Γραφείο, nearfield ακροάσεις..

Reaction score
1.789
Και το κρος του είναι ψηφιακό. Σωστα; Άρα κανει κι αλλη διπλή μετατροπή στο σήμα που θα παει στα ηχεία.
εεεεεεεεεε... ναι; (δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει, για να το λες κάτι θα ξέρεις). :)

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Και το κρος του είναι ψηφιακό. Σωστα; Άρα κανει κι αλλη διπλή μετατροπή στο σήμα που θα παει στα ηχεία.

Προς @Δημητρης 777 : εννοείται πως για τέτοιο σεταπ η ρύθμιση έντασης πρέπει να γίνεται στο dac ή στο software, και όχι στον ενισχυτή, ο οποιος θα δουλεύει ουσιαστικά ως τελικός.
Ναι αυτό το είχα καταλάβει, δεν έχω ακριβώς στο μυαλό μου όμως τι προβλήματα-περιορισμοί μπορεί να παρουσιαστούν στην πορεία από αυτό. Δεν έχω το καθαρό μυαλό - εμπειρία ώστε να αντιληφθώ τις παραμέτρους…
Yet :biggrin:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Βέβαια πέρα από την ''ανασφάλεια'' που μπορεί να προκύπτει από ένα τέτοιο εύρος αλλαγών στις συνδεσμολογίες σε έναν average user σαν εμένα, με ικανοποιεί η ιδέα να πάω σε ένα κατά πολύ καλύτερο sub από αυτά που διαθέτω.
Και οι δυνατότητες στη συνδεσμολογία είμαι σίγουρος δεν θα πάνε χαμένες ακόμα κι αν δεν καταφέρω να τις εκμεταλλευτώ άμεσα.

Reaction score
6.596
Δε βλεπω καπου που να δειχνει οτι υπαρχει τετοια μετατροπη εκτος και εαν εχω χασει κατι.
Η απλη μορφη θα ειναι που συνηθως χρησιμοποιειται δηλαδη τελεστικοι,αντιστασεις πυκνωτες.
Το προβλημα σε nearfield, ειναι η θεση του σαμπ ,αυτα εγω τα φοβουμαι o_O

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.753
Δεν κανει delay, άρα τζίφος
Δεν είναι τίποτα τρομερό.
Ρύθμιση φάσης με τόνο στους 80 από τα ρυθμιστικά του σαμπ, και τα πολλά έχουν γίνει.
Αν τυχόν βολευτεί με το ρουν, μπορεί να βγει ίσως πιο φτηνά.
Ένα delay σε εξόδους πισι είναι απλή υπόθεση.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.345
Δεν είναι τίποτα τρομερό.
Ρύθμιση φάσης με τόνο στους 80 από τα ρυθμιστικά του σαμπ, και τα πολλά έχουν γίνει.
Αν τυχόν βολευτεί με το ρουν, μπορεί να βγει ίσως πιο φτηνά.
Ένα delay σε εξόδους πισι είναι απλή υπόθεση.
Δεν γίνεται. Θελει κάρτα ήχου.

Επίσης: Το delay δεν έρχεται με την ρύθμιση φάσης. Θέλει κι άλλο, ειδικά στα σαμπ που εχουν DSP.

Reaction score
6.596
To θεμα nearfield ειναι θεμα ενω φανταζει ευκολοτερο δεν ξερω εαν ειναι...τελικα...
Η ενσωματωση σαμπ μου μοιαζει σχεδον αδυνατη και θα εξηγησω το λογο.
Αυτο δεν εχει να κανει με την οποια ψηφιακη επεξεργασια ,δεν ειναι θεμα φασεων delay κλπ.
Η τοποθετηση και το σημειο κρος σε σχεση με τη θεση ακροασης θα μαρτυρα τη θεση του σαμπ και δεν θα ενσωματωνεται σωστα με τους δορυφορυς.
Επιλεγεις μικρες ιντσες για να εχεις καθαροτερες μεσαιες, δεν εχεις χαμηλο, τοποθετεις σαμπ που ομως? κατω απο το γραφειο? στο κεντρο ειναι τα ποδια ακομη και ετσι μεσολαβει ολοκληρος ο παγκος και η σχετικη αποσταση...δεν συζηταμε για πλαι πισω κλπ..
Η καλυτερη επιλογη ειναι πανω στο γραφειο ,αλλα ετσι γιατι μεγεθος μιλαμε? ενα αρα κεντρο που ? υπαρχει χωρος?
Δεν ειναι τυχαιο που επιλεγουν ακομη και nearfield οκταιντσα ,ή διπλα εξαιντσα...

