Είναι οι νέοι ενισχυτές καλύτεροι ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Επίσης όχι,για όποιον χρήστη θεωρεί ότι η ζωή είναι γενικώς πολύ σύντομη και η καθημερινότητα πολύ πιεστική για να μην κάνει ακριβώς το κέφι του τουλάχιστον σε ό,τι θ'αφορά σε ηχοσυστήματα...
Οκ, αλλά υπάρχουν χρήστες που "ξύνονται".

Γι'αυτό και το ερώτημα του τίτλου τούτου του θρεντ ( Είναι οι νέοι ενισχυτές καλύτεροι ? )

Και ρωτάω αν ένα παμφθηνο σύγχρονο μοντουλάκι ice 125 ανά κανάλι, είναι καλύτερο από τον καλύτερο των 3 που είχε υπόψιν του ο ερωτών.

Σε άλλα νέα, στη Χαλκιδική θα βρεις ψωμί από κρασί:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.986
Οκ, αλλά υπάρχουν χρήστες που "ξύνονται".
Γι'αυτό και το ερώτημα του τίτλου τούτου του θρεντ ( Είναι οι νέοι ενισχυτές καλύτεροι ? )
Και ρωτάω αν ένα παμφθηνο σύγχρονο μοντουλάκι ice 125 ανά κανάλι, είναι καλύτερο από τον καλύτερο των 3 που είχε υπόψιν του ο ερωτών.
Σε άλλα νέα, στη Χαλκιδική θα βρεις ψωμί από κρασί:
Υπάρχει και για σένα κάτι πολύ...ενδιαφέρον:

Έτσι όπως πάει το πράμα,μπορεί να δούμε κρέας μέχρι και από...μπάμιες. :sneaky:

Reaction score
71
Όταν ακούει κάποιος από κοντά τα ηχεία του near field ας πούμε και σε συνήθεις μέσες στάθμες 70-85db εκεί που κάθεται, αυτά που περιγράφουν οι Κώστας EAR και ο κ Κόγιας αλλά και άλλοι φίλοι σχετικά με την ικανότητα του ενισχυτή να οδηγεί σωστά τα ηχεία χωρίς να τους αλλάζει την τονικότητα (?) λόγω πχ ανεπαρκούς damping factor αμβλύνονται? Το 'λάθος' υποπολαπλασιάζεται? 'Η παραμένει προβληματική εξ αρχής η υπόθεση? Γιατί πολλοί ιδίως οι λίγο πιο senior ακούμε συνήθως τζαζ, μπλουζ, χατζιδάκι, ambient, soft listening κλπ. Όταν δε παίζουμε δυνατά έχουμε σίγουρα πιει και κανενα ποτηράκι και τότε ακούμε τα τραγούδια και ξεχνάμε τις ηχομηχανές μας.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.986
Όταν ακούει κάποιος από κοντά τα ηχεία του near field ας πούμε και σε συνήθεις μέσες στάθμες 70-85db εκεί που κάθεται, αυτά που περιγράφουν οι Κώστας EAR και ο κ Κόγιας αλλά και άλλοι φίλοι σχετικά με την ικανότητα του ενισχυτή να οδηγεί σωστά τα ηχεία χωρίς να τους αλλάζει την τονικότητα (?) λόγω πχ ανεπαρκούς damping factor αμβλύνονται? Το 'λάθος' υποπολαπλασιάζεται? 'Η παραμένει προβληματική εξ αρχής η υπόθεση? Γιατί πολλοί ιδίως οι λίγο πιο senior ακούμε συνήθως τζαζ, μπλουζ, χατζιδάκι, ambient, soft listening κλπ. Όταν δε παίζουμε δυνατά έχουμε σίγουρα πιει και κανενα ποτηράκι και τότε ακούμε τα τραγούδια και ξεχνάμε τις ηχομηχανές μας.
Αντιθέτως,τείνει ν'αυξάνεται,αφού όσο μικραίνουν οι διαστάσεις στο τρίγωνο ακρόασης απαλείφονται σε ανώτερο βαθμό διάφορες παρεμβολές από το χώρο και η συνεισφορά στην ακουστότητα με τη στάθμη από το πεδίο αντήχησης... :sneaky:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Η παραμένει προβληματική εξ αρχής η υπόθεση?
Παραμένει ως έχει, κι ακούγεται πιο καθαρά (όπως όλα).

Όταν δε παίζουμε δυνατά έχουμε σίγουρα πιει και κανενα ποτηράκι και τότε ακούμε τα τραγούδια και ξεχνάμε τις ηχομηχανές μας.
Έτσι πρέπει γενικώς.
Εγώ προτιμώ τα μαλτ.
Τώρα χειμώνα, τα καπνιστά είναι ο,τι πρέπει.
Ο γιατρός λέει λίγο κάθε βράδυ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Κοιτιέσαι στον καθρέφτη ή τηλεφωνείς στον Dimifoot και στο λέει; :roflmao:
Στον καθρέφτη ρε, εννοείται.
Εκτιμώ την κατάσταση, συνταγογραφώ τη δόση.
Βάζω στο ποτήρι, μυρίζω, ρίχνω νερό.
Ανοίγω κινητό, βλέπω Χάρμπεθ. :party:
Γκλουκ, έφυγε η πρώτη γουλιά.
Πάμε δυνατά λέω μέσα μου.
Να ψοφήσουν οι οχτροί μας.
Άντε εβιβα. :drinks:

ενας 'παλιακός' ενισχυτής= 40 μπουκαλια lagavulin (αξία εις χρήμα )
Εμ, αυτοί είναι σα τα μαλτ τα 45-ετιας.
Λες και παίρνουν αξία λόγω παλαίωσης..
Εγώ παίζω πιο φτηνά, ενισχυτές και ηχείο μαζί, στα 12 μπουκάλια από τούτο:

IMG_20201212_205746.jpg

Με 25 μπουκάλια ισοδυναμεί ζεύγος ηχείων μαζί με 6 ενσωματωμένα ενισχυτικά στάδια, και συ θες 40 μπουκάλια για 2 ενισχυτικά στάδια, αισχος, κλοπή, αστυνομία.

Το βλέπω αυτό να μου γίνεται στανταρακι.

Χεβιλι πίτεντ:

IMG_20201212_205901.jpg

Last edited:

K

kimon

Guest
Μάαλιστα! Καλλιο αργά παρά ποτέ! Και έλεγα, γιατί αργούν;
Ευτυχώς όμως αποφάσισαν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι να "μπαλώσουν" λίγο το νήμα, το οποίο είχε μετατρέψει σε "σώβρακο" συγκεκριμένος ανεκδιήγητος τύπος, που διαθέτει αυτό ακριβώς το τάλαντο, γράφοντας απίστευτες μπαλαφάρες.
(Σταματώ εδώ λόγω ανωτέρας βίας)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.986
Μάαλιστα! Καλλιο αργά παρά ποτέ! Και έλεγα, γιατί αργούν;
Ευτυχώς όμως αποφάσισαν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι να "μπαλώσουν" λίγο το νήμα, το οποίο είχε μετατρέψει σε "σώβρακο" συγκεκριμένος ανεκδιήγητος τύπος, που διαθέτει αυτό ακριβώς το τάλαντο, γράφοντας απίστευτες μπαλαφάρες.
(Σταματώ εδώ λόγω ανωτέρας βίας)
Αν κάτι μου προξενεί εντύπωση είναι ότι ποτέ δεν έχει τύχει ξαφνικός τερματισμός μηνύματος δια λόγους...κατωτέρας βίας. :biggrin:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.353
Τώρα σοβαρά, 12 σελίδες για ενισχυτές; :o

Ποιος ασχολείται με ενισχυτές στις μέρες μας;
Λόγω καραντίνας;

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.566
Όλα κι όλα...Τον δικό μου τον έχω...σούζα με custom DIY αντικραδασμικά και σου στέλνει χαιρετίσματα με τον δικό του τρόπο...
Και εγω Μεσιε Μπουτια εχω custom DIY αντικραδασμικα σχεδον σε ολο το σεταπιον πλην KRELL;):)

Reaction score
29.517
Γιατί δλδ εκτός KRELL ? τι είναι ο krell ? παιδί ενός κατώτερου Θεού?
Τι διακρίσεις είναι αυτές?
Να του βάλεις και αυτουνού αντιτέτοια , να δείς πόσο πιο ωραία θα κελαηδάει.
Θα σφίξουν τα μπάσα , θα καθαρίσουν οι μεσαίες θα αναπνεύσουν οι υψηλές , του Κουτρόύλη ο γάμος θα γίνει.
Θα θα θα θα , ούτε ο Αντρέας δεν έλεγε τόσα πολλά ΘΑ. :gotcha: :lolsign: :dance2:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.566
Μα κ. Μαρκου εσυ δεν ξερς απ αυτα, και της επιπτωσεις των κρασασμων στα ηχεια τους ενισχυτες
στα πικ απ κλπ κλπ . τον KRELL δεν μπορω να τον χειρουργησω ειναι πυκνοκατοικημενος δεν μου δινει χερι να του βαλω τα θκαμ αντικραδασμικα :drinks: ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Τώρα σοβαρά, 12 σελίδες για ενισχυτές; :o
Ποιος ασχολείται με ενισχυτές στις μέρες μας;
Λόγω καραντίνας;
Προφανώς.
Είπαμε πως πλέον δεν έχει νόημα:

Πέραν τούτου, η πληθώρα προσφοράς ενεργών υλοποιήσεων για κάθε πορτοφόλι και για κάθε γούστο και αισθητική, είναι λογικό να μας οδηγήσει στο ασφαλές συμπέρασμα πως έχει πλέον καταστήσει ηλιθιότητα την ενασχόληση με ενισχυτικά στάδια.
τα πλάνα πιθανών αναβαθμίσεων περιλαμβάνουν πλέον μόνο...ενεργά ηχεία που φέρουν νομοτελειακά δικούς τους ενισχυτές.
Αλλά μέσα στην καραντίνα τι δγιάλο να κάνεις; :lol:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.836
Members
38.504
Νεότερο μέλος