Άμεση Βοήθεια: Δυο ηχεία οροφής σε πόση απόσταση;

Reaction score
3.867
Τα συγκεκριμένα ηχεία είναι open back,δηλαδή δεν έχουν καμπίνα/κουτί(πωλείται ξεχωριστά) και η εταιρία προτείνει τοποθέτηση σε χώρο πίσω από το ηχείο από 5 έως 50lt.
Έχε το υπόψιν όταν κάνεις την κατασκευή της γυψοσανίδας να κάνεις ένα κουτί πίσω από τα σημεία που θα τα τοποθετήσεις ανάλογου μεγέθους.

Reaction score
375
Τα συγκεκριμένα ηχεία είναι open back,δηλαδή δεν έχουν καμπίνα/κουτί(πωλείται ξεχωριστά) και η εταιρία προτείνει τοποθέτηση σε χώρο πίσω από το ηχείο από 5 έως 50lt.
Έχε το υπόψιν όταν κάνεις την κατασκευή της γυψοσανίδας να κάνεις ένα κουτί πίσω από τα σημεία που θα τα τοποθετήσεις ανάλογου μεγέθους.
Τωραααα, σώθηκες! Δεν κατάλαβα τίποτα! Κι αλλά έξοδα δηλαδή; Δεν έχουν κουτί/καμπίνα; Που θα βρω περισσότερες πληροφορίες για τον χώρο που μου λες πως πρέπει να κάνω; Κάτι που να δείξω στον γυψοσανιδά για να καταλάβει τι θέλω γιατί εγώ δεν κατάλαβα.

Reaction score
11.748
Κάθε μεγάφωνο (το στρογγυλό μεταλλικό που πάλλεται) θέλει και ένα κουτί περιορισμένου και συγκεκριμένου χώρου για να παίξει. Έτσι σχηματίζεται αυτό που λέμε ηχείο.
Αυτά που θες να πάρεις θέλουν τα λίτρα που σου είπαν. Πρέπει ο μάστορας να χωρίσει τον χώρο πίσω από κάθε μεγάφωνο και να δημιουργήσει κουτιά με αυτό τον όγκο.

Reaction score
375
Κάθε μεγάφωνο (το στρογγυλό μεταλλικό που πάλλεται) θέλει και ένα κουτί περιορισμένου και συγκεκριμένου χώρου για να παίξει. Έτσι σχηματίζεται αυτό που λέμε ηχείο.
Αυτά που θες να πάρεις θέλουν τα λίτρα που σου είπαν. Πρέπει ο μάστορας να χωρίσει τον χώρο πίσω από κάθε μεγάφωνο και να δημιουργήσει κουτιά με αυτό τον όγκο.
Αυτό πρέπει να γίνει πριν κλείσει η γυψοσανιδα έτσι; Άρα πρέπει να βρω από τώρα τον χώρο που θα μπουν τα ηχεία οροφής (θα τα πάρω αργότερα) και θα του πω εκεί από πίσω να κάνει ένα κουτί 5 έως 50 λίτρα;;;; Θα ξέρει τι κουτί εννοώ;;; Από τι υλικό πρέπει να είναι αυτό το κουτί;

Reaction score
11.748
Ναι, πριν. Πάλι από γυψοσανίδα θα έλεγα, δεν νομίζω να πάλλεται και να συντονίζει. Πιθανών να θέλει και καμιά βάτα μέσα.

Reaction score
375
Ναι, πριν. Πάλι από γυψοσανίδα θα έλεγα, δεν νομίζω να πάλλεται και να συντονίζει. Πιθανών να θέλει και καμιά βάτα μέσα.
Αυτό γιατί χρειάζεται; Για να κλείσει το ηχείο από πίσω και να μην είναι κενό προς όλο το ταβάνι; Και γιατί δεν έχει στάνταρ λίτρα το κουτί και λέμε από 5 έως 50;
[DOUBLEPOST=1543357405][/DOUBLEPOST]Υπάρχει λύση για ηχείο οροφής που να έχει επάνω του το κουτί για να μην μπω σε αυτή την διαδικασία ;
[DOUBLEPOST=1543357510][/DOUBLEPOST]Θα χρειαστώ κάτι από αυτά τα δυο η όχι ;

F6BEB48F-1D78-45BD-BE30-C61E98328C81.png

Reaction score
375
Μπορείτε να μου βρείτε κάπου μια φωτογραφία για κα δείξω στον γυψοσανιδα περίπου τι κουτί χρειαζόμαστε; Τα 99mm που είπαμε πριν από καμία 10αρια σχόλια πως χρειάζεται να απέχει η οροφή από την γυψοσανιδα, είναι χωρίς να υπολογίσουμε το κουτί;
[DOUBLEPOST=1543358604][/DOUBLEPOST]Αύριο μεθαύριο έρχονται για την οροφή και δεν ξέρω τι να κάνω, δεν γνωρίζω τι να τους πω. Αν γίνει λάθος δεν φτιάχνεται!

Reaction score
3.867
Μπορεί να στο φτιάξει αυτός που θα βάλει την γυψοσανίδα.
Πόσο θα την κατεβάσεις τελικά για να δούμε τις διαστάσεις του κουτιού;
Της εταιρίας είναι γύρω στα 11lt,εκει πάνω κάτω θα παίξεις και εσύ.

Reaction score
375
Μπορεί να στο φτιάξει αυτός που θα βάλει την γυψοσανίδα.
Πόσο θα την κατεβάσεις τελικά για να δούμε τις διαστάσεις του κουτιού;
Της εταιρίας είναι γύρω στα 11lt,εκει πάνω κάτω θα παίξεις και εσύ.
Επειδή πρώτα θα μπει μόνωση στο ταβάνι και μετά γυψοσανιδα, δεν γνωρίζω ποσό θα κατέβει.

Αυτό το κουτί που θα φτιάξε αυτός, θα δέχεται μέσα του το ηχείο? Θα είναι εντελώς κλειστό το κουτί? Τι σχήμα θα έχει? Στρογγυλό σαν το ηχείο να του πη ω να το φτιάξει? Έχει πάρει ήδη τα μέτρα της οροφής και τον πειρμενω από μέρα σε μέρα. Σε ποιο στάδιο της διαδικασίας θα πρπεει να μπει το κουτί? Κάτω από την μόνωση και πάνω από την γυψοσανιδα? Ανάμεσα σε μόνωση και γυψοσανιδα δηλαδή?
[DOUBLEPOST=1543359705][/DOUBLEPOST]Σε περίπτωση που δεν γνώριζα για το κουτί αυτό, τι θα γινόταν? Θα υπήρχε καποιο ηχείο που να έμπαινε μετέπειτα μέσα στην γυψοσανιδα?

Reaction score
375
Ρωτάω γιατί αν εινα να μπερδεύω και να μην γίνει σωστή δουλειά, τότε να πάρω ένα ηχείο κλειστό και όχι open back.
[DOUBLEPOST=1543360013][/DOUBLEPOST]
Ρωτάω γιατί αν εινα να μπερδεύω και να μην γίνει σωστή δουλειά, τότε να πάρω ένα ηχείο κλειστό και όχι open back.
Υπάρχουν και ηχεία με τα οποία δεν θα χρειαστεί να τα κανω όλα αυτά?

Reaction score
3.867
Άμα δεν ξέρεις πόσο θα κατέβει δεν ξέρεις και που θα μπουν τα ηχεία!
Δεν μπορεί να σου πει κάποιος διαστάσεις και που θα πάει το ηχείο αν δεν υπάρχει ένα σημείο αναφοράς.
Μπορεις να παρεις και το ιδιο ηχειο με το κουτί του κομπλε,αλλα να ξερεις οτι είναι 29cm βαθος,οποτε πρέπει να κατεβει και το ταβανι στα 30cm τουλάχιστον.
Μαθε ποσο χώρο θα εχεις γιατί δεν θα βγει άκρη.

Reaction score
375
Άμα δεν ξέρεις πόσο θα κατέβει δεν ξέρεις και που θα μπουν τα ηχεία!
Δεν μπορεί να σου πει κάποιος διαστάσεις και που θα πάει το ηχείο αν δεν υπάρχει ένα σημείο αναφοράς.
Μπορεις να παρεις και το ιδιο ηχειο με το κουτί του κομπλε,αλλα να ξερεις οτι είναι 29cm βαθος,οποτε πρέπει να κατεβει και το ταβανι στα 30cm τουλάχιστον.
Μαθε ποσο χώρο θα εχεις γιατί δεν θα βγει άκρη.
Υπάρχουν ηχεία που να μην είναι back έστω ώστε να μην χρειαστεί να κανω αυτό το κουτί πριν την γυψοσανιδα?

Θέλω να κανω την γυψοσανιδα κανονικά τώρα και σε 6 μήνες, όταν πάρω τα ηχεία να την κόψω και απλά να τα τοποθετήσω.
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα?
[DOUBLEPOST=1543360749][/DOUBLEPOST]Ποσο πιστεύετε πως είναι τα ελάχιστα εκατοστά που πρέπει να αφήσω κενό ανάμεσα σε γυψοσανιδα και μόνωση οροφής? Ποσά εκατοστά κούφιο δηλαδή πρέπει να είναι μέσα?

Reaction score
375
59E69F61-4989-42B6-A015-C028E6AAAEC0.png

Ένα τελευταίο για να μην σας κουράζω με την ασχετοσύνη μου.

Για να μην κανω καθολου κουτί, μπορώ σε έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της γυψοσανιδας να πάρω 2 τέτοια και 2 ηχεία και να κανω την δουλειά μου κόβοντας απλά την γυψοσανιδα και βάζοντας μέσα αυτό και το ηχείο?
[DOUBLEPOST=1543361079][/DOUBLEPOST]
Πες πόσο θα κατεβάσεις την οροφή.
Γίνεται να κάνεις το κουτί τώρα.
η οροφή θα κατέβει κάτω από την μόνωση όσο χρειαστεί για να μπει το ηχείο.

Αν του πω να μου κάνει κουτί, θα μου ζητήσει επιπλέον λεφτά, λογικο δεν είναι?

Reaction score
3.867
Μπορείς να πάρεις ηχείο με κουτί και να το βάλεις αργότερα,αλλά πρέπει να ξέρεις ποσό θες να κατεβει η οροφή από τώρα γιατί πχ. το e60 έχει κουτί 29cm όπως σου είπα και έτσι η οροφή σου θα κατεβει 30cm+.
Αν την κατεβάσεις εσυ 15cm τώρα δεν θα μπαίνει το συγκεκριμένο και σίγουρα και πολλά αλλά αργότερα.
Άμα πεις μια σταθερή τιμή για το κατέβασμα τώρα μπορούν εύκολα να σου κάνουν και την κατασκευή.
Σίγουρα θα σε χρεώσουν,αλλά δεν θα δώσεις όσα θα δώσεις για τα έτοιμα κουτιά των ηχείων.

Reaction score
375
Μπορείς να πάρεις ηχείο με κουτί και να το βάλεις αργότερα,αλλά πρέπει να ξέρεις ποσό θες να κατεβει η οροφή από τώρα γιατί πχ. το e60 έχει κουτί 29cm όπως σου είπα και έτσι η οροφή σου θα κατεβει 30cm+.
Αν την κατεβάσεις εσυ 15cm τώρα δεν θα μπαίνει το συγκεκριμένο και σίγουρα και πολλά αλλά αργότερα.
Άμα πεις μια σταθερή τιμή για το κατέβασμα τώρα μπορούν εύκολα να σου κάνουν και την κατασκευή.
Σίγουρα θα σε χρεώσουν,αλλά δεν θα δώσεις όσα θα δώσεις για τα έτοιμα κουτιά των ηχείων.
Το κουτί είναι αυτό της φωτογραφίας? Επιβεβαίωσε το μου σε παρακαλώ αυτό.
[DOUBLEPOST=1543362440][/DOUBLEPOST]
Το κουτί είναι αυτό της φωτογραφίας? Επιβεβαίωσε το μου σε παρακαλώ αυτό.
Ο Πέτρος στο τελευταίο του σχόλιο πριν λίγο είπε πως χοντρικά το κουτί θα πρέπει να είναι 35 επι 35 με 10 εκατοστά βάθος. Συμφωνείς κι εσυ σε αυτό? Αν έρθουν αύριο πχ οι γυψοσανιδαδες έτοιμοι με τα σίδερα από την γυψοσανιδα και τους πως πως θέλω 2 κουτιά τέτοιου μεγέθους θα είναι εύκολο να μου τα φτιάξουν η θα μου πουν πως έπρεπε να τους το πω από πριν?

Reaction score
3.867
Αυτό είναι το κουτί.
Άμα κατέβεις 10cm κάνε το σε αυτές τις διαστάσεις που σου είπαν.
Πρόσεχε όμως γιατι αμα αλλάξεις γνώμη και κατεβείς και άλλο πρέπει να αλλάξουν και οι θέσεις των ηχείων.

Reaction score
375
Αυτό είναι το κουτί.
Πρόσεχε όμως γιατι αμα αλλάξεις γνώμη και κατεβείς και άλλο πρέπει να αλλάξουν και οι θέσεις των ηχείων.
Τα 2 ηχεία πρέπει να μπουν 30 εκατοστά μπροστά από την θέση του κεφαλιού, δηλαδή το κέντρο τους να απέχει 1,80 από τον πίσω τοίχο και να είναι στην ίδια ευθεία με τα left/right.
Αυτο δεν ισχύει έτσι κι αλλιώς?
[DOUBLEPOST=1543363494][/DOUBLEPOST]Να σου υπενθυμίσω τα αρχικά δεδομένα
...

Η απόσταση του μπροστά τοίχου που βρίσκεται η τηλεόραση μέχρι τον πίσω από τον καναπέ τοις είναι 4 μέτρα.

Η απόσταση του τέρμα αριστερά τοίχου (από το κρεβάτι και την τηλεόραση)με τον τέρμα δεξιά, είναι 4.15 μέτρα.

Η απόσταση του κεφαλιού από τον πίσω τοίχο θα είναι 1.5 μέτρο..
[DOUBLEPOST=1543363631][/DOUBLEPOST]
Αυτό είναι το κουτί.
Θες να μου πεις πως η διάσταση του κουτιού αλλαζε8 ανάλογα με το πόση απόσταση χωρίζει την οροφή με την γυψοσανιδα?

Reaction score
3.867
Ναι αν κατεβείς 10cm.

Ναι αλλά δεν είναι μόνο η διάσταση του κουτιού.
Αλλάζει και η θέση που πρέπει να πάει το ηχείο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_