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.717
Στα λεφτά του Genelec και λίγο φθηνότερο είναι και το Dynaudio 9s. Είναι και αρκετά μικρότερο άρα βολεύεται και πιο εύκολα σε γραφείο. Είναι όμως αυστηρά 2.Χ ενώ το genelec στήνει και 5.Χ απ' ότι καταλαβαίνω.
Αυτό σημαίνει ότι με το genelec μπορείς να έχεις 5.χ με σήμα από την πηγή? Ή δεν αρκεί αυτό?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.753
Επίσης: Το delay δεν έρχεται με την ρύθμιση φάσης.
Δεν υπονόησα ότι έρχεται, αλλά ότι δε χρειάζεται να έρθει.
τοποθετεις σαμπ που ομως?
Στη γωνία τοίχου ταβανιού, πάνω από το γραφείο, κέντρο ανάμεσα στα δορυφοράκια.
Τελοσπαντων η απόσταση του γουφερ του σαμπ να μην απέχει πάνω από 60-70cm από το ταβάνι.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.345
Δεν υπονόησα ότι έρχεται, αλλά ότι δε χρειάζεται να έρθει.
Πες το αυτό στην Dirac και στην Trinnov, να μην σπάνε τ' @ρκίδια τους άνευ λόγου, έχουν ομάδες που μελετάνε μόνο αυτό.

Ας πάρουν όλοι Audyssey :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.753
Μην γίνεσαι υπερβολικός.

Με ένα σαμπ, αρκεί η φάση. Δε θα πάει πουθενά. Αυτές είναι και οι βασικές οδηγίες στα σαμπ της τζενελεκ και Νιούμαν, νομίζω τις έχεις δει.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.345
Μην γίνεσαι υπερβολικός.

Με ένα σαμπ, αρκεί η φάση. Δε θα πάει πουθενά. Αυτές είναι και οι βασικές οδηγίες στα σαμπ της τζενελεκ και Νιούμαν, νομίζω τις έχεις δει.
Κάνεις λάθος.
Εδώ σκοτώνονται για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχει να κάνει μόνο με το multisub.

Δεν μπορεί να χτυπάει η μπότα τώρα στο δορυφόρο, και λίγο πιο μετά στο σαμπ, (μια ή δυο περιόδους) και ας είναι σε φάση. Ακούγεται χειρότερα και το αναγνωρίζεις εύκολα μόλις στο υποδείξουν.

Στο εκκλησιαστικό όργανο πράγματι δεν ακούγεται.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Φερε μου τα Spendor να τους κανω (δωρεαν δυο απλα μαγικα) και θα καθαρισει ο ηχος τους. Μετα βαλτα υπο κλιση και οχι ετσι.

Μην πετας τα χρηματα σου στ αχρηστα Kef.

Αν δεν σ αρεσει η οδηγηση του Creek , παρε Exposure 3010s2D (δινoντας και ανταλλαγη τον Creek) που θα τα παει για πλακα οπως δεν τα εχεις ακουσει ποτε.
Επισης θα οδηγει αερα και τα SP1.

Αν σου αρεσει η ιδεα , μιλαμε με PM η απο τηλεφωνο

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Φερε μου τα Spendor να τους κανω (δωρεαν δυο απλα μαγικα) και θα καθαρισει ο ηχος τους. Μετα βαλτα υπο κλιση και οχι ετσι.

Μην πετας τα χρηματα σου στ αχρηστα Kef.

Αν δεν σ αρεσει η οδηγηση του Creek , παρε Exposure 3010s2D (δινoντας και ανταλλαγη τον Creek) που θα τα παει για πλακα οπως δεν τα εχεις ακουσει ποτε.
Επισης θα οδηγει αερα και τα SP1.

Αν σου αρεσει η ιδεα , μιλαμε με PM η απο τηλεφωνο
Από τον Creek δεν έχω παράπονα, με έχει εξυπηρετήσει τα μέγιστα ;)
Να πω την αλήθεια αν ζητούσα ακόμα περισσότερα θα προτιμούσα να τα αναζητήσω σε έναν τελικό παρά σε άλλον ολοκληρωμένο, επειδή ακούω όμως συνήθως σε χαμηλές στάθμες δεν με έχει απασχολήσει τόσο ώστε να το παλέψω.
Τα Kef τα γλυκοκοίταξα ως επιλογή όταν άρχισα να σκέφτομαι για ομοαξονικά και όχι για να αντικαταστήσω τα Spendor. Έχω πει πολλές φορές άλλωστε πως παρά τις όποιες αδυναμίες τους τα συμπαθώ πολύ για να τα αποχωριστώ.
Αν κατάλαβα καλά έχετε την αντιπροσωπεία οπότε υποθέτω αργά η γρήγορα θα επικοινωνήσουμε για ότι χρειαστεί για τα ηχεία.
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας και καλή συνέχεια. :drinks:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή θέση που βρήκα για να ακούω καλά αλλά και να είναι λειτουργικός ο χώρος. Απόσταση ηχείων 1,70 (tweet to tweet ) . Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές μετά από εδώ.
Εκτός αν αρχίσω να αδειάζω τον χώρο κανονικά... :biggrin:

