- Reaction score
- 144.025
Απάντησε ποιοί είναι οι ενισχυτές 7*500 στα 500€ και μετά συζητάμε ο,τι άλλο θες.
Απάντησε ποιοί είναι οι ενισχυτές 7*500 στα 500€ και μετά συζητάμε ο,τι άλλο θες.
Tα παραπάνω δεν αποτελούν κυρίαρχη άποψη , φανατικούς υποστηρικτές έχουν .Αγαπητέ φίλε Marba , η Κυρίαρχη άποψη στο συγκεκριμένο forum είναι :
1. Τα ηχεία πρέπει να είναι ενεργά
2. Στην άτυχη περίπτωση που τα ηχεία δεν είναι ενεργά και μόνο σε αυτήν την περίπτωση τότε μόνο class D ενισχυτές από 500 watt και επάνω.
3. Αναλογικά δεν παίζουν τέλος , μόνο επαγγελματικά Dac και αυτά μόνο σε συνδυασμό με υπολογιστή ή media player , ούτε τα transport παίζουν.
4. Τα καλώδια δεν κάνουν καμμιά διαφορά.
5. Ηχεία τύπου κόρνας είναι μόνο για συναυλίες , δεν παίζουν
Αυτά που λες δεν ευσταθούν.Τα 30W/ch του L-590ax είναι σε καθαρή τάξη Α'. Από κεί και πάνω δίνει τουλάχιστον 160W/ch σε τάξη ΑΒ.
Όχι, δεν είναι έτσι. Υπερβάλλεις για λόγους εντυπώσεων.Αγαπητέ φίλε Marba , η Κυρίαρχη άποψη στο συγκεκριμένο forum είναι :
2. Στην άτυχη περίπτωση που τα ηχεία δεν είναι ενεργά και μόνο σε αυτήν την περίπτωση τότε μόνο class D ενισχυτές από 500 watt και επάνω.
3. Αναλογικά δεν παίζουν τέλος , μόνο επαγγελματικά Dac και αυτά μόνο σε συνδυασμό με υπολογιστή ή media player , ούτε τα transport παίζουν.
Ο φίλος μας ο Κεν Κεσλερ, είναι ένας γνωστός παρλαπιπας ολκής.
Αν και όντως ξέφυγε ελαφρώς το θέμα, επίθεση δεν δέχεσαι. Και ξέρω από επιθέσεις (δες τη φωτό μου).Πάντως, - αν μου επιτρέπετε - πιστεύω ότι αρχίζει και "ξεφεύγει" το θέμα και πιστεύω ότι δέχομαι μια προσωπική επίθεση χωρίς κανέναν λόγο και χωρίς ποτέ να έχω ενοχλήσει κανέναν.
Αν αυτή είναι η πολιτική των "supervisors" του forum, δηλαδή να επιτίθενται ή να ειρωνεύονται ή να βγάζουν "ψυχολογικό πόρισμα" στα μέλη που απλά επιθυμούν να λύσουν κάποιες απορίες τους, παρακαλώ να διαγράψετε αμέσως τον λογαριασμό μου.
Αγαπητέ φίλε Marba , η Κυρίαρχη άποψη στο συγκεκριμένο forum είναι :
Aπαντήθηκε παραπάνω ουσιαστικά, εγώ να προσθέσω ότι ακόμα και αυτοί που τα υποστηρίζουν, υπερασπίζονται (φυσικά) το δικαίωμα του καθενός να ακούει όπως θέλει εφόσον του αρέσει.Tα παραπάνω δεν αποτελούν κυρίαρχη άποψη , φανατικούς υποστηρικτές έχουν .
Ε καί ? Θα έλεγα εγώ ...
Προσωπικά δεν έχω κανένα καημό να τον ακούσω.Όταν τον ακούσετε θα καταλάβετε. Μέχρι τότε κάντε μόνο υποθέσεις και ασκήσεις επί χάρτου.
Χμμμ...Ο υπέροχος κάτα τα άλλα εγκεφαλος του Ear
Αυτό αποκλείεται να έγινε (το σε υψηλότερες στάθμες). Αν θέλεις πάμε στοίχημα να τα μετρήσουμε με ντεσιμπελόμετρο παρουσία αμφοτέρων και με κριτές.Όταν τον ακούσετε θα καταλάβετε. Μέχρι τότε κάντε μόνο υποθέσεις και ασκήσεις επί χάρτου.
Αλλο παράδειγμα: Ο clearaudio balance τελικός 2x50W σε τάξη Α, οδήγησε πληρέστερα και σε υψηλότερες στάθμες τα audio physic Virgo V σε σχέση με τον 2x140W Symphonic Line RG 10 MKIV. τι να λέμε τώρα.
Αυτό αποκλείεται να έγινε (το σε υψηλότερες στάθμες). Αν θέλεις πάμε στοίχημα να τα μετρήσουμε με ντεσιμπελόμετρο παρουσία αμφοτέρων και με κριτές.
[DOUBLEPOST=1484849674][/DOUBLEPOST]Ο Symphonic Line είναι ολοκληρωμένος σωστά; Καλύτερα να συγκρίνουμε τελικούς με τελικούς...
4 Ohms είναι το Virgo V. Οι προδιαγραφες και οι αριθμοί διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Τα Ampères είναι που κάνουν τη διαφορά στην οδήγηση και ειδικά στις χαμηλές συχνότητες αυτό είναι εμφανέστατο.Ο Clearaudio προδιαγράφεται 2 Χ 96 βατ στα 4 ωμ, ο δε Symponic Line μετρήθηκε 2Χ 200 βατ στα 4 ωμ.
Στην ερώτηση σου θα απαντούσα αν μου έλεγες και την αντίσταση του ηχείου.
Απαντήθηκε εδώ:Εκτός από τα watts υπάρχουν και τα ρεύματα ξέρεις.
π.χ. έχουμε 2 ενισχυτές: Ο Α δίνει 125W στα 8 ohms και 250W στα 4 ohms. O B δίνει 200W στα 8 ohms και 300W στα 4 ohms.
Ποιος οδηγεί πληρέστερα και καλύτερα το ηχείο?
Δηλαδή τα "ρεύματα" που αναφέρεις στην περίπτωση των 20 watt ενισχυτή όσο δύσκολο ή εύκολο και να είναι το ηχείο δέν φτάνουν...Επίσης έχει συγκεκριμένη ισχύ, σε βατ εκφρασμένη, και σε συγκεκριμένη ωμική αντίσταση (8ωμ).
Το ηχείο έχει 3 χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν:
1) σχεδιάγραμμα εμπέδησης, που είναι χρήσιμο για να δεις που έχει βυθίσεις, διότι εκεί θα απαιτεί διαφορετική ισχύ (περισσότερη) από την τυπική, βάση της μέσης ωμικής του αντίστασης (της ονομαστικής)
2) ευαισθησία εκφρασμένη σε ντιμπι στο 1 βατ στο 1 μέτρο
3) μαξ στάθμη εξόδου εκφρασμένη σε ντιμπι
Χωρίς να λάβουμε υπόψη μας το 1), από το 2) και 3) βγάζουμε την απαραίτητη ισχύ του ενισχυτή για επαρκή οδήγηση.
Είναι αδύνατο αυτό που λες. Θα έπρεπε να είναι κατανοητό μόνο από τα νούμερα. Για να βγάλει στα 4 ωμ 200 βατ ο Symphonic Line (τόσο τον μέτρησε ο Σταματάκος...) πρέπει αναγκαστικά να βγάζει 7 Αμπέρ ρεύμα και 28 βολτ τάση.
Αντιστοίχως, ο Clearaudio που λες προδιαγράφεται (δεν βρήκα μετρήσεις...) από το εργοστάσιο 96 βατ στα 4 ωμ. Δηλαδή αναγκαστικά 4.9 Αμπέρ ρεύμα και 19,5 βολτ τάση. Αυτό που λες είναι αδύνατο.