Most visitors online was 3215 , on 1 May 2025
Το tweeter δεν παίρνει ολο το φάσμα. Αυτό είναι σίγουρο γιατί το μόνο που άλλαξα στο crosover είναι ο πυκωτής. Αν ενώσω τους ακροδέτες του πυκνωτή με καλώδιο τότε καταλαβαίνω ότι παιρνάει όλο γιατί αλλάζει ο ήχος του tweeter.Επειδή κάτι πάει στραβά και ο ασθενής είναι μακριά προτείνω έλεχγο όλων των αξαρτημάτων του κροσόβερ φυσικά οι πυκνωτές -πηνία πρέπει να ξεκοληθούν και να ξανακολληθούν μετά την μέτρηση. 'Εχεις πολύμετρο -καπασιτόμετρο?
Η να φτιάξεις σε νεα πλακετα διάτρητη ενα crossover πανομοιότυπο με οτι υλικά έχεις. Τι να πώ απο μακριά δύσκολα είναι αλλα εχω την εντύπωση οτι στέλνεις στο τουιτερ όλο το φάσμα ή καπου το κροσόβερ εχει βραχυκύκλωμα.
Το φεροφλούιντ ειναι για την ψύξη ομως αν δινεις στο ηχείο 1-2 w συνολικά (βλέπε βραδυνές ακροάσεις) δεν θα έπρεπε να καεί η κάψα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο ενισχυτής ειναι ο δεύτερος που δοκιμάζω ύστερα από αλλαγή για αυτόν το λόγο. Τον πήρα κούτα pioneer vsx824...Ναι σωστά το tweeter προστατεύεται από το DC από τον πυκνωτή που βρίσκεται σε σειρά με αυτό στο crossover. Θεωρητικά μόνο το woofer κινδυνεύει.
Αυτο ειναι θερμικο..Καλησπέρα, είπα μέχρι να έρθει το υγρό να δοκιμάσω και αυτά:
https://www.ebay.com/itm/331547784282
Τα έβαλα λοιπόν και στα δύο και στο μαμά και στο επισκευασμένο, το αποτέλεσμα:
Εκτός του οτι ακόμη δεν εχει καει, δυο βδομαδες με αυτα, αν δεν είναι η ιδέα μου ακούγονται με λιγο περισσότερη σταθερότητα στα υψηλά. Εννοώ πως σε τραγούδια με πολύ υψηλά πρίμα δεν πλημιρίζει νομίζω πλέον με μόνο πρίμα...
Τι λέτε για αυτά;
Μια λυση ειναι αυτη εδω. https://www.madisoundspeakerstore.c...eak-voice-coil-600058-for-d27tg35-or-d27tg45/Καλησπέρα και πάλι μετά από καιρό, άφησα λίγο το θέμα στην άκρη αφού οι υποχρεώσεις με έκαναν. Ήρθε η ώρα όμως να προχωρήσω... Το φέρι ρευστή ηγρο ήρθε. Αυτό που μου λείπει ακόμα είναι μια κάψα με μεταλλικό φόρμερ 4ohm 25mm διπλό καλυμμένο πυνείο όπως και το γνήσιο! Ξέρει κανείς που θα βρω κάτι τέτοιο; έχω φάει τον τόπο.
Με το <<κατά πάσα πιθανότητα>> δεν ξεκινάς διερεύνηση βλάβης και εύρεση ανταλλακτικών.Το ηχείο (B&W 802D) κατά πάσα πιθανότητα έχει κάψει τους πυκνωτές των γουφερ.
Οι δυο πυκνωτές είναι 100μF στα 400V πολυπροπυλενιου.
Η δε πλακέτα καινούργια στα 400 και €υρω χωρίς μεταφορικα. Απαγορευτικό κόστος.
Ερωτήσεις για οποίον έχει γνώσεις.
1) φαντάζομαι ότι πρέπει να βρω δυο ίδιους σε χωρητικότητα ανεξαρτήτου κατασκευαστή, σωστο ή λάθος?
2) μπορώ να κάνω βελτιώση προς το καλύτερο (διάβασα το άρθρο από την αρχή και όλοι συμφωνητε ότι είναι καλύτεροι οι πλαστικοί από τους ηλεκτρολυτικούς. Άρα υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης?
3) φαντάζομαι ότι παρόλο που το άλλο ηχείο δεν έχει κάποιο θέμα ακόμα θα ήταν καλό να αλλάξω και εκεί η δεν έχει σημασία και μόνο όταν τα φτύσουν πρέπει?
4) εάν επιβαλεται να αλλάξω και στο άλλο ηχείο μήπως επιβαλεται παράλληλα να αλλάξω και τα αλλά τρία ζευγάρια που έχουν οι δυο πλακέτες για Mid και Tweter?
5) μιας και θα έρθει ξάπλα το ηχείο που είναι κάπου 75 κιλά μήπως πρέπει να κάνω και τίποτα άλλο στις δυο πλακέτες για αναζωογόνηση (εκτός από ξεσκόνισμα) αφού με το συγκεκριμένο ηχείο θα πάρω σύνταξη?
6) πωλούνται κάπου στην Αθήνα ή μόνο από έξω?
Οι φωτό με τα crossover δεν είναι δικές μου αλλά από το νετ.
Στα δυο data sheet φαινονται οι χωρητικότητες των πυκνωτών για όλες τις συχνότητες
Σορρυ για το βομβαρδισμό αλλά δηλώνω άγνοια επι του θέματος και κάθε βοήθεια δεκτη
Ευχαριστώ εκ των προτερων