πρότζεκτ LED

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.807
Απάντηση: πρότζεκτ LED

Μιχάλη, αντίστοιχη μεταλλική κατασκευή αποκλείεται?

Reaction score
19
Re: Απάντηση: πρότζεκτ LED

Παιδιά τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα.
Θα μπορούσα ίσως να φτιάξω από πλαστικό Acetal ένα ίδιο κομμάτι αρκεί να το έχω στα χέρια μου να το μετρήσω με ακρίβεια και με την προϋπόθεση ότι δεν έχει μικρές πολύπλοκες λεπτομέρειες που είναι εύκολο να γίνουν σε χυτό πλαστικό (όπως αυτό) μέσα σε ένα καλούπι.
Σιγουρα περισσοτερο δυσκολα απο οτι φαινονται. Ισως η καλυτερη λυση ειναι να κατασκευαστουν τμηματα ξεχωριστα και μετα να συναρμολογηθουν δινοντας τη τελικη μορφη του προτοτυπου.

Reaction score
19

Μιχάλη, αντίστοιχη μεταλλική κατασκευή αποκλείεται?
Γιαννη δεν ειναι το υλικο που δημιουργει προβλημα στην επεξεργασια του αλλα η πιστη αντιγραφη καθε λεπτομερειας σε μια κατασκευη που εχει δημιουργηθει μεσα σε ενα καλουπι.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.807
Απάντηση: Re: Απάντηση: πρότζεκτ LED

Γιαννη δεν ειναι το υλικο που δημιουργει προβλημα στην επεξεργασια του αλλα η πιστη αντιγραφη καθε λεπτομερειας σε μια κατασκευη που εχει δημιουργηθει μεσα σε ενα καλουπι.
Το καταλαβαίνω Στέλιο. Απλά ρωτάω τον Μιχάλη επειδή έχει τεράστια εμπειρία στην επεξεργασία μετάλλου.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.081

Εμπειρία έχω αλλά τα μηχανήματα δεν τα έχω όλα.
Αν είχα κι ένα CNC θα ήμουν πιο καλά.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: Re: πρότζεκτ LED

Στο σημείο που ξεκινάει το οπτικό του προβολέα(μετά την λάμπα) τα πλαστικά του έχουν πάθει τόσο μεγάλη διάβρωση απο την θερμοκρασία που σε κάθε επαφή μαζί τους γίνονται στην κυριολεξία σκόνη.

:402:

Με τέτοια ζέστη λιώσαμε εμείς,αυτό θα άντεχε;

Ζόρικα τα πράγματα...και δεν έχω άλλο διαθέσιμο προβολέα να σου στείλω:105:

Reaction score
40

Πολυ μπλεξιμο να φτιαξετε αντιγραφο. Η επίστρωση με καποιο εποξικο υλικο θα ειναι ευκολοτερο. Το οποιο οταν σκληρύνει θα μπορει να επεξεργαστει. Μια βολτα σε μεγαλα χρωματοπωλεία, ολο και κατι θα βρεθει.

Reaction score
40

Επισης για το εξωτερικο περιβλημα μπορει να χρησιμοποιηθεί μια φετα απο αλουμίνιο η τσίγκο σαν φλαντζα. Δηλαδη το κοβουμε και το κολλάμε η βιδωνουμε απο εξω. Το σημειο που φαγωθηκε θα το καλύπτει το αλουμινιο και μετα γεμίζουμε τυχων κενα με το εποξικο υλικο. Κατοπιν οτι δεν χρειαζεται λιμαρεται.

Reaction score
1

Εγώ απλά επειδή ο προβολέας δεν μου ανήκει και δεν θα ήθελα να τον καταστρέψω απο ένα γαμ@πλαστικό :141:(εχω κάνει τα τόσα πάνω του και είναι άδικο να διαλύσει εξαιτίας κάτι τέτοιου) αυτό που μπορώ να κάνω ,είναι να λύσω τελείως το οπτικό του,παρόλο που μετά με περιμένει απίστευτη δουλειά μετά ώστε να ξανασυναρμολογίσω και ρυθμίσω όλα τα κρύσταλλα και φίλτρα του ,και να το στείλω σαν κουφάρι οπτικού πλέον σε όποιον αποφασίσουμε οτι μπορεί και θέλει να το επισκευάσει ,πάντα με την σύμφωνη γνώμη του Μανώλη που είναι και ο ιδιοκτήτης του προβολέα φυσικά.
Να διευκρινίσω οτι εκτός του οτι φοβάμαι μην το καταστρέψω τελείως ,δεν έχω και καμία απολύτως γνώση περι πλαστικών ,καλουπιών ,κ.τ.λ
Απο την άλλη αν κάποιος που γνωρίζει μας δώσει μια λύση βαψίματος ή περάσματος κάποιου υλικού απο πάνω ,ευχαρίστως αν το κάνω εγώ ,εδώ ,επι τόπου.

Παιδιά συγνώμη ,δεν ευθύνομαι,δεν το περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο,λυπάμαι γιατί έχω πλέον όλα τα υλικά για να προχωρήσω σε διάφορα τεστ και δεν μπορώ...ο προβολέας με έχει πιάσει πραγματικά αδιάβαστο.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: πρότζεκτ LED

:402:

Με τέτοια ζέστη λιώσαμε εμείς,αυτό θα άντεχε;

Ζόρικα τα πράγματα...και δεν έχω άλλο διαθέσιμο προβολέα να σου στείλω:105:
δεν παίζεσαι...:)

και ο 6000 μας κάνει..:116:

Reaction score
1
Να επαναλάβω,το πρόβλημα δεν είναι οτι αυτή τη στιγμή έχει φύγει τόσο υλικό που δεν μπορούν να μπούν τα φίλτρα και ο προβολέας να δουλέψει και να χρειάζεται άμεσα ανακατασκευή.
Το πρόβλημα είναι οτι ακόμη και με κούνημα το πλαστικό εξατμίζεται στη κυριολεξία ,αφήνοντας σύνεφο σκόνης που καταλήγει στο οπτικό.
Ακόμη και να φυσήξω για να διώξω την πεσμένη σκόνη, αυτό που καταφέρνω είναι το αντίθετο ,να πέφτει περισσότερη απο το πλαστικό..:402:

Απο την άλλη πες οτι βγάλουμε όλο το σκάρτο υλικό απο πάνω.
Πώς θα φτιάξουμε καλούπι για κάτι.....που δεν υπάρχει και έχει γίνει σκόνη?

Reaction score
1
η μεγάλη ειρωνία βέβαια είναι οτι είχα ένα σχεδόν καινούργιο σασί απο οπτικό απο επόμενο μοντέλο sony SXRD που ταίριαζε κουτί στον προβολέα απο όσο θυμάμαι ,και μέσα στο ξεκαθάρισμα της μετακόμισης (6 μήνες πρίν) το πέταξα κρατώντας μονάχα τα οπτικά του..:609:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.807

Αυτό με τη σκόνη μου θυμίζει... αποτέφρωση. :402:

Πες του Μανωλιού ότι ο μακαρίτης ο Sony θα επιστρέψει στην Κρήτη σε...βάζο. :138:

Reaction score
1

Αυτό με τη σκόνη μου θυμίζει... αποτέφρωση. :402:

Πες του Μανωλιού ότι ο μακαρίτης ο Sony θα επιστρέψει στην Κρήτη σε...βάζο. :138:
Ναι άλλα τι βάζο...

με 100W LED..

:142:

Reaction score
143

για να καταλαβω...το 1ο φιλτρο τοποθετειται στην εσοχη 1(κοκκινη γραμμη) και τα υπολοιπα 2 στις αντιστοιχες μπλε και πρασινη γραμμες?..μεχρι ποιο σημειο θα μπορουσες θεωρητικα να αφαιρεσης-κοψεις το πλαστικο?

πανω στο ροζ πλαισιο ακουμπαει-στηριζεται κατι? ή απλα εισερχεται η λάμπα?
τα σημεια Χ ειναι απολύτως απαραιτητα για καποια στηριξη ?

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Μα κι εσύ βρε Νίκο,Παρασκευή και 13 βρήκες να κάνεις το 'πείραμα';;;
τα προσέχουμε αυτά....Sony's curse:105:

Πάει το ταξίδι όνειρο στο Τόκυο και η γλυκιά Γιαπωνέζικη ζωή...Dolce Vita γιοκ !!!

Λέω να πάω για καμιά βδομάδα στα Χανιά,να ξεπεράσω το σοκ....με την κυρά και την μπέμπα αυτή τη φορά:137:

Κρίμα...:406:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.795
Σαν ανταλλακτικό δε μπορεί να βρεθεί πουθενά; Να μάθουμε το κόστος του;

Reaction score
1

για να καταλαβω...το 1ο φιλτρο τοποθετειται στην εσοχη 1(κοκκινη γραμμη) και τα υπολοιπα 2 στις αντιστοιχες μπλε και πρασινη γραμμες?..μεχρι ποιο σημειο θα μπορουσες θεωρητικα να αφαιρεσης-κοψεις το πλαστικο?

πανω στο ροζ πλαισιο ακουμπαει-στηριζεται κατι? ή απλα εισερχεται η λάμπα?
τα σημεια Χ ειναι απολύτως απαραιτητα για καποια στηριξη ?

Στην κόκκινη γραμμή μπαίνει το πρώτο φίλτρο ,στην μπλε το δεύτερο και στην κίτρινη τα τελευταία δύο. Στο ροζ πλαίσιο στηρίζεται και βιδώνει μια πλαστική βάση ,αρκετά μεγάλη σε όγκο,αφού μέσα της πάει και κουμπώνει η λάμπα.
Ολο το πλαίσο είναι απαράιτητο για να κουμπώσει η βάση. Η βάση βιδώνει στις βίδες πάνω και κάτω απο τα δυο δεξιά Χ και στηρίζεται στα δυο αριστερά Χ (ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις).

Reaction score
1
Σαν ανταλλακτικό δε μπορεί να βρεθεί πουθενά; Να μάθουμε το κόστος του;
και βέβαια μπορεί να βρεθεί. Πωλείται σαν ολόκληρο οπτικό με κόστος τελευταία φορά που είχα ρωτήσει για έναν 60άρη 2250+φπα.Μπορεί τώρα να έχει πέσει η τιμή του...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.303
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito