Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Reaction score
1.458
Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Λοιπόν Τα σύνδεσα μεταξύ τους με cat5e,με το 1Gbit enabled δεν μπορεί να συνδεθεί καθόλου με το NAS,αν το κάνω disabled συνδέονται κανονικά μεταξύ τους αλλά το read test είναι το ίδιο που ανέφερα πριν.Εχει bug το firmware με το 1Gbit.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Τον εχουμε τρελλανει τον Λεωνιδα.
Προβλεπω να μου το περναει κολλαρο:144:

Reaction score
1.458

Εχω υπομονή Ανδρέα μην ανησυχείς,άλλωστε εθελοντικά είπα να κάνω το τεστ.
Πάντως αν δεν φτιάξουν το bd rom τότε να είσαι σίγουρος ότι θα στο περάσω κολλάρο :146:

Τώρα παιδιά διακόπτω για να δω τσόντα στις 8 στο Mega (μακάρι να διαψευστώ βέβαια) τα λέμε πάλι αργότερα,αν και το φορητό δίπλα μου είναι αν προκύψει κάτι αξιοσημείωτο (κάνα firmware update) θα επανέλθω δριμύτερος:126:

Reaction score
0

Άνδρέα το test πρέπει να είναι επιπέδου τουλάχιστον MPCClub για να μην πω καλύτερο :126: κανονικά πρέπει να κάνει παρέμβαση με posting και η HDI, αν το πετύχεις να το γυρίσουμε στα Αγγλικά :107:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Άνδρέα το test πρέπει να είναι επιπέδου τουλάχιστον MPCClub για να μην πω καλύτερο :126: κανονικά πρέπει να κάνει παρέμβαση με posting και η HDI, αν το πετύχεις να το γυρίσουμε στα Αγγλικά :107:
Η HDI παρακολουθει το παρον τεστ...(οσο μπορουν μεσω μεταφρασης)
Παντα υπαρχει περιπτωση παρεμβασης:126:

Reaction score
0

To περίμενα και σε ξένα review δεν έπαιζε. Θέλει μάλλον update το firmware αν και είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα αφού η SIGMA επίσημα δεν το υποστηρίζει αλλά η HDI σε προηγούμενα μοντελα το έχει υλοποιήσει και παίζει μια χαρά.

Εν πάσει περιπτώση μικρό το κακό αφού τα 100mbit με σωστή διαχείρηση και καλό επεξεργαστή (που όπως φαίνεται τα έχει το 3.0) είναι "υπεραρκετά" για οποιοδήποτε raw bluray streaming.

Εκεί που υπάρχει θέμα, για όσους το κάνουν βέβαια -εγώ όχι, είναι αν χρησιμοποιούν το dune για να κοπιάρουν ταινίες στο NAS (π.χ από portable σκληρούς). Εκεί τα 100mbit, δηλαδή 10ΜΒ/sec, είναι σήμερα λίγα. Σκεφτείτε ότι ένα καλό NAS ακόμα και με RAID 5 μπορεί να γράφει με 40-50MB/sec, που έχει σημασία όταν 3 ταινίες raw bluray είναι 100GB δηλαδή 40 λεπτά με Gbit σύνδεση, 200 λεπτά με 100Μbit σύνδεση.

Επίσης όταν έχεις καμμιά 400 ταινίες με mymovies και θες γρήγορο browsing για να φτάσεις στο τέλος εκτιμάς και με το παραπάνω την Gbit σύνδεση.

Reaction score
0

Λεωνίδα προς το παρόν δεν είδαμε τσόντα, μάλλον κυριακάτικη λειτουργία :105:

Reaction score
1.458

Αμα παίζουν με ψυχή,όλα τα μπορούν!

Δε μου έρχονται mails με τα νέα σχόλια για το παρόν θέμα,γιατί?

Reaction score
0

Τα γνωστά θέματα του dune 1.0 με το relocking του HDMI κάθε φορά που μπαίνεις βγαίνεις σε μια ταινία έχει λύθεί ή τουλάχιστον ο χρόνος έχει μειωθεί?

Reaction score
1.458

Οχι δεν έχει αλλάξει τίποτα,καθυστερεί και παραπάνω θα έλεγα.

Reaction score
0

esata & USB εξωτερικούς σκληρούς έχεις; αν έχεις κάνε και ένα read test να δούμε την ταχυτητα και σε αυτές τις συνδέσεις. Αν μπορείς κάνε post και τα μοντέλα των σκληρών να έχουμε reference.

Reaction score
1.458

Εχω usb αλλά οι σκληροί είναι παλιοί και 2,5" θα δοκιμάσω αύριο

Reaction score
1.458

24/96 & 24/192 stereo παίζουν μια χαρά και στο δίσκο του και από το nas.Από το macbook που συνδέται ασύρματα με το router,το 24/192 έπαιζε με μερικά σπασίματα.
Τώρα το ανεβάζω στην κρεβατοκάμαρα(που είναι και η τελική του θέση) και θα συνδεθεί με το δίκτυο με powerline.Θα ποστάρω αργότερα με φωτό.
Επίσης βρήκα καλώδιο sata to esata και θα του συνδέσω(όπως και στην usb) σκληρό για να κάνω το read test.Θα συνδέσω 2.5" HD αλλά και 3.5" μιας και πούλησα το hdx 1000 και μου έμεινε ο σκληρός του.

Reaction score
1.458

Πριν το πάω επάνω του σύνδεσα εξωτερικό bd-recorder στην e-sata.Δυστυχώς δεν τράβηξα φωτογραφίες αιφνιδιάστικα με όσα είδα, αλλά αξίζει τον κόπο να σας τα περιγράψω:
Στο μενού του prime τον έβλεπε σαν optical drive 2.Του έβαλα ένα blu ray το είδε αμέσως και με ρώτησε αν θέλω να παίξω το δίσκο.Επιλέγω yes με το remote και αρχίζει να φορτώνει.Η οθόνη της tv μαυρίζει και βλέπω το μήνυμα loading με κίτρινα μικρά γράμματα επάνω αριστερά.Δυστυχώς μετά από λίγα δευτερόλεπτα και λόγω δικαιωμάτων προφανώς,σταμάτησε και με γύρισε στο μενού του prime.Το ίδιο μου έκανε και με εμπορικά dvd,τα ριπαρισμένα τα έπαιξε κανονικά.

Κι εδώ το παράξενο της ιστορίας:Ανοίγω το πορτάκι του sata bd recorder και το αφήνω έτσι χωρίς να το αποσυνδέσω από το prime.Από το remote πατάω eject και ανοίγει το πορτάκι του bd rom του prime.Του βάζω το αυθεντικό blu ray "Valkyrie" και το κλείνω,πάλι με το remote.Το sata bd recorder παρέμενε συνδεδεμένο στο prime με ανοικτό το πορτάκι.Το bd rom του prime βλέπει το bd dvd που του έβαλα και μου βγάζει το μήνυμα αν θέλω να παίξει το δίσκο!Επιλέγω ok και αμέσως μαυρίζει η οθόνη δείχνει το μήνυμα loadiing για ελάχιστα δευτερόλεπτα και μου βγαίνει ένα μεγάλο παράθυρο με ένα μήνυμα που δε θυμάμαι ακριβώς πως ήταν,έγραφε περίπου ότι δεν μπορεί να επιλέξει από ποιό optical drive να παίξει και μου είχε 3 επιλογές:Set up,Play και USB(που δεν είχα τίποτα συνδεδεμένο).Εγώ επιλέγω Set up και μετά από 2-3 δεύτερα με γυρνάει πάλι στο μενου του prime,με το bd rom να μου δείχνει πάλι no disc!
Μου έφαγε 2 ώρες να κάνω δοκιμές με όλους τους δυνατούς τρόπους και συνδυασμούς.Εβαλα bd,dvd,cd,original ριπαρισμένα τα πάντα τίποτα.Εκλεινα τον ένα drive,άνοιγα τον άλλο,άνοιγα-έκλεινα το prime από το bouton και το remote,έβαλα και στα δύο drives δίσκους,τιποτα.Μόνιμα το bd rom του prime μου έδειχνε no disc.
Δεν ξέρω και δεν μπορώ να εξηγήσω τι ήταν αυτό που έγινε απλά το αναφέρω εδώ,ώστε να το μεταφέρει ο Ανδρέας στους Ισραηλινούς μήπως και βγάλουμε άκρη...

Reaction score
1.458

Δημοσιεύτηκε στο mpcclub πριν από λίγα λεπτά:

HDI info on BDLoaders repair / fix!
No we haven't forgot about it but HDI needs time passing on info. We are still waiting on the outcome of their research and solution they will provide to rectify the problems. As announced earlier this week as a rumor, the fix seems to be a software patch that will regulate some drive parameters or something similar...

We rather not speculate too much and await further news which is still due today (or else...) as promised. According to other people involved, HDI is currently gathering the info to be sent out... Check back in an hour from now...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Ρε μπας και ξεχάσαν να Βάλουν τα κλειδία που απαιτεί κάθε οδηγός για να παίζει Blu-Ray(και όλα τα συνεπακόλουθα?)

Reaction score
1.458

Και η απάντηση της HDI:

And here we are with the response and results of a week long investigation by HID to come up with the reason and solutions for the failing BDLoaders... Following is what HDI tonight announced to us...

Failing Playback of certain disks / all disks.
We found that in some units (about 15% of the entire quantity) there is a problem with Blu-ray discs playback (original and BD-R - two different independent problems). As we found out it's caused by incorrect parameters in the f/w of the servo board (part of the drive) for manipulating the optical pick up system. Manufacturer of the drives (SunExt) confirmed this mistake. Now their engineers are making a new f/w for the drives to correct this problem. We should get this corrected f/w on the coming Monday. We'll do our own testing of this new f/w first. And then during Tuesday, maximum Wednesday, we'll provide it for all the buy-in people for checking.

And very few times we saw the problem when player can't play no discs at all.This problem was in all the cases because of one disconnected cable in the drive. If you already received your unit and don't have this problem (so your player can play _some_ discs), there is nothing to worry about. If you have exactly this failure, you need to return this unit to reconnect and properly fix the pointed cable inside.

Reaction score
1.458

Πιθανόν Ανδρέα,τώρα που επιβεβαίωσε η Hdi θα του κάνω την εγχείρηση αύριο,νομίζω θα το βρω.Μήπως θα μπορούσες να τους ρωτήσεις πιο ακριβώς καλώδιο είναι και σε πιο σημείο βρίσκεται ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.742
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88