Απλά πράγματα

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
89.682
Επειδη ξεκινησα με waterfall, θα τα συνεχισω για να ειναι ευκολοτερη η συγκριση.
Εφόσον εχεις κρατημένες τις προηγούμενες μετρήσεις, ανέβασέ συγκριτικά spectrogram απο την αρχή.

Ειναι πολύ πιο εύκολα στο μάτι.

Reaction score
6.583
:rolleyes: οι προηγουμενες δεν ηταν σε spectrogram εαν καταλαβα σωστα..
Οι συντονισμενες εφεραν αποτελεσμα οπου υπηρχε συσωρευμενη ενεργεια της συχνοτικης περιοχης που δουλευουν, αλλιως πως θα ταλαντωθουν αρα και να εξουδετερωσουν; π.χ. ελαχιστο χ psi για να ξεκινησουν να δουλευουν,οσο μεγαλυτερο το χ τοσο μεγαλυτερο το το κερδος μεχρι ενος σημειου χ max psi που πανω απο αυτο θελει μεγαλυτερη μαζα ...
Εαν γνωριζεις τη συχνοτητα λειτουργιας τους για να μην ταλαιπωριεσε χρησιμοποιησε ενα μακρυ usb επεκτασιμο καλωδιο στο μικροφωνο και παρε μετρησεις στις πιθανες υποψηφιες θεσεις ...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.502
Ουσιαστικά ότι έχω βάλει μέχρι τώρα στο δωμάτιο είναι συνηχητές πίεσης, όχι απορροφητές ταχύτητας. Αυτό φαίνεται πολύ καθαρά και στις μετρήσεις: Ρίχνουν το χρόνο αντήχησης, αλλά δεν επηρεάζουν σε αντίστοιχο βαθμό την απόκριση συχνότητας. Έχουν αδράνεια, θέλουν αρκετή ενέργεια για να δουλέψουν (έτσι το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον).

Στο συγκεκριμένο δωμάτιο αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα γιατί η απόκριση δεν έχει ιδιαίτερες βυθίσεις ενώ οι κορυφώσεις δεν ενοχλούν αν δεν κουδουνίζουν.

Reaction score
6.583
Στις συντονισμενες για να το εξιδικευσουμε , εαν τις χωριζαμε σε βαθμο αποδοσης-ευρους σχεδιασης εδω ως μεμβρανες ειναι σε μεγαλυτερους ευρους αρα και μικροτερης αποτελεσματικοτητας οσο αναφορα την αποδοση συχνοτικα...
Οι helmoholtz δεν παλευονται στο θεμα τετοιας αποδοσης, αλλα φυσικα υστερουν αλλου...εχουν και αλλα ελαττωματα οταν προσπαθεις στοχευμενα να πιασεις μεγαλες αποδοσεις...>:(

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.502
Πάντα με ετρωγε να πειραματιστω με Helmholtz. H βιβλιοθηκη που εχει ο δυτικος τοιχος μου δεινει μια ετοιμη υποδομη για να φτιαξω μερικα μεγαλα Helmholtz. Stay tuned.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.502
Βαρέθηκα με τις κατασκευές. Έβαλα ότι έχω πρόχειρα. Άντε να πιάσω ξανά τρυπάνι...Δύσκολο...:sleep: Με βλέπω να μένω έτσι για κανένα χρόνο...

Α, απέκτησα και εγώ κρυσταλλιέρα! Η βιβλιοθήκη τρίζει σαν τρελή μόλις ανεβεί λίγο η ένταση. Πρέπει να φύγει πάραυτα!

20181216_195242.jpg
20181216_195230.jpg

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.274
Πού είναι η τιβί, το προβόλι, οι πουτ@νες, κάτι; Μόνο μουσική θα ακούς, μόνος; Θέλεις να ξεχάσεις Δημητρέλο; Τι;

Έχω κι άλλες πολλές ερωτήσεις αλλά ντρέπομαι.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.502
Θέση ακρόασης με πλάτη τοίχο, μήπως να βάλεις απορρόφηση;
Τα ηχεία δεν κάνουν για το δωμάτιο, φακτ. Αναγκαστικά η θέση πάει πίσω που σακς. Πίσω από τον καναπέ έχω βάλει BAD που είναι απορροφησοδιάχυση.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
89.682
Τα ηχεία δεν κάνουν για το δωμάτιο, φακτ. Αναγκαστικά η θέση πάει πίσω που σακς. Πίσω από τον καναπέ έχω βάλει BAD που είναι απορροφησοδιάχυση.
Δεν θα ήθελα διάχυση. Σκέτη απορρόφηση. Ειναι κολλητά.
Τα ηχεία έπρεπε να στα είχα αγοράσει, να σε σώσω.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.502
Και?
Τι ακους?

(Για τα νεα μελη, αυτο σημαινει «ανεβασε διαγραμματα»:p)

Στην αλλη διευθυνση δεν εβγαινε τελικα?

Σαμπ(ζ)?
Δε μετρησα, δε θα μεινει ετσι δωματιο. Τα εβαλα για να βγαλω φωτο για διαφημιση των αγγελιων μου με τα υλικα ακουστικης και τα ηχεια ;-)

Σαμπς θα αποφασισει ο απο μηχανης θεος Ζαπ. Εγω παντως θελω να γκρεμισω τοιχο.

Την αλλη διευθυνση δεν τη δοκιμασα ακομη.

Υ.Γ. Ποτε θα περασεις; Πρεπει να επιθεωρησεις.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.502
Πού είναι η τιβί, το προβόλι, οι πουτ@νες, κάτι; Μόνο μουσική θα ακούς, μόνος; Θέλεις να ξεχάσεις Δημητρέλο; Τι;

Έχω κι άλλες πολλές ερωτήσεις αλλά ντρέπομαι.
Ξεχασες τον τιτλο του νηματος: "απλα πραγματα" :)

Νετφλιξ βλεπω οριζοντιος στο κρεβατι. Αλλα θα βαλω προβολι και στο δωματιο. Μπορει και καποιο ασυρματο σετ 5.1.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.034
Ξεχασες τον τιτλο του νηματος: "απλα πραγματα" :)

Νετφλιξ βλεπω οριζοντιος στο κρεβατι. Αλλα θα βαλω προβολι και στο δωματιο. Μπορει και καποιο ασυρματο σετ 5.1.
Για πτάνες ούτε λόγος όμως:p:roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.637
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds