Έχει μέλλον το 4K UHD στη Ελλάδα;...μάλλον ξεχάστε το

Reaction score
134
Βλέπεις άλλα πράγματα.

Εγώ δεν εστιάζω σε αυτά.
Ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να είναι ευκαιρία η αύξηση της τιμής για οποιονδήποτε καταναλωτή εκτός από το ίδιο το Netflix. Και μιλάμε για τους καταναλωτές έτσι; Όχι για κάποια άλλη πλατφόρμα που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάτι τέτοιο για να αρπάξει πελάτες. Μιλάμε για εμάς τους τελικούς χρήστες.

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Δεν χρειάζονται ούτε αμπελοφιλοσοφίες ούτε περίπλοκες κοσμοθεωρίες.
...αν σταματησω να βλεπω βιντεοκασσετες , θα καταλαβω τι συμβαινει σε αυτο το νημα?!
Εσύ είσαι ο καλύτερος του χωριού. Μην σε ανησυχεί τίποτα!!!!! 🤣🤣🤣
Κάπου έχεις μπερδέψει τη χρήση του σωστού/λάθους.

Μιλάμε για υποκειμενικές απόψεις γύρω από ένα χόμπι. Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις δικές μου ή τις δικές σου προτεραιότητες μεμονωμένα, αλλά για το σύνολο των προτεραιοτήτων των πολλών που μπορούν να προσφέρουν κέρδος σε αυτόν που θα καταφέρει να τις καλύψει.

Δεν μιλάμε για είδη πρώτης ανάγκης αλλά για είδη πολυτελείας που δεν αφορούν όλους.

Είμαι από αυτούς που δεν συμβιβάζονται. Αν δεν ικανοποιούμαι από κάτι σταματάω να ασχολούμαι.

Με την αντίδραση και τις διαμαρτυρίες γενικότερα, δεν τα πάω καλά, γιατί δεν κολλάω πουθενά με τους ανθρώπους που τις εκφράζουν ακόμα κι αν έχω κάποιο κοινό αίτημα.

Και τέλος το πολύ σημαντικό: Το χόμπι είναι για ευχαρίστηση και ξεγνοιασιά. Αν αρχίσουν κι εκεί οι αρνητικές κουβέντες, τα παράπονα και οι συγκρίσεις με ιδανικές καταστάσεις, δεν μιλάμε πλέον για χόμπι αλλά για άλλο ένα πεδίο γκρίνιας.
Αυτό που λες είδος πολυτελείας το έχουν οι περισσότερες αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες χώρες παγκοσμίως. Πέστα σε αυτούς αυτά. Εκτός και αν πιστεύεις ότι η Ελλάδα, που είναι χώρα της Ευρώπης να προσθέσω και όχι κάπου στην Αφρική, δεν βρίσκεται στον πλανήτη γη και ισχύουν αλλα δεδομένα σε εμάς.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.752
Γιατί μπορεί να είναι ευκαιρία;

- Γιατί μπορεί να είναι ο λόγος που έψαχνε για να το κόψει αλλά δεν τον άφηνε η συνήθεια.
- Γιατί επιτέλους θα βρει χρόνο να κάνει άλλα πράγματα αντί να κολλήσει στην καρέκλα κοιτώντας ένα κουτί. Πόσοι έχουν να κάνουν δουλειές και δεν έκαναν τίποτα γιατί το ένα επεισόδιο φέρνει το άλλο και τους έπιασε η νύχτα.
- Γιατί αυτή η αύξηση τιμής δεν του είναι εύκολη οπότε αν θέλει να το κρατήσει πρέπει να αύξηση τα έσοδα του.
- Γιατί αυτή η διαδικασία αύξησης εισοδήματος θα του ανοίξει νέες πόρτες.
.
.
.
κλπ
Κλπ

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Αυτό που λες είδος πολυτελείας το έχουν οι περισσότερες αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες χώρες παγκοσμίως. Πέστα σε αυτούς αυτά. Εκτός και αν πιστεύεις ότι η Ελλάδα, που είναι χώρα της Ευρώπης να προσθέσω και όχι κάπου στην Αφρική, δεν βρίσκεται στον πλανήτη γη και ισχύουν αλλα δεδομένα σε εμάς.
[/QUOTE]

Ασφαλώς και ισχύουν άλλα δεδομένα σε εμάς! απορώ πως δεν το έχεις καταλάβει! μην βλέπεις πολύ βίντεο (έστω και UHD), κοίτα τι κάνουν οι Τούρκοι στον εναέριο χώρο μας, και κοίτα πώς άλλα κράτη (και οι Τούρκοι ακόμα) καταρρίπτουν αεροσκάφη που ''παραβιάζουν'' τον εναέριο χώρο τους!!!
Και ναί, η κατάταξή μας είναι τεταρτοκοσμική, είτε σου αρέση είτε όχι!!! σε αυτό φταει και ο ''σοφός λαός μας'' ασφαλώς!

Reaction score
134
Γιατί μπορεί να είναι ευκαιρία;

- Γιατί μπορεί να είναι ο λόγος που έψαχνε για να το κόψει αλλά δεν τον άφηνε η συνήθεια.
- Γιατί επιτέλους θα βρει χρόνο να κάνει άλλα πράγματα αντί να κολλήσει στην καρέκλα κοιτώντας ένα κουτί. Πόσοι έχουν να κάνουν δουλειές και δεν έκαναν τίποτα γιατί το ένα επεισόδιο φέρνει το άλλο και τους έπιασε η νύχτα.
- Γιατί αυτή η αύξηση τιμής δεν του είναι εύκολη οπότε αν θέλει να το κρατήσει πρέπει να αύξηση τα έσοδα του.
- Γιατί αυτή η διαδικασία αύξησης εισοδήματος θα του ανοίξει νέες πόρτες.
.
.
.
κλπ
Κλπ
Θέλω να ελπίζω ότι τα λες αστεία τα παραπάνω έτσι; Αν όμως σοβαρολογεις τότε δεν μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε κουβέντα περεταίρω γιατί η λογική σου σκέψη στερείται οποιαδήποτε επαφής με την λογική της συζήτησης μας. Με άλλα λόγια είναι αλλού για αλλού.

Πίστευε πραγματικά ότι νομίζεις. Αν είσαι χαρούμενος με αυτή την παράλογη λογική σου ποιός είμαι εγώ να σου κλέψω την χαρά;

Reaction score
4.237
η ολη κατασταση μου θυμιζει ενα βιβλιο το ΩΧ ΑΔΕΡΦΕ...

Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας περιγράφει με ξεκαρδιστικό τρόπο το χάλι στο οποίο έχουμε περιέλθει.Είναι απορίας άξιον πως καταφέραμε από σπουδαιοι Αρχαίοι Έλληνες να γίνουμε μέτριοι Νεοέλληνες και κατόπιν Ελληνάρες!

Reaction score
134
Ασφαλώς και ισχύουν άλλα δεδομένα σε εμάς! απορώ πως δεν το έχεις καταλάβει! μην βλέπεις πολύ βίντεο (έστω και UHD), κοίτα τι κάνουν οι Τούρκοι στον εναέριο χώρο μας, και κοίτα πώς άλλα κράτη (και οι Τούρκοι ακόμα) καταρρίπτουν αεροσκάφη που ''παραβιάζουν'' τον εναέριο χώρο τους!!!
Και ναί, η κατάταξή μας είναι τεταρτοκοσμική, είτε σου αρέση είτε όχι!!! σε αυτό φταει και ο ''σοφός λαός μας'' ασφαλώς!
[/QUOTE]

Άρα επειδή είμαστε τεταρτοκοσμικοι για το οποίο ευθυνόμαστε εμείς με κάτι λογικές που διαβάζω και εδώ θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και να μην γκρινιάζουμε για τα στραβά του τόπου μας; Καμία αντίδραση δηλαδή; Ο ωχαδερφισμος σε όλο του το μεγαλείο. Τι να πω ρε παιδιά. Όταν ξεκίνησα αυτό το νήμα αλλα περίμενα να διαβάσω. Τελικά είμαστε αυτό που αξίζουμε. Όχι UHD δεν αξίζουμε αλλά ούτε βιντεοκασέτα.

• Like
Reactions: MAD

alexis

Reaction score
32.752
Θέλω να ελπίζω ότι τα λες αστεία τα παραπάνω έτσι; Αν όμως σοβαρολογεις τότε δεν μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε κουβέντα περεταίρω γιατί η λογική σου σκέψη στερείται οποιαδήποτε επαφής με την λογική της συζήτησης μας. Με άλλα λόγια είναι αλλού για αλλού.

Πίστευε πραγματικά ότι νομίζεις. Αν είσαι χαρούμενος με αυτή την παράλογη λογική σου ποιός είμαι εγώ να σου κλέψω την χαρά;
Και βέβαια μιλάω σοβαρά.
Ειναι ξεκάθαρο ότι όπως το βλέπει ο καθένας έτσι πορεύεται.
Ξέρεις πόσοι άνθρωποι μετά από μια απόλυση που τα έβαψαν μαύρα αργότερα έγιναν επιτυχημένοι επιχειρηματίες;
Ξέρεις ανθρώπους που ήταν αγκαλιά με το PlayStation όλη μέρα και κάποια στιγμή για λόγους που δεν μας ενδιαφέρουν το πέταξαν και τώρα είναι ευτυχισμένοι με οικογένεια και χιλιάρικα κάθε μήνα σε εισόδημα;
Κάπως έτσι είναι και η αύξηση του Netflix.

Αν δεν ξέρεις τέτοιους δεν πειράζει. Ξέρω εγώ, όχι θεωρίες, πράξη, γνωστούς.

Θέλεις να σου και για άλλους γνωστούς παγκόσμια;
Τζάκ Μα, ιδιοκτήτης του Αlibaba
Έφαγε 30 άκυρα από συνεντεύξεις ως μη κατάλληλος.

Τζόαν Ρόουλινγκ, συγγραφέας του Harry Potter.
Ζούσε με επιδόματα ανεργίας και το πρώτο Harry Potter που έγραψε το απέρριψαν 17 εκδοτικοί οίκοι.

Δεν εχεις ιδέα πόσοι τέτοιοι υπάρχουν.

Last edited:

Reaction score
134
Και βέβαια μιλάω σοβαρά.
Ειναι ξεκάθαρο ότι όπως το βλέπει ο καθένας έτσι πορεύεται.
Ξέρεις πόσοι άνθρωποι μετά από μια απόλυση που τα έβαψαν μαύρα αργότερα έγιναν επιτυχημένοι επιχειρηματίες;
Ξέρεις ανθρώπους που ήταν αγκαλιά με το PlayStation όλη μέρα και κάποια στιγμή για λόγους που δεν μας ενδιαφέρουν το πέταξαν και τώρα είναι ευτυχισμένοι με οικογένεια και χιλιάρικα κάθε μήνα σε εισόδημα;
Κάπως έτσι είναι και η αύξηση του Netflix.

Αν δεν ξέρεις τέτοιους δεν πειράζει. Ξέρω εγώ, όχι θεωρίες, πράξη, γνωστούς.

Θέλεις να σου και για άλλους γνωστούς παγκόσμια;
Τζάκ Μα, ιδιοκτήτης του Αlibaba
Έφαγε 30 άκυρα από συνεντεύξεις ως μη κατάλληλος.

Τζόαν Ρόουλινγκ, συγγραφέας του Harry Potter.
Ζούσε με επιδόματα ανεργίας και το πρώτο Harry Potter που έγραψε το απέρριψαν 17 εκδοτικοί οίκοι.

Δεν εχεις ιδέα πόσοι τέτοιοι υπάρχουν.
Συγνώμη που θα το πω κάπως ωμά αλλά έχει μπλέξει την π%$@@ με την βούρτσα. Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο μεταξύ τους???

Μου συγκρίνεις ένα καταναλωτικό αγαθό όπως το netflix και με το πόσο ευνοικό είναι για μένα ως καταναλωτή να αυξήσει την τιμή της συνδρομής του με την επιχειρηματικότητα κάποιων ανθρώπων που έγιναν επιτυχημένοι μόνο και μόνο γιατί δεν τα παράτησαν παρόλο τις αντιξοότητες που βρήκαν.

Σύνδεση? Απολύτως καμία. Είναι δύο ξεχωριστά θέματα με ξεχωριστές παραμέτρους και πολύ διαφορετική αντιμετώπιση της κάθε κατάστασης. Άστο καλύτερα. Έτσι δεν γίνεται φυσιολογική κουβέντα. Άμα αρχίσουμε τώρα να μπλέκουμε πράγματα που δεν κολλάνε στην συζήτηση θα τελειώσουμε του χρόνου.

alexis

Reaction score
32.752
Συγνώμη που θα το πω κάπως ωμά αλλά έχει μπλέξει την π%$@@ με την βούρτσα. Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο μεταξύ τους???

Μου συγκρίνεις ένα καταναλωτικό αγαθό όπως το netflix και με το πόσο ευνοικό είναι για μένα ως καταναλωτή να αυξήσει την τιμή της συνδρομής του με την επιχειρηματικότητα κάποιων ανθρώπων που έγιναν επιτυχημένοι μόνο και μόνο γιατί δεν τα παράτησαν παρόλο τις αντιξοότητες που βρήκαν.

Σύνδεση? Απολύτως καμία. Είναι δύο ξεχωριστά θέματα με ξεχωριστές παραμέτρους και πολύ διαφορετική αντιμετώπιση της κάθε κατάστασης. Άστο καλύτερα. Έτσι δεν γίνεται φυσιολογική κουβέντα. Άμα αρχίσουμε τώρα να μπλέκουμε πράγματα που δεν κολλάνε στην συζήτηση θα τελειώσουμε του χρόνου.
Τα έχω συνδέσει σε προηγούμενο post.
Και ΝΑΙ έχουν σχέση.

Αν δεν μπορείς - δεν θες να καταλάβεις δεν φταίω εγώ ούτε θα ασχοληθώ

:drinks:

Reaction score
134
Τα έχω συνδέσει σε προηγούμενο post.
Και ΝΑΙ έχουν σχέση.

Αν δεν μπορείς - δεν θες να καταλάβεις δεν φταίω εγώ ούτε θα ασχοληθώ

:drinks:
Καλά ενταξη τώρα η σύνδεση που έκανες όχι απλά το ξεχειλωσες αλλά και εγώ δεν ξέρω τι. Μια χαρά καταλαβαίνω φίλε μου. Αλλά οκ αν εσύ ξέρεις τι γράφεις αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε άσε μας τότε εμάς που δεν τα πιάνουμε να κάνουμε μια συζήτηση με πιο απλοϊκό τρόπο.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν χρειάζεται ούτε υπεραναλυσεις ούτε κοσμοθεωρίες. Είναι πολύ κατανοητό και εύκολα καταλαβαίνει κάποιος τα επίπεδα του πως έχουμε περιέλθει σε αυτή την κατάσταση ως χώρα στο θέμα των δίσκων όντας τουλάχιστον στην Ευρώπη παράδειγμα προς αποφυγή.

Reaction score
1.213
Kaι που εφερναν 4k και 3d τα videoclubs τι καταλαβαν ? Δεν τα νοικιαζε κανεις :D .Οποτε σου λεει, κανω ενα παιδικο παρτυ με κονσολες , βαζω γαριδακια , θηκες κινητου , κανω ενα πολυχωρο ψυχαγωγιας τελωσπαντων , και απο δω παει το 4κ .Τι να καβει και ο διανομεας τωρα αν δεν υπαρχει ζητηση.Μεχρι σε ποιο σημειο να την δημιουργησουν ? :D
4K streaming, θα τα βγαλουν τα λεφτα τους οι 4κ τηλεορασεις με το κουμπακι στο τηλεχειριστηριο

Reaction score
1.213
Εγω καταλαβαινω την ανησυχια του topic starter γιατι κακα τα ψεμματα, αρχιζει και παρατηρειται ελλειψη μεχρι και στα απλα blu ray .Τα οποια απλα bluray, εκτος απο τα βαρβατα blockbuster τις πρωτες μερες , δεν εχουν ουτε αυτα ιδιαιτερη περαση.
Tελωσπαντων , περασμενα μεγαλεια ,οσο αφορα τα πολυμεσα , ερχεται ...το τελος της ιδιοκτησιας , ενω η δυνατοτητα προσβασης σε ολοενα περισσοτερες συνδρομητικες υπηρεσιες , πριν απ' ολους, θα αποτελει τον δεικτη κοινωνικης ανελιξης :p

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.167
Καλά ενταξη τώρα η σύνδεση που έκανες όχι απλά το ξεχειλωσες αλλά και εγώ δεν ξέρω τι. Μια χαρά καταλαβαίνω φίλε μου. Αλλά οκ αν εσύ ξέρεις τι γράφεις αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε άσε μας τότε εμάς που δεν τα πιάνουμε να κάνουμε μια συζήτηση με πιο απλοϊκό τρόπο.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν χρειάζεται ούτε υπεραναλυσεις ούτε κοσμοθεωρίες. Είναι πολύ κατανοητό και εύκολα καταλαβαίνει κάποιος τα επίπεδα του πως έχουμε περιέλθει σε αυτή την κατάσταση ως χώρα στο θέμα των δίσκων όντας τουλάχιστον στην Ευρώπη παράδειγμα προς αποφυγή.
Να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι;

Όταν άνοιξες το συγκεκριμένο νήμα τι περίμενες; Να επιβεβαιώσουν όλοι τη δική σου άποψη; Να βρεις συμπάσχοντες για να κράζετε παρέα; Να φτιάξεις το κίνημα εναντίον των εταιρειών διανομής και των Ελλήνων επιχειρηματιών γενικότερα;

Το γράψαμε και δεν θες να το πιστέψεις:

Στα μη αναγκαία είδη οι απαιτήσεις πληρώνονται αδρά.
Αν δεν μας καλύπτουν οι υπάρχουσες συνθήκες, περιμένουμε ή το ξεχνάμε.
Το προσωπικό μας "δράμα" δεν πρόκειται να αγγίξει τον επιχειρηματία αν δεν υπάρχει κέρδος.
Το άμεσο μέλλον είναι οι συνδρομητικές υπηρεσίες. Κανείς στην Ελλάδα δεν θα κάνει νέα επένδυση σε τομείς που εξαφανίζονται.

Reaction score
455
Προτείνω αντί να ασχολούμαστε με πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, να ασχοληθούμε με αυτά που μπορούμε.

Δηλαδή αντί να κλεγόμαστε για τους Ελληνικούς υπότιτλους, να βελτιώσουμε τα Αγγλικά μας που έτσι κι αλλιώς θα είναι χρήσιμα σε πολύ σημαντικότερα πράγματα από τις ταινίες.

Μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου από την ενασχόληση με πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε ίσως να μην υπάρχει
Φίλε μου, το να κάτσεις να βελτιώσεις τα αγγλικά σου (όχι εσύ, γενικά ο όποιος) είναι μια πολύ καλή ιδέα,
αλλά θα πάρει καιρό.

Χρειάζεται να διαβάζεις εφημερίδα (έστω κάποιο site), κανένα βιβλίο, και να'χεις τριβή σχεδόν καθημερινή με το αντικείμενο και για κάποιο σεβαστό χρονικό διάστημα.
Άντε και πες έχεις proficiency και περνάς ένα χρόνο στην Αγγλία και τα καταφέρνεις καλά με το Αγγλικά.
Νομίζεις ότι αν πέσεις σε βιβλίο ή σε συζήτηση με ντόπιους (βλέπε επίσης ταινία) που χρησιμοποιούν αργκό θα καταλάβεις κάτι;

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που το επίπεδο σου είναι πολύ καλό (άριστο είναι των ντόπιων και αυτών που έχουν ξοδέψει πες μια 5ετία στη χώρα), πάντα θα υπάρχουν φράσεις που δε θα πιάνεις στις ταινίες, θα είσαι λίγο στο περίπου. Εντάξει αν βλέπεις ταινίες κυρίως με δράση, λιγότερα τέτοια προβλήματα.

Τα παραπάνω από προσωπική εμπειρία (για τη γλώσσα).

Καταλαβαίνω γιατί έγραψες αυτό για τη βελτίωση των Αγγλικών, αλλά μου φαίνεται λίγο ελιτίστικο και λίγο υπεράνω
και στην τελική με αμφίβολα αποτελέσματα.
Όχι δεν είναι έτσι, να ξοδεύω καθημερινά 1 ωρα για να βελτιώσω τα αγγλικά μου για να δω μετά από κανά εξάμηνο μια ταινία.

Για ποιο λόγο?Listening διαρκείας θα κάνω ή θα κάτσω να απολαύσω?

alexis

Reaction score
32.752
και εφόσον ο διανομέας δεν διαθέτει προιόν ποιά η δουλειά του;ποιός ο λόγος να υπάρχεi; κάνει και άλλες δουλειές;
Cinema
Φίλε μου, το να κάτσεις να βελτιώσεις τα αγγλικά σου (όχι εσύ, γενικά ο όποιος) είναι μια πολύ καλή ιδέα,
αλλά θα πάρει καιρό.

Χρειάζεται να διαβάζεις εφημερίδα (έστω κάποιο site), κανένα βιβλίο, και να'χεις τριβή σχεδόν καθημερινή με το αντικείμενο και για κάποιο σεβαστό χρονικό διάστημα.
Άντε και πες έχεις proficiency και περνάς ένα χρόνο στην Αγγλία και τα καταφέρνεις καλά με το Αγγλικά.
Νομίζεις ότι αν πέσεις σε βιβλίο ή σε συζήτηση με ντόπιους (βλέπε επίσης ταινία) που χρησιμοποιούν αργκό θα καταλάβεις κάτι;

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που το επίπεδο σου είναι πολύ καλό (άριστο είναι των ντόπιων και αυτών που έχουν ξοδέψει πες μια 5ετία στη χώρα), πάντα θα υπάρχουν φράσεις που δε θα πιάνεις στις ταινίες, θα είσαι λίγο στο περίπου. Εντάξει αν βλέπεις ταινίες κυρίως με δράση, λιγότερα τέτοια προβλήματα.

Καταλαβαίνω γιατί έγραψες αυτό για τη βελτίωση των Αγγλικών, αλλά μου φαίνεται λίγο ελιτίστικο και λίγο υπεράνω
Όχι δεν είναι έτσι, να ξοδεύω καθημερινά 1 ωρα για να βελτιώσω τα αγγλικά μου για να δω μετά από κανά εξάμηνο μια ταινία.

Όλα αυτά ισχύουν αν η μάθηση είναι αγγαρεία.
Και ναι, δεν υπάρχει fast track στη μάθηση.
Όποιος θέλει μαθαίνει. Όποιος δεν θέλει και ψάχνει εύκολες γρήγορες λύσεις. Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχουν.

Το βασικό πρόβλημα είναι η μάθηση = αγγαρεία.
Και μετά μας φταίνε οι άλλοι.

Όχι, δεν υπάρχει τίποτα ελιτίστικο.
Απλά η εποχή της ταχύτητας που ζούμε μας έκανε να τα θέλουμε όλα εύκολα και γρήγορα.
Δεν υπάρχει αυτό.
Στα θέματα ουσίας, σε αυτά που μας κάνουν να προοδεύουμε δεν υπάρχει αυτό.
Στις χαζομάρες για να περνά η ώρα ναι υπάρχει.

Αυτά.

Last edited:

Reaction score
2.803
αλλά θα πάρει καιρό.

Αυτό το είπα παραπάνω...
Αν δεν υπάρχει καθημερινή τριβή με τη γλώσσα δεν γίνεται τίποτα, έχω Proficiency και το περασμένο καλοκαίρι έκανα κάποια ειδικά μαθήματα με την κόρη της καθηγήτριας που πήγαινα στο φροντιστήριο πριν από 18-19 χρόνια σχεδόν στο δημοτικό μόνο και μόνο για να κρατηθώ στο προβλεπόμενο επίπεδο, άχρηστο σου είναι το Proficiency όταν όλη μέρα μιλάς την μητρική σου γλώσσα ή ακόμη και να διαβάζεις ξένες ιστοσελίδες αλλά να έχεις και το gt και το WordReference ανοιχτά για βοήθεια, δεν είναι τυχαίο που στα σοβαρά φροντιστήρια ξένων γλωσσών (στις μεγαλύτερες τάξεις) δεν επιτρέπεται να μιλούν Ελληνικά παρά μόνο όταν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη, αυτό ισχύει και στα Γαλλικά και στα Γερμανικά απ' ότι ξέρω.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.155
ειδικά μαθήματα με την κόρη της καθηγήτριας
αυτο δεν το καταλαβα ... ποσο προχωρημενη ποσο ειδικα ?:smoke:
.. τεσπα, διαβαζε λογοτεχνια, μουσικη και ντοκιμαντερ στα εγγλεζικα... :smoke:
σε καθε περιπτωση, δεν προκεται να τα μαθεις σαν μητρικη γνωσσα.

Reaction score
455
Αυτό το είπα παραπάνω...
Αν δεν υπάρχει καθημερινή τριβή με τη γλώσσα δεν γίνεται τίποτα, έχω Proficiency και το περασμένο καλοκαίρι έκανα κάποια ειδικά μαθήματα με την κόρη της καθηγήτριας που πήγαινα στο φροντιστήριο πριν από 18-19 χρόνια σχεδόν στο δημοτικό μόνο και μόνο για να κρατηθώ στο προβλεπόμενο επίπεδο, άχρηστο σου είναι το Proficiency όταν όλη μέρα μιλάς την μητρική σου γλώσσα ή ακόμη και να διαβάζεις ξένες ιστοσελίδες αλλά να έχεις και το gt και το WordReference ανοιχτά για βοήθεια, δεν είναι τυχαίο που στα σοβαρά φροντιστήρια ξένων γλωσσών (στις μεγαλύτερες τάξεις) δεν επιτρέπεται να μιλούν Ελληνικά παρά μόνο όταν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη, αυτό ισχύει και στα Γαλλικά και στα Γερμανικά απ' ότι ξέρω.
ναι ρε bro το ίδιο λέμε,δε σε πρόσεξα, μη βαράς :p

απλά κατέθεσα κ την εμπειρία μου μιας και έζησα 1 χρόνο στην Αγγλία και έκανα εξάσκηση σε καθημερινή βάση.
Νομίζω είναι λίγο too much να τελειοποιήσει κάποιος τα αγγλικά του για να βλέπει ταινίες,.
Από την άλλη βέβαια ο καθένας ξοδεύει το χρόνο του όπως εκείνος θέλει.

Reaction score
3
Τσέκαρε τα studios που ανήκουν αυτές οι ταινίες αν έχουν αντιπροσώπευση στην Ελλάδα ή αν είναι κανονικά η μαμά εταιρεία στην Ελλάδα ή αν ξένη εταιρεία έχει τα Ελληνικά δικαιώματα. ;)

Βάζω ένα παράδειγμα.
Game of Thrones.
Ιταλικό Amazon με Eλληνικά Subs

View attachment 162865

Διάθεση : Warner Bross.
Υπάρχει η Warner στην Ιταλία; Ναι

Υπάρχει η Warner στην Ελλάδα; Ναι, αλλά με αντιπροσωπεία.

Κάποιος μάλλον δεν ασχολήθηκε υποθέτω.

Ρε @costas EAR 90€ δε το πήρες;
107€ πήγε.
Φίλε alexis,μια και απ'ότι βλέπω μάλλον έχεις αγοράσει το συγκεκριμένο complete box set σε BD του Game of Thrones,από Ιταλικό amazon και επειδή ενδιαφέρομαι για πιθανή αγορά θα ήθελα να σε ρωτήσω τα εξής:

1. Ελληνικοί Υπότιτλοι υπάρχουν και στα 8 seasons?
Φυσικά είδα ότι το αναφέρεις πιο πάνω ότι διαθέτει και επίσης το γράφει και στο εξώφυλλο,όμως ο λόγος που ρωτάω προς επιβεβαίωση είναι γιατί στο blu-ray.com στην σχετική περιγραφή για τους υπότιτλους, αναφέρει πως έχει Ελληνικούς μόνο σε κάποιες seasons και όχι σε όλες.

2. Το συγκεκριμένο blu-ray box set που αγόρασες πόσα δισκάκια περιλαμβάνει συνολικά? 33 ή 36 BD ?
Στην περιγραφή του Ιταλικού amazon αναφέρει 33 BD,ρωτάω επειδή η δικιά μας επίσημη Ελληνική έκδοση αυτού του boxset αναφέρει ότι έχει 36 BD.

3. Στην Ελληνική έκδοση του συγκεκριμένου blu-ray box set που έχει συνολικά 36 BD οι δίσκοι πάνε ως εξής:

Season 1 5 BD
Season 2 5 BD
Season 3 5 BD
Season 4 4 BD
Season 5 4 BD
Season 6 4 BD
Season 7 3 BD
Season 8 3 BD
Extras 3 BD

Συνολο : 36 BD

Μήπως θα είχες την καλοσύνη να μας πεις στην Ιταλική έκδοση που αγόρασες αν ισχύουν τα ίδια? Μήπως στην Ιταλική είναι τα ίδια απλά δεν υπάρχουν τα 3 BD extras (και επομένως κατεβαίνουμε στα 33 BD's συνολικά) ?

Σε ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.775
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili