Matching B&W - Roksan

gid

Reaction score
10.189
Αχ αυτό το γούστο. Και η άποπση...
Μάλιστα.

Κάνε ένα κόπο αν θέλεις και διάβασε τις πρώτες 1-2 σελίδες αυτής εδώ της ιατρικής δημοσίευσης που βρήκα στα γρήγορα, αυτές δηλαδή που κάνουν ένα literature review, και πες μου, τι συμπέρασμα θα έβγαζε ένας αναγνώστης όσον αφορά στις κατάλληλες (ή ακατάλληλες) για μουσική ακρόαση εντάσεις, σύμφωνα όχι με γούστα ή απόπσεις, αλλά την ιατρική επιστήμη.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Δεν ξέρω πού μένετε εσείς, εγώ πάντως αν παίξω στο διαμέρισμα στα 100db μέσες στάθμες τις μουσικές που ακούω, θα πρέπει να αναζητήσω νέο σπίτι.
Οι μουσικές που ακούς φταίνε.

gid

Reaction score
10.189
Δεν ξέρω πού μένετε εσείς, εγώ πάντως αν παίξω στο διαμέρισμα στα 100db μέσες στάθμες τις μουσικές που ακούω, θα πρέπει να αναζητήσω νέο σπίτι.
Εγώ σε τέτοιες συζητήσεις κάνω την παραδοχή πως ο συνομιλητής μου ζει σε βίλλα, και συνεχίζω την κουβέντα. Θα ήταν υπερβολικά εύκολο διαφορετικά.

Reaction score
1.600
Μάλιστα.

Κάνε ένα κόπο αν θέλεις και διάβασε τις πρώτες 1-2 σελίδες αυτής εδώ της ιατρικής δημοσίευσης που βρήκα στα γρήγορα, αυτές δηλαδή που κάνουν ένα literature review, και πες μου, τι συμπέρασμα θα έβγαζε ένας αναγνώστης όσον αφορά στις κατάλληλες (ή ακατάλληλες) για μουσική ακρόαση εντάσεις, σύμφωνα όχι με γούστα ή απόπσεις, αλλά την ιατρική επιστήμη.

O κύριος του avatar μου έχει ένα-δύο πραγματάκια να πει επ' αυτού...

Reaction score
29.653
Είναι τόσο μεγάλο που μόλις το είδα βαρέθηκα, χωρίς καν να το διαβάσω.

Reaction score
3.628
Μάλιστα.

Reaction score
1.600
Γιατί αυτό έχει μετρήσεις μέσα?
Είναι χρήσιμο να το διαβάσει κανείς που ασχολείται με αυτό το χόμπι. Περιλαμβάνει στατιστικές μελέτες και ιατρικά πορίσματα που έχουν να κάνουν με τις συνέπειες της παρατεταμένης έκθεσης στις υψηλές εντάσεις (άνω των 95db).

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
Αυτόν τον Αφτχια γουστάρω..

Και όχι αυτόν...

Καλός ο χαβαλές και το πείραγμα /δούλεμα, αλλά όταν περιορίζεται σε μέλη που ξέρουν ο ένας τα χνώτα του άλλου, όχι σε ανυποψιαστους.
Με πχιαgνεις γιατρουλη μου;
σιγα μην μου κατεβαζουν και μουτρα οι ανυποψιαστοι... δεν θα εχουν χιουμορ τοτε ουτε IQ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.276
Η απόσταση είναι περίπου...χμμμ...3,5 μέτρα..και ναι κατεβαίνει άνετα στα 38hz...μετρημένο με το xtz room analyzer..αλλα και ακουστικά..
Ανέβασε μια μέτρηση να δούμε τι κάνει.

Ανέβασε και χρόνους αντήχησης.

Είναι πιθανό, με ένα ωραίο mode εκεί στους 35-40, να έχεις μια φαινομενικά ομαλή απόκριση στο φάσμα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είναι η απόκριση του μεγαφώνου αυτή.

Θα μου πεις τώρα, τι σημασία έχει αν είναι το μεγάφωνο ή ο χώρος που βγάζει εκεί στάθμη, αφού η στάθμη μας νοιάζει, να βγαίνει η συχνότητα.

Δυστυχώς και πάλι, δεν είναι έτσι.

Η μετρούμενη στάθμη εκεί, είναι steady state, είναι ένα άθροισμα δηλαδή βρωμιάς του χώρου, στάσιμων, και στο βάθος κήπος η απόκριση του μεγαφώνου, πράγμα που έχει σαν συνέπεια απλώς ας πούμε σε κάθε μποτιά στη μουσική να υπάρχει βρωμιά και ουρά στο μπάσο, κι όχι αυτό το γνώριμο κοφτό χτύπημα της μεμβράνης της μπότας που σου κόβει την ανάσα.

Μόνο σε παρατεταμένους ήχους θα είναι κάπως αξιοποιήσιμη αυτή η ακουστική ισχύς των στάσιμων κυμάτων του χώρου, ας πούμε σε παρατεταμένη νότα του εκκλησιαστικού οργάνου ή ηλεκτρικού μπάσου χορδή, όπου βεβαίως θα ακούς ποσότητα, αλλά όχι τον παλμό του οργάνου, δηλαδή δε θα υπάρχει έλεγχος και ανάλυση στις χαμηλές συχνότητες, δεν θα υπάρχει πλούτος και πληροφορία πραγματική εκεί, παρά μόνο στάθμη βρωμιάς.

Είναι πρακτικά αδύνατο από ένα τέτοιας διαμέτρου μεγάφωνο να μπορεί να βγάλει επαρκή στάθμη στους 35 κύκλους, όπου σίγουρα χρειάζεται να φτάνει τα 110 ντεσιμπέλ (όχι, δε θα μπω πάλι στον κόπο να το αναλύσω, έχει αναλυθεί πολλάκις και εξαντλητικά και δεν αφορά υψηλές στάθμες, παρά μόνο τις ανιαρές στάθμες της στάθμης αναφοράς) και να θυμίσω ότι έχω κάψει το 12" σαμπ της μπιενταμπλεγιου με τόνο στους 31 κύκλους προσπαθώντας να φτάσει 110 ντεσιμπέλ στα 4μ, που φυσικά δεν έφτασε ούτε για πλάκα, κάπου στα 105 έκανε τσαφ και κάηκε το πηνίο, την ίδια ώρα που το PA JBL 18"-αρι μου τερμάτιζε χαλαρά το μετρητικο μου εξοπλισμο στα 120 ντεσιμπέλ, χωρίς ίχνος κόπωσης και με μεγάλα περιθώρια για πολύ υψηλότερη στάθμη.

ΥΓ.

Θα μπορούσα να δεχτώ πως ένα 6,5-αρι βγάζει επαρκή στάθμη στους 35 κύκλους στα 3,5 μέτρα απόσταση ακρόασης, αν είχε πηνίο 6" και έπαιρνε ισχύ πάνω από 5 κιλοβάτ με Μαξ εσπιελ περί τους 25 πόντους.

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Reaction score
3.486
Είναι χρήσιμο να το διαβάσει κανείς που ασχολείται με αυτό το χόμπι. Περιλαμβάνει στατιστικές μελέτες και ιατρικά πορίσματα που έχουν να κάνουν με τις συνέπειες της παρατεταμένης έκθεσης στις υψηλές εντάσεις (άνω των 95db).
Δεν χρειάζεται να το διαβάσεις .
Μια φορά να σου πω εγώ που έπαιζα
με μπαντα σε 2.5 επί 3 επί 2μετρα ύψος.
Δικασο σετ με τρία Τομ 2 βαθιά ενισχυτές ηχεία χωρίς προφύλαξη για 3 4 χρόνια επί 4 ώρες καθημερινά σχεδόν.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.860
Η μέση στάθμη για reference ακρόαση είναι 83-85db, με κορυφές στα 105db.
Φυσικά και δεν πρόκειται να πλησιάσει αυτα τα νούμερα στα μπάσα το συγκεκριμένο ηχείο, ούτε για πλάκα. Θελει σαμπ, όπως και όλα τα υπόλοιπα άλλωστε.

Ούτε αν ρίξουμε πολύ τις απαιτήσεις μας λόγω “αποψης” ή γειτόνων, πχ μέση στάθμη στα 78db και κορυφές λίγο κάτω απο τα 100db, ούτε τότε θα μας φτάσει το μπάσο απο το συγκεκριμένο συνδυασμό ηχείου-ενισχυτή.
Κάτω απο τα 75db μέση στάθμη ας μην το συζητάμε, ειναι πλέον μουσική ανελκυστήρα και δεν μας νοιάζει.

Μην ξεχνάτε πως ρίχνοντας την επιθυμητή μέση στάθμη 7-8db δεν θα πέσει και το επιθυμητό μπάσο αντιστοίχως, λόγω της Fletcher Munson. Θα πέσει 2-3db

Αν βάλουμε και ισοστάθμιση, τελείωσαν όλα. Φάε άλλα 5-6db.

Το χάλασα και αυτό το θρεντ, πάνε και οι μαγείες, άρχισαν οι φυλακές κτλ. Ξέρω. Sorry.

Reaction score
29.653
Η μέση στάθμη για reference ακρόαση είναι 83-85db, με κορυφές στα 105db.
Φυσικά και δεν πρόκειται να πλησιάσει αυτα τα νούμερα στα μπάσα το συγκεκριμένο ηχείο, ούτε για πλάκα. Θελει σαμπ, όπως και όλα τα υπόλοιπα άλλωστε.

Ούτε αν ρίξουμε πολύ τις απαιτήσεις μας λόγω “αποψης” ή γειτόνων, πχ μέση στάθμη στα 78db και κορυφές λίγο κάτω απο τα 100db, ούτε τότε θα μας φτάσει το μπάσο απο το συγκεκριμένο συνδυασμό ηχείου-ενισχυτή.
Κάτω απο τα 75db μέση στάθμη ας μην το συζητάμε, ειναι πλέον μουσική ανελκυστήρα και δεν μας νοιάζει.

Μην ξεχνάτε πως ρίχνοντας την επιθυμητή μέση στάθμη 7-8db δεν θα πέσει και το επιθυμητό μπάσο αντιστοίχως, λόγω της Fletcher Munson. Θα πέσει 2-3db

Αν βάλουμε και ισοστάθμιση, τελείωσαν όλα. Φάε άλλα 5-6db.

Το χάλασα και αυτό το θρεντ, πάνε και οι μαγείες, άρχισαν οι φυλακές κτλ. Ξέρω. Sorry.
Ρε are you sure? μόνο 2-3 θα πέσει?
Δεν την έχω πρόχειρη τώρα την καμπύλη να τηνε κοιτάξω. Θα το δω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.276
Ο Κογιας έχει απόλυτο δίκιο για μέσες στάθμες στα 100 ντεσιμπέλ.

Ξέρω, πάτε να του το βγάλετε από τη μύτη που μπλέχτηκε και σ'αυτό το θρεντ, αλλά αδίκως, έχει δίκιο.

Μια τυπική μπλουζιά, ένα ωραίο κομμάτι.που γουστάρετε, έχει συνήθως 5-6 ντεσιμπέλ δυναμικό εύρος, άντε να γίνω χουβαρντάς να πω 10 ντεσιμπέλ, και όποιος κι αν πάει στου Τζιοβάνι να το ακούσει, ή σε μένα, τα αρχιδάκι@ μου θα κουνιούνται από τη στάθμη, θα ξεπεράσετε κατά πολύ τα 100, χωρίς κανένα καημό.

Στον Τζιοβάνι πήγε τόσος κόσμος, συνήθως μέση στάθμη 110 έπαιζε, κανείς δε παραπονέθηκε, βγήκαν γούστα, όλοι ευχαριστημένοι.

Σε μένα έρχονται, μετράω 125 κορυφές σερί, κανένας δε παραπονέθηκε.

Καλά, πάτε μια βόλτα στου τερματογκαζι να σας βγουν οι μυξες από το κ@λοτρυπίδι, και πείτε μου ότι ενοχληθηκατε κιόλας να γελάω μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Κι όλες οι στάθμες, όλες όμως, είναι κάτω από 100 κύκλους.

Μετά μου θέλετε στάθμη 60 ντεσιμπέλ να ακούτε, τόσο κάνει το ψυγείο του Μάρκου και το κλιματιστικό μου απ'εξω. Άμα είναι για 60 ντεσιμπέλ, τι ανεβάζετε θρεντ, δε μπορώ να καταλάβω τι θέλετε από αυτή τη ζωή... :lol:

Κόγια, δώσε πόνο.
:party: :party: :party:

ΥΓ. Ψάχνω να βρω ρε κερατάδες έναν που να έρθει σπίτι μου και να μου πει "χαμήλωσέ το", εκτός από τον ντιμιφουτ που βαρέθηκε τα τέρμα γκάζια και που ποτέ δεν ήταν του δώσε λίγο να γουστάρουμε..

Έχουν περάσει δεκάδες άνθρωποι από το σπίτι μου, σχετικοί και άσχετοι, όλοι στο τέρμα τα γκάζια μου λένε δώσε κι άλλο να γουστάρουμε και τους δείχνω πως μετράει 125 ντεσιμπέλ και δεν τους νοιάζει, θέλουν κι άλλο!
Όλοι ρε, όλοι όμως!

Ο Μελιδης παραπονεμένος έφυγε, δεν γκρέμισα το σπίτι στην ταινία στις σφαίρες με τον Κιάνου Ριβς, ο Κοτσίδης το είχαμε σερί τέρμα πόση ώρα, χαλαρά μιλούσαμε για γκόμενες, ο βαστσαρ όποτε έρχεται τερματίζει και μένει εκεί, ο τερματογκαζι δε το συζητάμε, ο ιχαλτου μέχρι Νταλάρα στο τέρμα για ώρες, ο ένας ο άλλος, τι να λέω ονόματα δεν έχει νόημα, μέχρι κι οι γείτονες που ήρθαν, μισή ώρα στο τέρμα έπαιζε άτμος κραφτγουερκ, κανένας δε παραπονέθηκε για υψηλές στάθμες ή ενόχληση, κανένας όμως; Τυχαίο ρε; Πόσο τυχαίο να είναι;

Ποια 100 ντεσιμπέλ βρε Λουκρητίες;
Τα ραδιοφωνάκια σας μέσα...

Last edited:

Reaction score
29.653
Μετά μου θέλετε στάθμη 60 ντεσιμπέλ να ακούτε, τόσο κάνει το ψυγείο του Μάρκου και το κλιματιστικό μου απ'εξω. Άμα είναι για 60 ντεσιμπέλ, τι ανεβάζετε θρεντ, δε μπορώ να καταλάβω τι θέλετε από αυτή τη ζωή... :lol:

Οχι ρε το θκόμ ψυγείο ψυθιρίζει στα 30db , γιαπωνέζικο γαρ. SHARP άμα λάχει να ουμ.
Και είναι και σε ημίκλειστο χώρο , πρώην ντουλάπι με πατάρι , τώρα χωρίς επάνω ράφι. Μιά σχετική ενίσχυση την έχει σε db.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.860
Ρε are you sure? μόνο 2-3 θα πέσει?
Δεν την έχω πρόχειρη τώρα την καμπύλη να τηνε κοιτάξω. Θα το δω.
Να, μην ψάχνεσαι

BFAD4801-F79C-4AEA-84FF-0CA760BF0E56.jpeg

Για 10phon μείωση στα μεσαία, ελάχιστη μείωση στο μπάσο
Οχι ρε το θκόμ ψυγείο ψυθιρίζει στα 30db , γιαπωνέζικο γαρ. SHARP άμα λάχει να ουμ.
Η σανσουι δεν έβγαζε ψυγεία;

Reaction score
29.653
Δεν έβγαζε.
Δεν γνωρίζω αν βγάζει τώρα , από κίνα μεριά. Πάντως tv ac micro, κλπ βγάζει. Μεγάλη η Κίνα ρε φίλε.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.431
Η καμπύλη δε δείχνει την αντιληπτική ικανότητα της έντασης στο φάσμα συχνοτήτων;
Οπότε αν χαμηλώσω τη στάθμη π.χ. 7-8 db τόσο θα χαμηλώσει παντού, σε όλο το φάσμα, όμως το αυτί μου θα χρειάζεται περισσότερο μπάσο για να νοιώσει πως η πτώση ήταν ομοιόμορφη... το περισσότερο μπάσο δε θα το πάρει από κάπου, άρα σαν αποτέλεσμα θα αντιληφθεί λιγότερη αναλογία μπάσου/έντασης απ' ότι πριν κατεβάσω την ένταση.... οπότε θα είναι σα να έχω κατεβάσει το μπάσο 7-8db + τα 2-3db που λες
Τα έκανα μαντάρα; :p

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος