Snow Whitty
SRS
- Reaction score
- 17.446
Σ ευχαριστω Νικ!
Χρησιμοποιειται ....υβριστικα η εκφραση?
Χρησιμοποιειται ....υβριστικα η εκφραση?
Για να ξαναζωντανέψουμε λίγο και τις μεταφραστικές απορίες μια και χρειάστηκε...
Μήπως κανένας καλός άνθρωπος, αεροπόρος ή απλά γνώστης των διαδικασιών, ξέρει πώς λέγεται στα ελληνικά το "mags off" που λέει (ή τουλάχιστον έλεγε παλαιότερα) ο πιλότος κατά τη διάρκεια του ελέγχου πριν από την απογείωση ορισμένων τύπων αεροσκαφών?
Ή μήπως η διαδικασία διεξάγεται παντού στα αγγλικά?
Το έχω συναντήσει σε μια μετάφραση μη αεροπορικού context, οπότε δεν μπορώ να βγάλω άκρη από το υπόλοιπο κείμενο... Ευγνώμων για κάθε βοήθεια!![]()
Μαρία, τυχαίνει από μια παλαιότερη δουλειά να έχω ένα εγκυκλοπαιδικό λεξικό αεροπορίας...Για να ξαναζωντανέψουμε λίγο και τις μεταφραστικές απορίες μια και χρειάστηκε...
Μήπως κανένας καλός άνθρωπος, αεροπόρος ή απλά γνώστης των διαδικασιών, ξέρει πώς λέγεται στα ελληνικά το "mags off" που λέει (ή τουλάχιστον έλεγε παλαιότερα) ο πιλότος κατά τη διάρκεια του ελέγχου πριν από την απογείωση ορισμένων τύπων αεροσκαφών?
Ή μήπως η διαδικασία διεξάγεται παντού στα αγγλικά?
Το έχω συναντήσει σε μια μετάφραση μη αεροπορικού context, οπότε δεν μπορώ να βγάλω άκρη από το υπόλοιπο κείμενο... Ευγνώμων για κάθε βοήθεια!![]()
Κάπως ξώφαλτσο θα το έλεγα... Δεν εμπεριέχει τα στοιχεία της προσαρμοστικότητας και της καπατσοσύνης (με την καλή έννοια) που είναι χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής του Lebenskuenstler. Αν δεν βαριέσαι ρίξε μια ματιά κι εδώ.Lebenskuenstler
"μερακλής" για μονολεκτικά?
είναι "λίγο", καταλαβαίνω...