Matching B&W - Roksan

Reaction score
1.600
Η καμπύλη δε δείχνει την αντιληπτική ικανότητα της έντασης στο φάσμα συχνοτήτων;
Οπότε αν χαμηλώσω τη στάθμη π.χ. 7-8 db τόσο θα χαμηλώσει παντού, σε όλο το φάσμα, όμως το αυτί μου θα χρειάζεται περισσότερο μπάσο για να νοιώσει πως η πτώση ήταν ομοιόμορφη... το περισσότερο μπάσο δε θα το πάρει από κάπου, άρα σαν αποτέλεσμα θα αντιληφθεί λιγότερη αναλογία μπάσου/έντασης απ' ότι πριν κατεβάσω την ένταση.... οπότε θα είναι σα να έχω κατεβάσει το μπάσο 7-8db + τα 2-3db που λες
Τα έκανα μαντάρα; :p
Κάπως έτσι νομίζω κι εγώ. Εξ ου και τα ρυθμιστικά loudness που όσο πιο χαμηλά βρίσκονται οι στάθμες τόσο περισσότερο τονίζουν τα άκρα.

Reaction score
32
Παιδιά, δεν ακούω σε τόσο υψηλες στάθμες....συνήθως με πρόχειρη μέτρηση κινούμαι ανάμεσα σε 75-90 db.

Λοιπον έχουμε και λέμε..

Μηχάνημα μετρήσεων: XTZ Room Analyzer 1

Απόσταση μέτρησης 3,24 μ

Απόσταση ηχείων μεταξύ τους 1,80 μ.

Απόσταση ηχείων απο τον τοίχο πίσω τους : 1 μ.

Πίσω τους βρίσκονται στενές βιβλιοθήκες (μια πισω απο το κάθε ενα) γεμάτες βιβλία.

ΥΠΟΨΙΝ: Βάζω αυτές τις μετρήσεις με επιφύλαξη καθώς έχω χρησιμποποιήσει ελάχιστα τον εν λόγω εξοπλισμό και πιθανότατα εχω κάνει λαθη. Δέχομαι παρατηρήσεις και συμβουλές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια υπόδειξη και βοήθεια.
730DF912-A27C-4843-99C8-4E7C48AA769C.png
CB5FF1A2-3AA0-4B39-BD10-49D65055BB86.png
0C81BA7E-E570-48E5-8A0C-E300BEB71E1E.png
CF0F7860-E353-45E2-84A5-229F62E324BE.png

Reaction score
410
Ο Κογιας έχει απόλυτο δίκιο για μέσες στάθμες στα 100 ντεσιμπέλ.

Ξέρω, πάτε να του το βγάλετε από τη μύτη που μπλέχτηκε και σ'αυτό το θρεντ, αλλά αδίκως, έχει δίκιο.

Μια τυπική μπλουζιά, ένα ωραίο κομμάτι.που γουστάρετε, έχει συνήθως 5-6 ντεσιμπέλ δυναμικό εύρος, άντε να γίνω χουβαρντάς να πω 10 ντεσιμπέλ, και όποιος κι αν πάει στου Τζιοβάνι να το ακούσει, ή σε μένα, τα αρχιδάκι@ μου θα κουνιούνται από τη στάθμη, θα ξεπεράσετε κατά πολύ τα 100, χωρίς κανένα καημό.

Στον Τζιοβάνι πήγε τόσος κόσμος, συνήθως μέση στάθμη 110 έπαιζε, κανείς δε παραπονέθηκε, βγήκαν γούστα, όλοι ευχαριστημένοι.

Σε μένα έρχονται, μετράω 125 κορυφές σερί, κανένας δε παραπονέθηκε.

Καλά, πάτε μια βόλτα στου τερματογκαζι να σας βγουν οι μυξες από το κ@λοτρυπίδι, και πείτε μου ότι ενοχληθηκατε κιόλας να γελάω μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Κι όλες οι στάθμες, όλες όμως, είναι κάτω από 100 κύκλους.

Μετά μου θέλετε στάθμη 60 ντεσιμπέλ να ακούτε, τόσο κάνει το ψυγείο του Μάρκου και το κλιματιστικό μου απ'εξω. Άμα είναι για 60 ντεσιμπέλ, τι ανεβάζετε θρεντ, δε μπορώ να καταλάβω τι θέλετε από αυτή τη ζωή... :lol:

Κόγια, δώσε πόνο.
:party: :party: :party:

ΥΓ. Ψάχνω να βρω ρε κερατάδες έναν που να έρθει σπίτι μου και να μου πει "χαμήλωσέ το", εκτός από τον ντιμιφουτ που βαρέθηκε τα τέρμα γκάζια και που ποτέ δεν ήταν του δώσε λίγο να γουστάρουμε..

Έχουν περάσει δεκάδες άνθρωποι από το σπίτι μου, σχετικοί και άσχετοι, όλοι στο τέρμα τα γκάζια μου λένε δώσε κι άλλο να γουστάρουμε και τους δείχνω πως μετράει 125 ντεσιμπέλ και δεν τους νοιάζει, θέλουν κι άλλο!
Όλοι ρε, όλοι όμως!

Ο Μελιδης παραπονεμένος έφυγε, δεν γκρέμισα το σπίτι στην ταινία στις σφαίρες με τον Κιάνου Ριβς, ο Κοτσίδης το είχαμε σερί τέρμα πόση ώρα, χαλαρά μιλούσαμε για γκόμενες, ο βαστσαρ όποτε έρχεται τερματίζει και μένει εκεί, ο τερματογκαζι δε το συζητάμε, ο ιχαλτου μέχρι Νταλάρα στο τέρμα για ώρες, ο ένας ο άλλος, τι να λέω ονόματα δεν έχει νόημα, μέχρι κι οι γείτονες που ήρθαν, μισή ώρα στο τέρμα έπαιζε άτμος κραφτγουερκ, κανένας δε παραπονέθηκε για υψηλές στάθμες ή ενόχληση, κανένας όμως; Τυχαίο ρε; Πόσο τυχαίο να είναι;

Ποια 100 ντεσιμπέλ βρε Λουκρητίες;
Τα ραδιοφωνάκια σας μέσα...
Πάρε το στερεοφωνικάκι των άπειρων db, φόρτωσε καρπούζια και καλές πωλήσεις ανά την επικράτεια... όμως πρόσεξε γιατί ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός!!!

gid

Reaction score
10.189
Ο Κογιας έχει απόλυτο δίκιο για μέσες στάθμες στα 100 ντεσιμπέλ.

Ξέρω, πάτε να του το βγάλετε από τη μύτη που μπλέχτηκε και σ'αυτό το θρεντ, αλλά αδίκως, έχει δίκιο.
Ναι είναι σπαστικό να παραπέμπει κανείς σε medical papers που προειδοποιούν για βλάβες στην ακοή στα 100 ντεσιμπέλ αλλά και πιο κάτω.

Κάνας γιατρός εδώ;;;; :biggrin:

Αφήνω το πόσοι ΘΕΛΟΥΝ τέτοιες εντάσεις, όχι για πέντε λεπτάκια για να χαζέψουν το σύστημα ενός φίλου που προσπαθεί να τους εντυπωσιάσει.... αλλά για ακρόαση μιας ώρας π.χ.....

Αφήνω το πόσοι έχουν το ελεύθερο από την οικογένειά τους να παίζουν σε τέτοιες εντάσεις...

Αφήνω το πόσοι δεν έχουν γείτονες να τους κατεβάσουν την πόρτα αν διανοηθούν να παίξουν σε τέτοιες εντάσεις....

Ταξιδεύουμε καβάλα στο συννεφάκι μας όλο χαρά....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.054
Μάλιστα.

Κάνε ένα κόπο αν θέλεις και διάβασε τις πρώτες 1-2 σελίδες αυτής εδώ της ιατρικής δημοσίευσης που βρήκα στα γρήγορα, αυτές δηλαδή που κάνουν ένα literature review, και πες μου, τι συμπέρασμα θα έβγαζε ένας αναγνώστης όσον αφορά στις κατάλληλες (ή ακατάλληλες) για μουσική ακρόαση εντάσεις, σύμφωνα όχι με γούστα ή απόπσεις, αλλά την ιατρική επιστήμη.

MuttiEinzugsmarsch.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.278
Ναι είναι σπαστικό να παραπέμπει κανείς σε medical papers που προειδοποιούν για βλάβες στην ακοή στα 100 ντεσιμπέλ αλλά και πιο κάτω.

Κάνας γιατρός εδώ;;;; :biggrin:

Αφήνω το πόσοι ΘΕΛΟΥΝ τέτοιες εντάσεις, όχι για πέντε λεπτάκια για να χαζέψουν το σύστημα ενός φίλου που προσπαθεί να τους εντυπωσιάσει.... αλλά για ακρόαση μιας ώρας π.χ.....

Αφήνω το πόσοι έχουν το ελεύθερο από την οικογένειά τους να παίζουν σε τέτοιες εντάσεις...

Αφήνω το πόσοι δεν έχουν γείτονες να τους κατεβάσουν την πόρτα αν διανοηθούν να παίξουν σε τέτοιες εντάσεις....

Ταξιδεύουμε καβάλα στο συννεφάκι μας όλο χαρά....
Ταξίδεψε όσο θες, αλλά πρώτα πάνε να διαβάσεις το θρεντ περί δυναμικού εύρους, και μετά ξαναμιλάμε.

Είσαι εμφανώς αδιάβαστος και αναπαράγεις κοινές παρανοήσεις και ατεκμηρίωτες ανακρίβειες.

Η στάθμη αναφοράς, είναι μια χαζοστάθμη χαλαρή, εντελώς της πλάκας, για ευχάριστες ξεκούραστες χαλαρές 8-ωρες ακροάσεις, με κορυφές στα 110 ντεσιμπέλ.

Κανένας δεν ακούει μουσική μόνο σε στάθμη αναφοράς, αν έχει τη δυνατότητα να δώσει κι άλλο.

Κα-νέ-νας.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Chill-out mode on:
Φιλολογικά αλλά και πρακτικά μιλώντας, η ζωή γενικότερα είναι μια συνεχής διαπραγμάτευση μεταξύ αυτού που θα θέλαμε να έχουμε και αυτού που μπορούμε να έχουμε. :beach:

Chill-out mode off.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.278
Παιδιά, δεν ακούω σε τόσο υψηλες στάθμες....συνήθως με πρόχειρη μέτρηση κινούμαι ανάμεσα σε 75-90 db.

Λοιπον έχουμε και λέμε..

Μηχάνημα μετρήσεων: XTZ Room Analyzer 1

Απόσταση μέτρησης 3,24 μ

Απόσταση ηχείων απο τον τοίχο πίσω τους : 1 μ.

Πίσω τους βρίσκονται στενές βιβλιοθήκες (μια πισω απο το κάθε ενα) γεμάτες βιβλία.

ΥΠΟΨΙΝ: Βάζω αυτές τις μετρήσεις με επιφύλαξη καθώς έχω χρησιμποποιήσει ελάχιστα τον εν λόγω εξοπλισμό και πιθανότατα εχω κάνει λαθη. Δέχομαι παρατηρήσεις και συμβουλές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια υπόδειξη και βοήθεια. View attachment 173549 View attachment 173550 View attachment 173551 View attachment 173552
Όπως τα'λεγα.

Τρατζικ χρόνοι αντήχησης (πάνω από ένα δευτερόλεπτο στους 60 κύκλους, μιλάμε για εκο), γενικός χαμός μέχρι τους 50 κύκλους που φορτώνουν τα στάσιμα στο χώρο.

Πιο κάτω, κάτω από τους 50, δε ξέρουμε τι γίνεται, διότι τα ηχεία δεν καταφέρνουν να ερεθίσουν το χώρο, δεν υπάρχει ενέργεια. Κενό.
Τυπικός θόρυβος υποβάθρου.

Μόνο με 4 σαμπ έχεις ελπίδες να ακούσεις νορμάλ μπάσο εκεί μέσα.

Όχι μεγάλα σαμπ, όχι για μεγάλες στάθμες ή για την πρώτη οκταβα, ούτε για πλάκα.

Απλώς χρειάζονται 4 σαμπ για να ελέγξουν τον ακατάλληλο για ακρόαση χώρο.

Στο υπόλοιπο φάσμα, υπάρχουν σχετικά προβλήματα όσον αφορά τους χρόνους αντήχησης, αλλά με πιο νιαρφιλντ ακρόαση, αυτά λύνονται.

Στο μπάσο όμως, δεν υφίσταται άλλος τρόπος. Κανένας.

4 σαμπ. Με 2, θα έχεις ο,τι έχεις και τώρα, αλλά με σημαντικότερα προβλήματα λόγω χώρου, γιατί και τώρα έχεις 2 πηγές στη δεύτερη οκταβα.

Τέλος διαπραγματεύσεων.

ΥΓ. Στα πρίμα έχεις επίσης σοβαρό θέμα, μυριζομαι φλατερ εκο. Έντονα ανακλαστικές παράλληλες επιφάνειες.
Άμα κάποιος κάτσει εκεί που είναι τα ηχεία και χτυπάει παλαμάκια, πάω στοίχημα πως ακούς κάτι σαν μπζζζζνννννν.

Μπιζινγκα.

Last edited:

Reaction score
30.455
ΥΓ. Στα πρίμα έχεις επίσης σοβαρό θέμα, μυριζομαι φλατερ εκο. Έντονα ανακλαστικές παράλληλες επιφάνειες.
Άμα κάποιος κάτσει εκεί που είναι τα ηχεία και χτυπάει παλαμάκια, πάω στοίχημα πως ακούς κάτι σαν μπζζζζνννννν.
Αυτό λέγεται φλαττερινγκ εκο βρε ασχιετε...βερι βερι φλαττερινγκ!!
Με καμιά σαγρε επιφάνεια το λύνουμε το θεματακι πιστεύω!
Απόσταση μέτρησης 3,24 μ

Βρε πανάθεμα σε.. Είπα να σε πάρω με το καλό γιατί είσαι του μπιενταμπλεγιου κλαμπ, αλλά πώς τα πετάς έτσι αυτά;;

Reaction score
32
Αυτό λέγεται φλαττερινγκ εκο βρε ασχιετε...βερι βερι φλαττερινγκ!!
Με καμιά σαγρε επιφάνεια το λύνουμε το θεματακι πιστεύω!

Βρε πανάθεμα σε.. Είπα να σε πάρω με το καλό γιατί είσαι του μπιενταμπλεγιου κλαμπ, αλλά πώς τα πετάς έτσι αυτά;;
Όπως πάει το πράγμα βλέπω να γκρεμίζω το σαλόνι και να το ξαναχτίζω...

Άσε που άρχισα να μετανιώνω που άνοιξα το θεμα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.278
Αυτό λέγεται φλαττερινγκ εκο βρε
Φιλαράκι, άστο, αδυνατείς και να το αναπαράγεις. Πλησίασες, αλλά ανάποδα οι λέξεις.:gotcha:

Το φλατερ εκο, το έκανε
...Έκο φλάττερινγκ.:tongue:

Δυσκολάκι, ξέρω. :lol:

wnet

Nearfield
Reaction score
18.432
Ε όχι μην το λες, ακόμα και να νοιώσεις ότι κάποιος σε "κοροϊδεύει" για τις επιλογές ή τις γνώσεις σου, φρόντισε εσύ να "φιλτράρεις" τη γνώση που θα σου φανεί χρήσιμη στο ταξίδι που έμπλεξες και τα υπόλοιπα αγνόησε τα. Ας πούμε πως καμιά φορά το παρατραβάμε λίγο με την πλάκα εδώ μέσα.
Τώρα αν αυτό το λες επειδή νιώθεις πως με το θέμα που άνοιξες μάλλον θα τραβήξει μακριά το ταξίδι σου... χμμ ναι... θα τραβήξει!

Reaction score
32
Ε όχι μην το λες, ακόμα και να νοιώσεις ότι κάποιος σε "κοροϊδεύει" για τις επιλογές ή τις γνώσεις σου, φρόντισε εσύ να "φιλτράρεις" τη γνώση που θα σου φανεί χρήσιμη στο ταξίδι που έμπλεξες και τα υπόλοιπα αγνόησε τα. Ας πούμε πως καμιά φορά το παρατραβάμε λίγο με την πλάκα εδώ μέσα.
Τώρα αν αυτό το λες επειδή νιώθεις πως με το θέμα που άνοιξες μάλλον θα τραβήξει μακριά το ταξίδι σου... χμμ ναι... θα τραβήξει!
Το ζήτημα πάντα είναι το κερδος ή ωφέλεια που προκύπτει, πάνω σε αυτό που αγαπάς. Όλα τα άλλα δεν έχουν τόση σημασία..
Άσχετο

Αυτό:

Με ποια κριτήρια το επέλεξες;
Παλιά ιστορία...το είχα φέρει απο Γαλλία, μια δεκαετία πριν..

Reaction score
3.628
Το ζήτημα πάντα είναι το κερδος ή ωφέλεια που προκύπτει, πάνω σε αυτό που αγαπάς. Όλα τα άλλα δεν έχουν τόση σημασία..
Για να ξαναγυρισουμε στο θεμα,θα ελεγα να βρεις εναν ικανο ενισχυτη να οδηγησει τα ηχεια που θελεις να κρατησεις,να τα τοποθετησεις σωστα στον χωρο οπως και την θεση ακροασης και αν απο εκει και περα θες να ανεβεις σε ποιοτητα,υπαρχουν αξιολογα μελη στο φορουμ να σε βοηθησουν-αναλογα τα καναλια βεβαια που θα επιλεξεις... :drinks:

Εγω θα σου προτεινα και κατι απο Exposure,που φημιζονται για την ικανοτητα οδηγησης και τον αχρωματιστο ηχο.

Reaction score
32
Για να ξαναγυρισουμε στο θεμα,θα ελεγα να βρεις εναν ικανο ενισχυτη να οδηγησει τα ηχεια που θελεις να κρατησεις,να τα τοποθετησεις σωστα στον χωρο οπως και την θεση ακροασης και αν απο εκει και περα θες να ανεβεις σε ποιοτητα,υπαρχουν αξιολογα μελη στο φορουμ να σε βοηθησουν-αναλογα τα καναλια βεβαια που θα επιλεξεις... :drinks:

Εγω θα σου προτεινα και κατι απο Exposure,που φημιζονται για την ικανοτητα οδηγησης και τον αχρωματιστο ηχο.
Να σαι καλά Γιάννη! Θα την ψάξω την exposure.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.054
Τώρα ξεδιάλυνε το θέμα. Πάρτε τον roksan, σας πάει γάντι, σας ταιριάζει απόλυτα, και βάλτε τον να παίξει με τα ηχεία όπως είναι. Θα σας ικανοποιήσει πλήρως και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm