Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Reaction score
384
Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Επισης, με τον τροπο που περιγραφεις Παναγιωτη λες οτι δεν υπαρχει συμπιεση στην εικονα. Οσον αφορα το audio τι ακριβως γινεται? Συγνωμη εαν το ανεφερες ηδη και μου ξεφυγε.
Κατι λεγατε να κανετε οδηγο και για το Theatertek?:138:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Δυστυχώς theatertek δεν έχω γιατί δεν παίζει στα 64bit windows.

Και όμως παίζει! :126:

Μάλιστα, το TheaterTek ήταν το μοναδικό πρόγραμμα που μας έπαιξε απόλυτα σωστά τις ματρόσκες στα Vista 64bit, στις πρώτες δοκιμές που κάναμε σήμερα στο Origen της PSA στη Θεσσαλονίκη! :123:

Ο Media player classic μας έπαιζε τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, δηλαδή καθόλου, ενώ δυστυχώς και το Powerdvd 7.3 αρνούνταν εντελώς να εγκατασταθεί στα Vista 64bit. :141:

Περιττό να τονίσω ότι για μένα τουλάχιστον, εάν το Powerdvd δεν μπορεί να παίζει αρχεία από σκληρό δίσκο είναι παντελώς άχρηστο, οπότε οι εκδόσεις του 8 και 9 είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν, το ίδιο μου κάνει... :137:

Reaction score
1

α. Kι εγω ειχα προβλημα με το Theatertek.
Να ρωτησω κατι?
β. Εαν καποιος θελει να εχει προσβαση στο μενου του BR, δεν γινεται. Ουτε σε chapters μπορει να πηδηξει. Δεν υπαρχει αλλος τροπος?
Μπραβο παντως για τον οδηγο!

α. Τι ακριβώς πρόβλημα είχες με το TheaterTek, αυτό στο οποίο αναφέρομαι εγώ, δηλαδή με την αναπαραγωγή της ματρόσκας που δημιουργείται από Blu-ray δισκάκια με τον αλγόριθμο VC-1, ή μήπως κάποιο άλλο πρόβλημα;

β. Δημήτρη, από τη στιγμή που μετατρέπεις το δισκάκι Blu-ray σε ασυμπίεστη ματρόσκα με αυτόν τον οδηγό, τα αρχικά μενού από το Blu-ray χάνονται, αφού κρατιούνται μόνο τα αρχεία της ταινίας.

Πρόβλημα με τα κεφάλαια δεν υπάρχει, το ripbot καθώς σου δημιουργεί τη ματρόσκα, φτιάχνει μόνο του και τα δικά του κεφάλαια, τα οποία λειτουργούν άψογα. Έχει την επιλογή chapters στα μενού του, από την μάλιστα μπορείς να ορίσεις εσύ κάθε πόσα λεπτά θα αλλάζει κεφάλαιο. By default, το ripbot ορίζει τα κεφάλαια κάθε πέντε λεπτά. :123:

Reaction score
1

Επισης, με τον τροπο που περιγραφεις Παναγιωτη λες οτι δεν υπαρχει συμπιεση στην εικονα. Οσον αφορα το audio τι ακριβως γινεται? Συγνωμη εαν το ανεφερες ηδη και μου ξεφυγε.
Κατι λεγατε να κανετε οδηγο και για το Theatertek?:138:

Δημήτρη, όσον αφορά τον ήχο, και από τις δοκιμές που έχω κάνει μέχρι σήμερα, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει να υποστηρίζονται από το ripbot τα τελυταία ηχητικά φορμά, υποστηρίζονται μόνο τα κλασικά Dolby Digital σε δικάναλο και πεντακάναλο ήχο, το DTS, καθώς και το ασυμπίεστο RAW. Από την επιλογή Audio του ripbot, επιλέγεις ποια ηχητική μπάντα και σε ποια γλώσσα θα ενσωματωθεί στη ματρόσκα που φτιάχνεις.

Το κρίσιμο ερώτημα για μένα, και που σίγουρα θα απασχολήσει όλους μας το επόμενο διάστημα είναι το εξής: αξίζει να έχουμε το υλικό μας υψηλής ευκρίνειας στους σκληρούς μας δίσκους, με αποτέλεσμα να πρέπει να αγοράζουμε συνεχώς καινούριους σκληρούς ή μήπως αξίζει πλέον να αρχίσουμε να καίμε Blu-ray printable δισκάκια;! :137:

Στο e-bay, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν printable Blu-ray TDK των 25GB, με τιμή γύρω στα 3,5-4 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά, ενώ υπάρχουν πλέον και printable των 50GB, στα 7 ευρώ περίπου! :111:

Reaction score
384

Δηλαδη εαν καποιος θελει να εχει την ταινια με HD Audio, καλυτερα να την αφησει ως εχει, και να μην κανει matroskiες?
Επεδη δεν εχω ασχοληθει με τα htpc τα τελευταια 3 -4 χρονια, ποιος αλλος τροπος υπαρχει να παιξει κανεις τα .m2ts που δημιουργησε το anydvd απο το αυθεντικο δισκακι?

Δοκιμασα το εργο Eagle Eye, και δεν ειχα εικονα στο Theatertek, αλλα δουλευε κανονικα στο Media Player Classic.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Δηλαδη εαν καποιος θελει να εχει την ταινια με HD Audio, καλυτερα να την αφησει ως εχει, και να μην κανει matroskiες?
Ναι.Για τους λάτρεις του HD audio η λύση αυτή δεν προτείνεται.

Επεδη δεν εχω ασχοληθει με τα htpc τα τελευταια 3 -4 χρονια, ποιος αλλος τροπος υπαρχει να παιξει κανεις τα .m2ts που δημιουργησε το anydvd απο το αυθεντικο δισκακι?

Εγώ είμαι μεγάλος υποστηρικτής του Media player classic.Σε συνδιασμό με τους κατάλληλους codecs παίζει τα πάντα.Και έχει και το καλύτερο seeking.To Theatertek από ότι έχω καταλάβει θέλει συγκεκριμένη ρύθμιση για κάθε τύπο αρχείου με κάποια graphs.Σε αυτό θα σε βοηθήσει ο Παναγιώτης.Δοκίμασε και το Media portal πάντως.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Και όμως παίζει! :126:
Τι έκδοση έβαλες Παναγιώτη?

Ο Media player classic μας έπαιζε τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, δηλαδή καθόλου
Ε θα τρελαθώ!Δεν σάς έπαιζε ο Media player classic home cinema??Εγώ τουλάχιστον δεν έχω βρει κάτι καλύτερο στον τομέα των players.Ποιά έκδοση βάλατε?Την x86 ή την x64?

Όσο για το powerdvd και πάλι μου κάνει εντύπωση!Εγώ έχω το 6 εγκατεστημένο στα x64 και παίζει μια χαρά.Και το 7.3 δεν σας έπαιζε?Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

α. Τι έκδοση έβαλες Παναγιώτη?

β. Ε θα τρελαθώ!Δεν σάς έπαιζε ο Media player classic home cinema??Εγώ τουλάχιστον δεν έχω βρει κάτι καλύτερο στον τομέα των players.Ποιά έκδοση βάλατε?Την x86 ή την x64?

γ. Όσο για το powerdvd και πάλι μου κάνει εντύπωση!Εγώ έχω το 6 εγκατεστημένο στα x64 και παίζει μια χαρά.Και το 7.3 δεν σας έπαιζε?Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα.

α. Λοιπόν, όλη την εγκατάσταση του software την έκανε ο Νίκος. Από ότι είδα λοιπόν, έβαλε τα Vista ultimate 64bit.

β. Την ίδια άποψη με σένα έχει και ο Νίκος. Θεωρεί τον media player classic σαν τον καλύτερο overall player που έχει φτιαχτεί ποτέ. Πάντα με αυτόν παίζει τα πάντα και στο δικό του setup. Θεωρεί βέβαια και το TheaterTek ισάξιο σαν player, αλλά δεν το συμπαθεί λόγω του αρχείου graph που πρέπει να φτιαχτεί για να παίζει σωστά το TheaterTek ματρόσκες, αρχεία .m2ts κτλ.

Λοιπόν, ο media player classic στα Vista ultimate 64bit παρουσίαζε την εξής κουλή συμπεριφορά: δεν έπαιζε καθόλου εικόνα, το παράθυρό του έμενε στο μικρό μέγεθος, δεν μεγάλωνε δηλαδή για να πιάσει όλη την οθόνη, ενώ όταν κοίταζες ποια φίλτρα χρησιμοποιούσε, ήταν όλα τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, δεν χρησιμοποιούσε δηλαδή coreAVC και ότι άλλο του είχαμε ορίσει εμείς! :111:

Αντίθετα, το TheaterTek μας πήγε μια χαρά. Το εγκαταστήσαμε με μια μικρή πατέντα σχετικά με το που πρέπει να σωθεί το αρχείο graph για τις ματρόσκες, και μας έπαιξε μια χαρά χρησιμοποιώντας τον καινούριο coreAVC για τις κάρτες γραφικών Nvidia που παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες.

γ. Πρόσεξε, δεν είπα ότι το Powerdvd 7.3 δεν έπαιξε, είπα ότι δεν εγκαταστάθηκε καν, τη στιγμή που προσπαθούσαμε να το κάνουμε εγκατάσταση και ενώ ξεκινούσε να την κάνει, λίγο πριν το τέλος μας πετούσε ένα μήνυμα ότι η εγκατάσταση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί! :141:

Από ότι είδαμε, υπάρχουν και άλλες πολλές αναφορές ότι το Powerdvd 7.3 δεν παίζει στα Vista 64bit. Αλλά ας μην βιαζόμαστε, όλες αυτές οι εντυπώσεις είναι από μια δοκιμή στα γρήγορα που κάναμε χτες το απόγευμα. Ο Νίκος θα το ψάξει περαιτέρω...

Για να μη βγούμε όμως offtopic εδώ, καλύτερα είναι να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση στο θέμα για το HTPC της PSA.

Reaction score
2
Καλησπέρα κι από μένα παιδιά. Αν κι είμαι μέλος εδώ και 2-3 μήνες, ως τώρα μόνο διάβαζα τα posts, και αυτό είναι το πρώτο μου post (οπότε με την ευκαιρία να δώσω και τα εύσημα μου σε όλους σας για το καταπληκτικό αυτό site).
Επί του παρόντος τώρα, να πω οτί και γω χρησιμοποιούσα αρκετά το ripbot264 me τον τρόπο που περιγράφηκε καθώς και για encode BDrips σε MKV. Το άτιμο όμως και για αδιευκρίνιστους λόγους πολλές φορές έκανε νερά...Έχει πρόβλημα να διαβάσει αρχεία από iso file που τα έχεις κάνει mount, πολλές φορές δεν διάβαζε m2ts, και έπρεπε να κάνω το video και το audio demux σε elementary streams για να τα αναγνωρίσει, ενώ και για re-encode σε x264 MKV έχει ανώτατο όριο bitrate τα 8000kbs (που για 1080ρ είναι λίγο).
Τελευταία, χρησιμοποιώ το XviD4PSP, to οποίο κάνει απευθείας copy το audio και το video σε MKV (οπότε γλυτώνεις τη διαδικασία με το MKVmerge και τα temp files του ripbot), υποστηρίζει ότι είδος αρχείου μπορείς να πακετάρεις σε MKV (και HD-audio, τουλάχιστον με PCM που έχω δοκιμάσει εγώ), και ως encoder έχει πάρα πολλές επιλογές σε format και container και πολλές επιλογές στις παραμέτρους της κωδικοποίησης.
Και πάλι συγχαρητήρια για το forum

Reaction score
2
Φίλε Fibo καλως ήρθες στην παρέα.Όσα γράφεις για το XviD4PSP ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα!Θα το δοκιμάσω στο ΣΚ να δω τι λέει!Ευχαριστούμε!

Reaction score
0

Τηλεόραση samsung:1500€
Υπολογιστής Dell:1500€
Εξ. Σκληρός δίσκος: 100€
ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ AVSITE: ΑΝΕΚΤΙΜΙΤΗ!!!
Παιδιά ένα μεγάλο, τεράστιο ευχαριστώ. Τα προγράμματα δούλεψαν υπέροχα!!!
Τι κατάφερα να κάνω? Να μετατρέψω τα αρχεία της sony sr-11 σε ματροσκα, επειδή η τηλεόρασή μου Β650, στη μορφή m2ts, δεν μπορούσε να τα παίξει από τον εξ. σκληρό μέσω usb ενώ το κάνει στα mkv. Τώρα αν ξέρει κάποιος πως με το sony vegas pro 8, καταφέρω να κρατήσω την αρχική τους μορφή 1920χ1080 και ήχο 5.1, θα σας χρωστώ μεγάλη χάρη. Έχω την εντύπωση ότι το κάνει μόνο σε 1440χ1080 και 5.1.

Reaction score
0

Παναγιώτη συγχαρητήρια (και στον Nix επίσης!), πολύ καλός και χρήσιμος οδηγός. Κάποιο link για το που μπορούμε να βρούμε το mkvmerge GUI στην έκδοση 2.4.1. (η ίσως κάποια νεώτερη-καλύτερη)?
Ευχαριστώ.

Φιλικά
Γιώργος.

Reaction score
0

Φίλε μου ευχαριστώ πολύ! :622:

Φιλικά
Γιώργος.

Reaction score
8
συγνώμη ρε παιδια να μα8αίνουμε και μεις οι ασχετοι:611:

Διάβασα προσεκτικά το άρθρο απο την αρχή.Δεν λέω, αναλυτικότατο ήτανε!!
"Παίρνουμε τα πρωτότυπα αρχεία m2ts ......."

ναι.....:141:...πως τα παίρνουμε τα αρχεία αυτά:623:

οποιαδήποτε κίνηση και να κάνω ή ανοιγει το powerDVD ή γράφει ότι τα windows δεν μπορουν να ανοιξουν .....

Reaction score
0

Στην περίπτωση του DTS-MA τι γίνετε?
Υπάρχει λύση να το μεταφέρουμε αυτούσιο στη matroska ή μόνο την πληροφορία core μπορούμε να κρατήσουμε?

Reaction score
1

Στην περίπτωση του DTS-MA τι γίνετε?
Υπάρχει λύση να το μεταφέρουμε αυτούσιο στη matroska ή μόνο την πληροφορία core μπορούμε να κρατήσουμε?

Φυσικά. Μόλις κάνεις add ένα αρχείο .m2ts στο Ripbot, και αφού το πρόγραμμα κάνει την ανάλυση την αρχείου, μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο.

Στο πεδίο του ήχου Audio που σου έχω κυκλώσει, επιλέγεις τον ήχο που θέλει να ενσωματωθεί στην ματρόσκα που θα δημιουργήσεις. Εάν υπάρχει DTS-HD Master Audio, συνήθως θα εμφανίζεται πρώτο στη λίστα. Απλώς το επιλέγεις και είσαι έτοιμος. :126:

Αν ο ενισχυτής σου AV μπορεί να το αποκωδικοποιήσει, θα το αναγνωρίσει αυτόματα κατά την αναπαραγωγή της ματρόσκας. Εάν δεν μπορεί, θα παίξει το απλό DTS.

Reaction score
1

Να σας πω επίσης ότι προχτές προσπάθησα να επεξεργαστώ, αρχικά με το TSmuxer 1.10.06, ένα γερμανικό Blu-ray με τα original αρχεία και τα μενού του, το οποίο παίζει μια χαρά από τον σκληρό δίσκο.

Αυτό που ήθελα να κάνω, ήταν να ξεφορτωθώ κάποια άχρηστα audio tracks, για να περιορίσω ελαφρά το μέγεθος των αρχείων, έτσι ώστε να μπορέσω να το κάψω σε ένα 25άρι δισκάκι Blu-ray. Τα original αρχεία ήταν 23,5GB ενώ τα 25άρια δισκάκια έχουν 23GB χωρητικότητα.

Το TSmuxer λοιπόν αδυνατούσε να επεξεργαστεί το αρχείο .m2ts της ταινίας, με το που το έκανα add μου έβγαζε απευθείας μήνυμα error! :141:

Τότε σκέφτηκα να περάσω το αρχείο της ταινίας μέσα από το Ripbot, για να το μετατρέψω σε ασυμπίεστο .mkv και μετά να δοκιμάσω να το περάσω ξανά από το TSmuxer. Και πάλι τζίφος παιδιά! Με το που έκανα add το αρχείο της ταινίας, το πεδίο του video έμενε κενό, δηλαδή ούτε το Ripbot μπορούσε να αναλύσει το .m2ts αρχείο της ταινίας! :111:

Είναι η πρώτη φορά που συναντώ το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η μοναδική ιδιαιτερότητα που έχει το συγκεκριμένο γερμανικό Blu-ray, είναι ότι είναι κωδικοποιημένο με τον MPEG2 αλγόριθμο, και όχι με τον MPEG4/AVC ή τον VC1, τους δύο αλγόριθμους δηλαδή που κατά κανόνα συναντάμε στα σημερινά Blu-ray.

Αν κάποιος άλλος έχει κάποιο Blu-ray που είναι κωδικοποιημένο με τον MPEG2 αλγόριθμο, ας κάνει μια δοκιμή για να το διασταυρώσουμε... :121:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αν κάποιος άλλος έχει κάποιο Blu-ray που είναι κωδικοποιημένο με τον MPEG2 αλγόριθμο, ας κάνει μια δοκιμή για να το διασταυρώσουμε... :121:
Δοκίμασα μερικά m2ts MPEG2 1080p και 1080i από τα παρακάτω Blu-Ray που έχω χωρίς πρόβλημα.
Code:
Alaska.Spirit.of.the.Wild.1997.Blu-ray.1080p.MPEG-2.DD
Living Landscapes - The World's Most Beautiful Places Blu-ray MPEG2 1080p DD 5.1
V-music.Iseki.Romance.The.World.Remains.2007.Blu-ray.1080i.MPEG-2.LPCM2.0

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members