DSC00166.jpgb.jpgv.jpg

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.985
Kώστα οι μεσαίες και υψηλές του Spendor με μια "κοντινή" τοποθέτηση της προκοπής, θα δώσουν τέτοια επίπεδα που είναι αδύνατο να αναπαράξει οποιδήποτε κλ@νίδι των 200Ε που έχει την ένδειξη εγγύς πεδίου.
Γνώμη μου, μετά απο αρκετούς συνδυασμούς που δοκίμασα (προ-ντακ με ενεργά μονιτορς έως 3000 μπατζετ).
Από τη στιγμή που τοποθετείσαι τόσο κατηγορηματικά,οφείλεις να περιγράψεις εν συντομία τουλάχιστον τη χωροταξία / διαρρύθμιση στο παραπεμπόμενο setup καθώς και τις συνθήκες (λ.χ. ενσωμάτωση sub,διόρθωση ή μη της απόκρισης στο χώρο) υπό τις οποίες θα έχουν προκύψει οι εντυπώσεις.Δεν γίνεται αλλιώς να λογαριάζονταν εκείνες στα σοβαρά.
Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή θέση που βρήκα για να ακούω καλά αλλά και να είναι λειτουργικός ο χώρος. Απόσταση ηχείων 1,70 (tweet to tweet ) . Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές μετά από εδώ.
Εκτός αν αρχίσω να αδειάζω τον χώρο κανονικά... :biggrin:

View attachment 164851
"... it is fair to point out that its maximum loudness will be limited by increasingly nonlinear behavior compared with larger, more sensitive speakers. But when used within its dynamic limits in a small, not too absorptively furnished room, the little Spendor S3/5se will give, as AD found, excellent performance "

Το ερώτημα που καλείσαι ο ίδιος ν'απαντήσεις είναι κατά πόσον δεν θα υπερβείς κατά τη χρήση τις ηλεκτρομηχανικές ιδιότητες των Spendor.

Κατά τα άλλα,είναι στάση ζωής να μην προμηθευόμαστε για συνηθισμένες ανάγκες συσκευές στη θέση ήδη υπαρχόντων ως shopping therapy.
Είμαι βέβαιος ότι η τρέχουσα ανάγκη σου θα μπορούσε να ικανοποιηθεί βελτιώνοντας το setup.

Και cross για sub μέσω JRiver θα μπορούσε να εφαρμοστεί εφόσον θα διέθετες πολυκαναλική κάρτα ήχου με τις αντίστοιχες εξόδους στον υπολογιστή.

Last edited:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333
Η θέση ακρόασης (το γραφείο δηλαδή) γίνεται να πάει πιο πίσω;

Το λέω επειδή την υπόθεση "nearfield" την πάλευα μεθοδικά, επίμονα, με τρία διαφορετικά ηχεία, και για πάνω από χρόνο στο παρελθόν, και ενώ είχε τεράστια πλεονεκτήματα ως προς την αντιμετώπιση του χώρου, τις πρώτες ανακλάσεις και την οδήγηση, και παρά την αρχικά πολύ θετική μου προδιάθεση υπέρ αυτής, τελικά... δεν.
Αιτία το αναγκαστικό σπαστικό κλείδωμα του κεφαλιού σε μία θέση, ιδίως ως προς το δεξιά-αριστερά : λόγω της εγγύτητας των ηχείων, η μετακίνηση του κεφαλιού συνεπάγεται μεγάλη % διαφοροποίηση των αποστάσεων από το καθένα.
Και ενώ οι κατακόρυφοι λοβοί και το timing αντιμετωπίζονται ακόμα και χωρίς ομοκεντρικά με λίγο κόπο (δυνατότητα μεταβολής της κλίσης των ηχείων επιβάλλεται) , το δεξιά-αριστερά όχι. Για κριτικές ακροάσεις, στουντιακή εργασία και μουσική μελέτη, το nearfield είναι θαυμάσιο, αλλά για καθημερινή χαλαρή συμβίωση... νοτ μάι καπ οφ τή.

Reaction score
1.789
Νομίζω οτι στο 1,7 που μας δείχνει παραπάνω δεν είναι τόσο nearfield. Επίσης πιστεύω ότι αν το ηχείο είναι αρκετά σωστό off-axis το πρόβλημα του sweet spot παλεύεται με μεγαλύτερο toe in.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos