Κατανάλωση ρεύματος ολοκληρωμένου Τάξης Α

Reaction score
1.147
Αγαπητέ φίλε Marba , η Κυρίαρχη άποψη στο συγκεκριμένο forum είναι :
1. Τα ηχεία πρέπει να είναι ενεργά
2. Στην άτυχη περίπτωση που τα ηχεία δεν είναι ενεργά και μόνο σε αυτήν την περίπτωση τότε μόνο class D ενισχυτές από 500 watt και επάνω.
3. Αναλογικά δεν παίζουν τέλος , μόνο επαγγελματικά Dac και αυτά μόνο σε συνδυασμό με υπολογιστή ή media player , ούτε τα transport παίζουν.
4. Τα καλώδια δεν κάνουν καμμιά διαφορά.
5. Ηχεία τύπου κόρνας είναι μόνο για συναυλίες , δεν παίζουν
Tα παραπάνω δεν αποτελούν κυρίαρχη άποψη , φανατικούς υποστηρικτές έχουν .
Ε καί ? Θα έλεγα εγώ ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.010
Τα 30W/ch του L-590ax είναι σε καθαρή τάξη Α'. Από κεί και πάνω δίνει τουλάχιστον 160W/ch σε τάξη ΑΒ.
Αυτά που λες δεν ευσταθούν.
Όπως φαίνεται από το προσπεκτους της κατασκευάστριας εταιρείας, ο εν λόγω ενισχυτής βγάζει επακριβώς 20 βατ και λειτουργεί αποκλειστικά σε τάξη Ά και όχι σε ΑΒ. Η δε μέγιστη κατανάλωση που δίνει ο κατασκευαστής, αποκλείει την ισχύ που λες, λόγω σχεδιαστικών χαρακτηριστικών απόδοσης των ενισχυτικων σταδίων αυτής της τάξης λειτουργίας.

Στο ίδιο προσπεκτους μπορείς να δεις την αρνητική ανάδραση που ήδη σχολίασα ως θετική, καθώς και το άλλο μοντέλο της φίρμας, το 900, για το οποίο εξηγεί τα εξής η κατασκευάστρια εταιρεία:

Screenshot_2017-01-19-17-35-16.png

Δηλαδή σου δίνει την λύση, με 2 τέτοιους, να οδηγήσεις άριστα πχ τα ATC τα 40-αρια. Νομίζω πως πρέπει να δίνετε λίγη παραπάνω προσοχή στις προδιαγραφές τουλάχιστον του κατασκευαστή πριν πείτε ανακρίβειες. ;)

2. Στην άτυχη περίπτωση που τα ηχεία δεν είναι ενεργά και μόνο σε αυτήν την περίπτωση τότε μόνο class D ενισχυτές από 500 watt και επάνω.
3. Αναλογικά δεν παίζουν τέλος , μόνο επαγγελματικά Dac και αυτά μόνο σε συνδυασμό με υπολογιστή ή media player , ούτε τα transport παίζουν.
Όχι, δεν είναι έτσι. Υπερβάλλεις για λόγους εντυπώσεων.

Η πραγματικότητα είναι κάπως έτσι:

1. Τα ενεργά ηχεία συγκεντρώνουν πλεονεκτήματα που δεν μπορούν να έχουν τα παθητικά, ενώ ταυτόχρονα ο λόγος απόδοσης κόστους είναι υψηλότερος, αν σε ενδιαφέρει το κόστος απόκτησης.
2. Η τάξη λειτουργίας των ενισχυτικων σταδίων είναι αδιάφορη. Η ισχύς που απαιτείται για πλήρη οδήγηση ενός ηχείου, εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του ηχείου. Οι κλας ντε ενισχυτές προσφέρουν υψηλή ισχύ σε προσιτό κόστος, οπότε έχουν υψηλό λόγο απόδοσης κόστους, αν σε ενδιαφέρει το κόστος απόκτησης.
3. Όλα παίζουν, και τα αναλογικά και τα ψηφιακά. Τα ψηφιακά προσφέρουν υψηλότερες επιδόσεις και έχουν υψηλότερο λόγο απόδοσης κόστους, αν σε ενδιαφέρει το κόστος απόκτησης. Τα επώνυμα και καταξιωμένα στουντιακου επιπέδου ντακ έχουν υψηλότερο λόγο απόδοσης κόστους, αν σε ενδιαφέρει το κόστος απόκτησης. Το θέμα του τρανσπορτ έχει ξεπεραστεί από την χρήση PC εδώ και μία 15-ετια, και εθελοτυφλει όποιος δε το αναγνωρίζει, καθώς εδώ και μία 15-ετια γεμάτη, τα μέσα μουσικής (αναλογικά και ψηφιακά) κατασκευάζονται σε κάποιο στούντιο από ψηφιακά αρχεία που αποθηκεύονται και επεξεργάζονται σε σκληρούς δίσκους.
4. Τα καλώδια έχουν σημαντικές και ακροασιμες διαφορές, σε οποιαδήποτε χρήση. Η ορθή επιλογή καλωδίου οφείλει να γίνεται βάσει αναγκαίων για κάθε χρήση απαραίτητων προϋποθέσεων και προδιαγραφών, ασχέτως τι λέει το αφτί του καθενός.
5. Ηχεια τύπου κόρνας είναι μονόδρομος σε ΡΑ εφαρμογές. Για οικιακές ακροάσεις επίσης υπάρχουν εξαιρετικές προτάσεις και υλοποιήσεις, που προσφέρουν χαρακτηριστικά υψηλότατα μικρο και μάκρο δυναμικά, που είναι και το ατού αυτών των ηχείων, εις βάρος όμως άλλων παραμέτρων, κυρίως τονικης ακρίβειας. Συχνά τέτοια ηχεια συνοδεύονται από ενσωματωμένο ενεργό σαμπ, ώστε να αντισταθμίζεται η υψηλή ευαισθησία των τουιτερ κόρνας με ενεργές λύσεις χαμηλά, και συνάμα να απαιτούν ενισχυτές σχετικά χαμηλής ισχύος. Σε επίπεδο κονσουμερ, οι κορνάτες προτάσεις πχ των κλιπς και τζιμπιελ κάνουν θραύση και έχουν προτιμηθεί από πλειάδα καταναλωτών, και όχι αδίκως. Τα δε φρέσκα ενεργά κλιπς, αναμένονται εναγωνίως από πολλούς!

Εντάξει αγαπητέ; ;)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.010
Ο φίλος μας ο Κεν Κεσλερ, είναι ένας γνωστός παρλαπιπας ολκής.:D

Οι προδιαγραφές που υποστηρίζουν την εκταμίευση 6.000€ + είναι η τάξη Ά και η παραμόρφωση σε επίπεδα του 0.007%. Αν είναι να χρησιμοποιηθεί με αποστράγγιση των έξτρα 4 ντιμπι κέρδους και να έχει παραμορφώσεις επιπέδου κινεζοχαρχάβαλων του 1%, απλώς πετάς λεφτά. Εντάξει, κι αυτό έχει το γούστο του! ;)
Απογοητευτικό είναι το S/N ratio, αλλά μπορεί να μέτρησαν και λάθος, για όλα τους έχω ικανούς, ιδίως εδώ που οι μετρήσεις τους δε συμβαδίζουν με τα δημοσιευμένα σπεκς της μεγάλης λαξμαν. :p

Last edited:

Reaction score
666
Όταν τον ακούσετε θα καταλάβετε. Μέχρι τότε κάντε μόνο υποθέσεις και ασκήσεις επί χάρτου.

Αλλο παράδειγμα: Ο clearaudio balance τελικός 2x50W σε τάξη Α, οδήγησε πληρέστερα και σε υψηλότερες στάθμες τα audio physic Virgo V σε σχέση με τον 2x140W Symphonic Line RG 10 MKIV. τι να λέμε τώρα.

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Πάντως, - αν μου επιτρέπετε - πιστεύω ότι αρχίζει και "ξεφεύγει" το θέμα και πιστεύω ότι δέχομαι μια προσωπική επίθεση χωρίς κανέναν λόγο και χωρίς ποτέ να έχω ενοχλήσει κανέναν.

Αν αυτή είναι η πολιτική των "supervisors" του forum, δηλαδή να επιτίθενται ή να ειρωνεύονται ή να βγάζουν "ψυχολογικό πόρισμα" στα μέλη που απλά επιθυμούν να λύσουν κάποιες απορίες τους, παρακαλώ να διαγράψετε αμέσως τον λογαριασμό μου.
Αν και όντως ξέφυγε ελαφρώς το θέμα, επίθεση δεν δέχεσαι. Και ξέρω από επιθέσεις (δες τη φωτό μου).

Περί χαρακτηρισμών (άσχετος) δεν χρησιμοποιήθηκαν με κακή χροιά. Ο πραγματικά κακός άσχετος το παίζει σχετικός. Η επαναληψη του επιθέτου έγινε φαινομενικά άκομψα αλλά είναι κεντρί χωρίς δηλητήριο. Ο υπέροχος κάτα τα άλλα εγκεφαλος του Ear προσπαθεί να μας αποτρέψει από τα λάθη που παραδέχεται ο ίδιος ότι έκανε, ξεχνώντας όμως ότι μόνο από τα ίδια σου τα λάθη μαθαίνεις, όχι των άλλων.

Στην τελική προτιμώ έναν καθηγητή που μου βάζει 11 και ξέρω ότι πρεπει να βελτιωθώ και μου εξηγεί πώς να βελτιωθώ παρά κάποιον που μου βάζει 20 χαϊδεύοντας τα αυτιά μου.

Tα παραπάνω δεν αποτελούν κυρίαρχη άποψη , φανατικούς υποστηρικτές έχουν .
Ε καί ? Θα έλεγα εγώ ...
Aπαντήθηκε παραπάνω ουσιαστικά, εγώ να προσθέσω ότι ακόμα και αυτοί που τα υποστηρίζουν, υπερασπίζονται (φυσικά) το δικαίωμα του καθενός να ακούει όπως θέλει εφόσον του αρέσει.

Πού είναι ο φανατισμός λοιπόν;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.010
Όταν τον ακούσετε θα καταλάβετε. Μέχρι τότε κάντε μόνο υποθέσεις και ασκήσεις επί χάρτου.
Προσωπικά δεν έχω κανένα καημό να τον ακούσω.:D
Ο Μ-900 αντιθέτως δείχνει πολύ πιο ενδιαφέρον, αλλά λόγω τιμής θα τον αγνοήσω επιδεικτικά. :p

Άλλωστε, το ενδιαφέρον μου για ενισχυτικά στάδια έχει ψοφήσει προ πολλού, του έκανα και τρισάγιο και όλα τα σχετικά. :D

Ο οδοστρωτήρας της ενεργού πολυενισχυσης τα έχει πολτοποιησει τη μούρη όλα αυτά τα χαϊεντιλίκια, τουλάχιστον στην αριθμολάγνα και ντιτζιταλοφρικουλιασμένη μου περίπτωση! :p:p:p:p:p:p

Προσωπικά θαυμάζω λύσεις στουντιακης τονικης ακρίβειας, όπως τα υπέροχα ATC-40 που αναφέρθηκαν, κι απορώ γιατί ο κάθε άσχετος πικραμένος χαλιεντάς που δε ξέρει ούτε την κιλοβατώρα, δεν εμπιστεύεται την ενεργή λύση του κορυφαίου αυτού σχεδιαστή, αλλά θεωρεί προτιμότερο το να επιλέξει η αφεντομουτσουνάρα του η ανίδεη τον τρόπο οδήγησης του ηχείου, λες και ξέρει το ηχείο καλύτερα από τον σχεδιαστή του! Αυτό αλήθεια με ξεπερνάει...:(

Last edited:

Reaction score
1.147
Aπαντήθηκε παραπάνω ουσιαστικά, εγώ να προσθέσω ότι ακόμα και αυτοί που τα υποστηρίζουν, υπερασπίζονται (φυσικά) το δικαίωμα του καθενός να ακούει όπως θέλει εφόσον του αρέσει.

Πού είναι ο φανατισμός λοιπόν;

Προσωπικά θαυμάζω λύσεις στουντιακης τονικης ακρίβειας, όπως τα υπέροχα ATC-40 που αναφέρθηκαν, κι απορώ γιατί ο κάθε άσχετος πικραμένος χαλιεντάς που δε ξέρει ούτε την κιλοβατώρα, δεν εμπιστεύεται την ενεργή λύση του κορυφαίου αυτού σχεδιαστή, αλλά θεωρεί προτιμότερο το να επιλέξει η αφεντομουτσουνάρα του η ανίδεη τον τρόπο οδήγησης του ηχείου, λες και ξέρει το ηχείο καλύτερα από τον σχεδιαστή του! Αυτό αλήθεια με ξεπερνάει...:(

Που είναι άραγε αυτός ο φανατισμός ? :headbang:

Reaction score
935

Αλλο παράδειγμα: Ο clearaudio balance τελικός 2x50W σε τάξη Α, οδήγησε πληρέστερα και σε υψηλότερες στάθμες τα audio physic Virgo V σε σχέση με τον 2x140W Symphonic Line RG 10 MKIV. τι να λέμε τώρα.
Αυτό αποκλείεται να έγινε (το σε υψηλότερες στάθμες). Αν θέλεις πάμε στοίχημα να τα μετρήσουμε με ντεσιμπελόμετρο παρουσία αμφοτέρων και με κριτές.
[DOUBLEPOST=1484849674][/DOUBLEPOST]Ο Symphonic Line είναι ολοκληρωμένος σωστά; Καλύτερα να συγκρίνουμε τελικούς με τελικούς...

Reaction score
666
Αυτό αποκλείεται να έγινε (το σε υψηλότερες στάθμες). Αν θέλεις πάμε στοίχημα να τα μετρήσουμε με ντεσιμπελόμετρο παρουσία αμφοτέρων και με κριτές.
[DOUBLEPOST=1484849674][/DOUBLEPOST]Ο Symphonic Line είναι ολοκληρωμένος σωστά; Καλύτερα να συγκρίνουμε τελικούς με τελικούς...

Εκτός από τα watts υπάρχουν και τα ρεύματα ξέρεις.

π.χ. έχουμε 2 ενισχυτές: Ο Α δίνει 125W στα 8 ohms και 250W στα 4 ohms. O B δίνει 200W στα 8 ohms και 300W στα 4 ohms.

Ποιος οδηγεί πληρέστερα και καλύτερα το ηχείο?

Reaction score
935
Ο Clearaudio προδιαγράφεται 2 Χ 96 βατ στα 4 ωμ, ο δε Symponic Line μετρήθηκε 2Χ 200 βατ στα 4 ωμ.
Στην ερώτηση σου θα απαντούσα αν μου έλεγες και την αντίσταση του ηχείου.

Reaction score
666
Ο Clearaudio προδιαγράφεται 2 Χ 96 βατ στα 4 ωμ, ο δε Symponic Line μετρήθηκε 2Χ 200 βατ στα 4 ωμ.
Στην ερώτηση σου θα απαντούσα αν μου έλεγες και την αντίσταση του ηχείου.
4 Ohms είναι το Virgo V. Οι προδιαγραφες και οι αριθμοί διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Τα Ampères είναι που κάνουν τη διαφορά στην οδήγηση και ειδικά στις χαμηλές συχνότητες αυτό είναι εμφανέστατο.

Reaction score
935
Είναι αδύνατο αυτό που λες. Θα έπρεπε να είναι κατανοητό μόνο από τα νούμερα. Για να βγάλει στα 4 ωμ 200 βατ ο Symphonic Line (τόσο τον μέτρησε ο Σταματάκος...) πρέπει αναγκαστικά να βγάζει 7 Αμπέρ ρεύμα και 28 βολτ τάση.
Αντιστοίχως, ο Clearaudio που λες προδιαγράφεται (δεν βρήκα μετρήσεις...) από το εργοστάσιο 96 βατ στα 4 ωμ. Δηλαδή αναγκαστικά 4.9 Αμπέρ ρεύμα και 19,5 βολτ τάση. Αυτό που λες είναι αδύνατο.

Reaction score
777
Νομίζω οτι το παρακάτω:

Εκτός από τα watts υπάρχουν και τα ρεύματα ξέρεις.

π.χ. έχουμε 2 ενισχυτές: Ο Α δίνει 125W στα 8 ohms και 250W στα 4 ohms. O B δίνει 200W στα 8 ohms και 300W στα 4 ohms.

Ποιος οδηγεί πληρέστερα και καλύτερα το ηχείο?
Απαντήθηκε εδώ:

Επίσης έχει συγκεκριμένη ισχύ, σε βατ εκφρασμένη, και σε συγκεκριμένη ωμική αντίσταση (8ωμ).

Το ηχείο έχει 3 χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν:

1) σχεδιάγραμμα εμπέδησης, που είναι χρήσιμο για να δεις που έχει βυθίσεις, διότι εκεί θα απαιτεί διαφορετική ισχύ (περισσότερη) από την τυπική, βάση της μέσης ωμικής του αντίστασης (της ονομαστικής)
2) ευαισθησία εκφρασμένη σε ντιμπι στο 1 βατ στο 1 μέτρο
3) μαξ στάθμη εξόδου εκφρασμένη σε ντιμπι

Χωρίς να λάβουμε υπόψη μας το 1), από το 2) και 3) βγάζουμε την απαραίτητη ισχύ του ενισχυτή για επαρκή οδήγηση.
Δηλαδή τα "ρεύματα" που αναφέρεις στην περίπτωση των 20 watt ενισχυτή όσο δύσκολο ή εύκολο και να είναι το ηχείο δέν φτάνουν...

Και γι αυτό αφέθηκε ως παράμετρος στην άκρη με την λογική .... να δούμε τα χοντρά και άσε τα ψιλά στην άκρη...

Reaction score
666
Είναι αδύνατο αυτό που λες. Θα έπρεπε να είναι κατανοητό μόνο από τα νούμερα. Για να βγάλει στα 4 ωμ 200 βατ ο Symphonic Line (τόσο τον μέτρησε ο Σταματάκος...) πρέπει αναγκαστικά να βγάζει 7 Αμπέρ ρεύμα και 28 βολτ τάση.
Αντιστοίχως, ο Clearaudio που λες προδιαγράφεται (δεν βρήκα μετρήσεις...) από το εργοστάσιο 96 βατ στα 4 ωμ. Δηλαδή αναγκαστικά 4.9 Αμπέρ ρεύμα και 19,5 βολτ τάση. Αυτό που λες είναι αδύνατο.

O ένας έχει μετρηθεί σε τάξη Α και ο άλλος σε ΑΒ. Όπως τα γράφεις δεν υπάρχει σύγκριση.

Όταν μετρηθεί η ισχύς και των 2 αντίστοιχα και σε τάξη Α και σε τάξη ΑΒ τότε θα καταλάβεις τη διαφορά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis