Usb Καλώδια

Reaction score
38
Οκ. Απο εβδομάδα θα επικοινωνήσουμε.
Θα φέρω το γνωστό belkin του 10ρικου και ένα εκυπωτή (δεν εμπιστεύομαι το δικό σου μπορεί να είναι σαμποταρισμένο λολ)

Ελπίζω να ακούσουμε διαφορά, αλλά για καλό και για κακό, θα φέρω και μια φιάλη λευκό να το τσούξουμε :)

Reaction score
8.905
το κρασί μετά.... γιατί φέρνει ευφορία... και τα χρώματα μετά φαίνονται εντονότερα....:prankster:

Reaction score
38
Ας φαίνονται όπως θέλουν τα χρώματα. Οι χροιές μόνο να μην μας χαλάσουν :D

:drinks:

Reaction score
11.861
Θα φέρω το γνωστό belkin του 10ρικου και ένα εκυπωτή
Εγώ λέω να τα φέρεις αυτά εδώ και να τυπώσουμε μια φωτογραφία με το καλώδιο του εκτυπωτή και μετά μια με το belkin, να συγκρίνουμε τις φωτογραφίες και να δούμε με ποιο καλώδιο τυπώθηκε καλύτερα.

Reaction score
38
Εγώ λέω να τα φέρεις αυτά εδώ και να τυπώσουμε μια φωτογραφία με το καλώδιο του εκτυπωτή και μετά μια με το belkin, να συγκρίνουμε τις φωτογραφίες και να δούμε με ποιο καλώδιο τυπώθηκε καλύτερα.
Α δεν ξέρω γι' αυτό :)

Εξάλλου εσύ μπορεί να έχεις καλύτερο usb απο του Βασίλη :wink:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Πάντως στα δικά μου καλώδια, περνάει μόνο τάση (V) και ρεύμα (Ι), δεν βρήκα ποτέ ούτε άσσο ούτε μηδενικό.
Πες το ντε Χρυσόστομε αλλά ολοκλήρωσε το κιόλας...

Αν υπάρχουν μόνο άσσοι και μηδενικά γιατί το καλώδιο USB έχει προδιαγραφές μήκους?
Με το HDMI τι συμβαίνει?
Σε όλους που ασχολούνται με εικόνα θα έχει συμβεί να μην κλειδώνει κάποιο καλώδιο ενώ κάποιο άλλο να κλειδώνει μια χαρά.
Μπας και οι άσσοι και τα μηδενικά παθαίνουν απώλεια ταυτότητας?

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Συν-χρυσαυτιάδες, με τι interface οδηγείτε τα dac σας?

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
"Πάντως στα δικά μου καλώδια, περνάει μόνο τάση (V) και ρεύμα (Ι), δεν βρήκα ποτέ ούτε άσσο ούτε μηδενικό."

Να απαντήσω? Να απαντήσω? :p

Edit: Θα απαντήσω γιατί ήταν καλός ο πρωινός καφές και έχω τουρμπίσει. Καλώδιο είναι βρε παιδιά, όχι χαρτοταινία ταμειακής για να βλέπουμε ψηφία. Τα ψηφία αναπαριστούν το αν περνάει ρεύμα ή όχι ( 1 on, 0 off ). Το είπα, το είπα!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
"Πάντως στα δικά μου καλώδια, περνάει μόνο τάση (V) και ρεύμα (Ι), δεν βρήκα ποτέ ούτε άσσο ούτε μηδενικό."

Να απαντήσω? Να απαντήσω? :p

Edit: Θα απαντήσω γιατί ήταν καλός ο πρωινός καφές και έχω τουρμπίσει. Καλώδιο είναι βρε παιδιά, όχι χαρτοταινία ταμειακής για να βλέπουμε ψηφία. Τα ψηφία αναπαριστούν το αν περνάει ρεύμα ή όχι ( 1 on, 0 off ). Το είπα, το είπα!
Είσαι σε καλό δρόμο σίγουρα...
Πάντως είναι γεγονός πως το περιβόητη placebo λειτουργεί και ανάστροφα...
Δηλαδής αν έχεις πείσει τον εαυτό σου πως διαφορές δεν υπάρχουν, ότι και να ακούσεις γνώμη δεν θα αλλάξεις!;)

Reaction score
384
Στην οπτική ίνα λοιπόν που δεν υπάρχουν καλώδια, πως εξηγείς το ότι υπάρχουν διαφορές? Εκτώς αν δεν έχεις ακούσει ούτε εκεί κάποια διαφορά.
Σε usb δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κάτι "καλό",αλλά σε οπτικές έχω δοκιμάσει αρκετές και από διαφορές τίποτα.Αυτά σε 3 συστήματα που έχω σπίτι και τα γνωρίζω πλέον πολύ καλά.
Να περιγράψω εν συντομία και τα συστήματα: 1.Beolab 5=metric=macbook και ενίοτε players luxman d-05/burmester 052/esoteric sa-60 2.Beolab 9=audio valve eclipse pro=chord qute hd dac=macbook 3.Acapella Fidelio 2 και ενίοτε Focal Diablo Utopia με devialet 120=macbook.
Διαφορές ακούω σε καλώδια ρεύματος αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο,ηχείων,ιc σπάνια,αλλά σε ψηφιακά τίποτα.

Reaction score
38
Πες το ντε Χρυσόστομε αλλά ολοκλήρωσε το κιόλας...

Αν υπάρχουν μόνο άσσοι και μηδενικά γιατί το καλώδιο USB έχει προδιαγραφές μήκους?
Με το HDMI τι συμβαίνει?
Σε όλους που ασχολούνται με εικόνα θα έχει συμβεί να μην κλειδώνει κάποιο καλώδιο ενώ κάποιο άλλο να κλειδώνει μια χαρά.
Μπας και οι άσσοι και τα μηδενικά παθαίνουν απώλεια ταυτότητας?
Δηλαδή όσοι είμαστε δύσπιστοι για την απόδοση φτηνών και ακριβών πιστοποιημένων και λειτουργικών καλωδίων usb, πιστεύουμε ότι κάποιος τροχονόμος εντός καλωδίου τακτοποιεί την κίνηση των πακέτων Ι-0?
Υπάρχει κάποιο ψηφιακό το οποίο να μην απαιτεί διαφορά τάσης στις άκρες του?

Έχετε παρατηρήσει και διαφορά στην εικόνα, από διαφορετικά πιστοποιημένα και λειτουργικά καλώδια ΗDMI?

Συν-χρυσαυτιάδες, με τι interface οδηγείτε τα dac σας?
Με ξεχωριστά τροφοδοτούμενη amanero (αποκομμένη από το pc) .
Mε τι ρεύμα ταΐζετε εσείς το interface σας?

Είσαι σε καλό δρόμο σίγουρα...
Πάντως είναι γεγονός πως το περιβόητη placebo λειτουργεί και ανάστροφα...
Δηλαδής αν έχεις πείσει τον εαυτό σου πως διαφορές δεν υπάρχουν, ότι και να ακούσεις γνώμη δεν θα αλλάξεις!;)
Γι' αυτό το λόγο (placebo) ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσεις είναι, imo, στα τυφλά.
Κουβερτούλα, χαρτί και μολύβι και κρίση "ίδιο ή διαφορετικό σε x παράγοντες".
(εφόσον δεν υπάρχει και η δυνατότητα μετρήσεων βέβαια).

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Καλά, για να μη λέω ανυπόστατα πράγματα, ναι μεν έχω δυο οπτικές ίνες διαφορετικής μάρκας, αλλά ποτέ δεν έχω κάτσει να κάνω συγκριτικό. Ανάμεσα στα ομοαξονικά όμως ( ένα cambridge και το vdh first ultimate mk2 που η vdh το προτείνει και για ψηφιακό ), έχω ακούσει αξιοσημείωτες διαφορές.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.616
Members
38.579