ο "επώνυμος" συμφορουμίστας να ανοίγει νήμα επί αυτού.

Αυτά και end of the off topic
Έχεις δίκιο, εφ' ω και προσέθεσα μιαν επεξηγηματική παρένθεση στο εναρκτήριο μήνυμα, κατά το δυνατόν διακριτική, μιας και το μήνυμα ανήκει σε άλλον.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Θα αναφερθώ μόνο στο ηχητικό, το άλλο είναι στενάχωρο.
Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω μου ξαναγεννήθηκαν οι ίδιες απορίες που είχα πάντα.

Ποιος ακούει τα ίδια με κάποιους άλλους? Λίγοι.
Ποιοι νομίζουν ότι ακούνε και υπερασπίζονται τη θέση τους ότι ξέρουν ν' ακούν? Πολλοί.

Γιατί κάνει τόσο κακό ένα eq? Υπάρχουν πολλά ηχεία που χρησιμοποιούν ολόιδιες μονάδες μεγαφώνων με διαφορετική καμπίνα με διαφορετικό x-over και άλλο ταμπελάκι μάρκας. Ο καθένας από δαύτους με τα δικά του ηχητικά κριτήρια (αυτιά) του δίνει το δικό του χαρακτήρα, οι μετρήσεις με τα μηχανήματά τους είναι παρεμφερείς σε όλους σχεδόν τους σχεδιαστές, άντε και κατασκευαστές.
Επειδή δεν μπορούν όλοι να σκαλίσουν τα φιλτράκια υπάρχει η λύση του eq να κάνει μια μικρή διόρθωση συμπεριλαμβανομένου και του χώρου. Όταν εννοώ διόρθωση εννοώ μικρή κι όχι 1KHz/+10dB, 1,25KHz/-10dB. Κακώς κακοχαρακτηρίζονται τα eq κι επειδή θα μπούμε στο τρυπάκι (άλλο ένα μηχάνημα σε σειρά κι άλλα καλώδια κλπ) θα χαλάσουν τον ήχο. Ποιον ήχο? Ποιοι ακούνε? Είναι τόσο καλά τα μηχανήματά τους τόσο σωστά μεταξύ τους και τοποθετημένα στον ιδανικό χώρο? Όλοι το ίδιο δωμάτιο έχουμε?

Σίγουρα είναι θετικό το να υπάρχει μετρητικό χώρου είτε αυτό ανήκει σε μέλος είτε στη γερμανοαφρικοαμερική. Για εκείνους που θα ψάξουν το χώρο τους είναι ένα εργαλείο και απαραίτητο για τους ψαγμένους που όλο θέλουν να βελτιώνουν το ηχοσύστημά τους.

Ερώτηση: Υπάρχει δυνατότητα μέτρησης του χώρου χωρίς τα ηχεία και να σε κατευθύνει σε ποια? εννοώντας το μέγεθός τους σε σχέση με το χώρο, πέραν της βασικής αντίληψης?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.999

Προς Coyia, δεν μου άρεσε καθόλου που πήγες τα γραφόμενα μου σε μια άλλη κατηγορία και που έθεσες αυτόν τον “διχαστικό” τίτλο, εγώ που δεν ανήκω σε καμιά ομάδα – παρέα φίλων – συμφερόντων - εμπόρων κλπ. κοινώς χέστηκα για τις αντιπαραθέσεις σας/τους, εάν διαβάσεις το σχόλιο μου (εδώ) είχε χιουμοριστικό χαρακτήρα και απλά σατίριζε την όλη κατάσταση και ότι όλα, ακόμα και η γνώση από ειδικούς σε μη, κάποια στιγμή έχουν την τιμή τους! Κοινώς θα προτιμούσα να μου το διαγράψεις εάν το θεωρούσες εκτός θέματος πάρα που μου το έβαλες εδώ! Η άνοιξε και βάλτο σε ένα άλλο θέμα… πχ. με τίτλο, όταν τα μέλη γίνονται αντιπρόσωποι!
Βασίλη, η γομολάστιχα δεν είναι του στυλ μου, και τα τελευταία έντεκα χρόνια είναι αμφίβολο αν την έχω χρησιμοποιήσει πάνω από πέντε φορές. Να βάλω το μήνυμα σε νέο θέμα όπως λες, εγώ προσωπικά το βίσκω πολύ καλή ιδέα, μιας και μου αρέσουν κι εμένα τέτοιες πλάκες, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει, υπό τις παρούσες συνθήκες. Γεννηθήτω λοιπόν το θέλημά σου, κρατάω το μήνυμα αθέατο, μήπως και τελικά ενδείκνυται να ανοίξουμε τέτοια καζούρα (άσε να το σκεφτώ και λίγο, γιατί έχω χάσει το λογαριασμό από ποιους τα έχω πάρει -όπως λένε- κατά καιρούς).

Reaction score
8.905

Κώστα σε ευχαριστώ, με την απάντησή σου με κάλυψες.

Off Topic: Τέλος να πω ότι δεν τα έχω δει όλα… αμ’ σε δω να πουλάς – αντιπροσωπεύεις καλώδια… τότε έκλεισα!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.999

Off Topic: Τέλος να πω ότι δεν τα έχω δει όλα… αμ’ σε δω να πουλάς – αντιπροσωπεύεις καλώδια… τότε έκλεισα!
Μακάρι, για να δούμε... :114:

Reaction score
873

Εγω μέτρησα πρώτη φορά χτές!!!!!

Είναι 3 χ 4!!!!!!:116::116:

Για λεπτομέρειες δεξί κλίκ/ιδιότητες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.981

Ερώτηση: Υπάρχει δυνατότητα μέτρησης του χώρου χωρίς τα ηχεία και να σε κατευθύνει σε ποια? εννοώντας το μέγεθός τους σε σχέση με το χώρο, πέραν της βασικής αντίληψης?
η μέτρηση του χώρου, για ανεύρεση των χρόνων αντήχησης και των ρυθμών, γίνεται με κρουστικό ήχο, ο οποίος παράγεται κανονικά από πιστόλι (με άσφαιρα - εκτός κι αν βρίσκεται η πεθερά σου στο χώρο ακρόασης). Εναλλακτικά, μπορείς να παράγεις κρουστικούς ήχους με δυνατό χτύπημα 2 πλατιών ξύλων.

από τα συμπεράσματα που βγαίνουν, σαφώς μπορείς να κατευθυνθείς προς ένα ας πούμε "λάθος" ηχείο (δηλαδή όχι απόλυτα ισορροπημένο) που να "ταιριάζει" το λάθος του με το χώρο σου. Το "δόκιμο" όμως είναι να εστιάσεις την προσοχή σου στα προβλήματα του χώρου και να τα διορθώσεις παθητικά, ώστε όποιο ηχείο και να τοποθετήσεις εντός του χώρου σου, να παίζει όπως προβλέπεται να παίζει, κι όχι άλλα ντ'άλλων.

προσωπικά, θεωρώ πως η μέτρηση του χώρου ακρόασης ΔΕΝ πρέπει να γίνεται από ήχους που βγάζουν τα ηχεία σου.

Σε δεύτερο χρόνο, ναι, να μετρήσεις και τι βγάζουν τα ηχεία σου, αλλά με άλλο "σκοπό" ή "σκοπούς", πχ ακόμα και για την ανεύρεση της σωστής θέσης τοποθέτησης των ηχείων. Μπορείς κάλλιστα να καταλάβεις πως σε λάθος χώρο, τα όποια συμπεράσματα μέτρησης αυτού που βγάζουν τα ηχεία, μπορούν να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα ακόμα και για την θέση τοποθέτησης των ηχείων.

Reaction score
873

Επίσης αν δεν βγαίνουν οι μετρήσεις μπορείς να παράγεις κρουστούς ήχους χτυπώντας τον αντιπρόσωπο με ένα χοντρό ξύλο στο κεφάλι.:116::116:

Τέλος αν και αυτό δεν αποδώσει χτυπάς το δικό σου κεφάλι στον τοίχο που δημιουργεί το πρόβλημα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.999

η μέτρηση του χώρου, για ανεύρεση των χρόνων αντήχησης και των ρυθμών, γίνεται με κρουστικό ήχο, ο οποίος παράγεται κανονικά από πιστόλι (με άσφαιρα - εκτός κι αν βρίσκεται η πεθερά σου στο χώρο ακρόασης). Εναλλακτικά, μπορείς να παράγεις κρουστικούς ήχους με δυνατό χτύπημα 2 πλατιών ξύλων.
Παλαμάκι δεν κάνει; Που είναι και πιο οικολογικό;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.981

Παλαμάκι δεν κάνει; Που είναι και πιο οικολογικό;
είναι η τελευταία λύση, που σκοπίμως παρέλειψα, διότι έχει σημαντικούς περιορισμούς.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

είναι η τελευταία λύση, που σκοπίμως παρέλειψα, διότι έχει σημαντικούς περιορισμούς.
Κι αν ο ενδιαφερόμενος έχει τα "χεράκια" του δολοφονάκη;

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.999
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

...
Πριν ή μετά από δίαιτα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.981
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

...
έχεις δοκιμάσει να χτυπήσεις πολύ δυνατά "παλαμάκι" για πάνω από 20 φορές?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Το "πέρδεσθαι" μετα την λήψη γεύματος οσπρίων αποτελεί κρουστικό θόρυβο η απλά αποκρουστικό ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

έχεις δοκιμάσει να χτυπήσεις πολύ δυνατά "παλαμάκι" για πάνω από 20 φορές?
Ρε άμα χτυπήσει 20 φορές στη σειρά παλαμάκια ο Δολοφονάκης στο Πειραιά, θα δημιουργηθεί τσουνάμι στη Χαλκιδική. :116:

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.981

Γιατί κάνει τόσο κακό ένα eq?
γιατί δε θες να γίνεις επιτέλους σωστός χαϊεντάς?

ρε άσχετε, είδες κανα κρελ να έχει καν ρυθμιστικά μπάσων πρίμων?

που πας ξεβράκωτος στ' αγγούρια?

(άσε εμένα που χρησιμοποιώ εκουαλάιζερ, εσύ άκου "πιουρ", έτσι είναι το ...σωστό!)

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

γιατί δε θες να γίνεις επιτέλους σωστός χαϊεντάς?

ρε άσχετε, είδες κανα κρελ να έχει καν ρυθμιστικά μπάσων πρίμων?

που πας ξεβράκωτος στ' αγγούρια?

(άσε εμένα που χρησιμοποιώ εκουαλάιζερ, εσύ άκου "πιουρ", έτσι είναι το ...σωστό!)
http://www.avsite.gr/vb/showthread....EA%E1%E9-%F4%EF%F3%EF-Car%29_Audio_Test/page2 στο ποστ 15

Reaction score
2.248

Νομίζω (και εάν κάνω λάθος κάποιος να με διορθώσει) ότι οι μετρήσεις μετά τις φροντίδας του χώρου έχουν σχέση με τις εντάσεις (DB) που είθιστε να ακούμε.

Θέλω να πω ότι την ίδια φροντίδα του χώρου θα έχουμε όταν ακούμε στα 84db και ίδια όταν ακούμε στα 120db?

Εάν εγώ (ένα παράδειγμα) ακούω σε χαμηλές εντάσεις... για ποιό λόγο να ωθήσω τον χώρο μου να
δεχτεί εντάσεις παραπάνω από ότι συνηθίζω να ακούω?

Είναι η ένταση ένα χαρακτηριστικό της χαι εντ ακρόασης? Και εάν ΝΑΙ... τα πόσα db? :116:

Εχω ακούσει σε χώρους χωρίς ηχητική φροντίδα καταπληκτικά set-up σε ικανοποιητικές εντάσεις. Εκεί μάλλον δεν ισχύει ο κανόνας......

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.981

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.981

Θέλω να πω ότι την ίδια φροντίδα του χώρου θα έχουμε όταν ακούμε στα 84db και ίδια όταν ακούμε στα 120db?
ναι.

απλά, σε χαμηλές εντάσεις, δεν αντιλαμβάνεσαι εύκολα τα προβλήματα του χώρου. Είναι θέμα που εξηγείται από το κατώφλι ακουστότητας (οι γνωστές καμπύλες).

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89