Δίσκοι βινυλίου από CD

T

thanasis tsiroukis

Guest
:gotcha:

Η Μερτσέντες μπε 160 ντίζελ ήταν καλύτερη από το σουμπαρου νταμπλιγιου αρ ιξ ες τι αϊ.
:gotcha:
Βρέ ανθρωπάκι κάτσε εσυ στό home cinema δές καμμια ταινία και άσε μας εμας να μιλήσουμε γιά βινύλια πού ακούσαμε, τί δουλειά έχεις εσύ με αύτα και πετάγεσαι?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
τί δουλειά έχεις εσύ με αύτα και πετάγεσαι?
Πετάγομαι σα το κακό σπυρί να θυμίσω τις δυνατότητες ενός 6,5-ιντσου γουφερ σε καμπίνα κλειστή σε μεγάλο χώρο και από σημαντική απόσταση ακρόασης, σε συνδυασμό με την υποοδηγηση και όσα πρόσφατα έγραψα δις περί του αρεστού κομπρεσιον σε ανάλογες περιπτώσεις.;)

Προφανώς για οτιδήποτε πάνω από 20 τμ, αυτό το ηχείο είναι ακατάλληλο.
Το πρόβλημα επιδεινώνεται λόγω της μεγάλης ελάχιστης απόστασης ακρόασης λόγω κατασκευής του ηχείου. ;)
Σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια οδήγησης, το έχεις σκίσει το θέμα! Χαχαχαχαχα

Λόγω δε του μόλις 2-ης τάξης κρος του ηχείου (2 εξαρτήματα σε κάθε δρόμο) οι κοινές συχνότητες αναπαραγωγής από τα 2 μεγάφωνα επεκτείνονται πολύ πέραν του ονομαστικού σημείου κρος.

Επί της ευκαιρίας, ελπίζω να γνωρίζεις ότι αυτή η σημαντική απόσταση μεταξύ τουιτερ και γουφερ στο ηχείο σου, είναι πρόβλημα στην απόσταση ακρόασης, καθώς στις κοινές συχνότητες των δύο μεγαφώνων, για να μην έχεις ακυρώσεις, θα πρέπει η απόσταση του αυτιού σου από τα δύο μεγάφωνα να μη διαφέρει περισσότερο από το μήκος κύματος των συχνοτήτων αυτών, το οποίο είναι περίπου 10 εκατοστά στην περίπτωσή σου, άρα μάλλον μία κλίση των ηχείων προς τα πίσω είναι απαραίτητη, αλλά αυτό υποθέτω ότι το γνωρίζεις. ;)

Για αυτό το ηχείο πάντως, ο κατασκευαστής του δίνει ισχύ ενισχυτή 160 βατ, είναι ενδιαφέρον που επέλεξες να το οδηγείς με λαμπουλα 50 βατ, ενισχύει στεγνά την επιχειρηματολογία μου στα περί compression & limiter, συν την γνωστή γλυκιά παραμόρφωση ψαλιδισμού των τυπικών λαμπατων της 10-ετιας του '70.

Last edited:

D

deleted user 10898

Guest
re συντροφε χαρις μπιχειβ.....
[DOUBLEPOST=1482689292][/DOUBLEPOST]
Έκανες δηλαδή blind tests και επιβεβαιωσες οτι το ψηφιακό ακούστηκε καλύτερα? Γιατι στά δικά μας συγκριτικά αλλο ήταν το αποτέλεσμα. Σε home cinema set up τίς κάνατέ μέ πλαστικό πικάπ? Το home cinema το αναφέρω γιατί αν δε κάνω λάθος με τέτοιο συστημα ακους.

Εντάξει, γιά πέταμα ο ongaku λοιπόν, εσείς δε παιζεστε, καλές "άρτιες" ψηφιακές ακροάσεις λοιπόν. Δε μεταδίδω άλλο, καλά λένε οτι είστε "ανικητοι", ο νοων νοειτω
πρέπει να εισαι ο πρωτος παγκοσμιος που εκανε blind test πικαπ με ψηφιακο.
ο θορυβος κανει το τασκ αυτο αδυνατο.
θα μας πεις ενδιαφερουσες λεπτομερειες?

D

deleted user 10898

Guest
Βρέ ανθρωπάκι κάτσε εσυ στό home cinema δές καμμια ταινία και άσε μας εμας να μιλήσουμε γιά βινύλια πού ακούσαμε, τί δουλειά έχεις εσύ με αύτα και πετάγεσαι?
δεν ειναι δικο σου θεμα ποιος γραφει και τι εδω....

D

deleted user 10898

Guest
Δε γράφω πουθενά οτι έκανα εγώ blind test, γιά συγκριτικά μίλησα.
ωραια λοιπον, ειναι ευκολο να μαθουμε και εμεις λεπτομερειες απο αυτα τα συγκριτικα που ανεδειξαν την υπεροχη του μεσου?

Reaction score
1.127
Ρε παιδιά ήμαρτον!Χριστούγεννα είναι!Α! και χρόνια πολλά σε όλους.Ανεξαρτήτως από το φορμά που ακούν.
Μπήκε ένας νεαρός να κάνει μια ερώτηση και είμαι σίγουρος οτι έχει φρίξει ο άνθρωπος.Πρέπει δηλαδή να ανήκετε σε μια σχολή και να είστε τόσο απόλυτοι?Έχετε καταλάβει οτι το ''χόμπυ'' είναι πολύ υποκειμενικό?Δεν έχω ακούσει πανάκριβα συστήματα αλλά και στην έκθεση που πήγα ακουσα και λαπτοπ και πικάπ να παίζουν υπέροχα και τα ζήλεψα.Πάντως δεν θα βριζόμουν ποτέ με κάποιον γι αυτά τα πράγματα.
Costas ear ισως ο παππούς που είδες και δήλωσε συλλέκτης να του αρέσει να το βλέπει να γυρίζει και να μην τον νοιάζει πως παίζει.Το σκέφτηκες?
Τέλοσπάντων δεν μου αρέσει να κρίνω αλλά να σας υπενθυμίσω ότι ο λόγος που το av site έχει τόσα μέλη είναι γιατί κρατάει ένα επίπεδο και είναι ''πολιτισμένο''.
Άντε και πάλι χρόνια καλά με υγεία να έχουμε όλοι και να ακούμε ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΕΣ.Αυτό μας λείπει και όχι πως παίζει το ρημάδι.....

Reaction score
11.740
Θα έχει γεμίσει το σαΪτ δεκαπεντ'αχρονα με ψεύτικα προφίλ, δέν εξηγείται αλλιώς.
Αληθινό προφίλ!

Και μακάρι να ήμουν 15!

Ωωωωωώ τι μού'πές!
Ααα, σου άρεσε η έκφραση;:wink:

Να προσθέσω οτι μερικά απο τά καλύτερα μηχανήματα αναπαραγωγής μουσικής δέν "μετράνε" και τόσο καλά στό εργαστήριο, βλέπε kondo ongakou
Χαχαχα, αυτό είναι από τα καλύτερα;

εσείς δε παιζεστε, καλές "άρτιες" ψηφιακές ακροάσεις λοιπόν. Δε μεταδίδω άλλο, καλά λένε οτι είστε "ανικητοι", ο νοων νοειτω
Τί εννοείς; Ποιος τα λέει αυτά; μπήκες προκατειλημμένος εδώ να αρχίσεις συζήτηση;

Σα να προσπαθείς σε λατέρνα να παίξεις ντιβιντί. Ειναι ασύμβατα.
:lol::lolsign: Ωραία έκφραση!

Ναι, δε μπορεί ο μακτον. Των 50 βατ έχεις; Με ποιο ηχείο; Σε τι χώρο; Απόσταση ακρόασης;
mactone MA-34 λέει ότι έχει. 35 ολόκληρα βατάκια ανά κανάλι στα 8 ωμ.(και 2 μουλάρια).

μάλλον μία κλίση των ηχείων προς τα πίσω είναι απαραίτητη, αλλά αυτό υποθέτω ότι το γνωρίζεις.

Για αυτό το ηχείο πάντως, ο κατασκευαστής του δίνει ισχύ ενισχυτή 160 βατ, είναι ενδιαφέρον που επέλεξες να το οδηγείς με λαμπουλα 50 βατ,
Στις φωτογραφίες φαίνεται να έχει μια κλίση το ηχείο, αλλά δεν ξέρουμε την απόσταση ακρόασης ακόμα.
Και είπαμε, 35 βατάκια.

Εχουμε πέσει πάλι σε ενα επίπεδο Χριστουγενιάτικα .... Τι να σας πω !!!!!!
Μπραβο μας :(
Να περάσει και λίγο διασκεδαστικά η ώρα.:beach:
[DOUBLEPOST=1482693203][/DOUBLEPOST]Έχει πλάκα να φέρω τον class-D μου (2χ50 στα 8 ωμ) των 35 ολόκληρων ευρώ (καλά, και άλλα 60 το βαρβάτο τροφοδοτικό...αλλά και με απλό από laptop παίζει μια χαρά σε ανθρώπινες εντάσεις) και να παίζει καλύτερα από τον mactone MA-34

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
Costas ear ισως ο παππούς που είδες και δήλωσε συλλέκτης να του αρέσει να το βλέπει να γυρίζει και να μην τον νοιάζει πως παίζει.
Αυτό είναι βέβαιο!
Και μένα μου αρέσει να το βλέπω, τι λες τώρα! ;)

Και διασκέδασα με το περιστατικό! Δεν έβρισα κανέναν, ούτε σε σας το εν λόγω ζευγάρι!

Άλλωστε, στο μαγαζί αυτό, το παμπλικ, πουλάν διάφορα άχρηστα πράγματα, και πολύς κόσμος τα παίρνει και χαίρεται, τι μας πειράζει να πουλάνε πικάπ και δίσκους; Πλάκα έχει! :)

Άλλο αυτό όμως, κι άλλο να χαρακτηρίζομαι προσωπικά ως "ανθρωπάκι" και να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερα υποτιμητικά σχόλια (μιλάνε όλοι μιλάν' κι οι κώλοι) οι διαφωνούντες με το υποκειμενικό του καθενός, ε; ;)

Αντιθέτως με τέτοιες συμπεριφορές, τουλάχιστον προσωπικά, δε κατακρινω ποτέ πρόσωπα κι ούτε σπέρνω χαρακτηρισμούς επί προσωπικού, παρά μόνο επιχειρηματολογώ με βάση αναμφισβήτητα τεχνικά δεδομένα. ;)

Συνολικά, επιτίθεμαι ασάλιωτα σε τρόπους σκέψης, κι όχι σε πρόσωπα, κι αδιαφορώ επιδεικτικά για όσα μου ψέλνουν σε προσωπικό επίπεδο. Ως εκ τούτου, αν και θίχτηκα (προφανώς), δεν έδωσα καμία συνέχεια, αλλά δε γίνεται να μη δώσει συνέχεια κανείς εδώ μέσα, ε; Χαχαχαχαχα, ότι σπέρνεις θερίζεις! ;)

Reaction score
1.127
Αυτό είναι βέβαιο!
Και μένα μου αρέσει να το βλέπω, τι λες τώρα! ;)

Και διασκέδασα με το περιστατικό! Δεν έβρισα κανέναν, ούτε σε σας το εν λόγω ζευγάρι!

Άλλωστε, στο μαγαζί αυτό, το παμπλικ, πουλάν διάφορα άχρηστα πράγματα, και πολύς κόσμος τα παίρνει και χαίρεται, τι μας πειράζει να πουλάνε πικάπ και δίσκους; Πλάκα έχει! :)

Άλλο αυτό όμως, κι άλλο να χαρακτηρίζομαι προσωπικά ως "ανθρωπάκι" και να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερα υποτιμητικά σχόλια (μιλάνε όλοι μιλάν' κι οι κώλοι) οι διαφωνούντες με το υποκειμενικό του καθενός, ε; ;)

Αντιθέτως με τέτοιες συμπεριφορές, τουλάχιστον προσωπικά, δε κατακρινω ποτέ πρόσωπα κι ούτε σπέρνω χαρακτηρισμούς επί προσωπικού, παρά μόνο επιχειρηματολογώ με βάση αναμφισβήτητα τεχνικά δεδομένα. ;)

Συνολικά, επιτίθεμαι ασάλιωτα σε τρόπους σκέψης, κι όχι σε πρόσωπα, κι αδιαφορώ επιδεικτικά για όσα μου ψέλνουν σε προσωπικό επίπεδο. Ως εκ τούτου, αν και θίχτηκα (προφανώς), δεν έδωσα καμία συνέχεια, αλλά δε γίνεται να μη δώσει συνέχεια κανείς εδώ μέσα, ε; Χαχαχαχαχα, ότι σπέρνεις θερίζεις! ;)
Ναι έχεις δίκιο,τωρα που ξαναδιάβασα το ποστ απλά γράφεις οτι γέλασες.Με την ευκαιρία να συμφωνήσω μαζί σου για τις φτηνές επανεκδόσεις του public(για τις οποίες είχα κάνει θέμα και ρώταγα) καθώς πήρα έναν και ήταν εμφανής η διαφορά με επανεκδόσεις σοβαρών εταιριών.Μετά βρήκα στο internet οτί η ίδια η εταιρία(ermitage) δηλώνει οτι επανεκδίδει από cd.
Για κάποιους όμως μπορεί να είναι οκ αν καθώς φευγουν από εκεί παίρνουν και ένα πλαστικό lenco των 100 ευρώ και ακούνε τη μουσική τους.
Όπως και να έχει ο ενδιαφερόμενος θα έχει ηδη καταλάβει οτί αν έχει ένα αξιοπρεπές σύστημα δεν αξίζει να επενδύσει σε δίσκους απο cd..
Καλύτερα βόλτα στα δισκάδικα της Αθήνας για μεταχειρισμένα βινύλια.
Αυτό για να επικεντρωθούμε στο θέμα μας.Για τα υπολοιπα Ειρήνη ημην...:)

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Ναι έχεις δίκιο,τωρα που ξαναδιάβασα το ποστ απλά γράφεις οτι γέλασες.Με την ευκαιρία να συμφωνήσω μαζί σου για τις φτηνές επανεκδόσεις του public(για τις οποίες είχα κάνει θέμα και ρώταγα) καθώς πήρα έναν και ήταν εμφανής η διαφορά με επανεκδόσεις σοβαρών εταιριών.Μετά βρήκα στο internet οτί η ίδια η εταιρία(ermitage) δηλώνει οτι επανεκδίδει από cd.
Για κάποιους όμως μπορεί να είναι οκ αν καθώς φευγουν από εκεί παίρνουν και ένα πλαστικό lenco των 100 ευρώ και ακούνε τη μουσική τους.
Όπως και να έχει ο ενδιαφερόμενος θα έχει ηδη καταλάβει οτί αν έχει ένα αξιοπρεπές σύστημα δεν αξίζει να επενδύσει σε δίσκους απο cd..
Καλησπερα παιδια και χρονια πολλα.
Vinyl ηθελα να κανω δωρο στον ευτο μου κα
Καλησπερα παιδια και χρονια πολλα.
Vinyl ηθελα να κανω δωρο στον εαυτο μου καποιους δισκους των Pink Floud που ειδα στo public, να πω ευτυχως που δεν τους πηρα;

Reaction score
1.127
Νίκο χρόνια πολλά.οι επανεκδόσεις των Floyd παίζαν από 30 ευρώ και πάνω.Μπορεί να ήταν από σοβαρή εταιρία.Δεν το ξέρω.Εγώ αυτα τα έγραψα για δίσκους τζαζ-ροκ των 10-20 ευρω.
Στη θέση σου θα έκανα τη βόλτα μου στα μεταχειρισμένα των Αθηνών,μοναστηράκι κλπ.δίσκοι made in usa,england θεωρούνται καλές κόπιες.Ελέγχω εξονυχιστικά το δίσκο,κάνω και το ανάλογο παζάρι και τον παίρνω φθηνότερα από το public...

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Νίκο χρόνια πολλά.οι επανεκδόσεις των Floyd παίζαν από 30 ευρώ και πάνω.Μπορεί να ήταν από σοβαρή εταιρία.Δεν το ξέρω.Εγώ αυτα τα έγραψα για δίσκους τζαζ-ροκ των 10-20 ευρω.
Στη θέση σου θα έκανα τη βόλτα μου στα μεταχειρισμένα των Αθηνών,μοναστηράκι κλπ.δίσκοι made in usa,england θεωρούνται καλές κόπιες.Ελέγχω εξονυχιστικά το δίσκο,κάνω και το ανάλογο παζάρι και τον παίρνω φθηνότερα από το public...
..δε γινεται φιλε διοτι μενω Λαρισα. Εχει ολη τη σειρα , δε θυμαμαι ομως ποιας εταιριας εκδοση ειναι, θα παω ξανα να τους δω. Η τιμη τους παντως ειναι 20€ περιπου το καμματι.
Κριμα παντως διοτι ειχα την προθεση να αγορασω ολη τη σειρα, παρ' οτι αρκετους τους εχω απο τη 10ετια του 80, ελληνικες κοπιες βεβαια, τσιγαροχαρτο...ξερεις...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
Χαρούμενα Χριστούγεννα...
Να προσθέσω οτι μερικά απο τά καλύτερα μηχανήματα αναπαραγωγής μουσικής δέν "μετράνε" και τόσο καλά στό εργαστήριο, βλέπε kondo ongakou
δυστυχώς όχι, τό έχω ακούσει όμως αρκετές φορές το μηχάνημα, όχι σε εκθέσεις πού "θάφτηκε" κυριολεκτικά, και μπορω να πώ οτι ήταν μιά ανεπανάληπτη εμπειρία! Εγώ έχω τα ταπεινά mactone.
Εσυ άκου γραφήματα καί άσε μας εμάς να ακούμε μουσική.
Με άλλα λόγια (ρε παιδιά)...Του κάκου ο Ongaku.:roflmao:
Το μόνο ανέκδοτο στην πράξη,(ακρόαση), είναι η ''ανωτερώτητα'' του ψηφιακου έναντι του αναλογικού ήχου. Γελάμε πάντα όταν συγκρίνουμε τα δύο σε συστήματα φίλων χαϊφιντελιστών.Original βινύλια, Εγγλέζικες ή Αμερικάνικες κόπιες άν είναι δυνατό, ένα καλοστημένο πικάπ, και άσε τούς αλλους να ακούνε πόσο πιό σωστό είναι στη θεωρία το ψηφιακό. Εμένα πάντως τα αυτιά μου δέν ακούνε θεωρίες.
Έκανες δηλαδή blind tests και επιβεβαιωσες οτι το ψηφιακό ακούστηκε καλύτερα? Γιατι στά δικά μας συγκριτικά αλλο ήταν το αποτέλεσμα. Σε home cinema set up τίς κάνατέ μέ πλαστικό πικάπ? Το home cinema το αναφέρω γιατί αν δε κάνω λάθος με τέτοιο συστημα ακους.

Εντάξει, γιά πέταμα ο ongaku λοιπόν, εσείς δε παιζεστε, καλές "άρτιες" ψηφιακές ακροάσεις λοιπόν. Δε μεταδίδω άλλο, καλά λένε οτι είστε "ανικητοι", ο νοων νοειτω

Να είσαι καλά βρέ Κωστή τώρα κατάλαβα γιατί οταν βάζω αρχείο 24-192 ο mactone αρνείται να το παίξει σωστά. Ε ρε τι άλλο θα ακούσω.
Με τέτοια αντιμετώπιση έναντι των αρχείων σας,είναι πιθανόν να τους έχετε προκαλέσει...ψυχολογικά τραύματα.:p

Ένα σχόλιο γενικής φύσης:Η διάκριση μεταξύ ΄΄σοβαρών΄΄ & ΄΄ασόβαρων΄΄ δεν αξίζει ν'αναλώνεται σε συστήματα,αλλά να μένει σε επιφυλακή για...χρήστες αυτών.:sneaky:
Ρε παιδιά ήμαρτον!Χριστούγεννα είναι!Α! και χρόνια πολλά σε όλους.Ανεξαρτήτως από το φορμά που ακούν.
Μπήκε ένας νεαρός να κάνει μια ερώτηση και είμαι σίγουρος οτι έχει φρίξει ο άνθρωπος.Πρέπει δηλαδή να ανήκετε σε μια σχολή και να είστε τόσο απόλυτοι?Έχετε καταλάβει οτι το ''χόμπυ'' είναι πολύ υποκειμενικό?Δεν έχω ακούσει πανάκριβα συστήματα αλλά και στην έκθεση που πήγα ακουσα και λαπτοπ και πικάπ να παίζουν υπέροχα και τα ζήλεψα.Πάντως δεν θα βριζόμουν ποτέ με κάποιον γι αυτά τα πράγματα.
Costas ear ισως ο παππούς που είδες και δήλωσε συλλέκτης να του αρέσει να το βλέπει να γυρίζει και να μην τον νοιάζει πως παίζει.Το σκέφτηκες?
Τέλοσπάντων δεν μου αρέσει να κρίνω αλλά να σας υπενθυμίσω ότι ο λόγος που το av site έχει τόσα μέλη είναι γιατί κρατάει ένα επίπεδο και είναι ''πολιτισμένο''.
Άντε και πάλι χρόνια καλά με υγεία να έχουμε όλοι και να ακούμε ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΕΣ.Αυτό μας λείπει και όχι πως παίζει το ρημάδι.....
Αξιότιμα μέλη,ο vinyllover είναι κατηγορηματικός,το Πνεύμα των Χριστουγέννων αποκλείει τις πλάκες και τους ελέγχους στις ανακρίβειες...Επιστρέφονται και πινακίδες για παραβιάσεις του ΚΟΚ άμα λάχει...;)

Last edited:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..αυτο που ψαχνω παντως ειναι ενας και μοναδικος δισκος των Rainbow , αυτον που εχει το catch the rainbow και temple of the king (οχι σε live) σε μια εστω υποφερτη εκδοση. Και με την ευκαιρια, εαν δεν κανω καταχρηση του θεματος, εαν καποιος φιλος τον εχει διπλο, η δεν τον χρειαζεται ας επικοινωνησει μαζι μου...

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός