Δοκιμή του Dune Prime 3.0

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.134
Λεωνίδα, μήπως μπορείς να δοκιμάσεις, αν έχεις, εξωτερικό 4ΤΒ? Έχω ένα θεματάκι μ΄αυτόν (WD My Book Studio Edition) όπου τα ΧΡ δεν μπορούν πολλές φορές να τον διαβάσουν. Έτσι πρέπει να τον διαμορφώσω με τα (σ)Vista σε RAID1, μειώνοντας την χωρητικότητά του στο μισό.
Γι' αυτό θέλω να ξέρω αν θα τον αφήσω στα 4ΤΒ ή στα 2, πριν αρχίσω να τον "φορτώνω" με αρχεία.

Reaction score
0
Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Αυτός ο δίσκος δυστυχώς έχει κάποια θέματα. Επειδή τα Windows XP και 2000 δεν υποστηρίζουν partition πάνω από 2ΤΒ μόνον σε VISTA (με ιδιαίτερη προσπάθεια και χρησιμοποιώντας το propriatary software της WD) μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε RAID 0 και να πάρεις 4ΤΒ. Σε linux που δουλεύει και το Dune δεν έχεις έχεις την δυνατότητα αν τον φορμάρεις σε ext2/3. To ext4 υποστηρίζει partition πάνω από 2ΤΒ αλλά δυστυχώς δεν το υποστηρίζει το dune 3.0. Άρα τον αφήνεις στα 2ΤΒ.

Reaction score
1.458

Δεν έχω 4TB δίσκο οπότε δεν μπορώ να το δοκιμάσω αυτό.
Στο μεταξύ εχθές του έβγαλα το drive από μέσα,δοκίμασα σε άλλο drive το sata-sata καλώδιο του prime και δούλευε.Αρα δε φταίει το συγκεκριμένο καλώδιο.Πρέπει να είναι κάποιο άλλο εσωτερικό στο drive που έχει πρόβλημα και παρότι το έλυσα εντελώς το drive δεν μπόρεσα να καταλάβω πιο είναι αυτό το καλώδιο που είναι αποσυνδεδεμένο.Ολα έδειχναν εντάξει στο εσωτερικό του.Αν δεν έχουμε οδηγίες από την hdi δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σε αυτό το θέμα πλέον.Θα δούμε βέβαια και με το firmware update για τον drive που θα βγει μέχρι την Τετάρτη μήπως αλλάξει κάτι.

Το prime από χθες βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα και μέσω powerline της devolo συνδέεται στο τοπικό δίκτυο.Λοιπόν το bd-rip των transformers το παίζει με σπασίματα και είναι αδύνατη η παρακολούθηση της ταινίας.
Στο read test με nfs είχα 3.5ΜΒ/sec & smb 2.3MB/sec.Βέβαια το router βρίσκεται στον κάτω όροφο μπροστά και δεξιά στο σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα στον επάνω όροφο πίσω και αριστερά.Σε flat διαμερίσματα ίσως να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με powerline.

Ματρόσκες στα 1080p & 720p τα παίζει μια χαρά με powerline.

Reaction score
1.458

Εκανα και τα read test με εξωτερικούς δίσκους:

Με MyPassport 320 GB τελευταίας γενιάς σε usb,χωρίς δική του τροφοδοσία είχα 19ΜΒ/sec

Με ένα western digital green power 2 μηνών 500 GB σε usb είχα επίσης 19ΜΒ/sec και στην esata 88MB/sec.

Reaction score
0

Ούτε ματρόσκες με υψηλό bitrate θα παίξει και ο λόγος είναι απλός: τα 3.5ΜΒ/sec είναι 28Μbit/sec άρα ότι πάνω από αυτό θα έχει σπασίματα, απλά οι περισσότερες μαρόσκες των 8-10GB στα 1080p δεν ξεπερνούν αυτο το όριο. To μέγιστο που έχω δει με το δικό μου ασύρμαατο dune ειναι γύρω στα 4.5ΜΒ/sec που φυσικά παίζει το 90% των mkv χωρίς σπασίματα. Τώρα η USB δεν είναι έκπληξη, και στο dune 1.0 με των mypassport 500GB παίρνω 20ΜΒ/sec. Η ταχύτητα του esata είναι βελτιωμένη αφού το dune με διάφορους δίσκους δεν ξεπέρασε ποτέ τα 50MB/sec. Βέβαια για να έχει και πρακτικό νόημα πρέπει να δούμε και το write σε gigabit NAS, αφού όμως δεν παίζει προς το παρόν δοκίμασε να κάνεις copy ένα αρχείο από τον esata στον NAS με NFS και SMB να δούμε αν τερματίζει την 100mbit γραμμή.

Reaction score
1.458

Η μία ματρόσκα που δοκιμασα στα 1080p(Benjamin) ήταν 16GB και την έπαιζε κανονικά.
Θα του βάλω και το ασύρματο usb να δω πως πάει,αλλά δεν περιμένω πολλά πράγματα σε βαριά αρχεία γιατί είναι μεγάλη η απόσταση,παρεμβάλλονται τοίχοι και ένας όροφος.

Reaction score
0

To θέμα δεν είναι πόσα GB μόνο εξαρτάται και απο την διάρκεια της ταινίας κοιτά με το info πόσο είναι το bitrate.

Reaction score
6

Να ρωτησω και εγω κατι τον Λεωνιδα …
Στο center όπως εχω διαβάσει με το MyMovie η εικονα των μενου του αλλάζει εντυπωσιακά και δίνεται μια άλλη οψη στα περιεχομενα με τους τίτλων που εχουμε αποθηκευμένους..
Στο συγκεκριμένο μπορει να τοποθετηθεί με τα ιδια εντυπωσιακά αποτελέσματα;;

Reaction score
1.458

Δεν το έχω εγκαταστήσει το MyMovie Ανδρέα,θέλει windows και έχω mac.Θα δοκιμάσω το βράδυ να περάσω και windows.Δουλεύει πάντως και στο 3.0 από τα ξένα φόρουμ που είδα

Reaction score
0
Γεια σας παιδια..καινουργιος ειμαι και εγω εδω και θα ηθελα μια βοηθεια σχετικα με τα μηντια πλειερς..αν καποιος εχει τις γνωσεις αν μπορει να μου πει ποιο ειναι το καλυτερο πλειερ..ειμαι μεταξυ του dune prime και το TVIX HD M-6500..τα 2 πιο ακριβα..αν υπαρχει κατι αλλο πιο φτηνο και εξισου καλο ειναι ευπροσδεκτο!

Reaction score
1.458

Εδώ είμαστε πάλι!
Με τις φωτογραφίες που μου έστειλε ο Ανδρέας αποσύνδεσα και επανασύνδεσα το προβληματικό καλώδιο του optical drive και έχουμε τα εξής:
Παίζει audio cd,mp3 cd και original blu ray.
Δεν παίζει original dvd και ριπαρισμένα dvd.Θα δοκιμάσω περισσότερα dvd αύριο.Ο drive είναι λίγο θορυβώδης στην αρχή,σα να ακούγεται κάποιο σφύριγμα ωστόσο μετά από λίγα λεπτά είναι εντελώς αθόρυβος.Εννοώ όταν παίζει blu ray ή cd βέβαια.
Αναμένουμε το firmware update που θα διορθώσει το πρόβλημα με τα dvd τις επόμενες μέρες.
Φωτογραφίες παιδιά θα ανεβάσω την Παρασκευή βράδυ,είμαι λίγο πιγμένος αυτή την εβδομάδα!

Reaction score
32

Δες blu-ray ταινία να μας πεις:
• Ποιότητα εικόνας
• Ταχύτητα φόρτωσης menu

Reaction score
1.458

Η ποιότητα εικόνας πάρα πολύ καλή σε blu ray,καλύτερη από το center καθώς και από το 1ης γενιάς bd player Sharp bd hp20s που έχω.
Το μενού για να φορτώσει θέλει γύρω στα 20".
Αύριο μάλλον θα έχουμε και το firrmware update που θα διορθώνει τα προβλήματα με τα dvd.
Σαββατοκύριακο θα ανεβάσω φωτό από blu ray και ελπίζω κι από dvd.

Reaction score
1.458

Πέρασα επιτυχώς το καινούριο firmware για τον oprtical drive αλλά τίποτα δεν άλλαξε.Συνεχίζει να μην βλέπει dvds & dvd-r.Με blu ray,audio cd και mp3 cd τα διαβάζει κανονικά.Η μόνη διαφορά είναι τώρα ο drive είναι λιγότερο θορυβώδης απ'ότι με το παλιό firmware...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Να μας εβαζες και καμια συγκριτικη φωτογραφια της εικονας
του παλαιου και του νεου Dune...δεν θελαμε τιποτε αλλο...:126:

Reaction score
32

Mε το νεο firmare δουλέουν torrent , internet browsing?
Βάλε καμία photo. Mπορείς να βάλεις usb ποντίκι & πλκτρολόγιο?

Reaction score
1.458

Εδώ μερικές φωτό μεταξύ του prime 3.0 και του sharp bd hp20s σε τηλεόραση sharp 42sb55e (εισαγωγική σειρά της sharp στις 42") με blu ray disc
Prime

Sharp

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.754
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l