Ηλιακοί θερμοσίφωνες

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.824
Λοιπον ξερω πλεον, δυο περιπτωσεις χαλκινων χαιλαντερ και οι δυο στην 5ετια τρυπησαν(εκει να ακουσετε τους ιδιοκτητες και τους διαλογους με την εταιρια ....)τελοςπαντων μεσα στην εγγυηση αλλαχτηκαν ,δεν εχω νεωτερα εκτοτε..
Δεν ξερω καμια περιπτωση υαλου με σωστη συντηρηση να εχει παθει κατι προ ~20ετιας στο καζανι παντα που ειναι και η αχιλλειος τους...
Μαθηματικα ξερετε βαλτετα κατω τι συμφερει...
Εταιρία;;

Reaction score
588
Η καλύτερη ηλιακή θερμοσίφωνές είναι δύο στην Ελλάδα
Calpak
Και Μαλτέζος

Αυτή είναι η δουλειά μου
Από τους δύο θα προτιμούσα τον calpak

alexis

Reaction score
32.824
Η καλύτερη ηλιακή θερμοσίφωνές είναι δύο στην Ελλάδα
Calpak
Και Μαλτέζος

Αυτή είναι η δουλειά μου
Από τους δύο θα προτιμούσα τον calpak
Δεν ξέρω γιατί αλλά δύο που γνωρίζω που έχουν Calpak βρίζουν. Μάλιστα ο ένας είναι και καινούργιος. Απόδοση 0 το χειμώνα.
Και σε Φόρουμ ή στο Σκρουτζ δεν θυμάμαι, υπάρχουν και εκεί μερικοί.

Last edited:

Reaction score
588
Δεν ξέρω γιατί αλλά όσους γνωρίζω που έχουν Calpak βρίζουν. Μάλιστα ο ένας είναι και καινούργιος. Απόδοση 0 το χειμώνα.
Έχω περάσει πάρα πολλούς και στο σπίτι μου έχω βάλει calpak πραγματικά ότι καλύτερο υπάρχει,στην απόδοση παίζουν πολλά πράγματα ρόλο.
Μπορώ να σας πω λίγα πράγματα για τον ηλιακό που είναι γνωστά σε όλους η λειτουργία του ηλιακού είναι πάρα πολύ απλή και δεν θέλει γνώσεις ιδιαίτερες.
Ως προς την απόδοση αυτό που έχω μάθει εδώ και 27 χρόνια είναι ότι ο κόσμος δε γνωρίζει και λέει ότι ναναι κάνουν τέσσερα άτομα μπάνιο και λέει δεν έχει ζεστό νερό σε άλλο σπίτι μπαίνουν δύο άτομα για μπάνιο που ο καθένας κάνει από μισή ώρα και λέει πάλι δεν έχει ζεστό νερό έχω ακούσει τρελά πράγματα άστο

Θέλω να πω ένα σοβαρός κατασκευαστής είναι δύσκολο να κάνει λάθος έναν ηλιακό γιατί είναι πολύ απλός στην κατασκευή του

0c-60c. 3ωρες

ΥΣ. Άμα τον ηλιακό το θέλεις σε περιοχή που δεν έχει πολύ ήλιο και χαμηλές θερμοκρασίες παίρνεις ηλιακό κενού

Attachments

Last edited:

Reaction score
588
25 χρόνια Μαλτέζος τριπλής ενέργειας.
Εχω ξεχάσει οτι έχω ηλιακό.
Κάνω συντήρηση σε ηλιακό Μαλτέζο που είναι 40 χρόνων
Δεν παίζονται πάρα πολύ καλή

Βέβαια να πούμε και μια αλήθεια ότι παλιά τους ηλιακούς τους κάνανε καλύτερα από τώρα

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.044
Ερώτηση μιας και είσαι του επαγγέλματος, για τους χειμερινούς μήνες, έχεις δει, θεωρείς πως βοηθάει καθόλου (προφανώς κυρίως στην διατήρηση) η κουβέρτα για το καζάνι ? (εννοώ τα καλύμματα με μονωτικά υλικά όπως armaflex, neoprene, κλπ που τυλίγουν το καζάνι νερού)

Reaction score
588
Ερώτηση μιας και είσαι του επαγγέλματος, για τους χειμερινούς μήνες, έχεις δει, θεωρείς πως βοηθάει καθόλου (προφανώς κυρίως στην διατήρηση) η κουβέρτα για το καζάνι ? (εννοώ τα καλύμματα με μονωτικά υλικά όπως armaflex, neoprene, κλπ που τυλίγουν το καζάνι νερού)
Καταρχήν έχουνε πολυουρεθάνη μέσα αν εσύ θέλεις να το ενίσχυσης από έξω είναι δύσκολο γιατί ότι και να βάλεις θα πρέπει να φροντίσεις να μην βραχεί γιατί αν βραχεί δεν θα κάνει μόνωσή

alexis

Reaction score
32.824
Υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να έχει ο ηλιακός γιατί έτσι είπε ο ενεργειακός επιθεωρητής, ώστε να μπορεί να βγει η ενεργειακή αναβάθμιση και να ανέβει το σπίτι κατηγορία, συν κάποια άλλα θέματα.
Αυτά είναι επιλεκτικός, minimum 3m2 panel, και τουλάχιστον 1100€ με ΦΠΑ.

Στα πολύ γρήγορα που τα είδα ξανά, ο γυάλινος SONNE δεν μας κάνει λόγο χρημάτων (κάτω από 1000€), και έχει 5 χρόνια εγγύηση (λίγο).
Ο Calpak δεν μας κάνει γιατί ενώ έχει 12 χρόνια εγγύηση (καλό), και βγαίνει πάνω από 1100€, δεν έχει panel πάνω από 2.80m2.
Ο Maltezos δεν μας κάνει γιατί έχει panel 2.7m2 και μετά πάμε στα 3.9m2 με τιμή σχεδόν όσο και ο χάλκινος SONNE, αν καταλαβαίνω σωστά αφού ο 300αρης τριπλής με το 3.9m2 panel ξεπερνάει τα 2200€. Ακόμα και να μπαίνει το 3.9m2 στον 200αρι θα έχει πάνω κάτω τα ίδια με τον χάλκινο SONNE, και θέλει και συντήρηση κάθε τόσο, που δεν θέλει ο SONNE.

Reaction score
588
Υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να έχει ο ηλιακός γιατί έτσι είπε ο ενεργειακός επιθεωρητής, ώστε να μπορεί να βγει η ενεργειακή αναβάθμιση και να ανέβει το σπίτι κατηγορία, συν κάποια άλλα θέματα.
Αυτά είναι επιλεκτικός, minimum 3m2 panel, και τουλάχιστον 1100€ με ΦΠΑ.

Στα πολύ γρήγορα που τα είδα ξανά, ο γυάλινος SONNE δεν μας κάνει λόγο χρημάτων (κάτω από 1000€), και έχει 5 χρόνια εγγύηση (λίγο).
Ο Calpak δεν μας κάνει γιατί ενώ έχει 12 χρόνια εγγύηση (καλό), και βγαίνει πάνω από 1100€, δεν έχει panel πάνω από 2.80m2.
Ο Maltezos δεν μας κάνει γιατί έχει panel 2.7m2 και μετά πάμε στα 3.9m2 με τιμή σχεδόν όσο και ο χάλκινος SONNE, αν καταλαβαίνω σωστά αφού ο 300αρης τριπλής με το 3.9m2 panel ξεπερνάει τα 2200€. Ακόμα και να μπαίνει το 3.9m2 στον 200αρι θα έχει πάνω κάτω τα ίδια με τον χάλκινο SONNE, και θέλει και συντήρηση κάθε τόσο, που δεν θέλει ο SONNE.
Αυτός είναι τρία τετραγωνικά νομίζω κάνει

Η αντιγραφή από την ίδια την εταιρία το έκανα

Επιφάνεια συλλέκτη: 3,06 m2 (selective type)
Χωρητικότητα δεξαμενής: 195,8 λίτρα
Κατηγορία απόδοσης: 2
Εξυπηρέτηση ατόμων (προτεινόμενη): 5-6
Σήματα ποιότητας: Solar KeyMark, SRCC, CE

Attachments

Last edited:

Reaction score
6.596
Εταιρία;;
Δεν θυμαμαι δεν ρωτησα δε μου ειπαν τοτε οι ποιο ακριβοι ηταν, πανε πανω απο πεντε χρονια δεν εχω επαφη με αυτους, δεν αποτελω στατιστικα αντιπροσωπευτικο δειγμα εαν θες με πιστευεις.
Το ποιο παλαια εκαναν καλυτερους δεν ισχυει, πληροφοριακα επειδη ρωτω συνεχως εχω βγαλει καποια συμπερασματα.
Στο πατρικο μου πρεπει να τοποθετησαμε στην Νικαια απο τους πρωτους ηλιακους κλειστου Calpak τοτε με το πασοκ το '81:)(το 90 που εβαλα κεγω ολοι μου προτειναν ανοιχτου ,σπασμενοι ειναι ολοι με τα χιονια του 2000,ασχετο..)
Στην 5 ετια τρυπησε το δευτερο καζανι εβγαλε 15 χρονια με κακη συντηρηση...
Η μονωση πολυουρεθανης ειναι υπεραρκετη για το καζανι , αυτο κρυωνει επαγωγικα οπως ζεσταινεται απο αλλους παραγοντες , το υγρο του μανδυα, το κρυο νερο εισαγωγης, μεγαλη αποσταση σωληνωσεων με ελλιπεις/ανυπαρκτες μονωσεις ... τι κουβερτες λετε;:laugh:
Πλεον ολοι σχεδον ειναι διπλης υαλοποιησης για να αποφευχθουν πιθανον ατελιες της μονης, ομως δεν εχουν ολοι το ιδιο παχος λαμαρινας και οι περισσοτερες οξειδωσεις ειναι απο τις ραφες του μανδυα /καζανιου.
Επισης ολοι εχουν καλυτερη αποδοση απο τους συλλεκτες και καλυτερες κολλησεις απο τους παλαιοτερους .

Η προταση μου ,δεν θα ασχολιομουν με ακριβοπληρωμενες εγγυησεις. παρε εναν ακομη να εχεις 10 χρονια σου ειπα κανε τα μαθηματικα :laugh:

Reaction score
25.393
δες και ηλιοακμή , μέτρια πράμματα ποιοτικά (σε σχέση με μαλτέζο) αλλά έχει επιλεκτικούς με μεγάλες επιφάνειες
στα 200 λίτρα πχ 4τμ

alexis

Reaction score
32.824
O Heiloakmi δεν μας κάνει λόγο τιμής, άσε που δεν δίνω τόσα σε σχεδόν no name product. Πρώτη φορά το ακούω, δεν έχω δει ούτε ένα, σε σπίτι ή κατάστημα.
Aπο την άλλη o Calpak πάει στα 1300€ με 3 χρόνια μικρότερη εγγύηση και services μέχρι να τον αλλάξεις. Δηλαδή τα 500€ διαφορά από τον SONNE θα τα δώσω σε 5 - 6 συντηρήσεις (αν βρω εδώ συντηρητή που να έρχεται με 80€), για να βγω brake even και από εκεί και πέρα ο Calpak βγαίνει ακριβότερος στη χρήση.
Ο 200αρης Μαλτέζος με τα 3.9m2 panel θεωρώ ότι βγαίνει στα ίδια χρήματα με τον χάλκινο (αφού ο 300αρης με το ίδιο πάνελ ξεπερνά τα 2200€), plus συντήρηση.

Last edited:

Reaction score
588
Το ποιο παλαια εκαναν καλυτερους δεν ισχυει
Τα παλιά τα χρόνια που βγάζανε ηλιακόυς calpak Μαλτέζος και stiebel eltron
ητανε η καλύτερη και η ακριβότερη.

Εδώ και πολλά χρόνια μπήκανε στο χορό και η κουτσή Μαρία η κάθε ελληνική βιοτεχνία βγάζει ηλιακό,έρχονται και από Τουρκία Βουλγαρία Κίνα και βλέπεις ηλιακούς σε 6-7 χρόνια που τρυπάνε γιατί έχω αλλάξει πολλούς και κλαις τα λεφτά σου.
Απλά η πλειοψηφία διαλέγει φθηνούς ηλιακούς
Ναι υπάρχουνε ισάξιοι ηλιακή με τους παλιούς αλλά πρέπει να τους πληρώσεις ακριβά

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.620
Βρε παιδιά γράφτηκε ότι οι ανοξείδωτοι τρυπάνε, οξειδώνονται κ.λ.π.
Τα ανοξείδωτα οξειδώνονται;
Οι κολλήσεις μπορεί να αποτύχουν, αλλά σήμερα οι τεχνικές κολλήσεων και οι μηχανές κόλλησης είναι σε υψηλό επίπεδο.

Έτσι μπορούμε να πούμε και για τον χάλκινο.
Αν κάπου δεν πετύχει η κόλληση θα χάνει νερά. Και οι χάλκινοι έχουν κόλληση.
Αν το εργαστάσιο κάνει καλή δουλειά στις κολλήσεις και οι ίνοξ και οι χάλκινοι είναι αθάνατοι.

Α!
Ίνοξ στα λατινικά είναι ο άφθαρτος.

Reaction score
588
Ο 200αρης Μαλτέζος με τα 3.9m2 panel θεωρώ ότι βγαίνει στα ίδια χρήματα με τον χάλκινο (αφού ο 300αρης με το ίδιο πάνελ ξεπερνά τα 2200€), plus συντήρηση.
Αν είναι να φτάσεις αυτά τα λεφτά υπάρχει το Μαλτέζος Inox που επίσης κι αυτό δεν έχει συντήρηση και όπως το λέει και η ονομασία του είναι ανοξείδωτος δεν τρυπάει ποτέ
Βρε παιδιά γράφτηκε ότι οι ανοξείδωτοι τρυπάνε, οξειδώνονται κ.λ.π.
Τα ανοξείδωτα οξειδώνονται;
Οι κολλήσεις μπορεί να αποτύχουν, αλλά σήμερα οι τεχνικές κολλήσεων και οι μηχανές κόλλησης είναι σε υψηλό επίπεδο.

Έτσι μπορούμε να πούμε και για τον χάλκινο.
Αν κάπου δεν πετύχει η κόλληση θα χάνει νερά. Και οι χάλκινοι έχουν κόλληση.
Αν το εργαστάσιο κάνει καλή δουλειά στις κολλήσεις και οι ίνοξ και οι χάλκινοι είναι αθάνατοι.

Α!
Ίνοξ στα λατινικά είναι ο άφθαρτος.
Σωστος
Γι’ αυτό Μιχάλη δίνουνε και 15 χρόνια εγγύηση
Και σε όλα τ’άλλα δίνουνε 5-7
Ότι πληρώσεις παίρνεις

alexis

Reaction score
32.824
Από ότι έχω δει, οι ΙΝΟΧ έχουν τρεις κολλήσεις ενώ ο συγκεκριμένος χάλκινος μια. Οπότε η πιθανότητα μειώνεται ακόμα περισσότερο.

Reaction score
588
Από ότι έχω δει, οι ΙΝΟΧ έχουν τρεις κολλήσεις ενώ ο συγκεκριμένος χάλκινος μια. Οπότε η πιθανότητα μειώνεται ακόμα περισσότερο.
Για να πω την αλήθεια δε γνωρίζω πόσες κολλήσεις έχουνε
Το μόνο που δε μου κάθεται καλά είναι το χάλκινο γιατί είναι πολύ καλός αγωγός θερμότητας και κινδυνεύει σε ένα πολικό κρύο να σπάσει πιο εύκολα απ’ ό,τι έναν Inox
Μόνο αυτό τίποτα άλλο γιατί ο χαλκός είναι σχετικά μαλακό υλικό ευάλωτο

Στη Θεσσαλονίκη πριν τρία χρόνια είχε κάνει - 18c φαινόμενο που συμβαίνει σπανία

Reaction score
25.393
σχεδόν no name product
δεν είναι no name.

στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες που κάνουν εγχώρια παραγωγή και έχουν εξαγωγές μέχρι και Κίνα.

Εγώ έχω τον 200αρη με τα 4τμ επιφάνεια για παράδειγμα, 10 χρόνια με μηδενική συντήρηση (μια φορά ανόδια και έναν καθαρισμό στα 5 χρόνια - δεν ανάβω ποτέ την αντίσταση και το νερό του δικτύου φιλτράρεται πριν μπει στο σπίτι) και δουλεύει και σε συννεφιασμένες μέρες.
ποιοτικά έτυχε να δω συλλέκτη από Μαλτέζο και εντάξει έχουν διαφορά , αλλά αν έχει βγάλει ήδη 10ετία χωρίς θέματα δεν ξέρω τι νόημα έχει να βάλεις κάτι καλύτερο.

ωστόσο αν λόγω τιμής βγαίνει εκτός προγράμματος πάμε για άλλα.
οι ανοξείδωτοι , αρκετοί τουλάχιστον αν όχι όλοι έχουν επίστρωση γυαλιού. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι με το δοχείο δεν ξανασχολείσαι.
πχ θυμήσου τους μη ανοξείδωτους elco που λίγο πολύ όλοι είχαμε έναν κάπου σε ένα σπίτι , με επιστρωση γυαλιού. δεν τους βλέπεις ποτέ στα σκουπίδια. Στο πατρικό μου πρέπει να έχει κλείσει 30ετία.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.620
Στους ίνοξ η σωστή κόλληση είναι να υπάρχει ραφή και από μέσα και από έξω.
Αυτό συνήθως γίνεται με ρομποτικές μηχανές.
Τέτοιες έχουμε όμως πλέον στην Ελλάδα.
Δεν είναι κάτι δύσκολο η αγορά τους.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831